idézet:
Ezt írta iminim:
Most kiirtam mpeg ben CD re de az asztali nem játsza le
beadja az idejét a CDnek és egy képet aztán kész.Mi lehet
a baja? A számitógép persze lejátsza. Néróval még nem
probáltam.[/QB][/quote]
Biztos, hogy VCD (mpeg1) vagy SVCD-ként (mpeg2 - alacsony bitrátával) írtad ki, nem lehet, hogy DVD-formátumot írtál CD-re ?
Anno volt ilyesmiről szó, a CD-re írt DVD-ről (ami nagyjából annyi, hogy mpeg1 helyett mpeg2 kerül rá, annak megfelelő bitrátával), általános vélemény az volt, hogy az asztali DVD-lejátszók egyszerűen nem tudják annyira megpörgetni a korongot, hogy a sokkal ritkább adat-sűrűségű hordozóról le tudják játszani az átlag 6-8000 kbps (mpeg2) anyagot.
[ 2003. november 11.: lamenyik szerkesztette a hozzászólást ]
Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről!
Elküldve: 2003. 11. 11. 15:27
Elküldve: 2003. 11. 11. 19:13
idézet:
Ezt írta iminim:
Hellósztok. Nekem egy Sony DV kamerám van, Studio 8 szoftverrel szoktam a filmet szerkeszteni.Nekem nem volt semmi fagyás sem más probléma.[/quote]
Olvasd el megegyszer mit irtam: csak win2k alatt olyan nagyonszar, minden mas alatt csak egy kicsit:)
Elküldve: 2003. 11. 12. 17:07
idézet:
Ezt írta iminim:
Most kiirtam mpeg ben CD re de az asztali nem játsza le
beadja az idejét a CDnek és egy képet aztán kész.Mi lehet
a baja? A számitógép persze lejátsza. Néróval még nem
probáltam.[/quote]
VCD-t írtál vagy rátetted az mpeg-et egy CD-re?
Ha a második, akkor soha nem fogja lejátszani az asztali... ha az első, akkor kérdés, hogy támogatja-e a VCD formátumot...
Üdv,
Lazy
www.crossnet.hu
Elküldve: 2003. 11. 13. 15:29
idézet:
Ezt írta Lazy:
VCD-t írtál vagy rátetted az mpeg-et egy CD-re?
Ha a második, akkor soha nem fogja lejátszani az asztali... ha az első, akkor kérdés, hogy támogatja-e a VCD formátumot...
Üdv,
Lazy[/quote]
"akkor soha nem fogja lejátszani az asztali... "
Soha ne mondd, hogy soha
Az én 18 pénzért vett ORION csúcs dvd lejátszóm lejátsza a sima Mpeg-et is. Egy DVD-re kiírtam 3 filmet Mpeg formátumban és mind a hármat lejátsza. Ki lehet választani, hogy melyiket akarod nézni.
Csak viccből próbáltam ki mert valahol olvastam, hogy valami csing-csung cég olyan asztali dvd-t dobott ki ami ezt tudja, hát láss csodát ez is tudja)))
Elküldve: 2003. 11. 16. 19:07
Én is bejelentkeznék egy kis segítség kérésre. Még mindig a Hi8 szalagjaim digizésével foglalkozok, de még az első lépésen se vagyok túl, vagyis a capture-n.. Egy sony hi8 kameráról menne be a jel egy msi gef4ti video in-be. Ami a problémám eddig: virtualdub, adobe dobálja a frame-ket, akármit állítok, szinte mindig ugyanúgy. Még az 1fps-nél is.. Itt olvastam a vegas4-ről, fel is tettem, ez frame dobás nélkül viszi, de fekete fehér és hang nincs pedig beállítgattam. Ami még nem tetszik az az, hogy a kamerán lévő filmhezt képest valahogy akadozik a bedigizett film, olyan szaggatottan játsza le deinterlace után is.. lehet hogy ezek a video in-es kártyák ennyit tudnak? vagy ne adjam fel ilyen könnyen?
Elküldve: 2003. 11. 16. 19:29

Elküldve: 2003. 11. 16. 20:49
Elküldve: 2003. 11. 17. 17:08
Azoktól kérnék elsősorban segítséget illetve tanácsot,akik aktívan rögzítenek TV-ről HDD-re
esetleg még Digital-8 as rendszerű videókameráról is.
Máris két dolog érdekel...... (kíváncsiság....)
Nos a fontos az lenne milyen gépet kellene összehozni ahhoz, hogy simán tudjak rögzíteni TV adásokat
HDD-re (legalább VHS minőségben) és persze a kameráról való lementés.
A módszereket még nem ismerem.....,ezért kérném a segítségeteket. (milyen: proci,VGA,HDD,Tuner-kártya,.....blablavla...)
Szereintem ezt ti jobban tudjátok....
Előre is köszönöm a segítséget!
Elküldve: 2003. 11. 17. 17:51
idézet:
Ezt írta xPypecx:
Hello Mindenkinek !
Azoktól kérnék elsősorban segítséget illetve tanácsot,akik aktívan rögzítenek TV-ről HDD-re
esetleg még Digital-8 as rendszerű videókameráról is.
Máris két dolog érdekel...... (kíváncsiság....)
Nos a fontos az lenne milyen gépet kellene összehozni ahhoz, hogy simán tudjak rögzíteni TV adásokat
HDD-re (legalább VHS minőségben) és persze a kameráról való lementés.
A módszereket még nem ismerem.....,ezért kérném a segítségeteket. (milyen: proci,VGA,HDD,Tuner-kártya,.....blablavla...)
Szereintem ezt ti jobban tudjátok....
Előre is köszönöm a segítséget![/quote]
Én már évek óta digizek TV-ről, már celeron 600-on is ment jól.
Eddig 320x240-es felbontásba digiztem divx-be realtime, mostanában már viszont 720x567 DV formátumba szoktam, és azt konvertálom divx-be, így sokkal jobb minőségü, viszont ugyanakkora lesz a divx avi mérete! Magyarul jobb minőség ugyanakkora fájlban. Pinnacle TV tunerem van most.
Elküldve: 2003. 11. 17. 17:52
idézet:
Ezt írta Brett Shaw:
Nos igen. Tényleg nagyon húzós az ára. Véleményem szerint egy átlag videósnak elég a CCE Basic is.
[/quote]
Esetleg probaljatok meg a bbMPEG-et is ennek kicsitt jobb az ara (ingyenes) es nagyon szep MPEG2-ot lehet vele csinalni![]()
Elküldve: 2003. 11. 19. 21:00
idézet:
Ezt írta Rlaci:
Ha tömörítetlen avi-ba veszel fel, akkor ne csodálkozz, hogy szaggat. Egyszerűen a vinyó nem tudja elég gyorsan írni-olvasni, hacsak nincs valami szuper RAID rendszered.[/quote]
igazad lehet, de pls konkretizáljuk a helyzetet. Tehát capture nál milyen kodeket használjak, milyen beállításokkal? Cél hi8-->dvd gef4ti4200 videó bemenetén keresztül. thx! A hdd-m egy wd1200jb.
Elküldve: 2003. 11. 19. 21:29
idézet:
Ezt írta dimanche:
igazad lehet, de pls konkretizáljuk a helyzetet. Tehát capture nál milyen kodeket használjak, milyen beállításokkal? Cél hi8-->dvd gef4ti4200 videó bemenetén keresztül. thx! A hdd-m egy wd1200jb.[/quote]
Mainconcept DV codec-et a képre, a hang pedig maradjon PCM 48kHz stereo.
Elküldve: 2003. 11. 20. 15:07
idézet:
Ezt írta ProTech:
Esetleg probaljatok meg a bbMPEG-et is ennek kicsitt jobb az ara (ingyenes) es nagyon szep MPEG2-ot lehet vele csinalni[/quote]
Ezt még nem ismertem, majd megsasolom.![]()
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit
Elküldve: 2003. 11. 24. 12:06
Milyen programmal lehet egy DVD filmbe feliratot illeszteni (orokre) es be lehet-e allitani,
hogy hova keruljon a felirat?
PowerDVD 5.0-t hasznalok, letezik-e olyan segedprogram amivel be lehet allitani,
hogy a felirat ne a filmben legyen vagy van-e olyan lejatszo ahol ezt lehet allitani?
Elore is koszi a valaszokat
Elküldve: 2003. 11. 25. 00:41
Ha a videó végén kicsit vibrál a feliratozás, tv-n jobb lesz a képe, az interlace miatt?
[ 2003. november 25.: Solja szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 25. 08:57
idézet:
Ezt írta Solja:
Leszedtem a DVD Lab 1.1 és ráraktam a 1.3 Beta upgradet. Szeretnék vele mozgó hátteret és jelenetválasztó képeket a menübe gyártani. Azok teljesen uncompressed avi-k, mérete 30Mb/sec. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e P3-1000-sel nekiállni, vagy inkább izmosabb gép kell hozzá?
Ha a videó végén kicsit vibrál a feliratozás, tv-n jobb lesz a képe, az interlace miatt?
[ 2003. november 25.: Solja szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
www.crossnet.hu
Elküldve: 2003. 11. 28. 01:17
Találkozott valaki ilyennel, mit tudok ez ellen tenni?
Egy átlagos asztali lejátszón folyamatos, míg egy PS2-n állandóan szaggatott a videó. Ez Playstaionnek tudható be, vagy valami más is lehet a gond?
Elküldve: 2003. 11. 28. 08:19
A szaggatás nagy valószínűséggel a PS2-nek tudható be. Hasonló a tapasztalatom X-BOX-szal.