HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről!

#41 Felhasználó inaktív   lamenyik 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 11. 15:27

idézet:
Ezt írta iminim:
Most kiirtam mpeg ben CD re de az asztali nem játsza le
beadja az idejét a CDnek és egy képet aztán kész.Mi lehet
a baja? A számitógép persze lejátsza. Néróval még nem
probáltam.[/QB][/quote]
Biztos, hogy VCD (mpeg1) vagy SVCD-ként (mpeg2 - alacsony bitrátával) írtad ki, nem lehet, hogy DVD-formátumot írtál CD-re ?
Anno volt ilyesmiről szó, a CD-re írt DVD-ről (ami nagyjából annyi, hogy mpeg1 helyett mpeg2 kerül rá, annak megfelelő bitrátával), általános vélemény az volt, hogy az asztali DVD-lejátszók egyszerűen nem tudják annyira megpörgetni a korongot, hogy a sokkal ritkább adat-sűrűségű hordozóról le tudják játszani az átlag 6-8000 kbps (mpeg2) anyagot.

:)

[ 2003. november 11.: lamenyik szerkesztette a hozzászólást ]

#42 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 11. 19:13

idézet:
Ezt írta iminim:
Hellósztok. Nekem egy Sony DV kamerám van, Studio 8 szoftverrel szoktam a filmet szerkeszteni.Nekem nem volt semmi fagyás sem más probléma.[/quote]
Olvasd el megegyszer mit irtam: csak win2k alatt olyan nagyonszar, minden mas alatt csak egy kicsit:)

#43 Felhasználó inaktív   Lazy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 12. 17:07

idézet:
Ezt írta iminim:

Most kiirtam mpeg ben CD re de az asztali nem játsza le
beadja az idejét a CDnek és egy képet aztán kész.Mi lehet
a baja? A számitógép persze lejátsza. Néróval még nem
probáltam.
[/quote]

VCD-t írtál vagy rátetted az mpeg-et egy CD-re?

Ha a második, akkor soha nem fogja lejátszani az asztali... ha az első, akkor kérdés, hogy támogatja-e a VCD formátumot...

Üdv,
Lazy
CrossNet
www.crossnet.hu

#44 Felhasználó inaktív   ddd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 13. 15:29

idézet:
Ezt írta Lazy:

VCD-t írtál vagy rátetted az mpeg-et egy CD-re?

Ha a második, akkor soha nem fogja lejátszani az asztali... ha az első, akkor kérdés, hogy támogatja-e a VCD formátumot...

Üdv,
Lazy
[/quote]

"akkor soha nem fogja lejátszani az asztali... "
Soha ne mondd, hogy soha :)
Az én 18 pénzért vett ORION csúcs dvd lejátszóm lejátsza a sima Mpeg-et is. Egy DVD-re kiírtam 3 filmet Mpeg formátumban és mind a hármat lejátsza. Ki lehet választani, hogy melyiket akarod nézni.
Csak viccből próbáltam ki mert valahol olvastam, hogy valami csing-csung cég olyan asztali dvd-t dobott ki ami ezt tudja, hát láss csodát ez is tudja :))))

#45 Felhasználó inaktív   dimanche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 16. 19:07

Sziasztok!

Én is bejelentkeznék egy kis segítség kérésre. Még mindig a Hi8 szalagjaim digizésével foglalkozok, de még az első lépésen se vagyok túl, vagyis a capture-n.. Egy sony hi8 kameráról menne be a jel egy msi gef4ti video in-be. Ami a problémám eddig: virtualdub, adobe dobálja a frame-ket, akármit állítok, szinte mindig ugyanúgy. Még az 1fps-nél is.. Itt olvastam a vegas4-ről, fel is tettem, ez frame dobás nélkül viszi, de fekete fehér és hang nincs pedig beállítgattam. Ami még nem tetszik az az, hogy a kamerán lévő filmhezt képest valahogy akadozik a bedigizett film, olyan szaggatottan játsza le deinterlace után is.. lehet hogy ezek a video in-es kártyák ennyit tudnak? vagy ne adjam fel ilyen könnyen?
dimanche.hu

Az epe mindig 3-kor támad...

#46 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 16. 19:12

Ha egy program nem jelzi ki pontosan, hogy hány eldobott frame volt a digizés során, nem jelenti azt, hogy nem is történt framedrop. :)
Milyen codec-kel digiztél?

#47 Felhasználó inaktív   dimanche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 16. 19:29

elvileg uncompressed, vagy nem tudom, hol lehetne ezt állítani vegasban. compressre annyit ír ki hogy UYVY, bár lehet hogy ez másra vonatkozik... :(
dimanche.hu

#48 Felhasználó inaktív   dimanche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 16. 20:49

szín már van, hangot valamikért nem akarja. a deinterlace-t hol lehet kapcsolni?
dimanche.hu

#49 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 17. 08:00

Ha tömörítetlen avi-ba veszel fel, akkor ne csodálkozz, hogy szaggat. Egyszerűen a vinyó nem tudja elég gyorsan írni-olvasni, hacsak nincs valami szuper RAID rendszered.

#50 Felhasználó inaktív   xPypecx 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 11. 17. 17:08

Hello Mindenkinek !

Azoktól kérnék elsősorban segítséget illetve tanácsot,akik aktívan rögzítenek TV-ről HDD-re
esetleg még Digital-8 as rendszerű videókameráról is.

Máris két dolog érdekel...... (kíváncsiság....)

Nos a fontos az lenne milyen gépet kellene összehozni ahhoz, hogy simán tudjak rögzíteni TV adásokat
HDD-re (legalább VHS minőségben) és persze a kameráról való lementés.

A módszereket még nem ismerem.....,ezért kérném a segítségeteket. (milyen: proci,VGA,HDD,Tuner-kártya,.....blablavla...)
Szereintem ezt ti jobban tudjátok....

Előre is köszönöm a segítséget!

#51 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 17. 17:51

idézet:
Ezt írta xPypecx:
Hello Mindenkinek !

Azoktól kérnék elsősorban segítséget illetve tanácsot,akik aktívan rögzítenek TV-ről HDD-re
esetleg még Digital-8 as rendszerű videókameráról is.

Máris két dolog érdekel...... (kíváncsiság....)

Nos a fontos az lenne milyen gépet kellene összehozni ahhoz, hogy simán tudjak rögzíteni TV adásokat
HDD-re (legalább VHS minőségben) és persze a kameráról való lementés.

A módszereket még nem ismerem.....,ezért kérném a segítségeteket. (milyen: proci,VGA,HDD,Tuner-kártya,.....blablavla...)
Szereintem ezt ti jobban tudjátok....

Előre is köszönöm a segítséget!
[/quote]

Én már évek óta digizek TV-ről, már celeron 600-on is ment jól.

Eddig 320x240-es felbontásba digiztem divx-be realtime, mostanában már viszont 720x567 DV formátumba szoktam, és azt konvertálom divx-be, így sokkal jobb minőségü, viszont ugyanakkora lesz a divx avi mérete! Magyarul jobb minőség ugyanakkora fájlban. Pinnacle TV tunerem van most.

#52 Felhasználó inaktív   ProTech 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 17. 17:52

idézet:
Ezt írta Brett Shaw:

Nos igen. Tényleg nagyon húzós az ára. Véleményem szerint egy átlag videósnak elég a CCE Basic is.
[/quote]

Esetleg probaljatok meg a bbMPEG-et is ennek kicsitt jobb az ara (ingyenes) es nagyon szep MPEG2-ot lehet vele csinalni :)
"The biggest cause of trouble in the world today is that the stupid people are so sure about things and the intelligent folks are so full of doubts."

#53 Felhasználó inaktív   dimanche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 21:00

idézet:
Ezt írta Rlaci:
Ha tömörítetlen avi-ba veszel fel, akkor ne csodálkozz, hogy szaggat. Egyszerűen a vinyó nem tudja elég gyorsan írni-olvasni, hacsak nincs valami szuper RAID rendszered.[/quote]

igazad lehet, de pls konkretizáljuk a helyzetet. Tehát capture nál milyen kodeket használjak, milyen beállításokkal? Cél hi8-->dvd gef4ti4200 videó bemenetén keresztül. thx! A hdd-m egy wd1200jb.
dimanche.hu

#54 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 21:29

idézet:
Ezt írta dimanche:

igazad lehet, de pls konkretizáljuk a helyzetet. Tehát capture nál milyen kodeket használjak, milyen beállításokkal? Cél hi8-->dvd gef4ti4200 videó bemenetén keresztül. thx! A hdd-m egy wd1200jb.
[/quote]

Mainconcept DV codec-et a képre, a hang pedig maradjon PCM 48kHz stereo.

#55 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 15:07

idézet:
Ezt írta ProTech:

Esetleg probaljatok meg a bbMPEG-et is ennek kicsitt jobb az ara (ingyenes) es nagyon szep MPEG2-ot lehet vele csinalni :)
[/quote]

Ezt még nem ismertem, majd megsasolom. :D
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#56 Felhasználó inaktív   Juzam 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 11. 24. 12:06

Sziasztok!

Milyen programmal lehet egy DVD filmbe feliratot illeszteni (orokre) es be lehet-e allitani,
hogy hova keruljon a felirat?
PowerDVD 5.0-t hasznalok, letezik-e olyan segedprogram amivel be lehet allitani,
hogy a felirat ne a filmben legyen vagy van-e olyan lejatszo ahol ezt lehet allitani?

Elore is koszi a valaszokat

#57 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 25. 00:41

Leszedtem a DVD Lab 1.1 és ráraktam a 1.3 Beta upgradet. Szeretnék vele mozgó hátteret és jelenetválasztó képeket a menübe gyártani. Azok teljesen uncompressed avi-k, mérete 30Mb/sec. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e P3-1000-sel nekiállni, vagy inkább izmosabb gép kell hozzá?

Ha a videó végén kicsit vibrál a feliratozás, tv-n jobb lesz a képe, az interlace miatt?

[ 2003. november 25.: Solja szerkesztette a hozzászólást ]
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#58 Felhasználó inaktív   Lazy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 25. 08:57

Alapvetően feliratozásnál, keretezésnél...stb.. óvakodni kell az 1, 2, 3 pixel vastagságú vonalaktól... hajlamosak TV-től függően ugrálni...

idézet:
Ezt írta Solja:
Leszedtem a DVD Lab 1.1 és ráraktam a 1.3 Beta upgradet. Szeretnék vele mozgó hátteret és jelenetválasztó képeket a menübe gyártani. Azok teljesen uncompressed avi-k, mérete 30Mb/sec. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e P3-1000-sel nekiállni, vagy inkább izmosabb gép kell hozzá?

Ha a videó végén kicsit vibrál a feliratozás, tv-n jobb lesz a képe, az interlace miatt?

[ 2003. november 25.: Solja szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]
CrossNet
www.crossnet.hu

#59 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 28. 01:17

Kiírtam egy DV-s filmet DVD-re. A videó premiere 6.5-tel készült 720x576-os felbontásban. A menü megszerkesztéséhez a DVD Lab 1.3 verzióval csináltam. Az a nagy gondom, hogy az egész videó nem fér bele a tv képernyőjébe. Igazából a két szélén látszik, de szerintem ugyanolyan arányban lóg ki alul és felül.
Találkozott valaki ilyennel, mit tudok ez ellen tenni?
Egy átlagos asztali lejátszón folyamatos, míg egy PS2-n állandóan szaggatott a videó. Ez Playstaionnek tudható be, vagy valami más is lehet a gond?
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#60 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 28. 08:19

A TV-k mindig letakarnak többet-kevesebbet a kép széléről. Ezzel mindig számolni kell. A DVD készítő szoftverekben általában bekapcsolható egy ún. biztonsági keret, amit a menükészítéskor kitesznek a képre. Ami ezen belül van, az biztos látszani fog egy átlagos TV-n.

A szaggatás nagy valószínűséggel a PS2-nek tudható be. Hasonló a tapasztalatom X-BOX-szal.

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.