HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről!

#271 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 18. 20:12

Ennél azért több segítség kellene, hiába keresgélek neten, mindenki csak mocsok warezoló, és mindhol arról szólnak a leírások, hogyan kell rippelni, a feliratokat, és nem arról, hogyan kell film alá feliratot beilleszteni.

#272 Felhasználó inaktív   MamaSaid 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 23:32

idézet:
Ezt írta Mumia:
Jól sejtem, hogy a dvd authoring programban kellene erre lehetőségnek lennie?[/quote]

Jól sejted. Ajánlott a DVD Maestro vagy a Scenarist használata. A [url="http://"http://www.doom9.org"]doom9[/url]-en találsz ezzel kapcsolatos segítséget, ha jól emlékszem.
Mother always says, Sharing is Good

#273 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 23:41

Köszi,

És freeware program nincs, ami képes feliratot is kezelni?

#274 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 00:52

Az normális, hogy ifoedit 150000%-nál tart a multiplexelésben?

Úgy letszik valaki nagyon nem szeret engem odafenn. Rájöttem, hogy ifoedittel bele lehet muxolni, a feliratot is. De muxolás előtt meg kellene vágnom a videot és a hangot is, de erre alkalmas programot nem találtam. A Tmpg DVD Author-al tökéletesen meg tudtam vágni, de azzal meg nem tudtam beletenni, a feliratot. Ellenben a szintén Tmpg encoder, nem hajlandó megvágni a videót, egyszerűen lefagy. És ráadásul, ahhoz, hogy a hang szinkronban maradhasson, először össze kell muxolni a képpel, majd vágás után újra szét kell szedni, az ifoedit megegye. ÁÁÁ megőrülök, sosem lesz ebből semmi.

#275 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 17:52

Naaaaaaaa valakiiiii segítsen, mert megpusztulok.

Képtelen vagyok megcsinálni a feliratot. Minden baja van, eddig egyáltalán nem volt valamiért, most már van, de ronda zöld színe van, és olvashatatlan betűk, és ráadásul időben is elcsúszik.

#276 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 23:29

Úgy látszik magam maradtam.

OFF
Az utóbbi időben eléggé leépült ez a fórum.
Azelőtt, ha valaki hozzászólt egy témához, nem is kellett kérdésnek lennie, 4-5 hozzászólás biztos érkezett rá, rövid időn belül. Most ilyen kizárólag flame esetén fordul elő, na meg a topichalálban.

#277 Felhasználó inaktív   CameraMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 06:40

Ehh, ember, ez nem semmi! Egy nap alatt megoldást vársz, sőt, már órák után szapulod a "piszok warezolókat"! Meg is érteném, ha nem segítene senki. Én megtenném, ha tudnám a megoldást ;) Sorry.
"A kanok fantomra ugratása során, az ugratóhelyiségben tilos a hangoskodás, a gyors mozgás, továbbá az állat nyugalmát zavaró tevékenység. Ondóvételkor úgy kell elhelyezkedni, hogy az oldalra lecsúszó kan a munkavállalóban kárt ne tegyen."
16/2001. (III. 3.) FVM rendelet

#278 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 09:43

Megérteném a kritikátad, ha 10 perc után várnék választ, de 1 napig, nemhogy válasz, de 1 hozzászólás sem született a témához. Ez azért eléggé lehangoló.

A warezolók szidásával meg nem tudom mi a bajod, talán megsértettelek vele? Szerintem teljesen jogosan szidtam őket, egy kicsit viccelődve, miután 1 óra neten való keresgélés után, mindenhol csak olyan leírást találtam, hogy hogyan kell feliratot rippelni.

Felirat készítéséről összesen 1 helyen találtam leírást, ahol viszont maestro-t és scenaristot használnak, az pedig gondolom egyértelmű, hogy nem engedhetem meg magamnak ilyen programok használatát.

#279 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 12:11

Na én a bőség zavarában vagyok. Fel akarok venni a tévéből egy 3 órás filmet. Reklám elvileg nem lesz benne. ;)
Kétféleképpen tudom a jelet bevinni a gépbe:
- PCTV Pro tunerrel a kábeltévés csatlakozással
- videón keresztül a VIVO-s ATI-ba.

Kérdésem: melyikkel érdemes felvenni és milyen minőségben?

Ugyani ha DVD-be akarom rögzíteni, egy lemezre nem fér fel. SVCD-nél mégúgyse, DivX kimeneti formátumnál meg szintén két lemez lesz.
A rögzítéshez MPEG2-őt tudok felhasználni (PCTV-nél SVCD méret a max, ATI-nál meg passzolom) esetleg atz ATI-nál DV-t. A kínálatban megtalálható még a Studio 8, ami ugye tud rögzíteni az tunerről és az ATI-ról is a saját kodekjével aviba. Ez ugyan nem kis méretben, de framedrop nélkül tud felvenni a tunerről is, de sajna nem tudom milyen minőségben.

Szóval melyik mellett döntsek a keddi filmet illetően? ;)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#280 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 12:50

Nem tudom milyen minőségű a pctv tuner, de ha a video tunere jobb képet ad, akkor mindenképpen azon keresztül vennék fel.

Én azért rátennék 3 órát 1 dvd-re, de te tudod. Éppen most szenvedek egy nyomornc filmmel 2 napja, de nem tudom megoldani azt a rohadt feliratot. Az is 1.50 és 2,5Gb.

[ 2004. február 20.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#281 Felhasználó inaktív   Looserke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 13:45

Sziasztok! Kellene egy kis segitseg. Van egy ASUS Ati Radeon 9600 XT VIVO kartyam es filmet akarok digizni vele a TV-bol. Kaptam hozza egy elosztot, amin van 2 bemenet (S-Video es kompozit), es 2 kimenet (szinten). Ha kompoziton veszek fel valamit akkor jo a kep a felvetelnel csak alapbol gyengebben jon a kep, ha viszont S-Video kabellel csinalom, akkor a felvetel elindulasa utan megromlik a kep. Olyan mintha egy finom racsozatu fekete "szunyoghalot" rakna a kepre, es nem tudom mitol. Ha tudjatok, mi okozza ezt akkor segitsetek legyszi, mert eleg kezdo vagyok ebben. Mindenkeppen S-Video kabelen akarom hozni a kepet, mert lathatoan sokkal szebb kep jon rajta, mint a kompoziton, amig el nem inditom a felvetelt. Ja, es minden capture programmal ezt csinalja (ASUS PowerVCR, Ulead, Pinnacle es Cyberlink-et probaltam)

#282 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 14:33

idézet:
Ezt írta Mumia:
Nem tudom milyen minőségű a pctv tuner, de ha a video tunere jobb képet ad, akkor mindenképpen azon keresztül vennék fel.

Én azért rátennék 3 órát 1 dvd-re, de te tudod. Éppen most szenvedek egy nyomornc filmmel 2 napja, de nem tudom megoldani azt a rohadt feliratot. Az is 1.50 és 2,5Gb.

[/quote]

Csak akkor olyan beállításokat kell választanom, mert akkor nehogy újratömörítsem a filmet...
Ja, az Ulead DVD MovieFactory 3-al is eljátsszhatok, mert abban vannak előre beállított DVD profilok. Az mennyire jó?
Az ATI/video párosnak szebb a képe.

#283 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 14:43

idézet:
Ezt írta Mykee:

Csak akkor olyan beállításokat kell választanom, mert akkor nehogy újratömörítsem a filmet...
Ja, az Ulead DVD MovieFactory 3-al is eljátsszhatok, mert abban vannak előre beállított DVD profilok. Az mennyire jó?
Az ATI/video párosnak szebb a képe.
[/quote]

Az első mondatot nem tudom értelmezni, az említett programot pedig nem ismerem.

#284 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 20. 18:16

Na most már a vágás is problémás mint kiderült. Tmpgenc-el megpróbáltam vágni a videót, de az eredmény eléggé érdekes lett:

Ha 1 fileban volt multiplexelve a hang+kép, akkor egyszerűen lefagyott a tmpgenc.

Megpróbáltam, csak a képet külön vágni, akkor látszólag minden tökéletes volt, de hosszú várakozás után, az eredmény egy teljesen szar, hibás file lett. Amiben minden 3 mp után artifactok vannak.

Pedig a tmpg author-al, tökéletesen tudtam vágni, az anyagot, azzal 1 gond van, hogy a kimeneten már a kész dvd struktúra jön ki, ifo-val vobokkal menüvel. És abba már ha meggebedek sem tudnám beilleszteni a feliratot.

Viszont semmi más programmal nem sikerült vágnom a videót, mert vagy egyáltalán nem volt hajlandó, vagy az eredmény lett hibás, avagy olyan program volt, ami csak 1-2 mp pontossággal volt képes a vágásra, ami megint nem jó nekem.

Arra sem tud valaki megoldást, hogy hogyan csináljak az SRT-ből normális sup file-t, amit az ifoedit-el lehet használni? Mert az srt2sup, nekem nem hajlandó működni csak kiírja, hogy "set 0001 to text/bitmap", ha megpróbálom betölteni az srt-t.

DVDsupencode megcsinálja a konverziót, de ezt meg miután multiplexelem ifoedittel, a felirat ronda zöld lesz a lejátszáskor, és olvashatatlan betűtípusú.

Már akár le is mondanék, a vágásról, annyira nem zavar a film elején lévő 10 éven aluliaknak nem ajánlott felirat, meg a végén a 3mp ajánló, ami beugrik. De így sem sikerül a feliratot összehozni.

#285 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 21. 14:01

Remek, akkor átfogalmazom a kérdést: Tud valaki olyan fórumot (lehet angol is), ahol ezzel kapcsolatban talán kapok tanácsot?

#286 Felhasználó inaktív   Pedrosz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 21. 14:07

Sziasztok.

Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy hogyan tudom vsfilter, és avisynth használatával jobbraigazítani a videon a feliratot. A dátumot szeretném beletenni egy dv avi-ba, de az elég hülyén néz ki ha középen van.
Köszi előre is.

#287 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 23. 12:19

idézet:
Ezt írta Mumia:

Az első mondatot nem tudom értelmezni, az említett programot pedig nem ismerem.
[/quote]

Az első mondat alatt azt értem, hogy felveszem mondjuk 720x576-ba, de ha egy lemezre akarom rátenni, akkor át kell méreteznem minimum half-DVD-re. Ilyenkor képes a progi újratömöríteni. Tehát már eleve olyan felbontással kell felvegyem, hogy ráférjen egy lemezre. Mondjuk a film ugye fekete-fehér, tehát kevesebb info van benne, mint egy színes filmben (gondolom én), de van olyan progi, ahol megadom neki, hogy 3 órát vegyen fel, és DVD-re lesz? Mert ez lenne a legegyszerűbb...

#288 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 23. 13:51

A méret nem a felbontástól függ, hanem a bitrate-től, a felbontást békén kell hagyni és be kell állítani svcd-re, vagy Full PAL-ra.

A DVD-re ráfér 4489MB Akkor fogod ezt elosztod 10800-al (gyk: 3x3600mp) Kijön 0.414MB azaz ennyi helyed van 1mp-re. Ezt átváltom kbit-re. ~3500 és levonom belőle ami a hang (256kbit/s Mpeg2 Layer2 ez a normál) Vagyis marad 3200kbit/s a videónak.

Próbáld ki előtte, hogy milyen minőségben vesz fel a kiválasztott bitrate mellett Full PAL/SVCD felbontásban, és amelyik jobb azt választod.

[ 2004. február 23.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]

#289 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 23. 16:49

Wow! Na ezt ma este megnézem egy próbával.

#290 Felhasználó inaktív   Gatif 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 23. 22:37

Hi!

Ads Instant dvd + dv készülékkel veszem fek a videót mpeg2-be, teljes képméretben. Miután betömörítem Virtualdubbal (divx), a hang elcsúszik kb 0.1-0.5 mp-et. Ez nem sok, de néha zavaró. Mi lehet az oka???

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.