idézet:
Ezt írta Windy:
Van olyan progi amivel divx AVI + sub-ból egyszerűen dvd-t lehet csinálni?[/quote]
Háááát próbáld ki a Cucusoft.AVI.to.DVD.VCD.SVCD.MPEG.Converter vagy a WinMPG.Video.Convert-t.De szeintem a feliratot égesd rá előbb a filmre.A másik hogy egetverő minőségre ne számíts legalábbis dvd minőségre.
![]()
Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről!
Elküldve: 2003. 12. 29. 05:42
Elküldve: 2003. 12. 29. 18:53
nos van dvd irom , de van rengetek dvd filmem , es csomo ismerosnek kellene kiirnom dvd re oket, szoval nem erdekel hogy ilyen olyan minoseg , lenyeg hogy nem divx lejaccos kulso dvd ben is lejacchatova valjon , tudtok segiteni melyik a legkonyebben kezelheto progi ami fogja a divxet ugy ahogy van es attomoriti dvd formatumba?
van az audio ts meg video ts vagy mittomen milyen konyvtyar, azokban meg vob-ok , na szal ami divxbol csinal ilyet egyszeruen , nem kell se menunek lennie se semmi csak menjen a film mint 1 video kazi

Elküldve: 2003. 12. 29. 18:54
a sub-ra nem is gondoltam telleg meg ottvan az is bonyolitasnak

de , anelkul is erdekel
Elküldve: 2003. 12. 29. 22:15
Én dvd2svcd-t használtam (azon belül avi-dvd). Kell hozzá cce2.50, meg scenarist. Egy óriási gondom volt vele: CDimage fül, fixed chapters (mert kiiktatni nem tudtam sajna). Scenarist rendre el****ta a fejezeteket, úgyhogy manuálisan kellett állítgatni. Végül is, ha ez a probléma nem jelentkezik, akkor tényleg szinte gyerekjáték.
Szerintem egy próbát megér...
Remélem segített valamit!!!
Elküldve: 2003. 12. 31. 07:34

Ha valakit érdekel küldjön egy emailt!
Elküldve: 2003. 12. 31. 09:47
idézet:
Ezt írta louise:
Sziasztok! Én már 2 éve foglalkozok eféle dolgokkal! Nekem egy JVC mini DV kamerám van. És ki is szoktam írni dvdre. Sok ídőmbe telt míg megtaláltam a megfelelő progikat de mostmár elég jól megy. Még menü is lesz rajta!!
Ha valakit érdekel küldjön egy emailt![/quote]
Szerintem ird meg ide (részletesen) a menetét!
Sokan örömmel vennék....
Menüt én a DVD Maestroval szoktam csinálni, csak picit fapadosnak tűnik nekem![]()
Elküldve: 2003. 12. 31. 10:32
Szeretnék néhány szóban írni a vágásról, mert ugye ez leggyakoribb művelet amit egy videofelvétellel csinálunk. És mi az apropója? Az, hogy az elmúlt napokban kipróbáltam a Pinnacle Studio 8 progit, amit többen dicsértek.
A progi tényleg jó, áttekinthető sok-sok effekttel stb. Viszont a vágási módszere nagyon felbosszantott.

Én eddig a Vegas 4-el (ill. Adobe Premiere 6.5-tel) dolgoztam.
Nos ezeknél a következőképp megy a vágás. Vegyünk egy 10 perces videot, amiből ki szeretnék vágni egy 1 perces részt, ami a 7. perctől a 8. percig tart. A Vegasnál (és a primerenél) fogom a "pengét" és a timelineon bevágom a filmet a 7. percnél ill. a 8. percnél. Ezt a kieső részt fogom és eldobom, a maradék filmet egymáshoz illesztem és "összeragasztom". Ahogy egy vágóasztalon is csinálnám a valódi filmvágó szobában.
És mi van a Pinnaclenél? Itt ha kijelölöm a kivágandó 1 perc elejét és végét ez az 1 perc marad meg, a többi elveszik! Pont forditva van!

Elnézést még így leírva is zavaros, de én nagyon logikátlannak tartom ezt a módszert.
Nem tudom ki hogy van vele, de ezekután valszeg maradok a Vegas 4-nél.
[ 2003. december 31.: Brett Shaw szerkesztette a hozzászólást ]
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit
Elküldve: 2003. 12. 31. 10:45
idézet:
Ezt írta Mumia:
Mert bolond az aki ilyen csilivili programokkal vágja a videót
Virtualdub és kész, itt én döntöm el, hogy amit kijelöltem azt eldobja vagy megmaradjon, sőt képkockánként vághatom a videót ha nekem úgy tetszik.[/quote]
Mondasz valamit!Tényleg lehet vagdosni a Virtualdubbal, utána a vágott videót már lehet effektezni a csili-vili progikkal.
![]()
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit
Elküldve: 2003. 12. 31. 13:53
Leírom a menetét ahogy én szoktam csinálni:
1. A nyers anyagot én a Vegas videoval szoktam leszedni!
Azért mert ez úgy szedi le hogy jelenetenként. Tehát a felvvétel indítás és leállítás az egy jelenet. A többi proginál akkor van egy jelenet ahogy a feltöltést leállítod.
2. Ezután én az Adobe Premium 6.5 tel összevágom! Nagyon sokféle efektet lehet vele csinálni! Egyszerü annak aki ismeri!!!!!!!!
3. Ezekután pedig köv az utolsó lépés ami pofon egyszerű!!!
ULEAD DVD Movie Factory v2
Ebbe csak be kell rakosgatni az összevágott avikat ,beállítani a tömörítési arány. A best az 1 óra 1 dvd lemez, a legrosszabb az 2 óra 1 dvd lemez "de ez is amúgy nagyon jó min."
Utánna meg lehet adni hogy milyen menü kell.
Majd adni neki egy könyvtárat és elkészíti úgy hogy csak be kell húzni az író progiba és már perkeli is!!!!!!!!!!
Amúgy ez a progi ki is íra ha akarjátok.
Ebbe a progiba vobokat is be lehet rakni!!!!
Az első progit az már nem tudom pontosan hogy honnan szedtem le, a másodikat azt kaptam a harmadikat viszont tudom de ez a legfontosabb! Ezt az oldalt mindenkinek ajánlom!
[url="http://"http://dvd-na-dvd.webzdarma.cz/download.htm"]http://dvd-na-dvd.we...cz/download.htm[/url]
Sok sikert mindenkinek és ha kell amiben tudok segítek dobjatok majd egy emilkét!
BUÉK!!!!!!!!!!!!!!!
Elküldve: 2003. 12. 31. 16:03
Elősször ki kellene próbálni!!!!!!!!!!!!!!
Tisztában vagy azzal hogy a gyári lemezekre hány óra megyrá?
De egy rétegben!!!!!!!!!!!
Ne legyél olyan anyagias nem olyan drága egy üres lemez!!
1 vhs árából veszel 2 üres lemezt!!!
Örülj hogy legalább próbálok segíteni!
Majd ha 1db egyrétegű lemezre ráraksz k***a jó minőségbe 4 órát akkor szólj!
Na csá!
Elküldve: 2003. 12. 31. 16:05

És ha kíváncsi vagy tisztában vagyok vele, hogy gyári lemezre mennyit szoktak tenni ~100 perc megy rá egy 1 rétegű 1 oldalas lemezre, extrák nélkül.
[ 2003. december 31.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 31. 16:15
No problem!!
Aki hasznát tudja venni annak amit leírtam, annak sok sikert!
Én csak az egyik hozzászólára reagáltam. Kértetek hogy írjam le, megtettem.
Na, szevesztok!
Elküldve: 2004. 01. 01. 18:03
USB DVD Xpress-hez hozzáértőket keresnék. Megéri-e az árát bruttó 33400Ft, mennyivel jobb vagy rosszabb mint egy USB Instant DVD. Sajna CANOPUS MVR-1000-re nincs pénzem.
Válaszokat előre is köszi
Elküldve: 2004. 01. 01. 19:11
idézet:
Ezt írta louise:
Csá mindenkinek!
3. Ezekután pedig köv az utolsó lépés ami pofon egyszerű!!!
ULEAD DVD Movie Factory v2
Ebbe csak be kell rakosgatni az összevágott avikat ,beállítani a tömörítési arány. A best az 1 óra 1 dvd lemez, a legrosszabb az 2 óra 1 dvd lemez "de ez is amúgy nagyon jó min."
Utánna meg lehet adni hogy milyen menü kell.
Majd adni neki egy könyvtárat és elkészíti úgy hogy csak be kell húzni az író progiba és már perkeli is!!!!!!!!!!
Amúgy ez a progi ki is íra ha akarjátok.
Ebbe a progiba vobokat is be lehet rakni!!!!
[/quote]
Én is ismerem ezt a progit, nem rossz, tényleg pofon egyszerű a kezelése, csak nekem van egy hallatlan nagy gondom vele
Ha rendes DVD-nek megfelelő MPEG2-es állományt húzok rá (720x512, 25 FPS, 8000 kbit körüli bitrátával), ő akkor is áttömöríti a filmet. Nem lehet kikapcsolni, hogy ne tömörítgessen az anyagon? Pl úgy mint Virtual Dub-ban a direct stream copy.
Amit ráhúzok az 100%, hogy DVD kompatibilis állomány, mert ha szétszedem m2v és mp2-re, majd DVD Maestroval csinálom meg, akkor ezen műveletek alatt nem lesz újratömörítve, és az asztali is simán viszi a produktumot...
Ellenben ez az Uleados progi tényleg sokkal kényelmesebb, sőt a menüs dizájnja is tetszene, de nem akarom, hogy újra legyen tömörítve az anyag...
Van rá valami tipped, hogy miként lehet vele kikerülni ezt az ominozus újratömörítést?
Zoi
Elküldve: 2004. 01. 01. 21:47
A probléma: van egy avi, amit tmpeggel áttettem svcd-be de a hangot szokás szerint nem csinálta meg hozzá. Szétszedem de-multipexel a videót és a hangot külön, az eredeti avit betöltöm Virtualdubba és ha sima Direct stream copyval mentem el a wavot akkor a Tmpeg nem tölti be, mert (illegal mpeg audio stream) viszont ha full processing módba teszem és beállítom, hogy 48000khz legyen (bár alapban annyi) és átteszem a PCM-et 16bitre és el akarom menteni akkor kiírja:
No audio decompressor could be found to decompress the source audio format.
Ezt eddig szerintem nem csinálta, mivel működni szokott, mit csináljak? Esetleg a simán elmentett wavból (8bit) lehet valamivel 16biteset csinálni hátha azt megeszi? Beesweet-el próbáltam de ott nem találtam beállítási lehetőséget 8 bitről 16ra.
Elküldve: 2004. 01. 02. 01:59
eljutottam odaig hogy mar van egy avi to dvd converterem
de ugye ez egy mpg-t csinal
na ezt hogy irjam ki dvd-be hogy vobok meg mittomen mik legyenek?

Elküldve: 2004. 01. 02. 14:46
Azt szeretném megtudni, hogy lehetséges-e VirtualDub-on keresztül AVI-ba 320x240-nél nagyobb felbontásba digitalizálni. Egy Pinnacle PCTV Pro kártyám van és analog SVHS jelet szeretnék átalakítani, de a VirtualDub azt írja ki, ha nagyobb felbontást választok capture módban, hogy "Error 418: nem támogatott videoformátum". :confused: