HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről!

#201 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 21. 20:34

Hogy lehet azt kézileg beírni egy sub file-ba, hogy jobbra igazitott legyen és még esetleg a felsősor beljebb legyen?
Így:
------12:25
-2004:05:12
:)
És még szeretném tudni, hogy, hogy lehet betüméretet illetve betütipust beállitani.
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#202 Felhasználó inaktív   Trava 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 21. 20:44

[QUOTE]Ezt írta Laczkó:
[QB]Nem lehetséges esetleg hogy a két fram sorrendje fel van cserélődve már a DV jelnél?
És ha így van, van-e olyan progi, amelyikkel fel lehet cserélni és utána konvertálni?

---------------------------------------------------------

Ugyanilyen problémám volt nekem is a kamerával felvett felvételeimmel.Azután másképp állítottam be az encodert mint ahogy több helyen is levolt írva, különböző fórumokon.
Beállítottam,hogy változtassa meg a frame sorrendet
(upper field firts-re) és megszűnt a gyors képmozgásoknál tapasztalható jelenség.
Azóta másik encodert is kípróbáltam amelyiknek van wizard
része is, és abban ha visszaváltok kézi beállításra látom,hogy a progi is upper field firts re állította az interleacing sorrendetjét.
Lehet ,hogy csak a mi kameráink vannak rosszul beállítva ?
--HP NX6310---. Fujitsu Siemens Core2Duo E6600,--

#203 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 21:26

Akkor van még egy problémám.
Sok leírás volt itt a DVD készitésről, de nekem olyat ajánljatok ami egybe tud rakni 4 fájlt és utánna tudja mpeg2-be tömöriteni.
Adobe Premiere 6.5-ben valahogy ezt meglehet csinálni.
Vagy olyan progit mondjatok amiben simán belehet tömni mpeg2-be és utánna valahogy üsszefüzni azt a 4 fájlt.
Nagyon jól jönne, ha valaki leírná, hogy kell használni az Adobe Premiere-t, a beállitásokat meg ilyesmiket, utánna meg jó lenne megcsinálni menüsen DVD image-be az egészet.
Nagyon köszi.

#204 Felhasználó inaktív   tjnet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 07:47

Sziasztok!

Adva van egy Firewire kártya(billington) és elötte egy Canopus ADVC-50. Ha bedigizek egy VHS szalagról egy régi felvételt, utána milyen szoftveres szűrőket használjak a virtualdub progiban hogy azt elfogadja a CCE és persze a zaj is ki legyen szűrve? A CCE után ugyis megy az egész a Maestroba, tehát dvd lesz belőle.

Válaszokat előre is köszi.

#205 Felhasználó inaktív   Laczkó 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 01. 22. 08:42

Kösz a válaszokat.

A sony DV codeket rákereséssel találtam valami kínai, vagy japán oldalon. De a mainconcept codeket csak fiztősben találok, vagy van ingyenes is?
Ha valaki dudna ilyet mondani vagy küldeni, szupi lenne.
A codec packoktól félek eléggé.

Rlaci!
Mit jelent a H+ kártya?
P4C800-E deluxe, 2,8C, Corsair 3200 Twinx 512LL Zalman CNPS7000 CU, ATI Conect3D 9200 64Mb, Pinnacle DC10plus capture kártya, Codegen 8011-C10 ház

#206 Felhasználó inaktív   Laczkó 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 01. 22. 09:07

Melyik programban lehet valamely DV codec beállításait előhívni. Én eddíg csak a studióban húztam be DV anyagot,vagy a movie makerben, de ott csak a saját belső codekeket használják a programok, beállítási lehetőségek nélkül.
Egyébként Sony TRV-19-esem van, elötte egy Canon MV-600-asom volt kb 1 hónapig. De szerencsére ki tudtam cserélni a sonyra. Nem lehet őket egy napon említeni a sony javára.
P4C800-E deluxe, 2,8C, Corsair 3200 Twinx 512LL Zalman CNPS7000 CU, ATI Conect3D 9200 64Mb, Pinnacle DC10plus capture kártya, Codegen 8011-C10 ház

#207 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 09:08

Socket!
4 fájt egybefűzni és MPEG-be tömöríteni tud pl. a Canopus Procoder.
A Premiere-hez van gyárilag elég jó leírás. Ezt használd. Ha nem megy az angol, akkor lehet hozzá kapni magyar nyelvű könyvet.

tjnet!
Hasonló eszközökkel én a következőket használom (A sorrend fontos!)

1. deinterlace (unfold field side by side)
Ez nem csinál deinterlace-t, hanem szétszedi a félképeket és egymás mellé teszi. Így félképenként tudod elvégezni a szűrést

2. chroma noise reduction
általában alap beállítással, de volt már olyan eset is ahol többször is beraktam erősebb szűréssel. Túl erősre ne állítsd, mert érdekes dolgokat művelhet.

3. temporal smoother
ehhez a 3-5 közötti fokozat az ajánlott. Esetleg kétszer egymás után 3-as.

4. deinterlace (fold field side by side)
Ez rakja össze újra a félképeket.

Én Mainconcept DV-be mentek mindig, mivel jobb minőségű, mint az MS és már a capture-kor a Scenalyzer progi is ezt írja be az avi headerbe. Premiere-s szerkesztéshez is remekül használható.
Ez így tuti, hogy CCE kompatibilis, de a Procoder nekem jobban bejön.
Az élek szűrésére még nem találtam eddig megfelelő szűrést. Erre a leginkább egy egész finom blur használható, de az sajnos meglátszik az egész képen, nem csak az éleken.

#208 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 09:48

Laczkó!

A codec beállításait előhívhatod pl. a Vduban, ha a compression részben megkeresed az adott codec-et. Elérheted a vezérlőpultból is a hangok és multimédia (vagy XP alatt a hangok és audióeszközök) részben de talán a legegyszerűbb az, ha lejátszod a fájlt a 6.4-es mediaplayerrel, ablakban. Jobb egérgombbal kattintasz a képen és a tulajdonságoknál megkeresed a DV decodert.
Mainconceptből nincs ingyenes verzió, de „okosságot” lehet hozzá találni a neten.

A H+ kártya a Sigmadesign Realmagic Hollywood + kártyát jelenti, amit még a PI-es gépek korában használtak előszeretettel TV-n való DVD nézésre a PC-sek. Azonban a mai gépek korában is egy remek eszköz mert:
- hardveresen dolgozik, így a gépet egyáltalán nem terheli, ezért DVD nézés közben akár nyugodtan kódolhatod a következő adagot.
- gyakorlatilag bármely videokártya TV kimeneténél szebben teszi ki a TV-re a félképes MPEG-eket
- mindenféle szabványos és nem szabványos MPEG-et lekezel és helyesen mutatja meg az interlace-es anyagot a PC monitoron is. Szebben mint bármelyik szoftveres DVD lejátszó progi
Használtan manapság bagóért hozzá lehet jutni.

#209 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 09:50

idézet:
Ezt írta Laczkó:

Egyébként Sony TRV-19-esem van, elötte egy Canon MV-600-asom volt kb 1 hónapig. De szerencsére ki tudtam cserélni a sonyra. Nem lehet őket egy napon említeni a sony javára.
[/quote]

Pontosan miben jobb a Sony? Én is ebben a két márkában gondolkodom, azért érdekel.

#210 Felhasználó inaktív   Laczkó 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 01. 22. 10:27

Rlaci!
A canonnál gyenge fényviszonyok között, pl téli estéken szobai megvilágításnál tiszta rizsahalom a kép, de nagyon durván. A szinek nem telítettek, nagyon halványak. Erről egyébként írnak is a neten máshol is. És én lehet hogy eleve rossz példányba nyúltam bele, de a fókuszálása katasztrófális volt. Olyan volt mintha egy picit elé vagy utána fókuszált vona. De sajnos kézi beállítással sem érten el jobb eredményt.
A sony ehhez képest zajmentes és élénk színt produkál igen kevés fénynél is tűéles képpel. Nappali fényviszonyok mellett is sokkal jobb.
A két kamerát egymás mellé téve a sony sokkal szélesebb képet lát mint a canon.Mondjuk ez nekem sokat számít a szobai családi felvételeknél.
Bár a canon 18X zoommal rendelkezik a sony csak tízszeressel. Ja és a canonnak ez a legkisebb modellje mégis szines a keresője is. A sonynak az eggyel nagyobb modeljében már megintcsak van szines kereső.
De a sony mégis sokkal kifinomultabb szolgáltatásokkal rendelkezik. Pl: érintő kijelző, intervallum felvétel, kijelölt pontra történő fókuszálás-fényerő állítás stb.

Én egy percig nem gondolkodnék hogy melyiket vegyem.
Persze ebben a kategóriában. Lehet hogy a milliós tételeknél már egészen más a helyzet. Azt hallottam hogy ott canonra váltanak az emberek.
Egyébként április környékén jönnek ki a sony újabb kamerái.
Azok is igen bíztatóak.

#211 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 15:31

idézet:
Ezt írta Rlaci:
Socket!
4 fájt egybefűzni és MPEG-be tömöríteni tud pl. a Canopus Procoder.
A Premiere-hez van gyárilag elég jó leírás. Ezt használd. Ha nem megy az angol, akkor lehet hozzá kapni magyar nyelvű könyvet.
[/quote]

Ez a Canopus Procoder, ingyenes?
Vagy van valami shareware változata?

#212 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 18:43

Fizetős és elég drága.
Van egy olcsóbb verziója, de abban nem vagyok biztos, hogy tud össszefűzni.
Próbaverzió van. [url="http://"http://www.canopus.com"]www.canopus.com[/url]

#213 Felhasználó inaktív   TOZO 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 19:15

Sziasztok!

IUVCR-ben nincs hang a preview-ban, de a felvételben már van, mitől lehet?

Most 4.7.2.283 -van, ha az ujabbak tudják küldene valaki (használható verziót)?

#214 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 22:50

idézet:
Ezt írta Rlaci:
Fizetős és elég drága.
Van egy olcsóbb verziója, de abban nem vagyok biztos, hogy tud össszefűzni.
Próbaverzió van. [url="http://"http://www.canopus.com"]www.canopus.com[/url]
[/quote]

Köszi, bár nem találom a probaverziót. :)
És, ha simán lekodolom mpeg2-be utánna nemtudom valamivel illeszteni?

#215 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 22. 23:06

idézet:
Ezt írta Socket:

[/quote]

Megtaláltam, bár ezzel nem lehet mpeg-et csinálni, 5 perces a limit, és vízjelet is rak bele, úgyhogy ez kilőve. :)

#216 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 08:12

idézet:
Ezt írta Socket:

[/quote]

De. TMPGEnc nevű progival. Ez 30 napig ingyenes és korlátozásmentes.

#217 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 23. 08:13

idézet:
Ezt írta Socket:

Megtaláltam, bár ezzel nem lehet mpeg-et csinálni, 5 perces a limit, és vízjelet is rak bele, úgyhogy ez kilőve. :)
[/quote]

Lehet vele MPEG-et csinálni, nem voltál elég figyelmes.

#218 Felhasználó inaktív   hamilo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 11:10

A TMPGEnc progival kódoltam mpg2-be, de sajnos mp3 hangom volt a képhez, és a TMPGEnc ilyen formátumba is tette bele az mpg2-es file-ba. DVD-re íráskor kapok is jelzést, hogy asztali lejátszóval nem lesz kompatibilis, de UleadVideostudio megcsinálta. Most valamelyik lejátszón nincs hang, van amelyiken torz, van ahol meg nincs is hang. Meg vannak még az mpeg file-ok az mp3 hanggal. Hogyan tudnám ezeket az mp3 hangokat mp2-be átrakni, hogy tsunamival újból össze tudjam illeszteni, talán megint kompatibilis legyen.
Nvidia videokártyával digitalizálok analóg jelet. Néha elszáll capture végén, mindegy milyen programmal. Valahol a driverek között gondolok hibára, nem tud-e valaki valami megoldást. Legújabb driverek vannak fenn (videokártya és capture), úgy tűnik eredetivel kevesebbszer hibázik.

#219 Felhasználó inaktív   duke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 16:27

Sony DCR-TRV33E cameraval lehetseges usb porton keresztul teljes felbontassal capturolni ?
A forum elejen volt mar ilyenrol szo de akkor egyetlen mondattal lezartatok,hogy nem.Mielott mondom a tulajnak hogy vegyen egy FW kartyat gondoltam rakerdezek,hatha azota megoldodott ez a problema.Ez most szoftveres vagy hardveres gond,esetleg a camera eleve kis felbontasban adja kepet usb-n keresztul ?
A DV formatum hany megabiten dolgozik ?
Jol gondolom hogy a hozzaadott pixela imagemixer az kizarolag mpeg 1-ben tud rogziteni ?

#220 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 27. 22:11

idézet:
Ezt írta hamilo:
A TMPGEnc progival kódoltam mpg2-be, de sajnos mp3 hangom volt a képhez, és a TMPGEnc ilyen formátumba is tette bele az mpg2-es file-ba. DVD-re íráskor kapok is jelzést, hogy asztali lejátszóval nem lesz kompatibilis, de UleadVideostudio megcsinálta. Most valamelyik lejátszón nincs hang, van amelyiken torz, van ahol meg nincs is hang. Meg vannak még az mpeg file-ok az mp3 hanggal. Hogyan tudnám ezeket az mp3 hangokat mp2-be átrakni, hogy tsunamival újból össze tudjam illeszteni, talán megint kompatibilis legyen.
Nvidia videokártyával digitalizálok analóg jelet. Néha elszáll capture végén, mindegy milyen programmal. Valahol a driverek között gondolok hibára, nem tud-e valaki valami megoldást. Legújabb driverek vannak fenn (videokártya és capture), úgy tűnik eredetivel kevesebbszer hibázik.
[/quote]

Alakítsd vissza a hangot MP3-ból wav-ba, aztán TMPG-gel vagy SCMPX-szel csináhatsz belőle mp2-t.

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.