idézet:
Ezt írta Kory:
A Virtualdubbal 320*288-as méretben próbálkoztam (?egyébként melyik felbontás a javasolt vhs-re, hi8-ra?), pcm tömörítetlen hang és divx 8000 kbit/sec-en, 24 fps-el. Hát kb. minden 3. kockát eldobja (legalább). A kész filmen alkalmaztam egy deinterlace-t és letömörítettem a hangot és 1500 kbit-re a képet. Sajnos nagyon akadós.
Lehet hogy már volt írva, de egy hasonló konfigon mi a jobb: teljesen veszteségmentesen, vagy pedig valami gyors előtömörítő codeccel (melyikkel)? Valaki azt írta, hogy már 600-as Celeronon nem volt gondja. Ennek fényében ezt kétlem. Bocsi, ha már voltak a kérdések.[/quote]
Én már PII290-en digiztem ASUS kártyával 720x576-os felbontásbaIgaz ez még az ASUS féle ASV kódekkel történt, amit eldobtak az XP-re áttéréskor, pedig egész jó kódek arra a célra (a te kifejezéseddel előtömörítésre). Amúgy jónéhányszor leírtam már, de nem tudom éppen hol legutóbb mind1.
Huffyuv vagy Valamilyen (Mainconcept/picvideo)Mjpeg kódeket érdemes használni.
320*288-as videón amúgy mit deinterlaceltél te?Mert abban a felbontásban a 2 fieldből egyet eldob a kártya, így nincs is interlace. 7xx*576-ot érdemes használni annak ellenére, hogy a VHS felbontása nincs ennyi, mert a hasznos információ felét eldobod ha 288-as sorfelbontásban digizel.
PS: Géptől teljesen függetlenül ajánlott a veszteségmentes felvétel, ez inkább tárhely problémákat jelent, mintsem gépfüggő lenne.
[ 2004. január 16.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]
Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről!
Elküldve: 2004. 01. 16. 22:20
Elküldve: 2004. 01. 16. 22:58
Van dvd íróm, de (Mátrix 2 -ről van szó), ahogy elnéztem
6-7GB ot foglal el az egész!
Ezt hogy a fenébe préselik rá egy 4,7GB os lemezre???
Esetleg lenne valami program rá, vagy kiveszik a cseh meg ilyen nyelveket valahogy? Vagy nem tudom egyszerűen!
Kérem aki tud, plz segítsen!!!!
Köszi!!!!
Elküldve: 2004. 01. 17. 01:13
idézet:
Ezt írta Sirinor:
Van dvd íróm, de (Mátrix 2 -ről van szó), ahogy elnéztem
6-7GB ot foglal el az egész!
Ezt hogy a fenébe préselik rá egy 4,7GB os lemezre???[/quote]
Helló!
Egy srác is kérdezte tőlem, hogy mit lehet olyenkor tenni, ha 4.7 gigánál nagyobb a lemez amit át akar írni.
Sajnos el kellett keserítenem egy kicsit. Mégpedig azzal, hogy a jelenleg kapható dvd írók csak egy rétegű lemezeket tudnak írni, míg a gyári dvd-k dupla rétegek. Ezért nem a szokásos 4.7 giga, hanem a kétszerese fér rájuk.
Sok bíztatót nem tudok mondani:
1. Vagy beszerzel egy dupla réteget író burnert, ha már forgalomban lesz,
2. bíbelődsz azzal, hogy "feldarabolod" az eredeti filmet. Viszont ilyenkor a feliratot, meg mindent át kell szerkeszteni,
3. vagy veszel egy dvd gyárat
Ha valakinek más ötlete van, feltétlenül szóljon, mert több embert is érint(het).
[ 2004. január 17.: Solja szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 17. 02:29

Szimpi ez a dvd gyár dolog, tudsz valahol leértékelve?

Én csak azt tudom, hogy van pár ismerősöm aki irogat dvd-ket(az egyiknek tékája van)

Magyar/angol hang és felirat van rajta. kb. 200 filmje van. Én magam is megnéztem párnap az eredeti dvd-jét, és csúnyán 7-8GB-osak, pedig gyönyörű a kép és a hang is 5.1-es!!!
Szóval biztos nem lehetetlen. Nekem meséltek a topicomban most pár hasznos infót. Nézz át:
DVD Copy
Elküldve: 2004. 01. 17. 09:18
idézet:
Ezt írta Mumia:
Huffyuv vagy Valamilyen (Mainconcept/picvideo)Mjpeg kódeket érdemes használni.
320*288-as videón amúgy mit deinterlaceltél te?Mert abban a felbontásban a 2 fieldből egyet eldob a kártya, így nincs is interlace. 7xx*576-ot érdemes használni annak ellenére, hogy a VHS felbontása nincs ennyi, mert a hasznos információ felét eldobod ha 288-as sorfelbontásban digizel.
[/quote]
Köszi, huffyuv-ot használtam, megnézem ezt a picvideo mjpeg-et és a mainconceptet is. Arra nem is gondoltam, hogy ekkora felbontásban próbálkozzak. (egyébként milyen az a PII 290 -es gép??). Részben megnyugodtam, hogy akkor p3-on mennie kéne. Sajnos a vinyó egy 5400-es IBM, így a teljes veszteségmentesség szerintem kiesik....
Elküldve: 2004. 01. 17. 09:40
Hogyhogy milyen a PII290-es gép? Olyan amiben PII Klamath processzor van, és 290Mhz-en jár. 3.5*83. Az kizárt, hogy egy PIII 700 kevés legyen a digizéshez. Én még realtime Mpeg2-vel is próbálkoztam PIII-on, igaz az 990-en ment 165-ös fsb-vel.
Elküldve: 2004. 01. 17. 12:07
idézet:
Ezt írta Solja:
Sok bíztatót nem tudok mondani:
1. Vagy beszerzel egy dupla réteget író burnert, ha már forgalomban lesz,
2. bíbelődsz azzal, hogy "feldarabolod" az eredeti filmet. Viszont ilyenkor a feliratot, meg mindent át kell szerkeszteni,
3. vagy veszel egy dvd gyárat
Ha valakinek más ötlete van, feltétlenül szóljon, mert több embert is érint(het).
[ 2004. január 17.: Solja szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Föl is lehet darabolni 2 lemezre, de 1 lemezre is rá lehet tenni. Ki kell szedni a fölösleleges dolgokat (pl. más szinkron, felirat, extrák), ha ez sem elég újra kell tömöriteni a filmet. Igy valamelyest romlik a képminőség, viszont ráfér egy lemezre.
A minőség a használt progigtól függ. Vannak un. kattintok kettőt és egy félóra múlva kész a film (DVD2one, DVD Shrink), de ezek minősége hagy kivánnivalót maga után. (Pixelesedés, kockásodás)
Aztán vannak lassan (5-6 óra hosszat tömörítő proggik), melyek nagyobb hozzáértést igényelnek, sok beállítási lehetőséggel (Cinema Craft Encoder, Mainconcept MPEG), viszont gyakorlatilag nem lehet észrevenni a különbséget a másolat és az eredeti közt.
Van sok-sok segédprogi, de erről inkább itt érdemes olvasgatni, ill. eszmecserélni:
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=14&t=003793"] Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról[/url]
[ 2004. január 17.: Brett Shaw szerkesztette a hozzászólást ]
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit
Elküldve: 2004. 01. 17. 13:58
DVD Decrypter
aztán
DVD Shring 3.0b5
végül IMGtool.
Akkor ez most szar eredményt hoz?
Elküldve: 2004. 01. 18. 04:02
idézet:
Ezt írta Brett Shaw:
Föl is lehet darabolni 2 lemezre, de 1 lemezre is rá lehet tenni. Ki kell szedni a fölösleleges dolgokat[/quote]
Már nekem is eszembe jutott a dolog, de azért nem írtam, mert macerásabbnak tartottam és mivel dvd-ről van szó, ezért gondoltam, hogy a minőségromlás szóba sem jöhet.
Elküldve: 2004. 01. 18. 14:18
idézet:
Ezt írta Mumia:
A Huffyuv, az veszteségmentes, te szerintem tömörítetlenre gondolsz, de az minimum 20Mb/s ha 704x576-ra gondolsz.
Hogyhogy milyen a PII290-es gép? Olyan amiben PII Klamath processzor van, és 290Mhz-en jár. 3.5*83. Az kizárt, hogy egy PIII 700 kevés legyen a digizéshez. Én még realtime Mpeg2-vel is próbálkoztam PIII-on, igaz az 990-en ment 165-ös fsb-vel.[/quote]
Gondoltam hogy P2-es gép, csak a 290mhz volt fura![]()
Egyébként a picvideo mpeg-jét fogom használni, most még kísérletznem kell, hogy milyen quality beállításokkal dolgozzam (1-20 -ig engedi, de valahol 14-16 között lesz). A hang marad PCM, az FPS-t 30-ra tettem, így az average fps 24-25 körül van (egyébént érzem hogy a p3 elég, mert a prociterhelés 40-70% körül van, nem rég kezdetm el még csak ilyesmivel foglalkozni szóval bocs a hülye kérdések miatt, de miért is van 4-5 frame eldobva másodpercenként? és mikor is kell pontosan deinterlace filter? ---szerkesztve, megértve elolvasva ez: [url="http://"http://www.virtualdub.org/docs_capture"]http://www.virtualdub.org/docs_capture[/url]), most csinálok egy "hosszabb" videot remélem nem fog elcsúszni a hang. Egyébként ennek az asus kártyának a capture wdm drivere elég instabil, nem 1szer volt hogy nem tudta inicializálni, és ekkor csak restart segít.
[ 2004. január 18.: Kory szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 18. 14:40
idézet:
Ezt írta Kory:
de miért is van 4-5 frame eldobva másodpercenként? és mikor is kell pontosan deinterlace filter? [/quote]
Mert 30-ra tetted, az fps-tA PAL szabványban 25 kép van másodpercenként, tedd 25-re és nem lesz eldobálva 5 kép másodpercenként.
deinterlace-el kapcsolatban alapmű: [url="http://"http://www.100fps.com"]www.100fps.com[/url]
[ 2004. január 18.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 18. 16:33
idézet:
Ezt írta Mumia:
Mert 30-ra tetted, az fps-tA PAL szabványban 25 kép van másodpercenként, tedd 25-re és nem lesz eldobálva 5 kép másodpercenként.
deinterlace-el kapcsolatban alapmű: [url="http://"http://www.100fps.com"]www.100fps.com[/url]
[ 2004. január 18.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ahhham. Ha 25-re teszem az FPS-t akkor meg average frame per second 19-20 fps. Tehát úgy is eldob 5-öt,most éppen megy a video, most már marad 30-on...
Kösz a linket!
[ 2004. január 18.: Kory szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 18. 16:49
idézet:
Ezt írta Mumia:
bitrateMit keversz te?[/quote]
Elírtam, javítva, bocs, hosszú volt éjjel a buli![]()
Elküldve: 2004. 01. 18. 18:32
idézet:
Ezt írta Mumia:
[/quote]
Végigolvastam, megcsináltam! Tuti lett az eredmény. Már csak egy kérdés! Hogy tudok egy 50fps videoból .mpg-t csinálni?
Elküldve: 2004. 01. 19. 08:10
idézet:
Ezt írta Mumia:
DMA engedélyezve van a vinyóra, amire capture-ölsz? Akkor szokott 19-20fps-el rögzíteni ha az nincs.[/quote]
Persze.
Majd ma megpróbálom mégegyszer 25 fps beállítással, hátha én emlékszem rosszul. Egyébként tényleg nagyon jó az az oldal. Még valami: próbálkoztam a vdub filtereivel (a 100fps alapján), és megállapítottam, hogy feltétlenül szükség van a "blur" filterre a végső állapotba hozáskor, mert egyébként nagyon "kockás" a kép.
További megállapítás: (nem röhögni): ez az ingyenesen letölthető Microsoft Movie Maker 2. kellemes meglepetést okozott. Könnyen kezelhető, magyar, ingyenes, meglepően sok funkció (effektek, átúsztatások, feliratok, aláfestők, nekem nem is kell több home szinten). Kár (?), hogy max. 2.1 Mbit/sec lehet a bitrate (illetve esetleg a wmv formátumot is hátrányként lehet felfogni).
Elküldve: 2004. 01. 19. 16:56
Az én megfejthetetlen problémám a következő.
Sony Mini DV kameráról behúzom a videót ez eddíg tökéletes
A film is az. De ha bármibe el akarom menteni (mpeg, divx, xvid), a gyorsabb kameramozgásoknál remeg a kép (monitoron nézve). A DV-nél még tökéletesen folyamatos. A következő programokkal kisérleteztem eddíg:
Pinnacle studio8, Ulead video studio5, Virtualdub Sony DV codec-kel karöltve, Win DVD creator. És semmi változás.
Nagyon szeretnék választ kapni a problémámra, mert nagyon régóta ezzel küzdök,és nem tudom a megoldást.
Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket
Elküldve: 2004. 01. 19. 18:36
Ha ezt már ismered és másról van szó, akkor a következőket lenne jó tisztázni:
Hogy "húzod be" a videót? Ugye nem a DC 10-en keresztül?

Ha FW porton keresztül másolod a video-t, akkor ott nem lehet gond, de amikor elmented mondjuk MPEG-be, akkor is meg kell maradni a félképsorrendnek, a DV-nek megfelelő sorrendben.