idézet:
Ezt írta Zoi:
Még anyit, hogy te több menetben rakod át a filmet a véglegesbe, ha igen, akkor érdeklne, hogy milyne progival csinálod. Köszi.
[/quote]
Mindig több menetben csinálom, most volt az első alkalom, hogy 1 menetben tömörítettem, mert 1280x720-as videó volt, és a 2 menet túl sok idő lett volna úgy gondoltam. (De itt felhúztam a bitratet 5500kbit-ig.
Mindig Virtualdub-ot használok. Ill Vdmod-ot
Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről!
Elküldve: 2004. 01. 13. 12:50
Elküldve: 2004. 01. 13. 22:51
idézet:
Ezt írta Mumia:
tömörítettem, mert 1280x720-as videó volt, [/quote]
Ez enyhén durva felbontás egy videóhoz! Mivel vetted fel, mert én DV-s cuccot max. 720x576-ban láttam (ami szerintem jónak számít).
Elküldve: 2004. 01. 13. 22:52

Bazz, egyszer azt fogják hinni, hogy én 24/7-ben fórumozok. Pedig nem is, csak olyan szerencsém van, hogy mindig akkor írnak, amikor pont itt vagyok

[ 2004. január 13.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 14. 00:21

Most már az isten se mossa le rólad, hogy nem vagy fórum-függő

[ 2004. január 14.: Solja szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 14. 10:27
idézet:
Ezt írta Solja:
Hát még bérelni is iszonyat lenne, nemhogy megvenni! Ha naponta 1000$-1500$-ba kerül, gondolom szar lehet![]()
[/quote]
Ezt hol láttad?
idézet:
World's First Consumer High-Definition Digital Video Camera; JVC's "GR-HD1"
![]()
Lowest price: $1659.00
[/quote]
Elküldve: 2004. 01. 14. 13:39
Utóbbi időkben egyre többször teszek fényképeket is a családi DVD-videóalbumokba. Jó effektekkel, jó zenével nagyon hatásos lehet. Kipróbáltam néhány progit, amelyek kifejezetten erre a célra készültek.
Mivel tökéletes, mindent-egyben megoldást még nem találtam, összefoglalom, hogy nekem melyik miben nem tetszett, ennek valószínűleg mások is hasznát vehetik, ez alapján könnyeb kiválasztani az adott feladathoz legjobban illeszkedő eszközt. Nem térek ki az alapvetésekre, csak ha valami nagyon alap-dolog hiányzik. Számomra fontos a kényelmes használat, a DVD-szintű minőség (PAL 720*576), a többféle kimenet (mpeg/avi), az effektek minősége (áttűnéseken kívül a fotók mutogatásánál a pan/zoom nagyon ütős tud lenni).
Az első kivételével mindegyik a 30-50 dolláros kategóriában van.
Az első egy ingyenes progi, a SlideShowMovieMaker (http://www.joern-thi...smm/index.htm).
Hátránya, hogy nincs preview-funkciója, kicsit nehézkes az effektek beállítása, mert képenként kell mindent csinálni, viszont ennek következtében a pan/zoom vizsonylag rugalmas. A feliratokat automatikusan kiteszi (a file nevét)m ezeket kézzel kell levakarni képenként. Automatikusan csak az áttűnéseket tudja legenerálni (véletlenszerűen), nem tud MP3-at beolvasni, és az egyetlen az általan kipróbáltak közül, ahol manuálisan és könnyen (gombnyomkodással) lehet zenére szinkronizálni a képváltások ütemezését. Csak aviba tud menteni, viszont a kodek a gépre telepítettek közül tetszőlegesen választható. Az effektek és a minőség függvényében nagyon hosszú tud lenni a kész munka generálása (P43GHz-s gépen egy 1 perces anyag 10 perc alatt készül el). Komplett lemezt nem tud csinálni.
MAGIX Photostory 2004: kidobtam, pedig a legjobb, de a cég supportja 0, a termék pedig még azért rászorulna. Az otthoni NLE-gépem nincs netre kötve, anélkül meg nem lehet aktiválni a progit. A support nem válaszolt 3 levelemre sem, így eleve negatív benyomással kezdtem tesztelni. Hamar megtaláltam a hibáit, amiből sjanos kevés van: a pan-zoom nem paraméterezhető kellő rugalmassággal (vagy a zoom, vagy pan állítható, együtt a kettő nem, vagy előre definiált effekt, ahol a két paraméter rögzített, pl. zoom esetében nem lehet tetszőleges irányt/útvonalat megadni a pan-nek). Nem nagyon tud automatikusan elfogadható eredmény produkálni (több száz képe esetén hasznos szolgáltatás). Sajnos egyéb tekintetben jó progi, komplett lemezt (menükkel) tud csinálni, és emellett tetszőleges formátumba (mpeg/avi/vm) exportálni tudja a cuccokat, könnyű kezelni, olvassa az mp3-at, jó minőségű a végeredmény.
PictureToTV: (www.picturetotv.com) nagyon jó, könnyű kezelni, mindent tud, gyorsan lehet vele látványos eredményt elérni, emellett rugalmas, de kifejezetten komplett (többsávos, menüs) lemez elkészítésére találták ki. Nem olvassa az mp3 fileokat, és nem tud aviba menteni, az mpeg-mentés is csak trükkel működik: az írás megkezdése előtt Cancel-t kell nyomni, és megkeresni a lemezen az mpeg-állományt. A legjobb minőségű kimenetet ő produkálta, és az előre definiált és véletlenszeűen beállított effektekkel olyan mozit csinál automatikusan, amihez csak egy-két nagyon bután elcsúszó pan esetén kell hozzányúlni. Külső kodeknek csak a tmpgenc-et fogadja el, de az is letöltheő a progival együtt.
DVDXShow: (www.dvdxcopy.com) : nem tud komplett lemezt csinálni menükkel, nem tud aviba menteni, csak egy hangállományt kezel, a minősége nekem nem tetszett (csak a saját belső kodekkel tud működni, ezzel pedig szaggatott volt a kép).
Elküldve: 2004. 01. 14. 17:05
idézet:
Ezt írta Mumia:
World's First Consumer High-Definition Digital Video Camera; JVC's "GR-HD1"[/quote]
Haat ize nem olyan szep a leanyzo fekvese.
1) HD-t mpeg2-be csinal ami suxx, mert rendesen vagni nem lehet
2) A hozzaadott soft nem HP@HL (720p-s DVD)-t ir hanem suxx MP@ML "mezei" NTSC DVDt![]()
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2004. 01. 15. 00:13

Elküldve: 2004. 01. 16. 19:22
Nah, kipróbáltam az Asus kártya video-in-jét, hát nem vagyok maradéktalanul megelégedve. Pontosabban:
(a gondok a telepítésnél kezdődtek, de ezt nem részletezem, mert megoldódott).
A minőséggel nincs is bajom tulajdonképpen, a fő gond az az hogy az a gép amelyben ezt üzemeltetném eléggé dobálja a frameket. Ez egy 700Mhz-es P3 (nem celeron), 384MB Ram-al és XP-vel.
A következőket próbáltam capture-re: Virtualdub és Micr. Movie Maker 2 .

A 2. programot egyenlőre elvetettem, mert nem tud veszteségmentesen felvenni, hanem egyből tömörít wmv-be (max 2 mbit/sec).
A Virtualdubbal 320*288-as méretben próbálkoztam (?egyébként melyik felbontás a javasolt vhs-re, hi8-ra?), pcm tömörítetlen hang és divx 8000 kbit/sec-en, 24 fps-el. Hát kb. minden 3. kockát eldobja (legalább). A kész filmen alkalmaztam egy deinterlace-t és letömörítettem a hangot és 1500 kbit-re a képet. Sajnos nagyon akadós.
Lehet hogy már volt írva, de egy hasonló konfigon mi a jobb: teljesen veszteségmentesen, vagy pedig valami gyors előtömörítő codeccel (melyikkel)? Valaki azt írta, hogy már 600-as Celeronon nem volt gondja. Ennek fényében ezt kétlem. Bocsi, ha már voltak a kérdések.
Elküldve: 2004. 01. 16. 22:20
idézet:
Ezt írta Kory:
A Virtualdubbal 320*288-as méretben próbálkoztam (?egyébként melyik felbontás a javasolt vhs-re, hi8-ra?), pcm tömörítetlen hang és divx 8000 kbit/sec-en, 24 fps-el. Hát kb. minden 3. kockát eldobja (legalább). A kész filmen alkalmaztam egy deinterlace-t és letömörítettem a hangot és 1500 kbit-re a képet. Sajnos nagyon akadós.
Lehet hogy már volt írva, de egy hasonló konfigon mi a jobb: teljesen veszteségmentesen, vagy pedig valami gyors előtömörítő codeccel (melyikkel)? Valaki azt írta, hogy már 600-as Celeronon nem volt gondja. Ennek fényében ezt kétlem. Bocsi, ha már voltak a kérdések.[/quote]
Én már PII290-en digiztem ASUS kártyával 720x576-os felbontásbaIgaz ez még az ASUS féle ASV kódekkel történt, amit eldobtak az XP-re áttéréskor, pedig egész jó kódek arra a célra (a te kifejezéseddel előtömörítésre). Amúgy jónéhányszor leírtam már, de nem tudom éppen hol legutóbb mind1.
Huffyuv vagy Valamilyen (Mainconcept/picvideo)Mjpeg kódeket érdemes használni.
320*288-as videón amúgy mit deinterlaceltél te?Mert abban a felbontásban a 2 fieldből egyet eldob a kártya, így nincs is interlace. 7xx*576-ot érdemes használni annak ellenére, hogy a VHS felbontása nincs ennyi, mert a hasznos információ felét eldobod ha 288-as sorfelbontásban digizel.
PS: Géptől teljesen függetlenül ajánlott a veszteségmentes felvétel, ez inkább tárhely problémákat jelent, mintsem gépfüggő lenne.
[ 2004. január 16.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 16. 22:58
Van dvd íróm, de (Mátrix 2 -ről van szó), ahogy elnéztem
6-7GB ot foglal el az egész!
Ezt hogy a fenébe préselik rá egy 4,7GB os lemezre???
Esetleg lenne valami program rá, vagy kiveszik a cseh meg ilyen nyelveket valahogy? Vagy nem tudom egyszerűen!
Kérem aki tud, plz segítsen!!!!
Köszi!!!!
Elküldve: 2004. 01. 17. 01:13
idézet:
Ezt írta Sirinor:
Van dvd íróm, de (Mátrix 2 -ről van szó), ahogy elnéztem
6-7GB ot foglal el az egész!
Ezt hogy a fenébe préselik rá egy 4,7GB os lemezre???[/quote]
Helló!
Egy srác is kérdezte tőlem, hogy mit lehet olyenkor tenni, ha 4.7 gigánál nagyobb a lemez amit át akar írni.
Sajnos el kellett keserítenem egy kicsit. Mégpedig azzal, hogy a jelenleg kapható dvd írók csak egy rétegű lemezeket tudnak írni, míg a gyári dvd-k dupla rétegek. Ezért nem a szokásos 4.7 giga, hanem a kétszerese fér rájuk.
Sok bíztatót nem tudok mondani:
1. Vagy beszerzel egy dupla réteget író burnert, ha már forgalomban lesz,
2. bíbelődsz azzal, hogy "feldarabolod" az eredeti filmet. Viszont ilyenkor a feliratot, meg mindent át kell szerkeszteni,
3. vagy veszel egy dvd gyárat
Ha valakinek más ötlete van, feltétlenül szóljon, mert több embert is érint(het).
[ 2004. január 17.: Solja szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 17. 02:29

Szimpi ez a dvd gyár dolog, tudsz valahol leértékelve?

Én csak azt tudom, hogy van pár ismerősöm aki irogat dvd-ket(az egyiknek tékája van)

Magyar/angol hang és felirat van rajta. kb. 200 filmje van. Én magam is megnéztem párnap az eredeti dvd-jét, és csúnyán 7-8GB-osak, pedig gyönyörű a kép és a hang is 5.1-es!!!
Szóval biztos nem lehetetlen. Nekem meséltek a topicomban most pár hasznos infót. Nézz át:
DVD Copy
Elküldve: 2004. 01. 17. 09:18
idézet:
Ezt írta Mumia:
Huffyuv vagy Valamilyen (Mainconcept/picvideo)Mjpeg kódeket érdemes használni.
320*288-as videón amúgy mit deinterlaceltél te?Mert abban a felbontásban a 2 fieldből egyet eldob a kártya, így nincs is interlace. 7xx*576-ot érdemes használni annak ellenére, hogy a VHS felbontása nincs ennyi, mert a hasznos információ felét eldobod ha 288-as sorfelbontásban digizel.
[/quote]
Köszi, huffyuv-ot használtam, megnézem ezt a picvideo mjpeg-et és a mainconceptet is. Arra nem is gondoltam, hogy ekkora felbontásban próbálkozzak. (egyébként milyen az a PII 290 -es gép??). Részben megnyugodtam, hogy akkor p3-on mennie kéne. Sajnos a vinyó egy 5400-es IBM, így a teljes veszteségmentesség szerintem kiesik....
Elküldve: 2004. 01. 17. 09:40
Hogyhogy milyen a PII290-es gép? Olyan amiben PII Klamath processzor van, és 290Mhz-en jár. 3.5*83. Az kizárt, hogy egy PIII 700 kevés legyen a digizéshez. Én még realtime Mpeg2-vel is próbálkoztam PIII-on, igaz az 990-en ment 165-ös fsb-vel.
Elküldve: 2004. 01. 17. 12:07
idézet:
Ezt írta Solja:
Sok bíztatót nem tudok mondani:
1. Vagy beszerzel egy dupla réteget író burnert, ha már forgalomban lesz,
2. bíbelődsz azzal, hogy "feldarabolod" az eredeti filmet. Viszont ilyenkor a feliratot, meg mindent át kell szerkeszteni,
3. vagy veszel egy dvd gyárat
Ha valakinek más ötlete van, feltétlenül szóljon, mert több embert is érint(het).
[ 2004. január 17.: Solja szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Föl is lehet darabolni 2 lemezre, de 1 lemezre is rá lehet tenni. Ki kell szedni a fölösleleges dolgokat (pl. más szinkron, felirat, extrák), ha ez sem elég újra kell tömöriteni a filmet. Igy valamelyest romlik a képminőség, viszont ráfér egy lemezre.
A minőség a használt progigtól függ. Vannak un. kattintok kettőt és egy félóra múlva kész a film (DVD2one, DVD Shrink), de ezek minősége hagy kivánnivalót maga után. (Pixelesedés, kockásodás)
Aztán vannak lassan (5-6 óra hosszat tömörítő proggik), melyek nagyobb hozzáértést igényelnek, sok beállítási lehetőséggel (Cinema Craft Encoder, Mainconcept MPEG), viszont gyakorlatilag nem lehet észrevenni a különbséget a másolat és az eredeti közt.
Van sok-sok segédprogi, de erről inkább itt érdemes olvasgatni, ill. eszmecserélni:
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=14&t=003793"] Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról[/url]
[ 2004. január 17.: Brett Shaw szerkesztette a hozzászólást ]
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit
Elküldve: 2004. 01. 17. 13:58
DVD Decrypter
aztán
DVD Shring 3.0b5
végül IMGtool.
Akkor ez most szar eredményt hoz?
Elküldve: 2004. 01. 18. 04:02
idézet:
Ezt írta Brett Shaw:
Föl is lehet darabolni 2 lemezre, de 1 lemezre is rá lehet tenni. Ki kell szedni a fölösleleges dolgokat[/quote]
Már nekem is eszembe jutott a dolog, de azért nem írtam, mert macerásabbnak tartottam és mivel dvd-ről van szó, ezért gondoltam, hogy a minőségromlás szóba sem jöhet.
Elküldve: 2004. 01. 18. 14:18
idézet:
Ezt írta Mumia:
A Huffyuv, az veszteségmentes, te szerintem tömörítetlenre gondolsz, de az minimum 20Mb/s ha 704x576-ra gondolsz.
Hogyhogy milyen a PII290-es gép? Olyan amiben PII Klamath processzor van, és 290Mhz-en jár. 3.5*83. Az kizárt, hogy egy PIII 700 kevés legyen a digizéshez. Én még realtime Mpeg2-vel is próbálkoztam PIII-on, igaz az 990-en ment 165-ös fsb-vel.[/quote]
Gondoltam hogy P2-es gép, csak a 290mhz volt fura![]()
Egyébként a picvideo mpeg-jét fogom használni, most még kísérletznem kell, hogy milyen quality beállításokkal dolgozzam (1-20 -ig engedi, de valahol 14-16 között lesz). A hang marad PCM, az FPS-t 30-ra tettem, így az average fps 24-25 körül van (egyébént érzem hogy a p3 elég, mert a prociterhelés 40-70% körül van, nem rég kezdetm el még csak ilyesmivel foglalkozni szóval bocs a hülye kérdések miatt, de miért is van 4-5 frame eldobva másodpercenként? és mikor is kell pontosan deinterlace filter? ---szerkesztve, megértve elolvasva ez: [url="http://"http://www.virtualdub.org/docs_capture"]http://www.virtualdub.org/docs_capture[/url]), most csinálok egy "hosszabb" videot remélem nem fog elcsúszni a hang. Egyébként ennek az asus kártyának a capture wdm drivere elég instabil, nem 1szer volt hogy nem tudta inicializálni, és ekkor csak restart segít.
[ 2004. január 18.: Kory szerkesztette a hozzászólást ]