HWSW Informatikai Kerekasztal: villanyszerelo dvd-sek help - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

villanyszerelo dvd-sek help

#21 Felhasználó inaktív   zordon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 11. 21. 17:26

Köszönöm wpepi a segítséged.

A kapcsolási rajzot kinyomtattam, öcsémmel megpróbálom megcsináltatni, picivel jobban képben van a témában mint én.

#22 Felhasználó inaktív   dewfah 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 11. 21. 20:55

en holnap reggel megyek erte, el lett keszitve :-), du beszamolok!!!

byez

#23 Felhasználó inaktív   gyuszkó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 21. 22:23

Akkor egy kicsit besegítek. Mármint itt a kép.

Kép

Nagy frekvenciás szempontból a balun transzformátoros megoldás a tökéletesebb.
Ha minden próbálkozás kudarcot vallott, vegyük elő a használati utasítást.

#24 Felhasználó inaktív   csongor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 22. 00:38

idézet:
Ezt írta gyuszkó:

Nagy frekvenciás szempontból a balun transzformátoros megoldás a tökéletesebb.
[/quote]

Tudnál abban segíteni, hol lehet megfelelő balun trafót venni? Sajnos itthon eddig nem találtam. :(

#25 Felhasználó inaktív   gyuszkó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 22. 07:24

idézet:
Ezt írta csongor:

Tudnál abban segíteni, hol lehet megfelelő balun trafót venni? Sajnos itthon eddig nem találtam. :(
[/quote]

Megpróbálok utána járni a dolgoknak, már rég vásároltam ilyeneket. Tehát a téma tovább él.

#26 Felhasználó inaktív   gyuszkó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 22. 15:55

Körbejártam az ISOLATOR probléma kört. Jelenleg az a helyzet hogy a kábeltv szolgáltatók takarékossági okokból e probléma megoldását elkerülték. De mivel az ISOLATOR nem csak egy ilyen földhurok jellegü probléma megszüntetése, hanem EU elöírás is egyben, s mivel nem vagyunk még EU tagok a kábeltv szolgáltatók az utolsó pillanatig kivárnak. A probléma náluk is ismert, a megoldás az ö térfelükön van. Az általuk forgalmazni kívánt termék a PKI-nél bevizsgált magyar termék, mely megfelel minden szigorú elöírásnak. Ezt gyártják és forgalmazza is a gyártó, tehát Magyarországon kapható.

Technikai megoldásokban, mint azt az fentebb ajánlott oldalon található, rossz illetve gyenge minöségü megvalósítás. Ilyen és ehhez hasonló megoldásokat a kábeltv szolgáltatók nem fogadnak el, mert jelentös minöségség romlást okoz a teljes frekvencia sávban, nem kívánatos reflexiók lépnek felés nem utolsó sorban labilis átvitelt biztosítanak a kábelekröl. Mivel elöírás a teljes frekvencia tartomány minimális csillapítással reflexió mentesen történö átvitele, a túlfeszültség védelem 4 kV-ig, és egyéb RF követelmények betartása. Mivel a mérések szerint a kábel hálozaton felléphetnek feszültség impulzusok, a túlfeszültség védelem alapvetö kérdés. Az olyan megoldások ahol a kettös szigetelés nem érvényesül és földeletlen (vagy kikötött földelésü) hálozaton használt eszközhöz csatlakozik a kábel hálózat, ott még a berendezésben is kárt tehet.

A kondenzátoros megoldás föbb hibái: frekvencia függö átvitel (csillapítás), és impedencia.
A balun transzformátoros megoldás föbb hibái: fázis eltérések frekvencia függvényében, nem kívánatos reflexiók. egyenletlen frekvencia átvitel.
Ezenkivül vannak még további hátrányai is, de aki tunerkártyával is rendelkezik és felvételre is használja, az fogja legelöször megbánni ha nem megfelelö megoldást választja. Természetesen lehetnek kivételek is ahol esetleg türhetöen müködik, mert a kábelhálózat nem mindenütt egyforma minöségü, és ahol jobb, lehet hogy kevésbé lehet észrevenni a hibákat.

A fentebb vázolt ISOLATOR a becsatlakozásba bárhol beköthetö, igy akár egy lakótelepi ház esetén is alkalmazható, nem kell belöle csak egy. Ez utóbbi esetben természetesen a kábelhálózat üzemeltetöjével kell beszereltetni. De ha valaki csak saját magának kívánja (tudja) megoldani, vagy családi házban lakik, akkor a becsatlakozásba kell beiktatni, és utána már akárhány készüléket lehet lehet üzemeltetni.

Amennyiben konkrétan érdekel valakit, keressen meg telefonon (adataimnál megtalálja).

#27 Felhasználó inaktív   gyuszkó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 22. 16:25

idézet:
Ezt írta wpepi:

Ha isolator segítségével leválasztod az antenna hálózatot, akkor pont ez történik. Az antennahálózat földje azonos lesz az elektromos hálózat földjével.
[/quote]

Pont fordítva, nem kényszeríted az elektromos hálózat földelésére.

Galvanikusan leválasztod!

A FI relé pedig érintésvédelmi eszköz, ezekhez semmi köze. Az a fázisból nem a hálózat felé áramló áramot méri és ha a null vezetéken és a fázison nem azonos az átfolyó áram mennyisége (mivel ez is áramkör), müködésbe lép. Magyarán mondva egy rossz pillanatodban egy 60-as szöggel belepiszkálsz a konnektorba a kivánt hatást nem fogod tudni elérni, mert a FI relé müködésbe lép.

#28 Felhasználó inaktív   Zoz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 22. 16:41

Basszus! De jó lett volna erről egy fél évvel előbb hallani!!!
Azóta szenvedünk azon, hogy egy filmet meg lehessen nézni a tévén... volt már vagy két tápcsere, három VGA kártya csere, lett véve vagy 5 féle kábel,stb...
Szombaton jutottunk el odáig, hogyha egy földeletlen hosszabítóba dugjuk a gépet akkor végre működik...
Enterprise 128 / Zilog Z80A@7.12Mhz / 1MB DIP RAM 80ns / 32KB CMOS SRAM / 512KB ROM / Quantum Fireball 540 / WD1772@8/16Mhz / Teac FD55FV / TEAC FD55GFR / NEC FD1305 / ALPS DFP723A
Enterprise Forever!

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2002. 11. 22. 17:07

Előre is elnézést kérek...

Én eleve nem földelem a PC -met.
Mivel amúgy is egy csomó minden be van kötve a géphez + videóval is 'komoly' kapcsolatban van (videóban antenna), így én végül is nem sok értelmét látom.
Tudom, hogy alapesetben nem a házat, hanem a tápot kell földelni, dehát monek, ha nem vargánya... :D
Meghát nem itt fog megöregedni a táp...

Elnézést a szakértőktől !!! ;)

#30 Felhasználó inaktív   gyuszkó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 22. 18:00

idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:
Előre is elnézést kérek...

Én eleve nem földelem a PC -met.
Mivel amúgy is egy csomó minden be van kötve a géphez + videóval is 'komoly' kapcsolatban van (videóban antenna), így én végül is nem sok értelmét látom.
Tudom, hogy alapesetben nem a házat, hanem a tápot kell földelni, dehát monek, ha nem vargánya... :D
Meghát nem itt fog megöregedni a táp...

Elnézést a szakértőktől !!! ;)
[/quote]

Majd ha megmagyarázatlan dolgok történnek a géppel, még meggondolod :D
Otthon az ember úgy bohóckodik a sajátjával ahogy akar, de ezt fizetösbe nem teheti meg :) A földeletlen hálózatról üzemeltetett számítógépek a tudnak furcsa váratlan dolgokat müvelni. Saját tapasztalat is. :)

Elküldve: 2002. 11. 22. 18:15

idézet:
Ezt írta gyuszkó:

Majd ha megmagyarázatlan dolgok történnek a géppel, még meggondolod :D
Otthon az ember úgy bohóckodik a sajátjával ahogy akar, de ezt fizetösbe nem teheti meg :) A földeletlen hálózatról üzemeltetett számítógépek a tudnak furcsa váratlan dolgokat müvelni. Saját tapasztalat is. :)
[/quote]

OK.
Elhiszem.
Pölö ???

Elküldve: 2002. 11. 22. 18:16

idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:

OK.
Elhiszem.
Pölö ???
[/quote]

Hja, mellesleg nem is tudom bedugni...
Lakótelep rulez !

#33 Felhasználó inaktív   gyuszkó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 22. 18:57

idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:

Hja, mellesleg nem is tudom bedugni...
Lakótelep rulez !
[/quote]

És Magyarország. :) Pedig mióta bevezették a földelt nullás hálózatot azóta lenne szükség rá :mad:

Mint az "informátoromtól" megtudtam, Németországban be se kötik a kábelt ha nincs isolator. :) Az már EU.

#34 Felhasználó inaktív   dewfah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 22. 22:01

Én megépitettem az isolatort, kondikbol, megy eleg jol! A zavar eltunt!

Nem lehet valahogy ezt a mocskos UPC-t ravenni, hogy kosse be nekem a franko isolatort??? Fogjunk ossze!

Nah?

[ 2002. november 22.: dewfah szerkesztette a hozzászólást ]

#35 Felhasználó inaktív   gyuszkó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 22. 22:43

idézet:
Ezt írta dewfah:
Én megépitettem az isolatort, kondikbol, megy eleg jol! A zavar eltunt!

Nem lehet valahogy ezt a mocskos UPC-t ravenni, hogy kosser be nekem a franko isolatort??? Fogjunk ossze!

Nah?
[/quote]

Csak az EU csatalkozás idején. Multi cég, és hazai elöirások nincsennek. A Matáv Kábel TV legalább már készül, de kivár, a többiek meg behuzták fülüket farkukat, a válaszuk az volt majd ha kötelezö lesz. :mad: Akkor is te fizetsz érte csak drágábban.
De vannak más téren is egyébb furcsaságok, de ez már nem e fórum témája.
A lényeg van itthon isolator.

#36 Felhasználó inaktív   Zoz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 23. 00:07

idézet:
Ezt írta gyuszkó:

A lényeg van itthon isolator.
[/quote]

Hol? Mennyiért?
Enterprise 128 / Zilog Z80A@7.12Mhz / 1MB DIP RAM 80ns / 32KB CMOS SRAM / 512KB ROM / Quantum Fireball 540 / WD1772@8/16Mhz / Teac FD55FV / TEAC FD55GFR / NEC FD1305 / ALPS DFP723A
Enterprise Forever!

#37 Felhasználó inaktív   gyuszkó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 23. 00:19

idézet:
Ezt írta Zoz:

Hol? Mennyiért?
[/quote]

5k+FA, de az utóbbi megoldható.
Keress meg, a jövö héten kell lennie.
A Matáv KábelTV által is elfogadott, illetve ha már kötelezö lesz valószinü ezt fogják használni, mert a pályázatukat ez nyerte meg.

#38 Felhasználó inaktív   Exlepra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 23. 16:29

Én 2 éve innen rendeltem egy leválasztó trafót mivel a kondis megoldással nem voltam megelégedve.
[url="http://"http://www.jensentransformers.com/iso_vid.html"]http://www.jensentra...om/iso_vid.html[/url]

Nekem a VR-1FF van de azóta gyártják a VRD-1FF -et is amit akár a kábelmodem elé is be lehet rakni.

bye

[ 2002. november 23.: Exlepra szerkesztette a hozzászólást ]

#39 Felhasználó inaktív   gyuszkó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 23. 19:06

idézet:
Ezt írta Exlepra:
Én 2 éve innen rendeltem egy leválasztó trafót mivel a kondis megoldással nem voltam megelégedve.
[url="http://"http://www.jensentransformers.com/iso_vid.html"]http://www.jensentra...om/iso_vid.html[/url]

Nekem a VR-1FF van de azóta gyártják a VRD-1FF -et is amit akár a kábelmodem elé is be lehet rakni.

bye

[ 2002. november 23.: Exlepra szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Igen, körülbelül én is erröl beszéltem. Mármint nem olyan pofon egyszerü mégse ez e téma.
Amit ajánlottam ennek csak a harmada. A többit lásd fenn.

#40 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 26. 00:18

Érdeklődve olvastam a témát.

Nálunk egyáltalán nem földelt sajnos a falban a konnektor (habár az aljzat az), pedig 4 emeletes téglaház 1.emelet, 25 éves a ház.

Mind1, a lényeg, hogy a Chello bekötésekor tettek egy zavarszűrőt is be. Na mos ennek egy része, egy pici hengeres cucc, ami pont ugyanúgy néz ki mint ez a kondis
cucc az ajánlott oldalakon. Szerintetek ez az Isolator, vagy ez más dolog?

Más CHellosnak is van ilyen betéve a zavarszűrő ki néhány cm-es doboz mellé???

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó