idézet:
Ezt írta Szövie:
Leszedtem, és kipróbáltam ezt a TomsMoComp deinterlace szűrőt, de nemtom hogy miben van a hiba, de a 720X576@25fps DV forrásból származó videón ha ezt a szűrőt használom néhol elkockásodik a kép, olyan lenne mintha hibás lenne a videó. Ha vki tud erre megoldást, az jó lenne ha minél előbb leírná.
Azthiszem ebben a topicban írtak régebben egy olyan deinterlace filterről ami 25fps-ből 50-et csinál, de ha azzal megcsinálom hogyan alakíthatnám vissza 25fps-re a videót? Mert xvid-be lenne bekódolva és nem szeretnék 2X annyi bitrate-et megadni.[/quote]
Az 50 fps-es videot megpróbálhatod egy újabb deinterlace filterrel discard field 1, vagy 2 az sztem tökmind1, utána 25 fps marad, de nemtudom az eredményét. Azt nem tudom, hogy miért 720 X 576-ba akar mindenki felvenni??? az a DVD szabványa , tv képernyőn ( hagyományos Tv ) 4:3 arány a teljes kitöltés, az pedig 768 x 576. Ha 720 -ba tömörited, akkor összehuzott lesz a kép.( kicsit)
Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről!
Elküldve: 2004. 03. 05. 21:10
Elküldve: 2004. 03. 06. 00:18

Elküldve: 2004. 03. 06. 07:02
idézet:
Ezt írta agabe:
Azt nem tudom, hogy miért 720 X 576-ba akar mindenki felvenni??? ... Ha 720 -ba tömörited, akkor összehuzott lesz a kép.( kicsit)[/quote]
Én pedig azt nem tudom, hogy miért hirdeted itt már másodszor ezt, amikor nem igaz. Egy normális lejátszóval (pl Power DVD) NEM lesz összehúzott a kép!
Elküldve: 2004. 03. 06. 08:37
idézet:
Ezt írta Mumia:
Na akkor nagy valószínűséggel nem fogja összeilleszteni a két részt, mert közli, hogy különböző a frame rate[/quote]
Összeillesztette az csak variálni kellet egy keveset..![]()
Találtam egy olyan menüpontot rajt ahol beállíthattam hogy mindkét részt dolgozza át olyan frame rate-re amit megadhatok amilyenre akarok;ezek után már nem volt gond vele,viszont most a vége felé csúszik a hang egy kicsit.Egyszerü megoldást szeretnék amit egy magamfajta is el tud végezni...![]()
Elküldve: 2004. 03. 06. 09:00
idézet:
Ezt írta Rlaci:
Én pedig azt nem tudom, hogy miért hirdeted itt már másodszor ezt, amikor nem igaz. Egy normális lejátszóval (pl Power DVD) NEM lesz összehúzott a kép![/quote]
Csakhogy vannak olyan emberkék, akik Mediaplayer-en kívül más lejátszóról még nem is hallottak, és esetleg ő is meg akarja nézni a felvételt, akkor majd lehet neki magyarázni, hogy szerezze meg a Power DVD-t, meg hogy használja ehhez azt. Ezért jobb olyan formában felvenni, ami bárhol megnézhető jól. Fire-wire-n keresztül még valóban nem vettem fel, de nem lehet, hogy más felvevőprogi támogat mást is, nem csak a 720 * 576-ot?
[ 2004. március 06.: agabe szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 06. 10:41
idézet:
Ezt írta img001:
Összeillesztette az csak variálni kellet egy keveset..![]()
Találtam egy olyan menüpontot rajt ahol beállíthattam hogy mindkét részt dolgozza át olyan frame rate-re amit megadhatok amilyenre akarok;ezek után már nem volt gond vele,viszont most a vége felé csúszik a hang egy kicsit.Egyszerü megoldást szeretnék amit egy magamfajta is el tud végezni...[/quote]
Na igen, ez a másik opció, hogy csúszik a hang, de avisynth elvileg megoldja ezt is.
Én így csináltam:
kód:clip1 = AssumeFPS(AVIsource("TTVideo.avi"),25,False)
clip2 = AssumeFPS(AVIsource("TTVideo00.avi"),25,False)
clip = clip1+clip2 [/code]
Elküldve: 2004. 03. 06. 10:42
idézet:
Ezt írta agabe:
Fire-wire-n keresztül még valóban nem vettem fel, de nem lehet, hogy más felvevőprogi támogat mást is, nem csak a 720 * 576-ot?
[/quote]
Ez nem felvevőprogramtól függ, ez csak egy egyszerű másolás, a program nem változtat a videónak a felbontásán, egyedül egy headert ír az avihoz.
Elküldve: 2004. 03. 06. 12:21
A pinnacle studio 9 ben van egy plugin,de az iszonyatos.
Esetleg premiere-hez pluginrol tud valaki vagy valami mas lehetosegrol?
Elküldve: 2004. 03. 06. 12:32
idézet:
Ezt írta agabe:
Fire-wire-n keresztül még valóban nem vettem fel, de nem lehet, hogy más felvevőprogi támogat mást is, nem csak a 720 * 576-ot?
[/quote]
Nem, mert DV kamerákról csak adatáttöltés folyik (kb mintha egyik vinyóról másolnál a másikra), nem digitalizálás, ezért nincs mód (de értelme sincs) a képméret megváltoztatására.
Bocs most látom, hogy Múmia már leírta.
[ 2004. március 06.: Rlaci szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 07. 20:35
Tegnap hozzáfértem ADSL-hez, így le tudtam tölteni a videorészletet.
Jól sejtettem. Helyenként nagyon hirtelen mozdulatokkal mozgatod a kamerát. Ráadásul a kép tele van apró részletekkel (földszemcsék, fű stb) Ezt nem csoda, hogy az MPEG tömörítők nem szeretik. Szóval én azt tanácsolom, hogy inkább nagyobb látószöggel dolgozz és nyugodtabb mozdulatokkal kezeld a kamerát. Ez nemcsak az MPEG -nek tesz majd jót, de a nézők se fognak elszédűlni.

[ 2004. március 07.: Rlaci szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 07. 22:44
idézet:
Ezt írta agabe:
Csakhogy vannak olyan emberkék, akik Mediaplayer-en kívül más lejátszóról még nem is hallottak, és esetleg ő is meg akarja nézni a felvételt, akkor majd lehet neki magyarázni, hogy szerezze meg a Power DVD-t, meg hogy használja ehhez azt. Ezért jobb olyan formában felvenni, ami bárhol megnézhető jól. Fire-wire-n keresztül még valóban nem vettem fel, de nem lehet, hogy más felvevőprogi támogat mást is, nem csak a 720 * 576-ot?
[ 2004. március 06.: agabe szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
a dvd szabvénya (sőt a dv é is) a 720x576os febontás, ntsc rendszerben 720x480. különben pedig aki csak winmediaplayert használ annak valószínüleg ez a kis képarányváltozás sem fog feltűnni... legalábbis szerintem nem olyan nagy a különbség![]()
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2004. 03. 08. 08:40
Mert a memory sticket leszamitva pl. a 22-vel megegyezik,viszont a menuben hianyzik egypar lehetoseg,amire szuksegem lenne.
Elküldve: 2004. 03. 08. 11:52
Elsőként is bocsi, hogy teljes tudatlansággal kérdezgetek itt esetleg hülyeségeket...
Nemrég vettem egy TV-digi kártyát, amiről most már kiderült számomra, hogy MPEG2-be digitalizál. A célom, hogy az így TV-ből, illetve kameráról bedigizett anyagból a lehető legjobb minőségű DVD-t írjak.
Becsülettel végigolvastam a topicot, meg még sok mást is, de őszintén szólva csak nagyobb lett a fejemben a zavar.
Megköszönném, ha tudnátok segíteni esetleg kis leírással címszavakban, linkekkel, lehetőleg magyarokkal, mert angolokkal már rengeteget próbálkoztam, de ha egy kis dolgot is nem értek benne, akkor megette a fene.
Előre is nagyon köszi, így talán el tudok majd indulni a célom felé.
Üdv:
Robbie
Elküldve: 2004. 03. 08. 14:08
Elküldve: 2004. 03. 08. 16:23
idézet:
Ezt írta agabe:
[ 2004. március 06.: agabe szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
A microsoft dvsd kodekje 768x576-ra huzza szet a DV avit amit a jaccas kozben a file->properties nezetben nyugodtan megnezhetsz. Ne dezinformalj leccives![]()
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2004. 03. 08. 16:30
idézet:
Ezt írta Szövie:
Leszedtem, és kipróbáltam ezt a TomsMoComp deinterlace szűrőt, de nemtom hogy miben van a hiba, de a 720X576@25fps DV forrásból származó videón ha ezt a szűrőt használom néhol elkockásodik a kép, olyan lenne mintha hibás lenne a videó. Ha vki tud erre megoldást, az jó lenne ha minél előbb leírná.
Azthiszem ebben a topicban írtak régebben egy olyan deinterlace filterről ami 25fps-ből 50-et csinál, de ha azzal megcsinálom hogyan alakíthatnám vissza 25fps-re a videót? Mert xvid-be lenne bekódolva és nem szeretnék 2X annyi bitrate-et megadni.[/quote]
Nem TomsMoComp miatt kockasodik el, imho, hanem azert mert valszeg eros (szin)zajjal terhelt a videod. A masik lehetoseg az, hogy rossz a filed ordered.
Elküldve: 2004. 03. 08. 18:34
Elküldve: 2004. 03. 08. 19:10
idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
A microsoft dvsd kodekje 768x576-ra huzza szet a DV avit amit a jaccas kozben a file->properties nezetben nyugodtan megnezhetsz. Ne dezinformalj leccives[/quote]
Nem a Dv avi-ról beszéltem, ha megqkkantod azt a felvételt amiről szó volt, tapasztalod, hogy bezony azt nem húzza szét.
Elküldve: 2004. 03. 09. 01:34
Nemtom, hogy egyedi probléma-e, amit le fogok írni. Egy havoram az én "távsegédletem"-el, de mACSman-ék fórumában leírtak alapján csinált AVI-ból DVD-t TMPGEnc PLUS és TMPGEnc DVD Author segédletével. A film két darab AVI-ból állt és a minőség miatt a két részletet külön-külön konvertálva 2 külön DVD-re csináltuk. Illetve az elsőben segítettem, a másodikat már haver csinálta meg.
Adódott a gond, hogy amiben segítettem, az jó lett, de a másodikkal akadnak problémák. Mind2 DVD ugyanolyan minőségű lett, de a másodikkal az a probléma, hogy az asztali DVD-ben nem lehet léptetni a filmet.
Tud valaki erre valami ötletet adni?
Elküldve: 2004. 03. 09. 02:13
idézet:
Ezt írta Mumtaz:
Hi!
Nemtom, hogy egyedi probléma-e, amit le fogok írni. Egy havoram az én "távsegédletem"-el, de mACSman-ék fórumában leírtak alapján csinált AVI-ból DVD-t TMPGEnc PLUS és TMPGEnc DVD Author segédletével. A film két darab AVI-ból állt és a minőség miatt a két részletet külön-külön konvertálva 2 külön DVD-re csináltuk. Illetve az elsőben segítettem, a másodikat már haver csinálta meg.
Adódott a gond, hogy amiben segítettem, az jó lett, de a másodikkal akadnak problémák. Mind2 DVD ugyanolyan minőségű lett, de a másodikkal az a probléma, hogy az asztali DVD-ben nem lehet léptetni a filmet.
Tud valaki erre valami ötletet adni?[/quote]
A kerdes adott:
vett-e fol a baratod a masodik filmbe chaptereket es ha igen, figyelt-e arra, hogy ezek a chapterek closed GOP-okra esnek-e.