HWSW Informatikai Kerekasztal: Norton Ghost - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Norton Ghost Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   outsiheder 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 26. 12:41

tipp 1: bootolj ugyanúgy, mint amikor létrehoztad, és akkor eléred azt a területet.
tipp 2: az image-t tartalmazó mappa, jobb egér, megosztás/biztonság és saját tulajdonba venni, és/vagy attributumokat (system/hidden/read-only) törölni, ha esetleg be lennének állítva.

#422 Felhasználó inaktív   Soti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 27. 14:31

Hekkerbarbi!

Köszönöm szépen!
:respect:  :respect:  :respect:

#423 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 29. 08:48

A következőben kérném a segítségetetket: van két SATA vinyó, az egyik 80as a másik 120as. A 80ra egy komplett rendszer lett telepítve, majd Ghost-al (9.0) csináltam egy Copy Drive-ot és átmásolt mindent a 120ra. Opcióknál a "Set drive active (for booting OS)" és a "Copy MBR" lett bekapcsolva.

Ha a 120asról próbálok bootolni, akkor "Hiba a rendszer betöltésekor" üzenetet kapok.  :think:

Nem tudtam mit csinálni, beraktam az XP telepítő CD-jét és formatáltam a 120ast és telepíteni akartam. A telepítő formázott, majd felmásolt pár fájlt és újraindított. Már a telepítő sem töltődött be, mert bootolásnál megint azt a hibaüzenetet kaptam. Mi lehet a gond?

Tud az SP nélküli XP telepítő ekkora vinyóra installálni? Miért nem ment a Ghost-os Disk Copy?

Előre is köszi.

#424 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 07:17

A ghost 9 úgy fos ahogy van.

Általában akkor kényszrül az user koplett vinyóképet másolni partikép helyett ha az xp eggyetlen partin van ami  full lefedi a vinyót. Itt a bibi. Tessen mentés előtt darabolni több particióra, darabolás előtt 'mount device' bejegyés törlés és onnantól fog menni a particióról képmentés. A 120 vinyó is előbb darabolandó aztán lehet sakkozni a partiképpel.

Szerkesztette: hekkerbarbi 2005. 03. 30. 07:19 -kor

Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#425 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 20:11

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 8:17

A ghost 9 úgy fos ahogy van.

Általában akkor kényszrül az user koplett vinyóképet másolni partikép helyett ha az xp eggyetlen partin van ami  full lefedi a vinyót. Itt a bibi. Tessen mentés előtt darabolni több particióra, darabolás előtt 'mount device' bejegyés törlés és onnantól fog menni a particióról képmentés. A 120 vinyó is előbb darabolandó aztán lehet sakkozni a partiképpel.

"darabolás előtt 'mount device' bejegyés törlés" ezt kifejtenéd kicsit, mert nem vágom, mire gondolsz?

Akkor először hozzak létre egy kisebb rendszer partíciót (pl. 15GB) és arra készítsem el a másolatot?

#426 Felhasználó inaktív   Ata 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 20:24

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2005. márc. 30., szerda - 20:11

"darabolás előtt 'mount device' bejegyés törlés" ezt kifejtenéd kicsit, mert nem vágom, mire gondolsz?

Akkor először hozzak létre egy kisebb rendszer partíciót (pl. 15GB) és arra készítsem el a másolatot?

Az alábbi szöveget bemásolod egy sima txt-be, nevezd át akármi.reg -re és futtasd le.
Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices]

#427 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 16:34

Srácok, éles a helyzet, ezért nagyon sürgős(!!) segítségre van szükségem!
Tehát: a fő vinyőm egy 200GB-os Maxtor. Meg vagyon osztva 2 felé, egy 30GB-os FAT32-re(ezen van az oprendszer), s egy 170Gb-os NTFS-re(ezen van minden féltve őrzött kincsem). Korábban készítettem a N.Ghost 2003-al egy partíció mentést a 30Gb-os FAT32-ről. Ezt most muszáj visszatennem, de nem merem. Biztosan csak a 30Gb-os felére fog írni? Meghagyja a 170Gb-ost ÉRINTETLENÜL ??  Csak az írjon, aki 100%-ban biztos magában, mert nincs mire lementenem a vinyó másikparticiójának tartalmát. Köszönöm!! A Ghost elindítása után (Windows alatt) a mellékelt képet adja. Jó lesz így??

Csatolt fájl:

Szerkesztette: SzaSza 2005. 04. 03. 16:39 -kor

#428 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 16:56

Igen, igen.
Restart után elindul DOS módban, és meg csinál magától mindent. Hozzá sem kell nyúlni. :up:
Üdvözlettel:
Gabi

#429 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 17:00

Egészen biztos vagy abban,hogy a nagyobbik particiómhoz hozzá sem nyúl? Nehogy a 200-as vinyómból  (2 partició) egy 30 gb-os legyen utána... Bele is őrülnék. Szóval biztos biztos?

Dvd-re mentettem le, mint boot-cd-t(dvd-t.). Tehát még csak választásom sem lesz, hogy mit hova a DOS üzemmódban, hanem egyből fel fogja tenni. Ettől félek. Mert ha mégis hozzányúl, azaz a 2 particiójú vinyómból egy particiójut csinál, akkor felkötöm magam...  Már nagyon sokszor állítottam helyre vinyót a Ghsot segítségével, de azokon nem volt felosztva a vinyó. Az egyszerű volt, s egyértelmű.

Szerkesztette: SzaSza 2005. 04. 03. 17:06 -kor

#430 Felhasználó inaktív   Soti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 17:14

Idézet: SzaSza - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 18:00

Egészen biztos vagy abban,hogy a nagyobbik particiómhoz hozzá sem nyúl? Nehogy a 200-as vinyómból  (2 partició) egy 30 gb-os legyen utána... Bele is őrülnék. Szóval biztos biztos?

Dvd-re mentettem le, mint boot-cd-t(dvd-t.). Tehát még csak választásom sem lesz, hogy mit hova a DOS üzemmódban, hanem egyből fel fogja tenni. Ettől félek. Mert ha mégis hozzányúl, azaz a 2 particiójú vinyómból egy particiójut csinál, akkor felkötöm magam...  Már nagyon sokszor állítottam helyre vinyót a Ghsot segítségével, de azokon nem volt felosztva a vinyó. Az egyszerű volt, s egyértelmű.

Csak ezt előtte ne felejtsd:

Az alábbi szöveget bemásolod egy sima txt-be, nevezd át akármi.reg -re és futtasd le.

Kód :

Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices]

#431 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 17:25

Miért? Nem értem a lényegét. Arra a vinyóra tenném vissza, ahonnét a mentés készült. Szóval miért kell?

#432 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 18:21

Ehh... Ennyire ne legyetek már segítőkészek. Pedig iszonyúan sürgős lenne  a segítség.

#433 Felhasználó inaktív   Ata 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 18:55

Idézet: SzaSza - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 17:25

Miért? Nem értem a lényegét. Arra a vinyóra tenném vissza, ahonnét a mentés készült. Szóval miért kell?

Mi itt a kérdés?
Egy meglévő image fájlból szeretnél visszaállítani.
Akkor hogy jön ide a delete MountedDevices reg key?

Azt még az image fájl készítés elött kellett volna törölni.

(az általad említett esetben ez el is hagyható, ha totál ugyanoda másolod vissza a cuccost)
de azért ártani nem árt ha törlöd elötte

én minden ghost image készítés elött törlöm

de ettől a windózos ghostolástól feláll a hátamon a szőr
még ha nem is windóz alatt hajtja végre a műveletet

Szerkesztette: Ata 2005. 04. 03. 18:58 -kor

#434 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 19:06

Ata:  légyszi olvasd el mégegyszer a fenti problémámat: 1 vinyó - 2 partició. Ghost csak a kisebbik particióról készült! Ezt akarom visszatenni, úgy hogy a nagyobbik felén lévő értékes(!) cuccaim fennmaradjanak! S ezekután kérdem: ha visszarakom a 30Gb-os partíció mentését, akkor az nem bántja ugye a nagyobbik felén most fennlévő dolgokat?...

#435 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 04:20

Úgy látom a pár ember aki válaszolt, sajnos nem tudott meggyőzni,mivel több féle vélemény alakult ki.
Most megpróbálom mégegyszer pontosan leírni mit szeretnék, s nagyon kérem azon emberek segítségét, akik értenek is hozzá, hogy válaszoljanak.

Adott egy MAXTOR 200 Gb-os vinyó, ami 2 részre van felosztva.

Első fele: 30 Gb, FAT32 , s ezen van az Xp oprendszer.
Más.fele: 170 GB, NTFS, ezen vannak a féltve őrzött dolgaim, telistele van a vinyó.

Sajnos kiírni nem tudom, mert nincs annyi dvd-m , se másik vinyóm. A 30GB-on lévő rendszeremet korábban a Norton Ghost 2003-al dvd-re kiírtam, mint boot cd-t(dvd-t). Tehát csak a 30GB-os particiót mentettem le dvd-re!

Most gondok vannak az oprendszer működésével, s szeretném a lementett partíciót visszatölteni.
Ám valamiért nagyon félek, hogy ha a mentést ráengedem a vinyóra, az eltörli a 170Gb-os partíciómat, s elveszik minden azon lévő dolgom. Ezért kérem a segítségeteket, hogy nyugtassatok meg, vagy erősítsetek meg félelmemben. Mert akkor legalább tisztában leszek a helyzettel.

Mint említettem, a mentés boot dvdt, tehát ha berakom, s gép bebootol róla, akkor a partíció mentést a gép automatikusan felteszi. Beleszólásom sincsen. A félelmem is innét jön, mert azt sem látom mit hova tesz.

Aki jól érti a problémám, az tudja miért aggódok. Összegzésképpen: nyugodtan engedjem magától feltenni a partíciót, vagy másképpen csináljam, ám HOGYAN??

Sűrgősen várom a válaszotok, mert még ma fel kell tennem a mentést, rengeteg dolgom lenne a gépen.

Segítőkész válaszaitokat előre is köszönöm!

Szerkesztette: SzaSza 2005. 04. 04. 04:22 -kor

#436 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 15:42

Kedves SzaSza!

Mint Ata is írta akik gyakolott ghostolók sosem használnak winfos alatti konzolt ghostolásra (az az aminek a képét beszúrtad) hanem vagy egyszer az életben a ha felteszik a konzolt elkészítik a floppy-s verziót vagy a legegyszerűbb a Hiren Boot CD 6.0 -ról indítani a ghost 8 corporate-et. Így sokkal 1xübb a dolog, ergó te irányítod a folyamatot persze ezt sem érdemes találomra én pl. annó direkt gyakorolgattam hogy mire mit is lép a cucc. Az általad beszúrt konzolos képet soha életemben nem láttam így azt sem tudom megmondani jó lesz-e azt viszont tudom, hogy a hiren lemezzel kb 5 perc alatt végeznék a te problémáddal.
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#437 Felhasználó inaktív   Blackmate 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 11:39

En is egy kis segitsegre szorulnek.  Van egy laptopom, amibe egy 40 GB winyo csücsül. A felosztasa szokasos: ~3 GB Recovery, rejtett FAT32, a maradek (~35GB) szepen ketteosztva FAT32-re.

A Recovery particiot szeretnem leghostolni, mert nincs szüksegem ra. Viszont ha kesöbb uri kedvem ugy ohajtja :) vissza szeretnem allitani ugy, ahogy az a gyarbol kijött.

Kerdeseim:
1. Melyik Ghost-ot hasznaljam (7.0-assal volt dolgom, de meg van a 9.0-as es a 2005-ös is)
2. Fogja latni a rejtett particiot?
3. Milyen modon ghostoljak? (Ugye ki lehet valasztani, hogy csak a fajlokat szedi le, vagy az egesz particiot. En az egesz particiora szavazok :), mivel kb 10% szabad hely van, tehat az a par mega nem oszt, nem szoroz.)
4. Ha egy teljes particio kepet csinalok, akkor az eredeti particio fajlrendszeret is elmenti? (pl ha egy sima FAT-ra teszem vissza, akkor "atkonvertalodik hiddenre?)

#438 Felhasználó inaktív   hungarymaffia 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 16:13

Heló mindenki.
Norton Ghostal kapcsolatban van problémám.
Visszaálítom a Ghostal lementett lemezképet.
De ilyenkor a ghost generál valami azonosítót a winyóra.
Valami progi kellene amivel kilehet törölni a bejegyzést a Winyóról.

#439 Felhasználó inaktív   Zoli_The_Hun 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 11. 16:28

Sziasztok,

Alapvetően már vagy 5 éve használok Ghostot. Az igaz, hogy céges környezetben régebben floppyt, ma már boot CD/DVD-t használunk erre a célra. (Az image fájlok mindig szerveren vannak, illetve backupként DVD-n is.) Mindig a kezünkben  van az irányítás. Másrészt én használtam otthon a win-es felületet is, semmi gondom nem volt vele.

SzaSza: Ghost csak akkor ir felül teljes vinyó felületet, ha teljes lemez visszaállítást választasz ki. Ha particiót particióra állítasz vissza, akkor nem lesz probléma. Eddig nekem ezzel a módszerrel még nem sikerült adatot vesztenem. Arra természetesen figyelni kell, hogy egy 30 GB-s helyre nem lehet 40 GB adatot visszaállítani. Minimum annyi hely kell, amennyi adatot az image fájl tartalmaz. SZVSZ nyugodtan csinálhatod, de minden IT műveletnek van rizikója. Akár a villám is belecsaphat a gépedbe vagy a macsek éppen akkor húzza ki a tápkábeledet, stb.  :)

hungarymaffia: Ezen azonosítót egy vinyó teljes formázással el lehet tüntetni, de én nem ismerek ilyen progit ami ezen azonosítót leszedné. Engem eddig sose zavart, szvsz nem okoz galibát. Lehet, hogy ki is kapcsolható. Ezirányba még nem nézelődtem.

Zoli_The_Hun

#440 Felhasználó inaktív   outsiheder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 17:27

Erre van a GhostWalk nevű prg, ami generál egy új számot, és végigírja a lemez felületét vele.
A tartalom ettöl nem vész el, csak nem lesz két egyező azonosító a rendszerben. NT alatt mindenképpen kell, XP -s környezetben azt hiszem nem kell. De erre azért nem esküszöm meg.

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.