HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#61 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 27. 17:24

Üdv szaki58

Lehet, hogy a cuccosodban valami melegszik, vagy rossz benne egy kondi. Szerintem vidd szervízbe. A cuccosodnak biztos nem így kell működnie, eladhatatlan lenne. Hívd fel a boltot, megmondják hova vidd szervízbe. Én nem hagynám annyiban, ha valami nem jó, akkor szervíz.Vettél egy berendezést ami egy idő után fagy. A lemezek jók, mert akkor el sem indulna, vagy nem menne egy adott ideig.Szóval... ne legyél... (nem mondom.) Tessék rendezni a problémát. Te egy olyan cuccért fizettél aminek rendesen működnie kell, de nem teszi. ;)

(Krinyo már "fohászkodik", én meg..... . ;) )

Üdv
macska ;)

Ui: Murphy törvénye, ..... . ;)

[ 2004. február 27.: Macska szerkesztette a hozzászólást ]
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#62 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 22:10

Az előttem szólók, helyettem is beszéltek. :)
1 év gari van rá, ami azt jelenti, ha javítható akkor javítják, ha pediglen nem javítható akkor cserélik. Nincs ezen mit filózni.
A 3 nap arra vonatkozik, ha esetleg nem tetszik a színe, vagy a feleséged kikelt magából, hogy nem megy a dédi pohárszekrényéhez ez az ocsmány szürke doboz, akkor lecserélheted másikra, vagy ugyanolyan árfekvésben más valamire.
Neked pedig elég oda visszavinned, ahol vetted, majd ők elintézik a szervízt, kötelesek!!!
Esetleg, ha központi szervíz is van, akkor időmegtakarítás végett oda is el lehet cipelni, és ott érvényesítik a garit.
Szóval, fel a fejjel, ba...ál oda az asztalra, hogy ennek nem így kéne működnie, ez szar! Azért, mert ha csak nálad nem játsza le, másnál meg igen, akkor leszűkült a kör és kiderült, hogy fostenger a cucc.

Sok szerencsét!

Steno
.:Magyar Bud Spencer & Terence Hill Fan Klub:.
"Ha te ilyen okos fiú vagy, akkor tudhatnád, hogy nagyon nem tanácsos velem szórakozni. És ne szennyezd a környezetemet!"

#63 Felhasználó inaktív   QuToR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 22:11

Sziasztok!

Végigrágtam magam a régebbi topicon, is de , sehol nem találok utalásokat arra, (vagy nagyon kevés helyen), hogy melyik divx-es csoda milyen minőségban játsza le a normál dvd-ket? Már csak azért mert nekem van egy pár normál dvd-m is. Van erről valami infó? Annyit tudok, hoyg a Kiss-DP500-as nagyon silány ilyen szempontpól.

?
Mindenki arra költi a pénzét amire akarja..... de ha lehet mindenki utaljon a következő számlára egy kicsit 1177.............................

:)

#64 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 22:20

idézet:
Ezt írta Mister K:

Engem is ez a játékos érdekelne. Most tervezek DivX-DVD játékost vásárolni, és sokáig a Philips737-essel szemeztem, de ez a Yamada nagyon ígéretesnek tűnik, már a 6000-es is nagyon jó!
Tud valaki esetleg tapasztalatról beszámolni, hogy mennyivel jobb/rosszabb a 6600-as az elődjénél illetve a többi játékosnál?
[/quote]

Sajnos 6600-ast még nem tesztelt senki itthon, vagyis nem tudok-unk róla. Ezért is kérünk minden újdonsült tulajdonost, hogy azonnal számoljon be első teszteredményeikről!!! :)
A 6000/6100-as pedig már egy kiforrott játékos, máramennyire a chipset engedi, ugyanis szerintem ez és társai már maximálisan kihasználják az ESS chip adta lehetőségeket.
Egy-két apróság előfordulhat, amit egy új firmware megoldhat, de nem valószínű, hogy készül újabb. Lényegében mindent tud a 6000/6100-as és a Philips is, amire képesnek kell lennie, amit meg nem, azt valószínű, hogy a 6600-as tudja. Csak az még gyerekcipőben jár, így számos "bug" lehet benne, bár ki tudja :)

Ha tőlem kérded, én most a 6600-ast venném. Szerintem kenterbeveri az Eltát.
Ja, és olcsóbb a 6600-as indulóára, mint anno a 6000/6100-asé.
"Ha te ilyen okos fiú vagy, akkor tudhatnád, hogy nagyon nem tanácsos velem szórakozni. És ne szennyezd a környezetemet!"

#65 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 22:32

idézet:
Ezt írta QuToR:
Sziasztok!

Végigrágtam magam a régebbi topicon, is de , sehol nem találok utalásokat arra, (vagy nagyon kevés helyen), hogy melyik divx-es csoda milyen minőségban játsza le a normál dvd-ket? Már csak azért mert nekem van egy pár normál dvd-m is. Van erről valami infó? Annyit tudok, hoyg a Kiss-DP500-as nagyon silány ilyen szempontpól.

?
[/quote]

Annakidején, mikor részletesen kiveséztük a játékosokat, több olyan teszt lett belinkelve, ahol a képminőséget is összaehasonlították.
Számít az is, hogy melyiknek milyen kimenete van és annak a csatlakozónak a minősége is. Namost ezek a játékosok megfelelő képminőséget produkálnak DVD-lejátszásakor is. Mindegyikben nagyobb gyártók DVD fejegysége van (Samsung, LG, Matsushita stb.), ami egy egyszerű DVD-ROM, mint a gépedben. Szóval nem ezeken múlik a dolog. A hozzá épített alkatrészek befolyásolják az egészet, tehát itt lehet eltérés.
Tudom, sokan már únják, hogy mindig a Yamadát sztárolom, mert nekem is ilyen van, de én a vásárlás előtt is ezt szúrtam ki, hiszen a tesztek alapján is neki lett a legjobb képminősége. Az igaz, hogy a mellékelt SCART csatlakozó nem egy tigris, tehát ajánlatos jobbat beszerezni hozzá, de így szerintem jó a minőség. Azért csak jó, mert ha kiváló képhatást akarsz elérni, akkor nem ezek a játékosok a legmegfelelőbbek. Ezek csak egy rést töltenek ki az asztali DVD lejátszók között, és nem kell tőlük sokat várni. Egy normál házimozihoz, hétköznapi méretek és körülmények között viszont nagyon jók!

A profi cuccok nem 40.000 netto-nál kezdődnek, hanem legalább 2x ennyinél.

#66 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 07:42

idézet:
Ezt írta szaki58:
Hori25!

A
Van még egy nem elhanyagolható előnye: nevezetesen, a két CD-re írt koncertfilmek, filmek összekapcsolhatók, így megszakítás , lemezcsere nélkül egyben élvezhetők!(ha már itt tartunk, mivel lehet összekapcsolni öket?)

Üdv: szaki
[/quote]

Az avikat legegyszerübben a virtualdub vagy a nandub füzi össze a legjobban.

;)
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

#67 Felhasználó inaktív   Zoi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 08:47

idézet:
Ezt írta Steno:

Ha tőlem kérded, én most a 6600-ast venném. Szerintem kenterbeveri az Eltát.
[/quote]

Már megbocsáss!
Ez így láttatlanban elég bátor kijelentés volt nem?
Gondolom még Eltát sem láttál?!

#68 Felhasználó inaktív   New Age 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 11:59

idézet:
Ezt írta Zoi:

Már megbocsáss!
[/quote]

Hello!

Látatlanban én is ezt mondtam volna, mert

- Elta elég régóta ígérgeti a szöveges feliratokat az mpeg4 filmek mellé, de egyelőre se kép se hang
- Nagyon meglepődnék ha a yamada egy olyan újabb mediatekes (ha tényleg az lesz a 6600-as!) lejátszóval jönne ki, ami nem támogatja a szöveges feliratokat. Értelemszerűen valamiért jobbnak kell lennie, mint a konkurensek ha azt akarják vedd meg és az Elta árával egyelőre nem fog versenyezni gyanítom. Így mással kell.

Persze nem kizárt tévedek, de így látatlanban most én is a 6600-asra tenném a voksot, ha most vennék mpeg4 asztalit.

NA

[ 2004. február 28.: New Age szerkesztette a hozzászólást ]

#69 Felhasználó inaktív   New Age 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 12:04

Jól tippeltem. 6600-as mediatek-es.

#70 Felhasználó inaktív   New Age 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 12:06

Viszont felirat ügyileg tévedtem. Még a 6600-as sem támogatja. Legalábbis a külföldi fórumokban ezt írják.

#71 Felhasználó inaktív   Zoi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 13:13

idézet:
Ezt írta New Age:
Viszont felirat ügyileg tévedtem. Még a 6600-as sem támogatja. Legalábbis a külföldi fórumokban ezt írják.[/quote]

Látod, látod!
Nem szabad láttatlanban ítélni! Szerintem idővel lesz mindegyikhez felirat is, talán javítanak az első hibákon is (sajnos van, pl. Elta-n a Fraunhofer mp3 macera, viszi csak csuszik a hang, más mp3-mal, vagy ac3-nál nincs gond).

Egyébként szerintem is jó lesz az új Yamada, csak az Elta-val együtt kell nekik néhány sw frissités. Ahhoz még az Elta is nagyon új, hogy bőven benne legyen a lehtőség... :)

Eddig szinte az összes játékos először elég betegesen jött ki feliratok ügyében is :-/

#72 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 19:36

idézet:
Ezt írta Zoi:

Már megbocsáss!
[/quote]

Megbocsátok :)
Láttam Eltát működés közben is. Nekem nagyon nem jött be, mert még azt sem tudta produkálni, mint a 6100-as Yamada. Volt olyan film, amit a Yamada vitt, ez meg nem. Igaz, ez biztos nem kodek probléma volt, hanem inkább a meghajtón dőlt el, ugyanis egy túlírt 90+ cd-ről van szó.
Szóval, első megítélésre már a régi Yamada meghajtója is jobb.
Aztán meg a feliratokat annakidején még egyik játékos sem kezelte az elején, csak firmware frissítés után. Egyébként, az hol olvasható, hogy a 6600-as nem kezeli még a feliratokat?
Nameg én az Elta márkában sem bízom meg, mert már volt szerencsém néhány termékükhöz Németországban és itthon is.
De inkább leszögezem, hogy ezek csak az én meglátásaim, más tapasztalataira és véleményére nem hivatkozom.
Steno

[ 2004. február 29.: Steno szerkesztette a hozzászólást ]

#73 Felhasználó inaktív   szaki58 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 28. 19:40

Krinyo!

A játékos eltávozott körünkből! Béke kísérje hosszú útján!

Figyelem a fórumot egy jobb választás reményében.

#74 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 19:46

Ezt olvastam:

"just had a reply from Yamada about the difference in the new DVX6600 and the 6100 this is what they sent.

1.Playability and error correction of MTK solution are
very strong compared with other servo solution.MTK1389 has the highest
integration in all the solutions even been seen in the world. It built
RF part, servo DSP and Video decoder. It is a real SOC.(System on a
Chip)
2. It can support MPEG1(ISO11172),mpeg2(ISO13818)and MPEG4(ISO14496),in
the other words, it can play DVD,VCD,SVCD, regular CD audio, and CD-R
with MP3, JPEG files, and MPEG1,MPEG2,MPEG4 video on it
3. Can support DivX, including Divx3.11,DivX4.X,and DivX5.X
4.It can support MPEG4 sp and ASP(advance simple profile),ASP uses more
complex coding and decoding technology, like GMC(global motion
compensation),Q-PEL(Quarter pixel accurate motion compensation),B-frame,
and higher bit-rate.
5. It can support DivX Pro.
6. It can support XviD decoder.
7. It can support bit-rate up to 10Mbsp.
8. It can support MP3, Dolby, DTS and WMA,PCM audio format. Vorbis-OGG
audio format is under development.(Estimated end of March)
9. supports 8 OSD languages.
10. will support subtitles in the DivX disc display on the TV in the
coming weeks.(Within the next few weeks)
11. can upgrade firmware via CD-R with new versions software on it. "

Szóval a chipset dettó ugyanaz, mint az Eltában. MTK1389
Ami fontos még, hogy jelenleg nem támogatja a feliratokat, de a elkövetkezendő hetekben várható egy firmware, amivel már igen.
Ezt 17-én írták...

[ 2004. február 28.: Steno szerkesztette a hozzászólást ]

#75 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 19:50

idézet:
Ezt írta szaki58:
Krinyo!

A játékos eltávozott körünkből! Béke kísérje hosszú útján!

Figyelem a fórumot egy jobb választás reményében.

[/quote]

1 perces néma csenddel emlékezzünk a kedves játékosra! :D

#76 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 15:04

Skacok!
Melyik progi a legalkalmasabb arra, hogy lecseréljem egy avi-n a hangsávot? 6 csatornás AC3 magyar hangot szeretnék rátenni egy filmre.
Thx, Steno

#77 Felhasználó inaktív   New Age 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 15:49

VirtualDubMod.

#78 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 21:51

Köszi NA :)

#79 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 01:20

idézet:
Ezt írta Steno:
Skacok!
Melyik progi a legalkalmasabb arra, hogy lecseréljem egy avi-n a hangsávot? 6 csatornás AC3 magyar hangot szeretnék rátenni egy filmre.
Thx, Steno
[/quote]

Ha már itt tartunk... Van egy filmem 5.1-es hanggal, de csak 2 hangszóróm van. Én olyan progit keresek, ami 5.1-ből sztereót "készit" lejátszáskor. Létezik ilyen vagy ujra kell kódolnom a filmen a hangot?
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#80 Felhasználó inaktív   Steno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 10:15

idézet:
Ezt írta topeti:

Ha már itt tartunk... Van egy filmem 5.1-es hanggal, de csak 2 hangszóróm van. Én olyan progit keresek, ami 5.1-ből sztereót "készit" lejátszáskor. Létezik ilyen vagy ujra kell kódolnom a filmen a hangot?
[/quote]

Ha játékoson játszod le, akkor az tud downmixelni.

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.