HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről!

#101 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 24. 23:24

Deinterlace? Én nem csináltam meg a DV avi-s filmemnél. Abban a formában és tömörítésben nekem jó volt, nem vibrált
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#102 Felhasználó inaktív   malyom-e vagy? 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 26. 16:53

Sziasztok!

Sony D8 kameráról viszem át Adobe Premiere 7-be a filmet DV-n keresztül. Hogyan lehet megoldani, hogy a dátum és idő infó is átkerüljön? Ezt meg lehet oldani valahogy?

Köszi

[ 2004. január 12.: alex szerkesztette a hozzászólást ]

#103 Felhasználó inaktív   rafi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 26. 18:44

A dátum és idő is átkerül.
Ezt onnan tudom, mikor a megvágott anyagot visszamentem szalagra, ott van az eredeti dátum és idő.
Más kérdés, hogy a számítógépen hogyan tudod előhívni.
A kamerán ezt egyszerűen meg lehet nézni.

#104 Felhasználó inaktív   malyom-e vagy? 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 26. 22:11

Igen, ez lenne a kérdés, hogy pl. Premiere alatt hogyan tudom előszedni a dátumot/időt? Tehát a kimentett videón látszódjon.

Még egy kérdés: Sony DCR-TRV250-es kamerám van. Hogyan lehet a kazettát törölni? Valamilyen gyorstörlésre gondoltam. Van ilyen lehetőség?

idézet:
Ezt írta rafi:
A dátum és idő is átkerül.
Ezt onnan tudom, mikor a megvágott anyagot visszamentem szalagra, ott van az eredeti dátum és idő.
Más kérdés, hogy a számítógépen hogyan tudod előhívni.
A kamerán ezt egyszerűen meg lehet nézni.
[/quote]

#105 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 27. 10:34

Nekem lenne pár problémám.

Van 3 kazettányi DV anyagom a gépen.
A capture program 20 perces részekben rakta fel a gépre, igy evan egy jó pár 20 perces részecském.
Most jönnek a bonyodalmak, ugyanis ezeket be kellene tömöriteni Divx-be és egybe csatolni, és valahogy az anyagból kiszedni az idő kódot.
Az idő kód kiszedésére találtam is progit csak az már nem kezel közel 4 gigás fájlokat.
Elöször tömöritsem majd utánna fűzzem össze?
A legnagyobb gondom az idő kód, hogy a fenébe rakjam divx-es anyag mellé azt a .sub-ot amelett,hogy nincs is olyan programom ami kezelne ekkora fájlokat.

[ 2003. december 27.: Socket370 szerkesztette a hozzászólást ]
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#106 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 27. 13:33

upupupupup

#107 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 27. 14:00

--------------------------------------------------------------------------------
Nekem lenne pár problémám.
Van 3 kazettányi DV anyagom a gépen.
A capture program 20 perces részekben rakta fel a gépre, igy evan egy jó pár 20 perces részecském.
Most jönnek a bonyodalmak, ugyanis ezeket be kellene tömöriteni Divx-be és egybe csatolni, és valahogy az anyagból kiszedni az idő kódot.
Az idő kód kiszedésére találtam is progit csak az már nem kezel közel 4 gigás fájlokat.
Elöször tömöritsem majd utánna fűzzem össze?
A legnagyobb gondom az idő kód, hogy a fenébe rakjam divx-es anyag mellé azt a .sub-ot amelett,hogy nincs is olyan programom ami kezelne ekkora fájlokat.

#108 Felhasználó inaktív   Windy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 27. 17:35

Van olyan progi amivel divx AVI + sub-ból egyszerűen dvd-t lehet csinálni?

#109 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 27. 17:45

idézet:
Ezt írta Windy:
Van olyan progi amivel divx AVI + sub-ból egyszerűen dvd-t lehet csinálni?[/quote]

Hát én azt nem tudom, de azt igen,hogy senki sem válaszol :(

#110 Felhasználó inaktív   albunby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 27. 17:48

Ilyen programról még nem igen hallottam én sem, de érdekelne a dolog engem is.
Bonyolultabb megoldások léteznek, erről már Lipton írt valahol asszem. TMPGENC + Ifoedit +még vmi kell.

#111 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 29. 05:42

idézet:
Ezt írta Windy:
Van olyan progi amivel divx AVI + sub-ból egyszerűen dvd-t lehet csinálni?[/quote]

Háááát próbáld ki a Cucusoft.AVI.to.DVD.VCD.SVCD.MPEG.Converter vagy a WinMPG.Video.Convert-t.De szeintem a feliratot égesd rá előbb a filmre.A másik hogy egetverő minőségre ne számíts legalábbis dvd minőségre.

:(
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

#112 Felhasználó inaktív   rondo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 29. 18:53

hello lenne egy (par) nagy kerdesem de lusta vagyok vegig olvasni az egesz topicot: szoval kulon szeretnek valaszt kapni .
nos van dvd irom , de van rengetek dvd filmem , es csomo ismerosnek kellene kiirnom dvd re oket, szoval nem erdekel hogy ilyen olyan minoseg , lenyeg hogy nem divx lejaccos kulso dvd ben is lejacchatova valjon , tudtok segiteni melyik a legkonyebben kezelheto progi ami fogja a divxet ugy ahogy van es attomoriti dvd formatumba?
van az audio ts meg video ts vagy mittomen milyen konyvtyar, azokban meg vob-ok , na szal ami divxbol csinal ilyet egyszeruen , nem kell se menunek lennie se semmi csak menjen a film mint 1 video kazi :).

#113 Felhasználó inaktív   rondo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 29. 18:54

amint latom epp felettem kerdezgetik
a sub-ra nem is gondoltam telleg meg ottvan az is bonyolitasnak :)
de , anelkul is erdekel

#114 Felhasználó inaktív   apprik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 12. 29. 22:15

Hát ami azt illeti én belevágtam úgy kb. két hónapja.
Én dvd2svcd-t használtam (azon belül avi-dvd). Kell hozzá cce2.50, meg scenarist. Egy óriási gondom volt vele: CDimage fül, fixed chapters (mert kiiktatni nem tudtam sajna). Scenarist rendre el****ta a fejezeteket, úgyhogy manuálisan kellett állítgatni. Végül is, ha ez a probléma nem jelentkezik, akkor tényleg szinte gyerekjáték.
Szerintem egy próbát megér...
Remélem segített valamit!!!

#115 Felhasználó inaktív   louise 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 12. 31. 07:34

Sziasztok! Én már 2 éve foglalkozok eféle dolgokkal! Nekem egy JVC mini DV kamerám van. És ki is szoktam írni dvdre. Sok ídőmbe telt míg megtaláltam a megfelelő progikat de mostmár elég jól megy. Még menü is lesz rajta!! :)
Ha valakit érdekel küldjön egy emailt!

#116 Felhasználó inaktív   Zoi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 31. 09:47

idézet:
Ezt írta louise:
Sziasztok! Én már 2 éve foglalkozok eféle dolgokkal! Nekem egy JVC mini DV kamerám van. És ki is szoktam írni dvdre. Sok ídőmbe telt míg megtaláltam a megfelelő progikat de mostmár elég jól megy. Még menü is lesz rajta!! :)
Ha valakit érdekel küldjön egy emailt!
[/quote]

Szerintem ird meg ide (részletesen) a menetét!
Sokan örömmel vennék....

Menüt én a DVD Maestroval szoktam csinálni, csak picit fapadosnak tűnik nekem :)

#117 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 31. 10:32

Sziasztok!

Szeretnék néhány szóban írni a vágásról, mert ugye ez leggyakoribb művelet amit egy videofelvétellel csinálunk. És mi az apropója? Az, hogy az elmúlt napokban kipróbáltam a Pinnacle Studio 8 progit, amit többen dicsértek.
A progi tényleg jó, áttekinthető sok-sok effekttel stb. Viszont a vágási módszere nagyon felbosszantott. :mad:
Én eddig a Vegas 4-el (ill. Adobe Premiere 6.5-tel) dolgoztam.

Nos ezeknél a következőképp megy a vágás. Vegyünk egy 10 perces videot, amiből ki szeretnék vágni egy 1 perces részt, ami a 7. perctől a 8. percig tart. A Vegasnál (és a primerenél) fogom a "pengét" és a timelineon bevágom a filmet a 7. percnél ill. a 8. percnél. Ezt a kieső részt fogom és eldobom, a maradék filmet egymáshoz illesztem és "összeragasztom". Ahogy egy vágóasztalon is csinálnám a valódi filmvágó szobában.
És mi van a Pinnaclenél? Itt ha kijelölöm a kivágandó 1 perc elejét és végét ez az 1 perc marad meg, a többi elveszik! Pont forditva van! :( Tehát olyan nyakatekert módon kell csinálni, hogy kijelöli az ember 0. perctől a 7. percig ez marad meg, ezután ujra bevonszolom az egész klipet a timelinera (a másik mögé) és kijelölöm a 8. perctől a 10. percig. Itt ez marad meg, ezt illesztem össze az előzővel. Több lépés egy egyszerű A-B pont közti vágás helyett.
Elnézést még így leírva is zavaros, de én nagyon logikátlannak tartom ezt a módszert.

Nem tudom ki hogy van vele, de ezekután valszeg maradok a Vegas 4-nél.

[ 2003. december 31.: Brett Shaw szerkesztette a hozzászólást ]
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#118 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 31. 10:39

Mert bolond az aki ilyen csilivili programokkal vágja a videót :)

Virtualdub és kész, itt én döntöm el, hogy amit kijelöltem azt eldobja vagy megmaradjon, sőt képkockánként vághatom a videót ha nekem úgy tetszik.

#119 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 31. 10:45

idézet:
Ezt írta Mumia:
Mert bolond az aki ilyen csilivili programokkal vágja a videót :)

Virtualdub és kész, itt én döntöm el, hogy amit kijelöltem azt eldobja vagy megmaradjon, sőt képkockánként vághatom a videót ha nekem úgy tetszik.
[/quote]

Mondasz valamit! ;) Tényleg lehet vagdosni a Virtualdubbal, utána a vágott videót már lehet effektezni a csili-vili progikkal. :)
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#120 Felhasználó inaktív   louise 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 12. 31. 13:53

Csá mindenkinek!
Leírom a menetét ahogy én szoktam csinálni:

1. A nyers anyagot én a Vegas videoval szoktam leszedni!
Azért mert ez úgy szedi le hogy jelenetenként. Tehát a felvvétel indítás és leállítás az egy jelenet. A többi proginál akkor van egy jelenet ahogy a feltöltést leállítod.

2. Ezután én az Adobe Premium 6.5 tel összevágom! Nagyon sokféle efektet lehet vele csinálni! Egyszerü annak aki ismeri!!!!!!!!

3. Ezekután pedig köv az utolsó lépés ami pofon egyszerű!!!
ULEAD DVD Movie Factory v2
Ebbe csak be kell rakosgatni az összevágott avikat ,beállítani a tömörítési arány. A best az 1 óra 1 dvd lemez, a legrosszabb az 2 óra 1 dvd lemez "de ez is amúgy nagyon jó min."
Utánna meg lehet adni hogy milyen menü kell.
Majd adni neki egy könyvtárat és elkészíti úgy hogy csak be kell húzni az író progiba és már perkeli is!!!!!!!!!!
Amúgy ez a progi ki is íra ha akarjátok.
Ebbe a progiba vobokat is be lehet rakni!!!!

Az első progit az már nem tudom pontosan hogy honnan szedtem le, a másodikat azt kaptam a harmadikat viszont tudom de ez a legfontosabb! Ezt az oldalt mindenkinek ajánlom!
[url="http://"http://dvd-na-dvd.webzdarma.cz/download.htm"]http://dvd-na-dvd.we...cz/download.htm[/url]

Sok sikert mindenkinek és ha kell amiben tudok segítek dobjatok majd egy emilkét!
BUÉK!!!!!!!!!!!!!!!

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.