Milyenek a Samsung HDD-k?
Elküldve: 2004. 03. 23. 21:54
idézet:
Ezt írta Etele:
Nekem is tetszik.
Azért harmadszorra is megkérdezem (hátha végre kegyeskedsz válaszra méltatni): mit értesz rugalmas rögzítésen?
[ 2004. március 23.: Etele szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Nekem sikerült frankón lehalkítani a Samsungokat beletettem a zalman winyóhűtőkbe őket majd egy fém keretetbe, melyet gumi rögzítőkkel a házhoz csavaroztam. Nagyon király lett még azt is alig hallani ha seekelnek, ha rajta a házon az oldala akkor meg nem is hallani szinte. Képeket a Milyen vízhűtést ajánlotok topicban találtok róla!
Elküldve: 2004. 03. 23. 21:56
H.
Elküldve: 2004. 03. 23. 21:56
idézet:
Ezt írta Mumia:
...
Kiváncsi lennék, milyen raidben, majd talán ha gazdag ember leszek veszek még1-et.[/quote]
Gyoooooooooooooooooors.![]()
Elküldve: 2004. 03. 23. 21:57
Elküldve: 2004. 03. 23. 22:54
idézet:
Ezt írta PET^:
Hello! Pár hete vettem egy 80 gigás Samsung vinyót. A gond az hogy furcsa hangokat ad: kattog. Chkdsk nem talált semmit, viszont eszméletlenül lassu! Most néztem csak PIO mode-ban megy. Mi lehet a baj? Hogy tudom átállítani DMA-ra, magától nem megy úgy, opció pedig beállítva... Asus TUSL2C, 1,2 Ghz Celeron...[/quote]
Hát a kattogásnak nem hiszem hogy sok köze lenne a pio módhoz.
Pontosan milyen opciót állitottál be?
Eszközkezelő-->ide ata vetérlő-->Speciális beállitások?
Elküldve: 2004. 03. 23. 23:00
Idézet
Na megvan a 2 új vinyóm, végül is Samsung lett, 2 SATA 160 gigás.
Iszonyat halk, RAID0-ban teper mint állat, és nekem egyáltalán nem rázza a házat...
Hmm, hetvegen nekem is meglesz a 2 SATA 160-as. (bedoglott B4, meg csapagyas Hitachi helyett kapom, rafizetessel)
Tenyleg, ezeken SATA tapcsati van, vagy a jo oreg Molex?
Utobbi jobb lenne, nincs kedvem adaptert venni...
Szerkesztette: nyunyu 2004. 04. 03. 14:19 -kor
Elküldve: 2004. 03. 23. 23:12
idézet:
Ezt írta IThomas:
Hát a kattogásnak nem hiszem hogy sok köze lenne a pio módhoz.
Pontosan milyen opciót állitottál be?
Eszközkezelő-->ide ata vetérlő-->Speciális beállitások?[/quote]
Igen, Use DMA if availbale..., de sikerült keresnem forumon, megoldódott, eltávolítottam az elsődleges IDE csatornát, mikor újra felismerte már UDMA-5-nek látja. Hogy tudom megnézni hogy hibás e a vinyó? Mert chkdsk eredményről lemaradtam...Valami progi? Bocs az OFF-ért.
Elküldve: 2004. 03. 23. 23:31
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Tenyleg, ezeken SATA tapcsati van, vagy a jo oreg Molex?
Utobbi jobb lenne, nincs kedvem adaptert venni...
[/quote]
SATA, én meg meg sem néztem, csak itthon vettem észre. Mehettem átalakítóra vadászni![]()
Mitől jó, hogy más tápcsati van nem tudom :confused:
Elküldve: 2004. 03. 24. 00:33
idézet:
Ezt írta Mumia:
SATA, én meg meg sem néztem, csak itthon vettem észre. Mehettem átalakítóra vadászni![]()
Mitől jó, hogy más tápcsati van nem tudom :confused:[/quote]
A tápkábel átalakító gyárilag jár a Samsung SATA vinyókhoz.
/Enyémhez is adták./
Az már más kérdés, hogy a legtöbb boltban lenyúlják, és 3-400 forintért eladják neked. Ami nem kicsit szarrágás.
[ 2004. március 24.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 24. 10:11
De lehet, hogy újabban nem adnak hozzá, sima seashell tipusú topkban volt, egy garipapírral, egy újjbegyni beszerélési útmutatóval, és egy tasak 4 csavarral.
[ 2004. március 24.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 24. 11:15
idézet:
Ezt írta Mumia:
...
De lehet, hogy újabban nem adnak hozzá, sima seashell tipusú topkban volt, egy garipapírral, egy újjbegyni beszerélési útmutatóval, és egy tasak 4 csavarral.
...
[/quote]
Mivel én tegnap vettem, szvsz elég friss az élmény.
Persze, seashell meg minden egyéb volt hozzá, ezen kívül pluszban a dobozon kívül egy SATA tápkábel átalakító is járt hozzá, az csak "sima" fóliában.
Elküldve: 2004. 03. 24. 12:37
De balhézni term. nem érdemes érte, pár száz forint, csak valahogyan jellemző a dolog a magyar PC-s kereskedelemre...
[ 2004. március 24.: Etele szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 25. 02:44
idézet:
Ezt írta Mumia:
Akkor menjek reklamálni? Amúgy is gyanús ez nekem, lehet egy refurbished vinyót adtak, mert speedfan szerint 1000 óra üzem van benne :confused: Vagy csak a speedfan a hülye.
[/quote]
[url="http://"http://www.aida32.hu"]AIDA-val[/url] nézd meg a SMART-ot. Samsung amúgy percben méri. De ha használtat adtak vidd vissza amíg lehet!
Üdv.
Elküldve: 2004. 03. 25. 04:25
idézet:
Ezt írta Mumia:
Mitől jó, hogy más tápcsati van nem tudom :confused:[/quote]
Én tudom. Hot swapre készült a szabvány.

Súgó
A téma zárva.