idézet:
Ezt írta Charles:
Érdeklődve olvastam a témát.
Nálunk egyáltalán nem földelt sajnos a falban a konnektor (habár az aljzat az), pedig 4 emeletes téglaház 1.emelet, 25 éves a ház.
Mind1, a lényeg, hogy a Chello bekötésekor tettek egy zavarszűrőt is be. Na mos ennek egy része, egy pici hengeres cucc, ami pont ugyanúgy néz ki mint ez a kondis
cucc az ajánlott oldalakon. Szerintetek ez az Isolator, vagy ez más dolog?
Más CHellosnak is van ilyen betéve a zavarszűrő ki néhány cm-es doboz mellé???
Üdv![/quote]
Valami felíratnak kell rajta lenni. Nem?
villanyszerelo dvd-sek help
Elküldve: 2002. 11. 26. 04:20
Elküldve: 2002. 11. 26. 04:37
Elküldve: 2002. 11. 26. 06:08
idézet:
Ezt írta Naszta:
Nem akar valaki foglalkozni a dologgal egy kicsit? (Keresni valmi pénzt rajta.) Nekem csinálhatna egyet...[/quote]
Privi ment
Elküldve: 2002. 11. 26. 11:01
A problema ugyanaz, esetleg egy arajanlatot kuldhetnel nekem is, ha mar igy benne vagy a temaban.. koszi
Elküldve: 2002. 11. 26. 15:39
Amit a Chelloval bekotnek, az egy HP, azaza felul atereszto szuro, ami a TV-det ovja meg a kellemetlensegettol!
Ugye arra gondoltal, amit a 2:1 -es eloszto moge kotottek pontosan, es az megy tovabb a TV-be?
Udv!
[ 2002. november 26.: dewfah szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 11. 26. 17:02
idézet:
Ezt írta dewfah:
Hi Charles!
Amit a Chelloval bekotnek, az egy HP, azaza felul atereszto szuro, ami a TV-det ovja meg a kellemetlensegettol!
Ugye arra gondoltal, amit a 2:1 -es eloszto moge kotottek pontosan, es az megy tovabb a TV-be?
Udv!
[ 2002. november 26.: dewfah szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Az az internet miatt van, de ez nem egyenlö az isolatorral. Az isolatornak galvanikus leválasztás, túlfeszültség védelem a feladata.
[ 2002. november 26.: gyuszkó szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 11. 26. 20:17
idézet:
Ezt írta gyuszkó:
[QB]
Az az internet miatt van, de ez nem egyenlö az isolatorral. Az isolatornak galvanikus leválasztás, túlfeszültség védelem a feladata.
[QB][/quote]
En is ugyan ezt irtam, hogy az nem izolator, hanem csak egy HP, amit a chello miatt dobank fel.
Asszem ugyan arrol beszelunk![]()
Elküldve: 2002. 11. 26. 21:18
megmértem és 210v van a konnektorban 230 helyett, lehet h. ezért fagy a gépem még a biosban is? Bővebben az alaplap, proci fórumban(asus a7v333+2200+400w)
Elküldve: 2002. 11. 26. 22:01
idézet:
Ezt írta vin:
Villanyszerelő, de más.
megmértem és 210v van a konnektorban 230 helyett, lehet h. ezért fagy a gépem még a biosban is? Bővebben az alaplap, proci fórumban(asus a7v333+2200+400w)[/quote]
Az már gond. Ha lakásba bejövö még 230V, de a konnektorba már nem, akkor szarban vagy. Ha már ott se akkor Elektromos müvek.
Elküldve: 2002. 11. 28. 14:23
idézet:
Ezt írta gyuszkó:
Az már gond. Ha lakásba bejövö még 230V, de a konnektorba már nem, akkor szarban vagy. Ha már ott se akkor Elektromos müvek.[/quote]
EZ AKKOR 100% hogy a hiba a 210v amit a gép kap???????
LSZ nézz már be az alaplap opicba amit GIJOE inditot, ott vannak a részletek, MÁR 1hete szívok.
Elküldve: 2002. 11. 28. 14:57
idézet:
Ezt írta vin:
Villanyszerelő, de más.
megmértem és 210v van a konnektorban 230 helyett, lehet h. ezért fagy a gépem még a biosban is? Bővebben az alaplap, proci fórumban(asus a7v333+2200+400w)[/quote]
Ezért nem fagyhat, mert kapcsoloüzemű a tápod, meg szabályozott is!! tehát folyamatosan kellene tartani a stab feszét max jobban terhelgeted![]()
Elküldve: 2002. 11. 28. 15:48
idézet:
Ezt írta vin:
EZ AKKOR 100% hogy a hiba a 210v amit a gép kap???????
LSZ nézz már be az alaplap opicba amit GIJOE inditot, ott vannak a részletek, MÁR 1hete szívok.[/quote]
Nem százszázalék, de lehetséges. 230V-ra vannak méretezve a tápok 5-10% türéssel. A feszültségingadozáson a kapcsolóüzem mivolta nem segít, az az átalakítás mikéntje.
Én már néhányszor szívtam ezzel, otthon napokig ment, az ügyfélnél meg szarakodott, mig kinem mértük a hálózati feszültséget, ami úgy 200V körül mozgott.
Legelöször a lakás tápellátását kell megnézned. Ha aluminium vezetékes akkor 2,5 mm2-es vezeték ajánlott, a véknyabb csak a világításhoz jó, ha réz 1,5 mm2, ott viszont a kötéseket forrasztani kell, mivel a réz hamarabb oxidálódik, ezért ott átmeneti ellenállások keletkeznek. Rezet aluminiummal közvetlen tilos összekötni, galván elem keletkezik. Az alu is oxidálódik, de általában a csavaros kötések elegendök.
Ha a lakásba bejönn a 230, de a konnektorokban kevesebb van (természetesen terhelve) akkor bent vannak problémák. Ha már a bejövö se 230 akkor Elektromos müvek. Vagy ök nem tudnak adni annyit, vagy a ház bekötése hibás.
Minden egyes rossz kötésnél ahol átmeneti ellenállás keletkezik, ott természetesen melegedés lép fel. Elsö lépés a rossz kötések megszüntetése.
Lehet hiba forrása egy gyengébb hálózaton ipari gépek müködése is.
Mellesleg mielött nagy dolgokba kezdenél, nézd meg a géped müködését valamelyik haverodnál, ismerösödnél ahol feltételezhetöen tuti minden.
Elküldve: 2002. 11. 29. 08:56
idézet:
Ezt írta gyuszkó:
Nem százszázalék, de lehetséges. 230V-ra vannak méretezve a tápok 5-10% türéssel. A feszültségingadozáson a kapcsolóüzem mivolta nem segít, az az átalakítás mikéntje.
Én már néhányszor szívtam ezzel, otthon napokig ment, az ügyfélnél meg szarakodott, mig kinem mértük a hálózati feszültséget, ami úgy 200V körül mozgott.
Legelöször a lakás tápellátását kell megnézned. Ha aluminium vezetékes akkor 2,5 mm2-es vezeték ajánlott, a véknyabb csak a világításhoz jó, ha réz 1,5 mm2, ott viszont a kötéseket forrasztani kell, mivel a réz hamarabb oxidálódik, ezért ott átmeneti ellenállások keletkeznek. Rezet aluminiummal közvetlen tilos összekötni, galván elem keletkezik. Az alu is oxidálódik, de általában a csavaros kötések elegendök.
Ha a lakásba bejönn a 230, de a konnektorokban kevesebb van (természetesen terhelve) akkor bent vannak problémák. Ha már a bejövö se 230 akkor Elektromos müvek. Vagy ök nem tudnak adni annyit, vagy a ház bekötése hibás.
Minden egyes rossz kötésnél ahol átmeneti ellenállás keletkezik, ott természetesen melegedés lép fel. Elsö lépés a rossz kötések megszüntetése.
Lehet hiba forrása egy gyengébb hálózaton ipari gépek müködése is.
Mellesleg mielött nagy dolgokba kezdenél, nézd meg a géped müködését valamelyik haverodnál, ismerösödnél ahol feltételezhetöen tuti minden.[/quote]
Ha rádugom egy szünetmentes tápra, azzal valszeg működnie kell, nemde(legalább 1órát)?
Elküldve: 2002. 11. 29. 09:26
idézet:
Ezt írta vin:
Ha rádugom egy szünetmentes tápra, azzal valszeg működnie kell, nemde(legalább 1órát)?[/quote]
A szünet mentes tápoknak is több fajtája van. Neked olyan kell amely stabilizál is, azaz a kimenete állandóan 230V. A legegyszerübbek csak áthidalják a kiesö idöszakot.
Elküldve: 2002. 12. 05. 02:34
Bövebb infó: [url="http://"http://doom9.uw.hu/isolator/isolator.pdf"]Isolator.pdf[/url]
[ 2002. december 05.: gyuszkó szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 12. 05. 11:48
Ilyet en meg eletemben nem lattam ! Van a szobamban egy szg meg egy tv, kb 1.5 meterre egymastol. Miert lehet az ha bekapcsolom a gepet, akkor minden renben. De amint megnyitok egy olyan ablakot amiben sok a feher szin, pl wincmd, akkor a tv kozepen 2 savban szines vekony csikok kezdenek uszkalni ??? Becsukom eltunik...
Masik apro problemam meg az, hogy van egy gf4-em, ha elinditok egy jatekot ami egy kicsit megterheli, a minitor kepe elkezd hullamozni, meg vibralni,de ha lehuzom a orajelet akkor eltunik. A baj csak az hogy elvittem haverhoz a gepet nala, az o monitoraval minden rendben volt. Lehet hogy a tapban, konnektor, vagy valahol arra fele van a hiba. Egy konnektort hany fele lehet elosztani ? Mi lehet a problema, fizikahoz semmit nem ertek ugyhogy pleese segitsetek. Most akarok full uj gepet venni, ugyenez lesz azzal is ??
Elküldve: 2002. 12. 05. 14:18
idézet:
Ezt írta gyuszkó:
Szóval van már ISOLATOR, továbbiakban lehet hozzám is fordulni.
Bövebb infó: [url="http://"http://doom9.uw.hu/isolator/isolator.pdf"]Isolator.pdf[/url]
[ 2002. december 05.: gyuszkó szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
szia,
mennyibe kerul?
Elküldve: 2002. 12. 05. 14:34
idézet:
Ezt írta fdsoft:
Hello !
Ilyet en meg eletemben nem lattam ! Van a szobamban egy szg meg egy tv, kb 1.5 meterre egymastol. Miert lehet az ha bekapcsolom a gepet, akkor minden renben. De amint megnyitok egy olyan ablakot amiben sok a feher szin, pl wincmd, akkor a tv kozepen 2 savban szines vekony csikok kezdenek uszkalni ??? Becsukom eltunik...
Masik apro problemam meg az, hogy van egy gf4-em, ha elinditok egy jatekot ami egy kicsit megterheli, a minitor kepe elkezd hullamozni, meg vibralni,de ha lehuzom a orajelet akkor eltunik. A baj csak az hogy elvittem haverhoz a gepet nala, az o monitoraval minden rendben volt. Lehet hogy a tapban, konnektor, vagy valahol arra fele van a hiba. Egy konnektort hany fele lehet elosztani ? Mi lehet a problema, fizikahoz semmit nem ertek ugyhogy pleese segitsetek. Most akarok full uj gepet venni, ugyenez lesz azzal is ??[/quote]
1. TV kép
A TV adásban, filmben ritkán van csak fehér szín, és ezért a tápegységét nem is erre tervezik. A fehérnél mind három elektron ágyú teljes áramon megy, és ez megrántja a tápegységet (pump), de emellett a sorfrekvencia is lejjebb esik ami zavarokat okozhat. Ezek általában vizszintes irányú torzulásokban jeletkeznek. A PC és TV összekötésénél is lehetnek gondok, mert a videójel nagyobb frekvenciája miatt érzékenyebb, reflexiók képzödnek a kábelben, és ez szellem képben nyilvánul meg. A TV-k tápegysége jobban türi a hálózati feszültség ingadozásokat, ott már kevesebb probléma feltételezhetö. Ha hálózati brumm kerül a videójelre, az egy széles vizszintes csik lassú függöleges irányú úszását okozza. Ha PC nem földelt (rossz földelésü) konnektorba csatlakozik, és össze van kötve pl. Hi-Fi berendezéssel, az árnyékoláson, mely egyben a számítógép földelése is lenne, az erösítönek pedig a hidegpontja, vándorolhat rajta föld áram, mely a hangban búgást eredményez. Az egésznek a teteje ha kábelTV is csatlakozik a rendszerhez.
2. A 230V
A számítógépek tápja általában 5-10% feszültség ingadozást tolerál, de az állandóan változó nem tesz neki jót. Egy konnektor elvileg 16A terhelhetöségü, de a vezetékezés az ami a lényeg. Általában 2-3A terhelésig nem lehet hibát észre venni, e feletti terheléseknél már át kell vizsgálni az elektromos hálózatot, mert bármilyen rossz csatlakozás, kötés zavarokat okozhat, mivel a hálozat átmeneti ellenállása megnött.
Sok-sok apró hiba, mely önállóan látszólag gondot nem okoz, hozzá téve gyenge minöségü termékeket, nagyon kellemetlenül megtudják keseríteni az ember életét. Ezért ajánlatos körültekintöen eljárni egy fejlesztésnél, vásárlásnál. Sajnos a pult tuloldalán sem mindig álnak a helyzet magaslatán, a gyártók a hiányosságokat meg végképp elhallgatják. Mint az Isolator ügy kapcsán beszéltem szakemberekkel, de siralmas a helyzet. Még az illetékeseknél is, ahonnan a szolgáltatást kapod.
Elküldve: 2002. 12. 07. 15:39
idézet:
Ezt írta dewfah:
Hi Charles!
Udv!
[ 2002. november 26.: dewfah szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Igen, arra.
Kb mikor lesznek "kötelezve" hogy ilyen szűrőt beépítsenek??
Üdv!

Súgó
A téma zárva.