Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről!
Elküldve: 2004. 01. 29. 21:27
Tehát az érdekelne, hogy ha rászánnám magamat egy DC10+ ra vagy valami hasonlóra, akkor milyen eredményt kapnék a mostani videokártyás próbálkozással szemben?
Elküldve: 2004. 01. 29. 22:25
idézet:
Ezt írta dimanche:
Tehát az érdekelne, hogy ha rászánnám magamat egy DC10+ ra vagy valami hasonlóra, akkor milyen eredményt kapnék a mostani videokártyás próbálkozással szemben?[/quote]
Sok tapasztalattal, és türelemmel, egy szimpla vivo-s kártyával is ugyanolyan minőséget lehet elérni, mint egy drága célkártyával.
Elküldve: 2004. 01. 30. 08:15
idézet:
Ezt írta dimanche:
Olyan honlapot nem ismertek véletlenül, ahol a különböző digizési eljárásokat mutatják be példával? Tehát a tunerkártya video bemenetén, videokártya bemenetén, és a súlyos bagóért mért capture kártyákkal készített videok minősége közti különbséget. Nekem a videokártya bemenet nem igazán tetszik, real time mpg-be felvéve az anyagot eléggé szögletes, tompa, néha akad, avi-ba meg eléggé körülményes és az se volt az igazi.
Tehát az érdekelne, hogy ha rászánnám magamat egy DC10+ ra vagy valami hasonlóra, akkor milyen eredményt kapnék a mostani videokártyás próbálkozással szemben?[/quote]
Szerintem egy weboldallal se mész sokra. Ezt a saját szemeddel kellene megnézni. Szerintem van különbség. Annyiban egyetértek Mumiával, hogy meg lehet közelíteni a hardveres kártyák képminőségét, de azok használatának kényelmét és egyéb szolgáltatásait nem.
Elküldve: 2004. 01. 30. 08:23
idézet:
Ezt írta Mumia:
Sok tapasztalattal, és türelemmel, egy szimpla vivo-s kártyával is ugyanolyan minőséget lehet elérni, mint egy drága célkártyával.[/quote]
Én is ezen fáradozom![]()
![]()
Elküldve: 2004. 01. 30. 08:27
idézet:
Ezt írta Rlaci:
Szerintem egy weboldallal se mész sokra. Ezt a saját szemeddel kellene megnézni. Szerintem van különbség. Annyiban egyetértek Mumiával, hogy meg lehet közelíteni a hardveres kártyák képminőségét, de azok használatának kényelmét és egyéb szolgáltatásait nem.[/quote]
Olyanra gondoltam, ahol letölthetők 1-2 perces videók ugyanarról a témáról. Aztán itt a gépemen elnézegethetem a különbséget. Elég sok hardvert találtam hazai forgalmazásban is, ami esetleg jó lehetne nekem, de nem nagyon találok róluk teszteket, összehasonlításokat. Úgy látszik ez nem egy felkapott téma, nem úgy mint a 3d gyorsítás. Eddig a Pinnacle DC10+ tetszett a legjobban, de úgy tudom az csak analóg bemenettel rendelkezik és ugye ki tudja mit hoz a jövő. egyébként most nézegetem a Pinnacle honlapját és nem találom a DC10+t. Lehet hogy modellváltás lesz? ÉS VAGY keveset aludtam az éjszaka és nem találom...
![]()
Elküldve: 2004. 01. 30. 11:50
idézet:
Ezt írta Mumia:
pl virtualdub is tud videóból képet lopni, akár vágólapra, akár rögtön fileba.[/quote]
Igen, csak nem tudom megnyitni vele a lekodolt anyagomat.
Elküldve: 2004. 01. 30. 12:17
idézet:
Alakítsd vissza a hangot MP3-ból wav-ba, aztán TMPG-gel vagy SCMPX-szel csináhatsz belőle mp2-t.
[/quote]
Köszönöm.
Még egy kérdésem lenne. Néhány felvétel tv-n vízszintesen csíkoz oldalirányú mozgásnál. Valószínűleg a félképek sorrendjét nem vettem figyelembe. Lehet-e kész mpg2 anyagban a félképeket cserélgetni valamilyen programmal.
Én így csinálom:
1.Capture virtualdubbal mjpeg codeccel, nekem DV nem jön be, villognak a színek (például medence víze egyik frame-n zöldes, utána kékes)
2.tmpgenc progival kódolom mpg2-be 2 lépésben legjobb minőségben, 10 bittel, ez kb 12-14 szeres idő, de egész jó minőségű tv-n. Gép XP2400+.
3.innen nincs jó megoldásom, egyenlőre ulead videostudio 7 trial, egyszerű, de sokáig dolgozik, pedig nem kódol újra. A dvdmaestro nekem egyáltalán nem akar dolgozni, pedig jókat olvasni róla.
Elküldve: 2004. 01. 30. 12:31
idézet:
Ezt írta dimanche:
Olyanra gondoltam, ahol letölthetők 1-2 perces videók ugyanarról a témáról. Aztán itt a gépemen elnézegethetem a különbséget. Elég sok hardvert találtam hazai forgalmazásban is, ami esetleg jó lehetne nekem, de nem nagyon találok róluk teszteket, összehasonlításokat. Úgy látszik ez nem egy felkapott téma, nem úgy mint a 3d gyorsítás. Eddig a Pinnacle DC10+ tetszett a legjobban, de úgy tudom az csak analóg bemenettel rendelkezik és ugye ki tudja mit hoz a jövő. egyébként most nézegetem a Pinnacle honlapját és nem találom a DC10+t. Lehet hogy modellváltás lesz? ÉS VAGY keveset aludtam az éjszaka és nem találom...
[/quote]
Itt találsz teszteket: [url="http://"http://www.abcdv.com/"]http://www.abcdv.com/[/url]
Ha tényleg komolyabb kártyában gondolkodsz, akkor a Matrox-nál, a Canopusnál és a Pinnacle-nél érdemes körülnézni.
A letölthető videoknak azért nem lenne értelme, mert egy komolyabb kártya által rögzített képet módosítatlanul nem biztos, hogy meg tudnád nézni a gépeden.
Elküldve: 2004. 01. 30. 12:36
idézet:
Ezt írta hamilo:
Ezt írta Rlaci:
Köszönöm.
Még egy kérdésem lenne. Néhány felvétel tv-n vízszintesen csíkoz oldalirányú mozgásnál. Valószínűleg a félképek sorrendjét nem vettem figyelembe. Lehet-e kész mpg2 anyagban a félképeket cserélgetni valamilyen programmal.
Én így csinálom:
1.Capture virtualdubbal mjpeg codeccel, nekem DV nem jön be, villognak a színek (például medence víze egyik frame-n zöldes, utána kékes)
2.tmpgenc progival kódolom mpg2-be 2 lépésben legjobb minőségben, 10 bittel, ez kb 12-14 szeres idő, de egész jó minőségű tv-n. Gép XP2400+.
3.innen nincs jó megoldásom, egyenlőre ulead videostudio 7 trial, egyszerű, de sokáig dolgozik, pedig nem kódol újra. A dvdmaestro nekem egyáltalán nem akar dolgozni, pedig jókat olvasni róla.[/quote]
Ha nem akarsz túl sok csili-vilit, csak egy egyszerű menüt, akkor DVD készítéshez ajánlom a SpruceUp nevü progit.
MPEG félképcserére újrakódolás nélkül nincs ötletem.
Elküldve: 2004. 01. 30. 13:08
Én inkább csak egy gyenge menüt, újrakódolás mentességet, és gyorsaságot szeretnék.
Ezeket tudja ez a spruceup?
Elküldve: 2004. 01. 30. 13:19
idézet:
Ezt írta Mumia:
Milyen anyag? Mpeg2? Akkor ott van, virtualdubmod[/quote]
Probáltam Nandubb-al, akkor is ezt írja ki:
MPEG Import filter: Pack synchronization error
Elküldve: 2004. 01. 30. 14:45
Elküldve: 2004. 01. 30. 14:52
idézet:
Ezt írta Socket:
Probáltam Nandubb-al, akkor is ezt írja ki:
MPEG Import filter: Pack synchronization error[/quote]
Most akkor mi mpeg2?
A nandub, az egy ősrégi divx3.11-es tömörítő. Attól nem jutsz előbbre.
[ 2004. január 30.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 30. 15:34
Kösz a tippet, vettem egy H+ kártyát és azal csodák csodája minden tökéletes.
Egy segítséget viszont szeretnék tőletek kérni.
Ha valaki tudna nekem küldelni, vagy megmondani hogy honnan lehet letölteni olyan progit amelyikkel rá lehet bírni ezt a kártyát a divx-xvid-es filmek lejátszására.
Köszi előre is.
Elküldve: 2004. 01. 30. 19:33
idézet:
Ezt írta Mumia:
Most akkor mi mpeg2?
A nandub, az egy ősrégi divx3.11-es tömörítő. Attól nem jutsz előbbre.
[ 2004. január 30.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Hát a tpmegenc-el csináltam .m2v kiterjjesztésü fájlokat, gondolom ez azt jelenti, hogy mpeg2+wav, utánna egyesitettem egy fájlba őket a tmpegenc-el, ebből lett egy mpg fájlom, na se ezt se a többit nem tudom beolvastatni se a vdub-al se a nandub-al.
Ugye az mpeg2-es videoknak is mpg a kiterjesztésük?
[ 2004. január 30.: Socket szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 30. 21:16
idézet:
Ezt írta Socket:
Ugye az mpeg2-es videoknak is mpg a kiterjesztésük?
[/quote]
Nincs megkötve, lehet mpg is. Nem tudom mi a hivatalos :confused:
Amúgy azért nem tudod beolvastatni, mert sem a Virtualdub, sem pedig a nandub nem nyit meg Mpeg2-t. Azért mondtam, hogy ha mpeg2, akkor virtualdubmod kell.
Elküldve: 2004. 01. 30. 22:37
idézet:
Ezt írta Mumia:
Nincs megkötve, lehet mpg is. Nem tudom mi a hivatalos :confused:
Amúgy azért nem tudod beolvastatni, mert sem a Virtualdub, sem pedig a nandub nem nyit meg Mpeg2-t. Azért mondtam, hogy ha mpeg2, akkor virtualdubmod kell.[/quote]
Akkor lényegében ezzel be is bizonyosodott, hogy mpeg2 fájlom van.
Megprobálom leszedni vd.mod-ot.