HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#1521 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 23. 17:15

Nekem mpont most van ilyen gondom egy felirattal, egyenlőre nem tudok rájönni.
Se .sub-ként, se .srt-ként nem akarja kijelölni.

#1522 Felhasználó inaktív   Zoi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 07:54

Hali!

Van egy kis gondom.
Vettem egy Elta 8888 játékost, majd egy barátom a bíztatásomra szintén vett egy divx játékost. Neki a választása a Yamada 6600-asra esett. A forumon eddig jó dolgokat olvasgattam a játékosról, s ezért biztonsággal is ajánlottam.

A probléma abból adódótt, hogy van 1-2 film, amit az Elta-m minden gond nélkül lejátszik, a Yamada 6600-as viszont sajnálatos módon nem. A két játékos kivülről, s talán belülről is kísértetiesen hasonlít, s a szoftverükben is minimális különbség mutatkozott.
Szóval mitől lehet az, hogy a Yamada néhány filmnél eldobja magát, míg a vele "testvérségben" álló Elta lejátsza?
Esetleg melyik Yamada Fw-t ajánljátok?

#1523 Felhasználó inaktív   Zoi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 09:12

Még annyi, hogy valószínűleg XVID-ekkel lehet gondja....

Zoi

#1524 Felhasználó inaktív   kovacs.ferenc 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 24. 10:19

Idézet: RtgLaci - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 16:38

Kedves fórumtársak!

Abban kérnék segítséget, hogy a Yamada 6000 miért nem "lát" egy felirat fájl-t? A probléma: van egy sorozat (esetemben a Csillagkapu). Vannak hozzá .srt feliratok. Ebből van, amit lát a gép, van, amelyiket nem. Ez vajon miért lehet? Próbálkoztam átkonvertálni más formátumokra, de az eredmény ugyanaz...

Hi all

szerintem az a baj, hogy a felirat file nem szabványos.
yamada 6000-en találkoztam én is a jelenséggel, a hiba egyszerű volt: az srt file utolsó szövegsora után hiányzott egy üres sor(!!!) vagy az srt felirat indexek nem sorban voltak (kivettem az 1-2-3-4. feliratot a film elejéből, de az indexet nem irtam át, kézzel csináltam (notepad rulezz :) ) ...)

sajna a játékos megbolondul tőle, számítógépen bsplayerrel lejátszva viszont működik a felirat.

tehát minden egyes feliratot ellenőrizni kell megfelelö progival, vagy kézzel írás elött... :)

#1525 Felhasználó inaktív   kovacs.ferenc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 10:34

Idézet: Zoi - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 8:54

Hali!

Van egy kis gondom.
Vettem egy Elta 8888 játékost, majd egy barátom a bíztatásomra szintén vett egy divx játékost. Neki a választása a Yamada 6600-asra esett. A forumon eddig jó dolgokat olvasgattam a játékosról, s ezért biztonsággal is ajánlottam.

A probléma abból adódótt, hogy van 1-2 film, amit az Elta-m minden gond nélkül lejátszik, a Yamada 6600-as viszont sajnálatos módon nem. A két játékos kivülről, s talán belülről is kísértetiesen hasonlít, s a szoftverükben is minimális különbség mutatkozott.
Szóval mitől lehet az, hogy a Yamada néhány filmnél eldobja magát, míg a vele "testvérségben" álló Elta lejátsza?
Esetleg melyik Yamada Fw-t ajánljátok?

a külcsíny nem belbecs, nem tudom mennyire testvérek de ha nem lenne ismerős a cím, sokat segíthet:

http://jatekosok.speier.hu/

nálam a legtöbb probléma a nagyméretű (720xakármi) filmekkel van, és bizony az XVID is néha rakoncátlankodik.

firmware mindíg a legújabb legyen (szerintem) bár ha nincs szükséged az új szolgáltatásokra, amit tud adni egy új, akkor minek feltenni? (járt utat járatlanért.... soha...)

jó kis ellentmondás, mi? :)

#1526 Felhasználó inaktív   Zoi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 11:01

Idézet: kovacs.ferenc - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 9:34

a külcsíny nem belbecs, nem tudom mennyire testvérek de ha nem lenne ismerős a cím, sokat segíthet:

http://jatekosok.speier.hu/

nálam a legtöbb probléma a nagyméretű (720xakármi) filmekkel van, és bizony az XVID is néha rakoncátlankodik.

firmware mindíg a legújabb legyen (szerintem) bár ha nincs szükséged az új szolgáltatásokra, amit tud adni egy új, akkor minek feltenni? (járt utat járatlanért.... soha...)

jó kis ellentmondás, mi? :)

Persze-persze, én is csak azért tippeltem, hogy testvérek, mert mindkettőben MediaTek MT1389-es chip van, illetve a küllemük minimálisan különbözik, s ráadásul a menüjük kísértetiesen megegyezik, csak 1-2 extra beállításban van a Yamada 6600-ason némi hiány jelenleg...

Köszönöm néztem a jateosok.speier.hu-t... :)
Javasoltam neki, hogy próbáljon ki 1-2 korábbi firmware-t is, mert valami olyan rémlik, hogy az új firmware-ben történt valami xvide-es visszalépés, vagy más keverés Yamada 6600-nál. Bár ebben nem vagyok teljesen biztos, mert természetszerűleg én inkább az Elta változásait ismerem. Mondjuk érdekes, hogy pl a feliratokkal is hasonló gondjaik voltak, s hasonlóan kezelik most is a feliratokat, tehát a hasonlóság talán több, mint véletlen... :)

Lényeg én is ezt javasoltam neki, hogy próbáljon 1-2 másik firmware-t is, csak abban bíztam, bízok, hogy esetleg tudtok mondani valamit, hogy esetleg melyik firmware a lejátszás szempontjából a legjobb. A feliratkezelés szerintem kevésbé fontos, ezért a régebbiek is esetlegesen szóba jöhetnének.

#1527 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 12:48

Idézet: RtgLaci - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 16:38

Kedves fórumtársak!

Abban kérnék segítséget, hogy a Yamada 6000 miért nem "lát" egy felirat fájl-t? A probléma: van egy sorozat (esetemben a Csillagkapu). Vannak hozzá .srt feliratok. Ebből van, amit lát a gép, van, amelyiket nem. Ez vajon miért lehet? Próbálkoztam átkonvertálni más formátumokra, de az eredmény ugyanaz...

No, a felirat amivel legutóbb szívtam, már működik.
Először .sub-ról .srt-re konvertáltam, hiába.
Másodszor lerövidítettem a file-nevet, 8 karakteresre, csupa kisbetű, szünet nélkül.
Egyből működött...

Még kipróbálom azzal a régi .sub-al is, amit nem bírtam megoldani anno. Valószínűleg ott is ennyi a gond.

#1528 Felhasználó inaktív   kovacs.ferenc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 14:20

Idézet: -MM- - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 13:48

Másodszor lerövidítettem a file-nevet, 8 karakteresre, csupa kisbetű, szünet nélkül.
Egyből működött...

Még kipróbálom azzal a régi .sub-al is, amit nem bírtam megoldani anno. Valószínűleg ott is ennyi a gond.

Mi, Yamada 6000 tulajok reménykedjünk egy új firmware-ben, ami korrekten megoldja ezeket a problémákat.

Szoftver szinten a megoldás tényleg nem nehéz, a mi jellemző problémáink (betűtípus, szín, árnyék, stb..., vagy a 8 karakteres név) könnyen orvosolhatóak lennének, igazán csak a rom méretébe kell beleférnie a programnak. a vas meg tudná csinálni :(

De dec. 19. óta semmi infó új firmware-ról (hm, magyar szó van erre?) :(

#1529 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 16:29

Hi!

Nos, az Origami-nál a szervizes aztmondta, hogy eddig csak olyan Yamada 6000-eseket hoztak vissza, melyeknek tápegység hibájuk volt. Ezt kicserélték és máris jó lett. Más jellegű meghibásodással állítólag még nem vittek vissze ilyet.
A barátom gépének is valószínű ez lesz a gondja, de majd jövőhétre kiderítik.

Pá!
Steno
.:Magyar Bud Spencer & Terence Hill Fan Klub:.
"Ha te ilyen okos fiú vagy, akkor tudhatnád, hogy nagyon nem tanácsos velem szórakozni. És ne szennyezd a környezetemet!"

#1530 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 24. 21:21

Idézet: kovacs.ferenc - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 15:20

Mi, Yamada 6000 tulajok reménykedjünk egy új firmware-ben, ami korrekten megoldja ezeket a problémákat.

Szoftver szinten a megoldás tényleg nem nehéz, a mi jellemző problémáink (betűtípus, szín, árnyék, stb..., vagy a 8 karakteres név) könnyen orvosolhatóak lennének, igazán csak a rom méretébe kell beleférnie a programnak. a vas meg tudná csinálni :(

De dec. 19. óta semmi infó új firmware-ról (hm, magyar szó van erre?) :(

Van azért itt más is, pl van olyan jópár olyan XviD-em, ami simán megy a nem 1.0-s Koepi-vel, de a Yamada már nem birkózik meg vele.
(kockásodás, vagy egyből kidobja, hogy " qpel not supported", ezek már megmaradnak a 6600-nak a chip miatt.)

Aztán jól lejátszott XviD-nél gyakori, hogy ha 2x használom a goto gombot, akkor szépen lefagy az egész. Pedig feliratos filmnél ez jól jön, "goto" után egyből van felirat, míg ha tekerek, akkor jó 50mp-et kell várni, hogy megint mutassa a feliratot. (ez a másik)

Azonban amit a második bekezdésben írtam, azokat meg lehet oldani otthon.
Az első felét meg az új firmware sem fogja.

De az az árnyék a feliratok mögé NAGYON KÉNE MÁR !!!!! :).

#1531 Felhasználó inaktív   RtgLaci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 16:36

Idézet: -MM- - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 11:48

Egyből működött...

Kedves MM!

Rátapintottál a megoldásra. A régi jó mondás szerint ha végképp nem boldogulsz, olvasd el a használati utasítást. ;) Én is ezt tettem, vagyis megnéztem a www.umax.de honlapon a FAQ-ot és rátaláltam, hogy a felirat nem lehet 19 karakternél hosszabb. Ennek alapján kijavítottam a neveket és azóta minden rendben. Majdnem minden. Ha gyorstekeréssel belenézek a filmbe, utána már nem jön vissza a felirat.
Hát ez van, de legalább már mennek a feliratok.

Üdv.: Laci
Asus P4B P4 1,6 Nw.

#1532 Felhasználó inaktív   RtgLaci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 16:46

Idézet: -MM- - Dátum: 2004. jún. 24., csütörtök - 11:48

Egyből működött...

Kedves MM!

Rátapintottál a megoldásra. A régi jó mondás szerint ha végképp nem boldogulsz, olvasd el a használati utasítást. ;) Én is ezt tettem, vagyis megnéztem a www.umax.de honlapon a FAQ-ot és rátaláltam, hogy a felirat nem lehet 19 karakternél hosszabb. Ennek alapján kijavítottam a neveket és azóta minden rendben. Majdnem minden. Ha gyorstekeréssel belenézek a filmbe, utána már nem jön vissza a felirat.
Hát ez van, de legalább már mennek a feliratok.

Üdv.: Laci
Asus P4B P4 1,6 Nw.

#1533 Felhasználó inaktív   RtgLaci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 16:54

Bocsi, hogy kétszer ment ki az üzenet, de elsőre szétakadt a net és nem tudtam, hogy sikerült-e.
Asus P4B P4 1,6 Nw.

#1534 Felhasználó inaktív   hch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 06:58

Korábban érdeklődtem itt Kiss558 felől, amit Németországból meg is rendeltem.
Ne siessetek rendelni, most értesítettek, hogy kb. augusztus elején lesz a játékos, ha akarom, visszavonhatom a rendelésemet.
Nagyon jó lesz ez a gép  :)

hch

#1535 Felhasználó inaktív   divot 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 06:13

Kinéztem ezt az új masinát : Mercury DV3783 asztali DiVX + DVD lejátszó

Na most ez annyira új, hogy szinte semmi információ nincs róla. A játékos oldalon megtaláltam az adatlapot, de az is hiányos. Esetleg valaki nem csábult már el rá? Ugyanis nagyon baráti, 19600+ÁFA-ért mérik.  :think:

#1536 Felhasználó inaktív   divot 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 06:25

Mivel senki nem tudott informáicóval szolgálni  :think: , vettem egy Mercury DVD3783 asztai divx lejátszót. Eccer élünk...  :smoker:

Gyorsteszt: gyári dvd-t, mp3-as CD-R-t, és öt filmmel 4*sebességgel teleírt DVD-R lemezt is könnyedén, gyorsan olvassa. Meglepő pozitívum volt, hogy mind az srt-t, mind a sub-ot azonnal felismerte, sőt, az ékezetes karakterekeket is hibátlanul megjeleníti.  :respect: A képminőségre sem lehet panasz, és az üzemelés zajai sem számottevőek, igazából csak akkor lehet hallani, amikor a menüben filmet váltasz.
Ami negatívum, hogy a sárga színű betűk mögött nincs árnyék, ezért a világos felületeken nehezebben olvashatók. A felirat mérete is lehetne nagyobb, bár a 70 cm-es képátlójú televízión ez nem okoz komolyabb gondot. Kisebb képernyőn viszont zavaró lehet.

A készülék ára mindezek tükrében nagyon kellemes: 19600 Ft. + ÁFA = 24500 Ft.

#1537 Felhasználó inaktív   SPeY 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 07:14

Idézet: divot - Dátum: 2004. júl. 3., szombat - 6:25

Mivel senki nem tudott informáicóval szolgálni  :think: , vettem egy Mercury DVD3783 asztai divx lejátszót. Eccer élünk...  :smoker:

Le tudnad tesztelni esetleg az alabbi dolgokat is?

- DivX Pro ?
- Ogg ?
- WMA ?
- Tobb hangsav tamogatasa DivX és XviD filmekben ?
- MP3 ID TAG ?
- Hosszu fajlnevek ?

Koszi! ;)
In /dev/null no one can hear you scream

#1538 Felhasználó inaktív   divot 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 07:37

Idézet: SPeY - Dátum: 2004. júl. 3., szombat - 6:14

Le tudnad tesztelni esetleg az alabbi dolgokat is?

- DivX Pro ?
- Ogg ?
- WMA ?
- Tobb hangsav tamogatasa DivX és XviD filmekben ?
- MP3 ID TAG ?
- Hosszu fajlnevek ?

Koszi! ;)

Le, csak előbb vennem kell lemezt, mert épp nincs itthon. Majd este.

Amit viszont máris tudok mondani, az a köv: Több hangsáv támogatása igen, MP3 ID TAG viszont nem.

Hosszú fálnevek kérdés alatt mit éresz? Naon kezdő vagyok még ebben.  :think:

#1539 Felhasználó inaktív   weberbarna 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 08:10

Ha valaki postán küldene nekem egy teszt cd-t akkor letudnám tesztelni a philips lx3900ast és a samsung ht-ds400ast.  :think:

#1540 Felhasználó inaktív   kigyula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 12. 15:17

Sziasztok!

Olvasgatva a fórumot arra az elhatározásra jutottam ,hogy veszek egy ilyen yamada 6600-at.
Szerintetek pécsen kapok ilyent?
Ja meg még az érdekelne van e HUN menü benne ?

Köszi
AMD + Geforce + Faterok motoron :-)

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »