HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#1 Felhasználó inaktív   szaki58 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 16. 14:43

Üdv mindem hozzászólónak!

Hát... majdnem teljesen átrágtam magam az oldalakon. Az én problémámra nem találtam választ, így megemlítem, remélve, hogy valami biztatót mondtok nekem!
Vettem egy Technisonic MP107 játékost. Szórakozik velem, ugyanis még divx-et, xvid-et épkézláb módon nem játszott le!
Elöljáróban, utalva néhány korábbi hozzászólásra, miben látom ennek, a valóban egy kicsit elkésett technológiának a jelentőségét? Nos, ha hozzájut az ember olyan DVD-hez, amit nagyon szeretne megtartani, és azt meg tudja íratni, vagy írni, az a legjobb. Ha ismeretségi körben van egy csomó divx-es film, amit nem akarok megíratni, csak egyszer megnézni, és elfelejteni, na erre ideális ez a készülék. Ezen kívül -nekem legalábbis nagyon lényeges- az internetről egy csomó olyan koncertfilmet lehet letölteni, és ezzel a játékossal lejátszani, amihez talán más módon nehezen jutnék hozzá! Nekem -ez egyúttal utalás a korosztályomra is- rendkívüli élményt jelent például megnézni a Deep Purple 76-os koncertjét, de még nagyobb élmény Diana Krall, vagy Pat Metheny egy-egy avi-ját letöltve, azt a játékossal megetetve tv-n megnézni. SZERINTEM ez lehet ennek a technikának a jelentősége, létjogosultsága.
Aki azt mondja, hogy miért nem veszem meg DVD-n, az menjen a ...-ba, és húzzon el ebből a topikból! Az nem ezen a földön, illetve nem ezen a Magyarországon él, vagy nem "átlag ember átlag fizetéssel"!
Nos, hogy a lényegről is eseen szó: a kölcsön kapott filmek, illetve a letöltött koncertfilmek közül hibátlanul még egyet sem sikerült lejátszani!!!
Volt, amelyik jobban ment, volt, amelyik katasztrofálisan!
A képminőséggel nem volt gondom, figyelembe véve a technológia korlátait, de a sorozatos lefagyások már igencsak bosszantottak! Nem írtam még DVD-t, nem értek a konvertáláshoz (nem elég gyors a gépem),de a felmerült probléma miatt nekiláttam beleásni magam a témába (tegnap kezdtem, ezért nagyon hülye vagyok még hozzá, de a gilisztával ellentétben, tanulóképesnek érzem magam). Érdekel, hogy nekem miért nem, és a topikba beíróknak miért igen! Senki nem említette, hogy akad, hogy fagy, hogy ez meg az! Biztosan nem ugyanazt a divx-es játékost nézzük, de a Technosonic-ról sem hangzottak el a fent említettek! Természetese a firmware frissítést megtettem.
Lehet, hogy a kapott, illetve leszedett anyagok eleve hibásak? Azt nem hiszem, hogy a géppel lenne probléma (az ismerősömmel együtt vettük, tehát van kettő).
Akkor mi a gond?

Segítsetek!!!

ui: ez nem a Lőrincze László féle fórum, (nem tudtam eldönteni, hogy "fóruma", vagy "fórumja", ezért megkerültem a problémát). Nem mindenki volt kitűnő magyar nyelvtanból. Nézzük el egymásnak a kisebb hibákat! Az ékezet hiánya azért ezen már túlmegy!

#2 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 16. 15:02

Sziasztok!

Miért van az, hogy mostanra már sohasem tudok belépni a forum.speier.hu-ra?
Folyton ezt írja ki: Could not load required language file 'lang/en/mod_customize_date_lang.php'
A menü még bejön, de se bejelentkezni, se a topikokat olvasni nem tudom. :(
.:Magyar Bud Spencer & Terence Hill Fan Klub:.
"Ha te ilyen okos fiú vagy, akkor tudhatnád, hogy nagyon nem tanácsos velem szórakozni. És ne szennyezd a környezetemet!"

#3 Felhasználó inaktív   New Age 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 17. 02:12

idézet:
Ezt írta Steno:
Sziasztok!

Miért van az, hogy mostanra már sohasem tudok belépni a forum.speier.hu-ra?
Folyton ezt írja ki: Could not load required language file 'lang/en/mod_customize_date_lang.php'
A menü még bejön, de se bejelentkezni, se a topikokat olvasni nem tudom. :(
[/quote]

Regisztráld be magad egy új néven. Írj utána Speier-nek egy msg-t és megoldja.

NA

#4 Felhasználó inaktív   ssi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 17. 08:28

[ 2004. február 18.: ssi szerkesztette a hozzászólást ]

#5 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 17. 09:17

idézet:
Ezt írta szaki58:
Üdv mindem hozzászólónak!

Hát... majdnem teljesen átrágtam magam az oldalakon. Az én problémámra nem találtam választ, így megemlítem, remélve, hogy valami biztatót mondtok nekem!
Vettem egy Technisonic MP107 játékost. Szórakozik velem, ugyanis még divx-et, xvid-et épkézláb módon nem játszott le!
Elöljáróban, utalva néhány korábbi hozzászólásra, miben látom ennek, a valóban egy kicsit elkésett technológiának a jelentőségét?
......
Akkor mi a gond?

Segítsetek!!!

ui: ez nem a Lőrincze László féle fórum, (nem tudtam eldönteni, hogy "fóruma", vagy "fórumja", ezért megkerültem a problémát). Nem mindenki volt kitűnő magyar nyelvtanból. Nézzük el egymásnak a kisebb hibákat! Az ékezet hiánya azért ezen már túlmegy!
[/quote]

Szia!
Nem tudom, hogy mi lehet a gond vele. Én mikor vettem a lejátszómat végignéztem ezt a fórumot, és a többit is. Valamelyikben panaszkodott valaki, hogy a te általad említett lejátszó nem képes rendesen DivX filmeket lejátszani. Én ezért döntöttem a Philips mellett, és nem bántam meg. Ezzel a játékossal még nem volt gondom, mindent lejátszott tökéletesen. De ne keseredj el, talán egy új FW megoldja a problémádat.
Könyvjelző linkgyűjtemény -- Állás hirdetések

#6 Felhasználó inaktív   Sparks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 17. 09:24

És akkor egy érdekesség.
Szoktam felvenni tvkártyáról műsorokat, azonnal DivX-be, videomagnó helyett (ugyanis az most nincs :)). Ez idáig rendben is van, szép lesz a felvétel 640*480-ban DivX5-el realtime. A rögzítőprogim kicsit bénázik és nem tudom azonnal mp3-ba nyomni a hangját ezért Vdubbal átnyomom PCM-ből utólag, és ilyenkor bizony kegyetlenül elcsúszik a szinkron, ami eddig tökéletes volt. Már kezdtem aggódni, mikoris felírtam egy ilyen elcsúszott szinkronost a 737-esbe, és csodák csodájára ott tökéletes volt a szinkron. Ez hogy lehet?? A számítógép nem képes összehozni a hangelcsúszósdit, ez pedig simán! Nem igazán értem, hogy hogyan, de nem is annyira lényeges, csak érdekességnek írtam a Philips 737-es dicsőségtábláján :)
Könyvjelző linkgyűjtemény -- Állás hirdetések

#7 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 17. 11:07

idézet:
Ezt írta Sparks:
... Már kezdtem aggódni, mikoris felírtam egy ilyen elcsúszott szinkronost a 737-esbe, és csodák csodájára ott tökéletes volt a szinkron. Ez hogy lehet?? A számítógép nem képes összehozni a hangelcsúszósdit, ez pedig simán! Nem igazán értem, hogy hogyan, de nem is annyira lényeges, csak érdekességnek írtam a Philips 737-es dicsőségtábláján :)[/quote]

"Csoda történt!!! De még milyen csoda!" :D
"Ha te ilyen okos fiú vagy, akkor tudhatnád, hogy nagyon nem tanácsos velem szórakozni. És ne szennyezd a környezetemet!"

#8 Felhasználó inaktív   szaki58 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 17. 11:52

Sziasztok!

Még egy laikus kérdés: ha a gyártó cég irna egy új és jó firmware-t a Technosonic-ra, elképzelhető, hogy nem fagyna a kép? Érdemes-e várni, vagy szabaduljak tőle?

#9 Felhasználó inaktív   ssi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 17. 14:05

Sziasztok!

Ismerősöm vett egy yamada 6000 játékost, és nem tudja hogy kell rávenni a feliratok kirakására. Légyszi aki tudja írja meg, hogy milyen feliratot kezel és hogy rakja ki. Köszönöm.

#10 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 17. 16:06

idézet:
Ezt írta ssi:
Sziasztok!

Ismerősöm vett egy yamada 6000 játékost, és nem tudja hogy kell rávenni a feliratok kirakására. Légyszi aki tudja írja meg, hogy milyen feliratot kezel és hogy rakja ki. Köszönöm.
[/quote]

A film lejátszása előtt, az adott feliratot az "angle" gomb segítségével kell kiválasztani, majd elindítani a filmet és láss csodát... :D

#11 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 17. 20:31

idézet:
Ezt írta Sparks:
És akkor egy érdekesség.
Szoktam felvenni tvkártyáról műsorokat, azonnal DivX-be, videomagnó helyett (ugyanis az most nincs :)). Ez idáig rendben is van, szép lesz a felvétel 640*480-ban DivX5-el realtime. A rögzítőprogim kicsit bénázik és nem tudom azonnal mp3-ba nyomni a hangját ezért Vdubbal átnyomom PCM-ből utólag, és ilyenkor bizony kegyetlenül elcsúszik a szinkron, ami eddig tökéletes volt. Már kezdtem aggódni, mikoris felírtam egy ilyen elcsúszott szinkronost a 737-esbe, és csodák csodájára ott tökéletes volt a szinkron. Ez hogy lehet?? A számítógép nem képes összehozni a hangelcsúszósdit, ez pedig simán! Nem igazán értem, hogy hogyan, de nem is annyira lényeges, csak érdekességnek írtam a Philips 737-es dicsőségtábláján :)
[/quote]

Szia!
Nem kifejezetten TV felvétellel kapcsolatos fórum ez, talán ezért nem írták meg neked hogy minden bizonnyal a fraun. 1.263 verziójú mp3 audio codec okozza a galibát.
Ajánlom a gordianknot féle megoldást, tehát a hangot különválasztod (virtual dub - save wav) egy normális mp3 tömörítővel letömöríted (pl. lame enc) ha parancssori egy mozdulat, majd vdubmod-al összefűzöd a video és audio file-t. Amúgy a 640x480-as realtime divx-el több bajom is lenne, főleg hogy a felvevő beépített deinterlace eljárás minősége biztos elég szegényes, és a fejmozgásoknak nyilván szép utánhúzása van.

[ 2004. február 17.: mikk2000 szerkesztette a hozzászólást ]

#12 Felhasználó inaktív   szaki58 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 02:30

Sziasztok!

Még egy rövid észrevételt engedjetek meg, azután lezárom magamban a témát!
A Technosonic rövid leírásával először a Csip februári számában találkoztam. Megtetszett, kezdő lökést adott a vásárlás felé. A második, végső lökést a hwsw két cikke jelentette. Dícsérték! De nagyon! Megvettem! Balek voltam!

Értse, ki hogy akarja, de okuljatok belőle!

Üdv mindenkinek: szaki
null

#13 Felhasználó inaktív   ssi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 05:37

idézet:
Ezt írta Steno:

A film lejátszása előtt, az adott feliratot az "angle" gomb segítségével kell kiválasztani, majd elindítani a filmet és láss csodát... :D
[/quote]

Köszi szépen, átadom neki az infót.

#14 Felhasználó inaktív   szaki58 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 01:02

Bocsi a Csip-ért, nyilván a Chip-re gondoltam.

szaki

#15 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 15:34

[url="http://"http://www.kiss-technology.com/?p=dp1000&v=users"]KISS DP-1000[/url]

Ezt ismeritek? 163 euro Ausztriaban.
Sony VAIO Type G

#16 Felhasználó inaktív   PappG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 15:52

idézet:
Ezt írta Gab3c:
[url="http://"http://www.kiss-technology.com/?p=dp1000&v=users"]KISS DP-1000[/url]

Ezt ismeritek? 163 euro Ausztriaban.
[/quote]

Ma láttam én is 55.000 Ft-ért. a 450-es utóda, szinte csak dizájnban tér el...
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

#17 Felhasználó inaktív   Zoi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 16:02

Sziasztok!

Épp egy Elta 8883-as vásárálása előtt állok.
Van egy bolt, ahol ahol egy speciális számlámat levásárólhatok, így nem igazán van módom válogatni.
Ma láttam a készüléket az M3-as melletti Metróban (Pesten) is 38.900 Ft-ért.
Ez ugye Divx pro. Ez a pozitjvuma, ezért is ez tetszett meg nekem. Viszont ma, hogy a Metroban is "megcsodálhattam" valami félelmetes gagyi érzés fogott el. Remélem a beltartalma nem ilyen lesz, mint a külseje.
Nyugtasson meg az akinek ilyen van, hogy belül nem ilyen trehány a cucc, mint ahogy kívülről kinéz!
Illetve, hogy viszi-e rendesen az írt lemezeket...

Mivel holnap veszem meg, így picit sürgős is volna.

Köszönöm a segítségetek!

#18 Felhasználó inaktív   ferenczg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 20:12

idézet:
Ezt írta PappG:

Ma láttam én is 55.000 Ft-ért. a 450-es utóda, szinte csak dizájnban tér el...
[/quote]

hol? netto ar vagy brutto?
szerintem egyebkent jo valasztas, hamarosan gazdaja leszek. majd irok rola, ha megjott...

#19 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 08:53

idézet:
Ezt írta Zoi:
Sziasztok!

Van egy bolt, ahol ahol egy speciális számlámat levásárólhatok, így nem igazán van módom válogatni.
Ez ugye Divx pro. Ez a pozitjvuma, ezért is ez tetszett meg nekem. Viszont ma, hogy a Metroban is "megcsodálhattam" valami félelmetes gagyi érzés fogott el. Remélem a beltartalma nem ilyen lesz, mint a külseje.
Nyugtasson meg az akinek ilyen van, hogy belül nem ilyen trehány a cucc, mint ahogy kívülről kinéz!

Köszönöm a segítségetek!
[/quote]

En csak annyit mondanek, hogy nekem volt Elta DVD lejatszom regebben es azota nem veszek semmit, ami Elta.
Sony VAIO Type G

#20 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 09:46

idézet:
Ezt írta Zoi:
Sziasztok!

Köszönöm a segítségetek!
[/quote]

Nyugi.
Valószínűleg ebben is valamelyik nagy gyártó (Toshiba, Samsung, stb.) eredetileg PC-hez tervezett lejátszó egysége van, mint pl. a Yamadában és a többiben. (Ezért játszák általában jobban ezek a noname cuccok az írott lemezeket, mint a márkásak.) Gyakorlatilag ez az egyetlen mozgó elem ebben is, ami leginkább elromolhat(na).
Gagyinak meg mindegyik gagyi kinézetű, SZVSZ a Yamada meg a KISS, stb. is, de hát ez már erősen ízlés függő kérdés, hogy kinek melyik tetszik.
Arra azonban készülj fel, hogy az Elta 8883 nem kezeli még a feliratokat, csak a (legutóbb) március végére ígért firware-ben várható valami érdemi dolog.
Szóval ne görcsölj, vedd meg és élvezd! :)

lala

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

3 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 3 vendég, 0 anonim felhasználó