Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD
Elküldve: 2004. 07. 12. 15:17
Olvasgatva a fórumot arra az elhatározásra jutottam ,hogy veszek egy ilyen yamada 6600-at.
Szerintetek pécsen kapok ilyent?
Ja meg még az érdekelne van e HUN menü benne ?
Köszi
Elküldve: 2004. 07. 12. 19:03
Idézet: kigyula - Dátum: 2004. júl. 12., hétfő - 14:17
Olvasgatva a fórumot arra az elhatározásra jutottam ,hogy veszek egy ilyen yamada 6600-at.
Szerintetek pécsen kapok ilyent?
Ja meg még az érdekelne van e HUN menü benne ?
Köszi
HUN menü nincs, de az nem baj

Elküldve: 2004. 07. 13. 22:40
Régen nem jelentkeztem, de ennek is eljött az ideje! Én voltam (a korábbi oldalak valamelyikén), aki kínlódott a Technosonic-kal! Krinyo biztosan emlékszik?!
Nos, amit a Technosonic nem játszott le, azt a Yamada a kisújából rázta ki! A csévélések közötti kűlönbségről nem is beszélve, évezred a távolság! (merthogy vettem egy Yamadát, miután a Technosonictól sikeresen megváltam). Nem az én példányommal volt baj (mint az felmerült), Az ismeretségi körömben ma is van egy példány, ami ugyanúgy viselkedik, mint tette az enyém! Ez a technika ennyit tud, míg a másik annyit. Hát ennyi...
Nagy a tudásbeli különbség, de szerintem óriási a HANGBELI különbség is!!! Eddig erről senki nem tett említést, pedig szerintem igen-igen jó hangú készülék, és itt nem a DVD-re, hanem a CD-re gondolok! Kíváncsi vagyok a véleményetekre, milyen zenei élményt nyújtanak a különböző készülékek?
Korábban egy Sony CDP XA30 lejátszóm volt, közel 220 000.-Ft-ért! Ott liheg a nyomában, a mélyei pedig egyértelműen jobbak, lentebb megy és nem keni el egy picit sem! Hamarosan egy jó láncon lesz tesztelve, és beszámolok róla, már ha valakit a zene is érdekel! (B & W 805, Accuphase, NAD CD) Elég jó referencia!
26 990.-Ft volt mindössze a Yamada! Bruttó! És ez áll szemben a fenti láncal, illetve a NAD-dal. Nem tudom mi lesz a végeredmény, de objektíven óhajtok beszámolni róla!
Üdv mindenkinek!
Elküldve: 2004. 07. 14. 02:07
A Yamada 6600-asról lenne egy kérdésem: NTSC DVD-ket le tud játszani PAL TV-re?
Erről sajnos sem a gyártó/termék honlapján, sem a jatekosok.speier.hu-n nem találtam semmi infót.
Egy hazatelepült külföldi ismerősöm venne most DVD-t, és a 6600-ast ajánlottam neki, de ez lenne a legfontosabb kritérium.
Elküldve: 2004. 07. 14. 09:11
Idézet
Hang teren azert elegge ketkedve fogadnam, hogy egy komolyabb CD-lejatszot megver a Yamada.

Krinyo
Elküldve: 2004. 07. 14. 10:04
A hang-emlékezetem nem a legjobb, sajnos, ezért nem merek biztosat állítani az audiofil hangzás terén addig, amíg a korrekt próbát meg nem ejtettük az ismerősömmel, addig csak az érzéseimre, a megkopott hangzásélményeimre támaszkodhatom. Az biztos, hogy a Technosonic-kal nem hallgattam zenét, a Yamadával pedig több zenét hallgatok, mint filmet nézek. Majd kiderül, (most festés van náluk-türelem) referálok róla! Ha valaki még ejtene próbát ez ügyben, nem lenne haszontalan.
Ha lejár a gari, tervezem a kimenő fokozat átalakítását, minőségi alkatrész cseréjét.
Elküldve: 2004. 07. 17. 14:03
minden formátumot ismer, dvd-r, dvd+r, -rw+rw, cdr, mp3,jpeg, divx, xvid, wmv..
ami tetszik hogy a dvdlemezen ha adat van,akkor azt is meg lehet nyitni, tehát egy dvd-re ki lehet rakni több divx filmet, mp3-t bármit, lehet kutyulni.
felirat: az srt-t csont nélkül viszi, persze az ékezettel gond van _ van helyette, annyira nem is gáz, de azért mégis.
esetleg ezt lehet e orvosolni bios frissítéssel? nem tudjátok?
Elküldve: 2004. 07. 17. 16:22
aux módban a scartcsatlakozásos bekötésnél a tv képét elveszi, tehát a tv hangot kirakom a rendszerre, de a tv-n letiltja a képet, bármit csiánálok vele (samsung plano a tv, de nem is értem miért van ez)
rádiónál viszont van tv kép..
jó kis cucc,sajna a hibás divxeknélk ki tud fagyni, nem siklik át a hiba felett.
képkeret: felbontás függő, nekem eddig pár nagyfelbontású divxnél nem volt keret, kis szaroknál van.
a felirat sajna dvd divx alatt is pici és sima árnyékolatlan fehér (nehéz olvasni, de meg lehet szokni).
egyelőre jó a cucc, kiváncsi vagyok upgradelhető e...
Elküldve: 2004. 07. 17. 17:27
ha RGB be van kapcsolva csak akkor nem adja vissza tv adásnak a képet a tv-n. (hiába nem AV-re van állítva a tv.) aux 1-2-digit in, radio esetén is csinálja. RGB nélkül viszont csúnya a kép nagyon;-( A scart kabel ránézésre rendben van. De majd próbálok esetleg másikat heggeszteni. S - video sem lenne annyira gáz, de azért mégis;-(
Ami tetszik, van neki digital outja, kiváncsi vagyok, hogyha rákötném csak a lejátszót egy dts-dd erősítőre, ami nagyobb teljesítményű, akkor a rádió, aux, ilyesmi tovább menne -e, illetve amelyik film nem dd, dts tovább menne e a nagyobb erősítőbe.
hang/hangerő: kicsit halknak tűnik a cucc, de azért szól nagyon, tisztaságra nem rossz, nem is torzít, viszont a mély egy picit gyengusnak tűnik. (legalább asszony nem üvölt hogy halkítsam le).
sajna a center is ilyen álló hangfal, így elég gáz az elhelyezés, nemtom miért nem lehet fekvő centert csinálni...
összességében jó a cucc, akinek van ilyen szoljon már;-)
Elküldve: 2004. 07. 21. 06:33
Ha meg nem talalt ilyet, akkor orommel ertesitem, hogy vegre van hazai forgalmazoja a Xoro HSD 311 Pro-nak (mar raktarrol is elerheto), ami sok egyeb kenyelmi funkcioja melett ilyet is tud!
"IR-control of MP3 possible without TV"
Bovebben:
Jatekosok
Termek honlapja
Szerkesztette: SPeY 2004. 07. 21. 06:41 -kor
Elküldve: 2004. 07. 23. 18:37
Van valakinek ilyen tipusu DVD/DivX lejatszoja? Velemenyek, tapasztalatok erdekelnenek.
http://www.olexdigital.hu/web/product_info...25b53a672f769ee
Elore is kosz.
Elküldve: 2004. 07. 26. 14:43
Optional functions:
1) 2.1ch or 5.1ch output
2) Scart or VGA connection is available
3) Other special function: MPEG4
ez amugy ilyen 'vegyel a gyartotol min. 1000 db-t es szitazd ra a sajat markanevedet' oldal. van meg soksok csecse erdekesseg. nagyon valoszinu hogy (szamunkra is) fillerekert !
Elküldve: 2004. 07. 27. 14:30

igazábol csak beugrottam itt videken egy boltba megkérdezni hátha árusitanak DIVX-es DVD lejátszott, pacák azt mondta azt hiszi csak egy tipus van valami yamada és abbol is csak 2 darab.

Mindjárt beugrott a topic hogy ez kell nekem ezt dicsérték annyira

Igaz nagyon nem probálgattam, de feliratott még nem sikerült kezeltetni a picivel. Majd ha lesz időm jobban belemélyedek.
Ja a Lilla Ritek lemezt nem eszi. Mindent eszik még a princot is de a riteket nem akarja felismerni.
Ja és nem a tescoba vettem, itt nincs is olyan

Szerkesztette: adamsky 2004. 07. 27. 14:31 -kor
Elküldve: 2004. 08. 09. 14:14
Nemsokára lehet Mo. is rendelni DP-558-ast.
KISS DP-558
Csak mire az ideér az eu-ból rájön vagy 240eur+, azt nem értem soha hogyan lehet ekkora pofátlan nagy a kereskedő haszna.
Már láttam ~489eur-ért is, nekem 529-ért fogják hozni, ez 240-el drágább. Ennyi nem lehet a szállítási költség, gyanítom annak aki 489-ért árulja annak is megéri.
Bosszantó!!

üdv
Hegman
Elküldve: 2004. 08. 09. 15:12
/Valami 630-as a típusszáma/
A feliratkezeléssel még én sem boldogultam, igaz nem nagyon volt időm vele szarakodni.
Alapból nem jeleníti meg, de a doksiban azt írja, hogy a Subtitle gomb divx alatt is műxik.
Szerintem két dolog lehetséges:
1. A sub file-ok úgy tudom, kétfélék lehetnek. Frame-kódosak és időkódosak. Lehet, hogy én
pont a másik fajtával próbáltam. Létezik mindenféle konverter, ami mellesleg nem egy nagy kunszt,
mert az időkódosat szorozni, a frame-kódosat osztani kell 25tel.
2. Lehet, hogy a subtitle file neve meg kell egyezzen az avi file nevével. /Ebben azért nem vagyok biztos, mert van olyan filmem, amihez két külön subtitle van, különböző nyelvekkel./
Lehet, hogy egyszerűen csak a kiterjesztése nem jó!
Maga a lejátszó frankó. Rendesen tud tekerni divxben /úgy tudom, a régieknek ez gyenge pontja volt/, és ami külön teccik benne, hogy a dvdt, mint adathordozót ismeri fel. Ez azt jelenti, hogy dvdről is tucc MP3-at lejátszani, képeket nézegetni, több divxes filmből. A régiek, ha a dvdn nem találtak VIDEO_TS vagy AUDIO_TS dir-t, kidobták a lemezt DISC ERROR-ral.
Ja és a doksi alapján JPG és XVID is megy. Frissíteni meg cdről lehet. Szerintem a 10.e ft-os lejátszókat hanyagolni kéne amúgy is. Egy normális lejátszóért 30eft meg nem sok. Az, hogy az újabb divx verziókat kezeli-e, azért mindegy, mert ilyen nyersdvd árak mellett az ember úgyis inkább dvdre írja meg. Az viszont nem mindegy, hogy a 2 évvel ezelőtt megírt 400 db divxes lemezt íg nem kikukázni.
Elküldve: 2004. 08. 10. 06:44
hori
Elküldve: 2004. 08. 10. 08:04
Idézet
Létezik mindenféle konverter, ami mellesleg nem egy nagy kunszt,
mert az időkódosat szorozni, a frame-kódosat osztani kell 25tel.
Aztan megnezheted magad egy 23,9xx-es filmnel.

Idézet
Ez konnyen lehet. A kiterjesztes mellett a FORMATUMNAK is meg kell egyeznie! Egy srt kiterjesztesu smi nem fog mukodni.
Idézet
Szerintem a regiek sem kopik ki az adat DVD-lemezt, legalabbis az altalam probaltak egyike sem.
Krinyo
Elküldve: 2004. 08. 10. 11:58
A frissítés úgy működik, hogy a letöltött motyót kiírom cdre és csak simán berakom a masinába, ebből ő fogja tudni, hogy mi a dolga. Igazam van, vagy van valami, amire figyelnem kell ?
Elküldve: 2004. 08. 10. 16:25
Idézet: b_akos - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 12:58
Altalaban van mellettuk egy readme.txt, amiben le van irva a frissites menete. Jobb esetben a kezikonyvben is benne van...
Krinyo
Elküldve: 2004. 08. 11. 01:44