HWSW Informatikai Kerekasztal: Norton Ghost - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Norton Ghost Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Leeroy of SMV Design 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 05. 07:17

Másik dolog: szeretnék szerkeszteni egy bizcard cd-re (tudjátok, apró névjegykártya-cd) egy bootolható Ghost 2003-at. A 2002-es verziót gond nélkül megoldottam, mert 1 db floppy, ebből image-t gyártva és Neroval felírva működött a móka, de bonyolításnak a Ghost 2003 már 2 db floppylemezt generál. Vajon hogy lehetne mindezt belepasszírozni 1 db floppy méretébe és felírni?  :confused:
Intel Core i7 4770K@4.3, Asus Z87-K, MSI N750Ti 2G, 8G DDR3, BenQ GL2240

#102 Felhasználó inaktív   MrZed 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 08:06

Már jó pár éve használom a ghost programot, ha nem bánjátok, akkor megosztok veletek egy-két tapasztalatot:

-Ha az ata vezérő boot-olható, és látszanak driver nélkül is dos alól a rajta lévő eszközök, akkor azzal a ghost is elboldogul, max lényegesebben lassabban dolgozik, mint az alaplapi vezérlőnél.

-A 2002-es verziótól már menthetőek az xp által generált ntfs particiók is, csak dobálja a figyelmeztetést, hogy nem lesz szerkeszthető az állomány utólag, de attól még a visszarakás menni fog.

-A 2003-as verzió már bele is tudja rakni az ntfs particióba a készülő image file-t, de még mindig nyekereg a szerkeszthetőség bizonytalanságáról

-A 8.0-ás verzió már nem nyafog, hogy esetleg nem lesz majd szerkeszthető a kapott állomány, de még nem próbáltam a szerkesztését.

-Ha ragaszkodsz a cd méretű image file-okhoz, de mégis winyóra akarod rakni, akkor a -SPLIT=n kapcsolóval a kívánt méretre darabolja már mentéskor. Az n helyén az image méretét kell megadni mb-okban.

-Még a kezdetekkor csináltam egy boot lemezt az akkor aktuális verzióval, ebből készítettem a boot cd-t, amivel indítok. Azóta is ezt használom, csak a ghost exéjét cserélgettem az aktuális legfrisebb verzióra, mivel az utolsó már 1,3 MB, ezért már kikerült a boot részből, rá a lemezre.

A bootoláskor az alábbi autoexec.bat, config.sys és ezek által meghívott fájlok vannak a boot lemezen:

autoexec.bat

@echo off

MOUSE.COM
IF "%config%"=="NOCD" GOTO QUIT
LH \MSCDEX.EXE /D:cd1 /D:cd2 /D:cd3

:QUIT
cls
echo Norton Ghost 2001
echo Loading...
d:\GHOST.EXE

config.sys

[menu]
menuitem=CD, Norton Ghost 2001 indítása CD-ROM támogatással.
menuitem=NOCD, Norton Ghost 2001 indítása CD-ROM támogatás nélkül.
menudefault=CD,30
menucolor=7,0

[CD]
DEVICE = oakcdrom.sys /D:cd1
DEVICE = btdosm.sys
DEVICE = flashpt.sys
DEVICE = btcdrom.sys /D:cd2

[NOCD]

[COMMON]
LASTDRIVE=Z

Ezzel a file-okkal még az usb-s egeremet is kezeli a ghost!

Szerkesztette: MrZed 2004. 04. 05. 08:19 -kor

#103 Felhasználó inaktív   tomika69 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 07. 20:36

Hali

XP Ghost ATA - SATA

Ghost_v8.0H.rar
Google :-)
(Ez a Ghost 2003-nál újabb, és csak ez vagy a 7.5 megy megbizhatóan SATA vezérlőkkel)

Na szoval

Ha az alaplap engedi (P4C800), akkor A SATA-t (Szigoruan csak a ghostolás idejére) Compatibility Módba kell kapcsolni Csak a SATA és egy pár ATA vezérlő lesz engedélyezve (Primary és Secondary közül választhatsz meg persze a floppy akinek van...)

Bootolás win98 vagy bármilyen dos jellegű boot.
Ghost fent emlitett változata indit local disk 2 disk
reboot, de a winxp ne induljon el !!!

Vissza Bios

SATA Mode Enhanced Mode SATA
Boot Seq beállít sata-ra.
Ide hdd lehúz,
Bekapcs
Boot

XP ugat uj hardware, reboot.

Utána már bármit dughatsz ...

Ha nem igy csináltam, akkor a SATA-XP Boot elakadt a welcome képernyőnél.

Bye

#104 Felhasználó inaktív   donwega 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 07:28

Sziasztok!
Windows backup-ra és visszamentésre legjobb megoldás az Acronis True Image.
Az vinyoról készül image-t feldarabolja az általad megadott, méretre és ki is írja cd-re v. dvd-re. A vissza mentés "szűz" vinyóra kb 5-10 perc.
Úgyhogy nagyon csúcs progi!

#105 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 12:48

ez a hozzászólás törölve, megoldódott:-)

Szerkesztette: havri1 2004. 04. 09. 14:27 -kor

Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#106 Felhasználó inaktív   galileo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 10. 23:21

Idézet: donwega - Dátum: 2004. április 9, péntek - 8:33

Sziasztok!
Windows backup-ra és visszamentésre legjobb megoldás az Acronis True Image.
Az vinyoról készül image-t feldarabolja az általad megadott, méretre és ki is írja cd-re v. dvd-re. A vissza mentés "szűz" vinyóra kb 5-10 perc.
Úgyhogy nagyon csúcs progi!

Először én is ezt gondoltam. Simán mentett, de utána sata-ra nem tudta visszarakni a cuccot.
Bootoláskor megállt. Próbálta még valaki?

#107 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 06:48

Idézet: Leeroy - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 6:22

Másik dolog: szeretnék szerkeszteni egy bizcard cd-re (tudjátok, apró névjegykártya-cd) egy bootolható Ghost 2003-at. A 2002-es verziót gond nélkül megoldottam, mert 1 db floppy, ebből image-t gyártva és Neroval felírva működött a móka, de bonyolításnak a Ghost 2003 már 2 db floppylemezt generál. Vajon hogy lehetne mindezt belepasszírozni 1 db floppy méretébe és felírni?  :confused:

Nem kell belepasszirozni.

Fogod a Winimage-et, és csinálsz vele az első floppy-ról egy *.ima floppy-képfájlt. Ne feledd kijelölni, hogy ne 1,44 Mb méretű legyen, hanem 2,88 Mb!!
Aztán még mindig ennek a proginak az insert utasitásával hozzáadod a második floppy tartalmát.
Feltételezem, hogy a ghostnál is úgy műxik, mint a driveimage-nél, hogy ha beolvasta az első floppy-t, bekéri a másodikat és 'nyomj meg egy gombot'.
A PQDI esetében mindkét floppy-n ugyanaz az autoexec.bat meg a command.com, igy az "inzertálásnál" azokat nem kell felüliratni a második lemezen lévőkkel.
Persze az első lemez image-készitése előtt az autoexec-ben ki kell törölni ('rem') a várakozást a gombnyomásra ("tegye be a második lemezt és nyomjon meg egy billentyűt"), de nem muszáj. Ha ki van "remelve" :) akkor az első lemez után automatikusan továbbolvassa a másodikat majd.

Szóval ha kész a 2,88 Mb-os *.ima floppy-kép fájl, akkor Nero -->bootcd készitése, a Boot fül alatt nem a Bootable logical drive-ot választani, hanem az Image file-t, megadni az elkészült *.ima helyét, pipa az Enable expert settings mellé, kiválasztani a Floppy emulation 2.88Mb-ot, a Boot message rovatot üresen hagyni és lehet is irni a bootcd-t. :)
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

#108 Felhasználó inaktív   Leeroy of SMV Design 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 11. 09:15

Úgy néz ki, sikerült a dolog - ez a 2.88 megás floppy image volt a vízválasztó, más programmal nem tudtam ilyet generálni. Köszi a segítséget!  :respect:
Intel Core i7 4770K@4.3, Asus Z87-K, MSI N750Ti 2G, 8G DDR3, BenQ GL2240

#109 Felhasználó inaktív   yogibear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 12. 12:23

Idézet: Leeroy - Dátum: 2004. április 11, vasárnap - 8:20

Úgy néz ki, sikerült a dolog - ez a 2.88 megás floppy image volt a vízválasztó, más programmal nem tudtam ilyet generálni. Köszi a segítséget!  :respect:

Nincs mit. :)
Fizetős WC belső oldalán papírlap:
A WC-KEFÉT UGYANÚGY KELL HASZNÁLNI MINT OTTHON!
alatta kisbetűs kézzelírott szöveg:
A hátsó fogaknál előre-hátra, az elsőknél le-fel?

#110 Felhasználó inaktív   breton 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 15:42

sziasztok

xp home ot klónozok gh2003-al, két gépen sikerült, viszon a harmadikon az a gond, hogy a reboot után a munka 25 %-ánál egyszerűen kilép a klónozásból és újra indítja a windowst....

van esetleg ötletetek, hogy miért lép ki klónozás közben? A fájlrendszer egyébként ntfs és kb 6 gb-ot kéne backupolnia a Cről az E-re.
???

#111 Felhasználó inaktív   Ata 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 13. 20:10

Idézet: tomika69 - Dátum: 2004. április 7, szerda - 19:41

Hali

XP Ghost ATA - SATA

Ghost_v8.0H.rar
Google :-)
(Ez a Ghost 2003-nál újabb, és csak ez vagy a 7.5 megy megbizhatóan SATA vezérlőkkel)

Na szoval

Ha az alaplap engedi (P4C800), akkor A SATA-t (Szigoruan csak a ghostolás idejére) Compatibility Módba kell kapcsolni Csak a SATA és egy pár ATA vezérlő lesz engedélyezve (Primary és Secondary közül választhatsz meg persze a floppy akinek van...)

Bootolás win98 vagy bármilyen dos jellegű boot.
Ghost fent emlitett változata indit local disk 2 disk
reboot, de a winxp ne induljon el !!!

Vissza Bios

SATA Mode Enhanced Mode SATA
Boot Seq beállít sata-ra.
Ide hdd lehúz,
Bekapcs
Boot

XP ugat uj hardware, reboot.

Utána már bármit dughatsz ...

Ha nem igy csináltam, akkor a SATA-XP Boot elakadt a welcome képernyőnél.

Bye

tomika69
A te problémádra van egy egyszerübb megoldás is.
Még Ghostolás elött töröld a
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices] kulcsot, minden bejegyzésével együtt.

de ha már ghostoltál akkor sincs gond "lehet a működő XP-d Regedit progijával is megbarkácsolni az új vinyón lévő csak sajna nem induló - XP regisztrijét."

https://forum.hwsw.h...showtopic=26928

#112 Felhasználó inaktív   MrZed 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 18. 07:48

Nem tudom, feltünt már másnak is, hogy az újabb verziójú ghost úgy állít vissza egy-egy particiót, hogy az előző adatok megmaradnak, csak a lementetteket írja felűl?

#113 Felhasználó inaktív   dodika 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 04. 22. 14:29

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Meg kéne oldani, hogy egy gépről közvetlenül egy külső USB-s drivra írhassak image filet és vissza ugyanonnan. Nem tudom, hogy a Ghost tud-e USB-re írni. 

Köszi minden segítséget.

#114 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 07:20

Idézet: dodika - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 15:29

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Meg kéne oldani, hogy egy gépről közvetlenül egy külső USB-s drivra írhassak image filet és vissza ugyanonnan. Nem tudom, hogy a Ghost tud-e USB-re írni. 

Köszi minden segítséget.

Tud, én 1 DTK den-351 -el használom. Standard boot disk, external storage options, usb 2.0 support opciójával tökéletesen ír-olvas.

#115 Felhasználó inaktív   dodika 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 04. 23. 11:24

Idézet: Bucy - Dátum: 2004. április 23, péntek - 8:20

Tud, én 1 DTK den-351 -el használom. Standard boot disk, external storage options, usb 2.0 support opciójával tökéletesen ír-olvas.

Köszi a segítséget erre voltam kiváncsi.

#116 Felhasználó inaktív   tomesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 24. 11:34

Jó kis progi ez a Ghost, most váltottam vincsit (40 - 160 GB), átklónoztam a régit az újra, se fdisk, se format, se reinstall (!) és 20 perc múlva már ment is az XP az új vincsiről :). ([HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices] kulcsot töröltem előtte persze.)

Viszont: úgy tűnik, a 160 gigás vinyó kicsit megzavarta, ui. csak 130 gigás lett, PQ Magic-kel kellett 'előhozni' a maradék 30 gigát (resize). Ez kb. 20 perc volt.

Ezzel együtt baromi jó, hogy a kb. 1 órája vásárolt vincsimről fut ua. a komplett rendszer, mint előtte.... :) :) :)
Multimédiás számítógép

#117 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 10:36

Ezzel a ghosttal (vagy más progival) van lehetőség arra, hogy (esetleg több) DVD lemezre csináljak mentést a boot partíciómról, majd szűz winyora kiirva ugyanúgy működjön?

#118 Felhasználó inaktív   MrZed 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 11:36

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 11:36

Ezzel a ghosttal (vagy más progival) van lehetőség arra, hogy (esetleg több) DVD lemezre csináljak mentést a boot partíciómról, majd szűz winyora kiirva ugyanúgy működjön?

Igen, van lehetőség!
Fel tudja darabolni cd méretűre, mint régen az arj folppy-nál, kéri a következő lemezt, de lehetőség van belementeni másik particióba, akár ntfs-be is, meghatározott méretűre darabolva. Vagy az is megoldható, hogy rátükrözi egy üres vinyóra a másikat. Én még nem találkoztam olyan íróval, amivel nem boldogult volna, rendesen kezeli az adatelfogyás elleni védelmet is. Ha kéred, akkor elég jól tudja tömöríteni a mentést.

#119 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 02. 17:30

Köszi, de engem konkrétan az érdekelne, hogy DVD-re tud e menteni, illetve ami még fontosabb: arról visszaállítani?

#120 Felhasználó inaktív   oregcsoka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 02. 19:26

Hát urak, én beirtam a keresőbe, átnéztem egy csomó helyet, de sehonnan nem tudom letölteni ezt a progit. Van valakinek ötlete? Elképzelhető, hogy csak fizetős változata van, próba vagy demo nincs?

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.