HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről!

#181 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 18. 14:40

idézet:
Ezt írta Kory:

de miért is van 4-5 frame eldobva másodpercenként? és mikor is kell pontosan deinterlace filter?
[/quote]

Mert 30-ra tetted, az fps-t :) A PAL szabványban 25 kép van másodpercenként, tedd 25-re és nem lesz eldobálva 5 kép másodpercenként.

deinterlace-el kapcsolatban alapmű: [url="http://"http://www.100fps.com"]www.100fps.com[/url]

[ 2004. január 18.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#182 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 16:33

idézet:
Ezt írta Mumia:

Mert 30-ra tetted, az fps-t :) A PAL szabványban 25 kép van másodpercenként, tedd 25-re és nem lesz eldobálva 5 kép másodpercenként.

deinterlace-el kapcsolatban alapmű: [url="http://"http://www.100fps.com"]www.100fps.com[/url]

[ 2004. január 18.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Ahhham. Ha 25-re teszem az FPS-t akkor meg average frame per second 19-20 fps. Tehát úgy is eldob 5-öt,most éppen megy a video, most már marad 30-on...
Kösz a linket!

[ 2004. január 18.: Kory szerkesztette a hozzászólást ]

#183 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 16:40

bitrate :eek: Mit keversz te?

#184 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 16:49

idézet:
Ezt írta Mumia:
bitrate :eek: Mit keversz te?[/quote]

Elírtam, javítva, bocs, hosszú volt éjjel a buli :)

#185 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 17:04

DMA engedélyezve van a vinyóra, amire capture-ölsz? Akkor szokott 19-20fps-el rögzíteni ha az nincs.

#186 Felhasználó inaktív   dimanche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 18:32

idézet:
Ezt írta Mumia:

[/quote]

Végigolvastam, megcsináltam! Tuti lett az eredmény. Már csak egy kérdés! Hogy tudok egy 50fps videoból .mpg-t csinálni?
dimanche.hu

Az epe mindig 3-kor támad...

#187 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 21:40

Szerintem úgy mint 25fps-ből, a módszer nem különbözik. Igaz én még nem csináltam mpeg-et belőle, nincs rá szükségem.

#188 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 19. 08:10

idézet:
Ezt írta Mumia:
DMA engedélyezve van a vinyóra, amire capture-ölsz? Akkor szokott 19-20fps-el rögzíteni ha az nincs.[/quote]

Persze.
Majd ma megpróbálom mégegyszer 25 fps beállítással, hátha én emlékszem rosszul. Egyébként tényleg nagyon jó az az oldal. Még valami: próbálkoztam a vdub filtereivel (a 100fps alapján), és megállapítottam, hogy feltétlenül szükség van a "blur" filterre a végső állapotba hozáskor, mert egyébként nagyon "kockás" a kép.
További megállapítás: (nem röhögni): ez az ingyenesen letölthető Microsoft Movie Maker 2. kellemes meglepetést okozott. Könnyen kezelhető, magyar, ingyenes, meglepően sok funkció (effektek, átúsztatások, feliratok, aláfestők, nekem nem is kell több home szinten). Kár (?), hogy max. 2.1 Mbit/sec lehet a bitrate (illetve esetleg a wmv formátumot is hátrányként lehet felfogni).

#189 Felhasználó inaktív   Laczkó 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 19. 16:56

Szevasztok Spíííílerek!

Az én megfejthetetlen problémám a következő.
Sony Mini DV kameráról behúzom a videót ez eddíg tökéletes
A film is az. De ha bármibe el akarom menteni (mpeg, divx, xvid), a gyorsabb kameramozgásoknál remeg a kép (monitoron nézve). A DV-nél még tökéletesen folyamatos. A következő programokkal kisérleteztem eddíg:
Pinnacle studio8, Ulead video studio5, Virtualdub Sony DV codec-kel karöltve, Win DVD creator. És semmi változás.
Nagyon szeretnék választ kapni a problémámra, mert nagyon régóta ezzel küzdök,és nem tudom a megoldást.

Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket
P4C800-E deluxe, 2,8C, Corsair 3200 Twinx 512LL Zalman CNPS7000 CU, ATI Conect3D 9200 64Mb, Pinnacle DC10plus capture kártya, Codegen 8011-C10 ház

#190 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 19. 18:36

Mit jelent az, hogy a DV-n még tökéletes? Hol tökéletes? A TV-n nézve?, vagy a kamerád LCD kijelzőjén? Ha igen, s csak arról van szó, hogy monitoron látod csíkosnak a képet, akkor találkoztál az interlace jelenséggel.
Ha ezt már ismered és másról van szó, akkor a következőket lenne jó tisztázni:
Hogy "húzod be" a videót? Ugye nem a DC 10-en keresztül? :) Ha mégis igen, akkor előfordulhat, hogy a DC-10 fordított félképsorrenddel dolgozik. A DV mindig bottom (lower, B) field-del kezd. A DC-10 mivel?
Ha FW porton keresztül másolod a video-t, akkor ott nem lehet gond, de amikor elmented mondjuk MPEG-be, akkor is meg kell maradni a félképsorrendnek, a DV-nek megfelelő sorrendben.

#191 Felhasználó inaktív   Laczkó 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 01. 20. 12:41

Köszi a gyors választ!

Az alaplapi Firewire-en keresztűl húzom be az anyagot, és a monitoron tudom csak nézni, mert a TV kijáraton még nem tudtam eddíg videó képet csiholni.

Az elmentett kép pedíg nem interlace csíkos, hanem remeg az oldalirányú gyorsabb mozgásoknál. A studóban csak az mpeg minőségi jellemzőit lehet megadni, de frame sorrendre utalást nem találok. Gondolom a Vdub-ban van ilyen, de sajnos nem tudom mit és hogyan kell beállítani. A magyarországi Pinnacle forródrótot hiába hívtam ezügyben, ők erre nem igazán tudtak magyarázatot, vagy megoldást adni.
Tegnap elolvastam és is a 100fps.com-on lévő dolgokat, talán ott kéne keresgélni a hibát az interlace-progressive átalakítás környékén.
Aki tudna nekem konkrét metódust nyújtani, nagyon megköszönném.

Szasztok
P4C800-E deluxe, 2,8C, Corsair 3200 Twinx 512LL Zalman CNPS7000 CU, ATI Conect3D 9200 64Mb, Pinnacle DC10plus capture kártya, Codegen 8011-C10 ház

#192 Felhasználó inaktív   Pooh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 13:38

Sziasztok!

Elnezest, biztos volt mar rola szo, de az ido surget es igencsak lama vagyok a temaban.
Szoval ket kerdesem lenne:
Ha egy TV-Tuner kartya MPEG2-ben tud digitalizalni, az mit jelent? Mindenfele utanajarkalas nelkul en nagyobb felbontasra gondolok. Ez mekkora? Megeri ilyet venni, vagy eleg az MPEG1? Gyanitom, hogy az utobbi formatum/szabvany 350*akarmennyi felbontast tud, ami nekem keves. Elsosorban TV-rol szeretnek, esetleg videorol digizni. Orulnek par infonak...
Kosz elore is.

#193 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 15:21

Udv Mindenkinek!

Volna nekem egy kis problemam!Hogyan lehetne megoldani hazi WHS anyagok digitalizalasat SVCD vagy DVD formatumba.Milyen programmal keszitsek DVD-t vagy SVCD es hogyan?
En arra gondoltam,hogy TV kartyaval tomoritetlen formatumban rogzitem az anyagot es ezt alakitom at ugy,hogy megfelelo minoseg mellett DVD vagy SVCD legyen keszitheto belole.
Akinek van erdemleges hozzaszolasa ehhez,az irjon ide vagy nekem privatba!
Elore is kosz!

#194 Felhasználó inaktív   Pooh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 15:55

idézet:
Ezt írta Pooh:
Sziasztok!

Elnezest, biztos volt mar rola szo, de az ido surget es igencsak lama vagyok a temaban.
Szoval ket kerdesem lenne:
....
[/quote]

Nnna, kozben olvasgattam a TV tuneres topikot, ahol rengeteg dologrol irnak, de szinte mindenki mast.
Jol ertelmezem, hogy nem feltetlenul kell a tunernek egybol tudnia az mpeg tomoritest? Eleg, ha avi-ba tud, tomoritetlenul? Viszont ezek a tizen egynehany ezer forintos kartyak csak 340-380 x 240 -es felbontasban tudnak capture-olni, ezt en kevesnek tartom... Pedig jo lenne digizni, kb. 500-600*300-400-ban! Ez reailis elkepzeles? Mit javasoltok?

#195 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 18:43

Laczkó!
Nem írod, hogy átalakítás után milyen formátumban mented el a videot. Ezt még jó lenne tudni.

Johnny Mnemonic!
Ha VHS-ről szeretnél digitalizálni, akkor a TV-tuner kártya finoman szólva nem a legszerencsésebb választás. Ezek ugyanis nem tudnak mit kezdeni a rossz szinkronjellel, ami egyes VHS kazettákon van. Az eredmény az lesz, hogy eldobálja a frameket. Ha csak néhány kazettáról van szó, akkor jobban jársz, ha megcsináltatod valakivel, ha pedig többről és akkor egy célhardverre érdemes áldozni.

Pooh!
Jól értetted, nem szükséges és nem is szerencsés a TV tunerekkel egyből MPEG2-ben digitalizálni. Ha először valamilyen szoftveres MJPEG vagy DV codec-kel veszel fel, majd utólag tömöríted MPEG-be, akkor sokkal jobb minőséget érhetsz el.
Ami a felbontást illeti, az nem egészen úgy van, ahogy írod. A TV tunerek, (a BT878 chipkészlettel ellátottak mindenképpen, de jó eséllyel a többi is) tudnak akár teljes PAL felbontásban, azaz 768x576-os felbontásban felvenni.

[ 2004. január 20.: Rlaci szerkesztette a hozzászólást ]

#196 Felhasználó inaktív   Laczkó 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 01. 20. 18:57

Tisztel Rlaci! És a többiek!

Főleg a studio 8-ban húztam be DV-be és itt is próbáltam elmenteni Mpeg 2-be 720*576-os felbontásban, dvd szabványban is, meg egész föl 12Mbit-ig is. Vagy próbáltam ugyanitt divx-et, xvidet progresszíve 2-4 Mbit-ig.
Illetve szoftveres sony dv kodekkel virtual dub-ban is divx ill. xvid kodekkel ugyanígy. Ugyanezt a Ulead videostudióban is, ugyanezzel az eredménnyel. Mindenütt 720*576-ot használtam.

Köszi a fáradozástokat

#197 Felhasználó inaktív   Laczkó 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 01. 20. 18:59

Ja és ezt nem írom egyenlőre sehova ki, hanem próbálom visszanézni MP9-el, Bs player-rel, divx playerrel, Win dvd-vel, ugyanaz mindenütt

#198 Felhasználó inaktív   Pooh 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 22:00

idézet:
Ezt írta Rlaci:
Laczkó!
...
Pooh!
Jól értetted, nem szükséges és nem is szerencsés a TV tunerekkel egyből MPEG2-ben digitalizálni. Ha először valamilyen szoftveres MJPEG vagy DV codec-kel veszel fel, majd utólag tömöríted MPEG-be, akkor sokkal jobb minőséget érhetsz el.
Ami a felbontást illeti, az nem egészen úgy van, ahogy írod. A TV tunerek, (a BT878 chipkészlettel ellátottak mindenképpen, de jó eséllyel a többi is) tudnak akár teljes PAL felbontásban, azaz 768x576-os felbontásban felvenni.

[ 2004. január 20.: Rlaci szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Kosz, a hasznos valaszt. MAr dontottem, egy Leadtek Winfast 2000 Expert-et veszek. Ar/teljesitmeny szempontjabol jonak tunik....

#199 Felhasználó inaktív   Laczkó 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 01. 21. 15:42

Nem lehetséges esetleg hogy a két fram sorrendje fel van cserélődve már a DV jelnél?
És ha így van, van-e olyan progi, amelyikkel fel lehet cserélni és utána konvertálni?

#200 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 18:49

SZVSZ a DV-nél szabvány határozza meg, hogy a lower field az első. Minden progi így kezeli. A Studio progit én is használtam és nekem minden OK volt vele. Az igazi próba az lenne, ha lenne egy H+ kártyád, amivel az elkészült MPEG2-t ki tudnád tenni a TV-re. Vagy ha kiírnál egy SVCD-t vagy DVD-t és asztali lejátszóban megnéznéd TV-n.
Az általad említett formátumok közül az MPEG2 és a DivX ismeri a félképes videot. Az Xvidet nem ismerem.
Az MPEG2-nél az adott progban lehet állítani a félképsorrendet, a DivX-nél pedig a codec tulajdonságaiban. Most kipróbáltam és egy rövid részt lekódoltam DivX-be. A DivX codec tulajdonságainál a video részben bal oldalt alul van egy legördülő lista itt kell kiválasztani, hogy deinterlace-eljen vagy progreszívként kódolja vagy interlace-es videoként kódolja. Beállítottam, hogy legyen interlace-es és nem lett remegős a végeredmény.
A Vdub-ban egyébként egyszerű felcserélni a félképsorrendet. Egyszerűen tölts be egy "field swap" filtert.

Még az jutott eszembe, hogy nézd meg a DV decodert! Ott nem lehet állítani, hogy cserélje fel a félképeket? A Mainconceptnél pl lehet. A Sony DV codec, hogy került a gépedre. Csak nem az ACE codecpack-kel?

[ 2004. január 21.: Rlaci szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.