HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#1541 Felhasználó inaktív   Speccy 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 12. 19:03

Idézet: kigyula - Dátum: 2004. júl. 12., hétfő - 14:17

Sziasztok!

Olvasgatva a fórumot arra az elhatározásra jutottam ,hogy veszek egy ilyen yamada 6600-at.
Szerintetek pécsen kapok ilyent?
Ja meg még az érdekelne van e HUN menü benne ?

Köszi

HUN menü nincs, de az nem baj  :)

#1542 Felhasználó inaktív   szaki58 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 13. 22:40

Sziasztok!

Régen nem jelentkeztem, de ennek is eljött az ideje! Én voltam (a korábbi oldalak valamelyikén), aki kínlódott a Technosonic-kal! Krinyo biztosan emlékszik?!
Nos, amit a Technosonic nem játszott le, azt a Yamada a kisújából rázta ki! A csévélések közötti kűlönbségről nem is beszélve, évezred a távolság! (merthogy vettem egy Yamadát, miután a Technosonictól sikeresen megváltam). Nem az én példányommal volt baj (mint az felmerült), Az ismeretségi körömben ma is van egy példány, ami ugyanúgy viselkedik, mint tette az enyém!  Ez a technika ennyit tud, míg a másik annyit. Hát ennyi...
Nagy a tudásbeli különbség, de szerintem óriási a HANGBELI különbség is!!! Eddig erről senki nem tett említést, pedig szerintem igen-igen jó hangú készülék, és itt nem a DVD-re, hanem a CD-re gondolok! Kíváncsi vagyok a véleményetekre, milyen zenei élményt nyújtanak a különböző készülékek?
Korábban egy Sony CDP XA30 lejátszóm volt, közel 220 000.-Ft-ért! Ott liheg a nyomában, a mélyei pedig egyértelműen jobbak, lentebb megy és nem keni el egy picit sem! Hamarosan egy jó láncon lesz tesztelve, és beszámolok róla, már ha valakit a zene is érdekel! (B & W 805, Accuphase, NAD CD) Elég jó referencia!
26 990.-Ft volt mindössze a Yamada! Bruttó! És ez áll szemben a fenti láncal, illetve a NAD-dal. Nem tudom mi lesz a végeredmény, de objektíven óhajtok beszámolni róla!
Üdv mindenkinek!

#1543 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 02:07

Sziasztok!

A Yamada 6600-asról lenne egy kérdésem: NTSC DVD-ket le tud játszani PAL TV-re?
Erről sajnos sem a gyártó/termék honlapján, sem a jatekosok.speier.hu-n nem találtam semmi infót.

Egy hazatelepült külföldi ismerősöm venne most DVD-t, és a 6600-ast ajánlottam neki, de ez lenne a legfontosabb kritérium.

#1544 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 09:11

Idézet

Ez a technika ennyit tud, míg a másik annyit. Hát ennyi...
Mas chip van az egyikben es mas a masikban. A Technosonic EM-8500-asa regebbi, de a szabvanyos allomanyokat az is gond nelkul lejatssza...

Hang teren azert elegge ketkedve fogadnam, hogy egy komolyabb CD-lejatszot megver a Yamada. :nevet2:

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1545 Felhasználó inaktív   szaki58 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 10:04

A mezei felhasználót édes-keveset érdekli az, hogy mi van a vas belsejében. Az viszont annál inkább, hogy a haver gépe lejátsza, az enyém meg nem! Én is technikai beállítottságú vagyok, ezért értem miről van szó. A használhatósága messze jobb a Yamadának, mint a Technosonicnak. Punkt um! Ehez nincs mit hozzátenni!
A hang-emlékezetem nem a legjobb, sajnos, ezért nem merek biztosat állítani az audiofil hangzás terén addig, amíg a korrekt próbát meg nem ejtettük az ismerősömmel, addig csak az érzéseimre, a megkopott hangzásélményeimre támaszkodhatom. Az biztos, hogy a Technosonic-kal nem hallgattam zenét, a Yamadával pedig több zenét hallgatok, mint filmet nézek. Majd kiderül, (most festés van náluk-türelem) referálok róla! Ha valaki még ejtene próbát ez ügyben, nem lenne haszontalan.
Ha lejár a gari, tervezem a kimenő fokozat átalakítását, minőségi alkatrész cseréjét.

#1546 Felhasználó inaktív   AndrewBoy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 14:03

No, szép 53 oldalas lett a topicom;-))) ma megvettem a kívánt házimozi-dvd cuccot, mivel kicsi a szoba és nekem nem kell milliós csilivili hiperszuper cucc, ezért egy samsung ht ds400 lett a vége.

minden formátumot ismer, dvd-r, dvd+r, -rw+rw, cdr, mp3,jpeg, divx, xvid, wmv..

ami tetszik hogy a dvdlemezen ha adat van,akkor azt is meg lehet nyitni, tehát egy dvd-re ki lehet rakni több divx filmet, mp3-t bármit, lehet kutyulni.

felirat: az srt-t csont nélkül viszi, persze az ékezettel gond van _ van helyette, annyira nem is gáz, de azért mégis.

esetleg ezt lehet e orvosolni bios frissítéssel? nem tudjátok?

#1547 Felhasználó inaktív   AndrewBoy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 16:22

gyors update:

aux módban a scartcsatlakozásos bekötésnél a tv képét elveszi, tehát a tv hangot kirakom a rendszerre, de a tv-n letiltja a képet, bármit csiánálok vele (samsung plano a tv, de nem is értem miért van ez)
rádiónál viszont van tv kép..

jó kis cucc,sajna a hibás divxeknélk ki tud fagyni, nem siklik át a hiba felett.

képkeret: felbontás függő, nekem eddig pár nagyfelbontású divxnél nem volt keret, kis szaroknál van.

a felirat sajna dvd divx alatt is pici és sima árnyékolatlan fehér (nehéz olvasni, de meg lehet szokni).

egyelőre jó a cucc, kiváncsi vagyok upgradelhető e...

#1548 Felhasználó inaktív   AndrewBoy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 17:27

nu, update 2

ha RGB be van kapcsolva csak akkor nem adja vissza tv adásnak a képet a tv-n. (hiába nem AV-re van állítva a tv.) aux 1-2-digit in, radio esetén is csinálja. RGB nélkül viszont csúnya a kép nagyon;-( A scart kabel ránézésre rendben van. De majd próbálok esetleg másikat heggeszteni. S - video sem lenne annyira gáz, de azért mégis;-(

Ami tetszik, van neki digital outja, kiváncsi vagyok, hogyha rákötném csak a lejátszót egy dts-dd erősítőre, ami nagyobb teljesítményű, akkor a rádió, aux, ilyesmi tovább menne -e, illetve amelyik film nem dd, dts tovább menne e a nagyobb erősítőbe.

hang/hangerő: kicsit halknak tűnik a cucc, de azért szól nagyon, tisztaságra nem rossz, nem is torzít, viszont a mély egy picit gyengusnak tűnik. (legalább asszony nem üvölt hogy halkítsam le).

sajna a center is ilyen álló hangfal, így elég gáz az elhelyezés, nemtom miért nem lehet fekvő centert csinálni...

összességében jó a cucc, akinek van ilyen szoljon már;-)

#1549 Felhasználó inaktív   SPeY 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 06:33

Nem reg valaki keresett olyan lejatszot, amivel a TV bekapcsolasa nelkul is lehet MP3-at hallgatni.
Ha meg nem talalt ilyet, akkor orommel ertesitem, hogy vegre van hazai forgalmazoja a Xoro HSD 311 Pro-nak (mar raktarrol is elerheto), ami sok egyeb kenyelmi funkcioja melett ilyet is tud!
"IR-control of MP3 possible without TV"

Bovebben:
Jatekosok
Termek honlapja

Szerkesztette: SPeY 2004. 07. 21. 06:41 -kor

In /dev/null no one can hear you scream

#1550 Felhasználó inaktív   torp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 23. 18:37

Hello mindenkinek,

Van valakinek ilyen tipusu DVD/DivX lejatszoja? Velemenyek, tapasztalatok erdekelnenek.
http://www.olexdigital.hu/web/product_info...25b53a672f769ee

Elore is kosz.

#1551 Felhasználó inaktív   gere1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 14:43

http://szhpcelec.en.alibaba.com/product/50...DVD_Player.html

Optional functions:
1) 2.1ch or 5.1ch output
2) Scart or VGA connection is available
3) Other special function: MPEG4

ez amugy ilyen 'vegyel a gyartotol min. 1000 db-t es szitazd ra a sajat markanevedet' oldal. van meg soksok csecse erdekesseg. nagyon valoszinu hogy (szamunkra is) fillerekert !

#1552 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 27. 14:30

Én is beléptem a yamada klubba :)

igazábol csak beugrottam itt videken egy boltba megkérdezni hátha árusitanak DIVX-es DVD lejátszott, pacák azt mondta azt hiszi csak egy tipus van valami yamada és abbol is csak 2 darab. :):)
Mindjárt beugrott a topic hogy ez kell nekem ezt dicsérték annyira :) igy lecsaptam a bontatlanra és 2 hete megvan.
Igaz nagyon nem probálgattam, de feliratott még nem sikerült kezeltetni a picivel. Majd ha lesz időm jobban belemélyedek.

Ja a Lilla Ritek lemezt nem eszi. Mindent eszik még a princot is de a riteket nem akarja felismerni.

Ja és nem a tescoba vettem, itt nincs is olyan :) és azt hiszem 30.000 Ft volt

Szerkesztette: adamsky 2004. 07. 27. 14:31 -kor

#1553 Felhasználó inaktív   Hegman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 14:14

Üdv Mindenkinek!
Nemsokára lehet Mo. is rendelni DP-558-ast.
KISS DP-558

Csak mire az ideér az eu-ból rájön vagy 240eur+, azt nem értem soha hogyan lehet ekkora pofátlan nagy a kereskedő haszna.
Már láttam ~489eur-ért is, nekem 529-ért fogják hozni, ez 240-el drágább. Ennyi nem lehet a szállítási költség, gyanítom annak aki 489-ért árulja annak is megéri.
Bosszantó!!
:mad:
üdv
Hegman
"Míg leng a lánc meleg az ülőke"

#1554 Felhasználó inaktív   b_akos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 09. 15:12

Én kb. 2 napja vettem egy Philips divx-es asztalit az *l*ctr* W*rld-ben 32.900ért.
/Valami 630-as a típusszáma/

A feliratkezeléssel még én sem boldogultam, igaz nem nagyon volt időm vele szarakodni.
Alapból nem jeleníti meg, de a doksiban azt írja, hogy a Subtitle gomb divx alatt is műxik.

Szerintem két dolog lehetséges:
1. A sub file-ok úgy tudom, kétfélék lehetnek. Frame-kódosak és időkódosak. Lehet, hogy én
pont a másik fajtával próbáltam. Létezik mindenféle konverter, ami mellesleg nem egy nagy kunszt,
mert az időkódosat szorozni, a frame-kódosat osztani kell 25tel.

2. Lehet, hogy a subtitle file neve meg kell egyezzen az avi file nevével. /Ebben azért nem vagyok biztos, mert van olyan filmem, amihez két külön subtitle van, különböző nyelvekkel./
Lehet, hogy egyszerűen csak a kiterjesztése nem jó!

Maga a lejátszó frankó. Rendesen tud tekerni divxben /úgy tudom, a régieknek ez gyenge pontja volt/, és ami külön teccik benne, hogy a dvdt, mint adathordozót ismeri fel. Ez azt jelenti, hogy dvdről is tucc  MP3-at lejátszani, képeket nézegetni, több divxes filmből. A régiek, ha a dvdn nem találtak VIDEO_TS vagy AUDIO_TS dir-t, kidobták a lemezt DISC ERROR-ral.

Ja és a doksi alapján JPG és XVID is megy. Frissíteni meg cdről lehet.  Szerintem a 10.e ft-os lejátszókat hanyagolni kéne amúgy is. Egy normális lejátszóért 30eft meg nem sok. Az, hogy az újabb divx verziókat kezeli-e, azért mindegy, mert ilyen nyersdvd árak mellett az ember úgyis inkább dvdre írja meg. Az viszont nem mindegy, hogy a 2 évvel ezelőtt megírt 400 db divxes lemezt íg nem kikukázni.

#1555 Felhasználó inaktív   Hori25 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 10. 06:44

Csatlakoznek az elottem szolohoz. nekem is philipss 630-om van most. a vetel utan valoban nem kezelte a feliratot, de a frissites ota ez muxik. viszont a wma tamogatas azert hianyzik nagyon mert az elso 3.11 el keszult filjeim ilyen hanggal keszultek. viszont ami pozitiv - legalabbis szamomra - a zene lejatszas - akar audio akar mp3 - nagysagrendekkel javult. jo kis szerkezet ez.

hori

#1556 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 10. 08:04

Idézet

zerintem két dolog lehetséges:
Létezik mindenféle konverter, ami mellesleg nem egy nagy kunszt,
mert az időkódosat szorozni, a frame-kódosat osztani kell 25tel.

Aztan megnezheted magad egy 23,9xx-es filmnel. :D Bizd a dolgot szerintem a konverterekre.

Idézet

2. Lehet, hogy a subtitle file neve meg kell egyezzen az avi file nevével. Lehet, hogy egyszerűen csak a kiterjesztése nem jó!

Ez konnyen lehet. A kiterjesztes mellett a FORMATUMNAK is meg kell egyeznie! Egy srt kiterjesztesu smi nem fog mukodni.

Idézet

...és ami külön teccik benne, hogy a dvdt, mint adathordozót ismeri fel...

Szerintem a regiek sem kopik ki az adat DVD-lemezt, legalabbis az altalam probaltak egyike sem.

Krinyo

#1557 Felhasználó inaktív   b_akos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 10. 11:58

Melyik firmware-t frissítetted ?

A frissítés úgy működik, hogy a letöltött motyót kiírom cdre és csak simán berakom a masinába, ebből ő fogja tudni, hogy mi a dolga. Igazam van, vagy van valami, amire figyelnem kell ?

#1558 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 10. 16:25

Idézet: b_akos - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 12:58

A frissítés úgy működik, hogy a letöltött motyót kiírom cdre és csak simán berakom a masinába, ebből ő fogja tudni, hogy mi a dolga. Igazam van, vagy van valami, amire figyelnem kell ?

Altalaban van mellettuk egy readme.txt, amiben le van irva a frissites menete. Jobb esetben a kezikonyvben is benne van...

Krinyo

#1559 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 01:44

Lehet, hogy megköveztek érte, de mérlegeltem és a következő döntésre jutottam. Egyelőre marad a ma már őskövületnek számító Philips DVD-950-es (6 éve használom) és beszereztem egy X-Boxot, amit már lassan két hónapja nyúzok és meg kell mondjam, médiacenternek tökéletes. Mindent lejátszik, legyen az audió vagy videó és a feliratokat is gond nélkül megjeleníti, ráadásul olvasható méretben. Kicseréltem a hdd-t egy 120Gb-os seagetre és most ott őrizgetem hosszú évek szorgos gyűjtőmunkájának eredményét. A dvd lejátszó része nem valami szimpatikus, de azzal mint írtam, egyelőre nincs gondom. Állítólag játszani is lehet vele, amit ki is próbáltam, de ez már nem ide tartozik.
Mother always says, Sharing is Good

#1560 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 06:21

Ez sem egy rossz megoldas. :) Picit dragabb, de nem rossz. :up:

Krinyo

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +