HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a videocapture-ről, editálásról, házi DVD készítésről!

#321 Felhasználó inaktív   Godzilla 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 03. 17:29

1. FILE > OPEN VIDEO
2. FILE > APPEND AVI SEGMENT
3. SAVE AS AVI.

Asszem ennyi...

Godzilla

idézet:
Ezt írta img001:
Sziasztok.
Lenne kedves valaki leírni ide pár sorban hogy tudnám a két darabban felvett műsort összeilleszteni a virtualdubbal?
Nem tudok most keresgélni mert a főnököm leszedné a fejemet ha látná mit csinálok... :D
[/quote]

#322 Felhasználó inaktív   img001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 03. 18:15

Akkor ha jól értem:
1. megnyitom az első darabot
2. kiválasztom a másodikat
3. elmentem tömörítés nélkül

Ha kiegészítésre szorulok ird meg légyszi!
Nehéz dolog a diavetítőmbe 5.1-es filmeket szerezni.

#323 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 18:18

Video alatt válaszd ki a dircet stream copy-t és akkor simán összefűzi a két avit, minden változtatás nélkül, ugyanúgy tömrített lesz mint az eredeti, változatlan formában marad.

#324 Felhasználó inaktív   img001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 18:41

Tömörítve még nincs ,majd ha össze lett rakva a két darab.
Természetesen megen megállt felvétel közben.Ezért kell ezzel most szarozni :D
Nehéz dolog a diavetítőmbe 5.1-es filmeket szerezni.

#325 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 20:29

Na akkor nagy valószínűséggel nem fogja összeilleszteni a két részt, mert közli, hogy különböző a frame rate :)

#326 Felhasználó inaktív   Szövie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 21:10

Írtad, hogy a chroma noise reduciont 50% környékén lehet használni, de melyik csúszka legyen 50%-on? :confused:
Jó lenne egy kép a beállításról, vagy egy olyan oldal lehetőleg magyar, ami részletesen ír erről a pluginról.
a Temporal smoother plugint meg nem tudom honnan lehet letölteni, jó lenne ha tudnűl adni egy linket. THX.

#327 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 21:38

Godzilla!

Az nem elég, hogy az Avisynthbe beraktad az NRS filtert! A filtert előtte be is kell állítani! Hogyan volt beállítva?

Ha semmi sem oldja meg a gondodat, akkor már csak egy dolog jut eszembe, de mivel a felvételt nem láttam inkább nem mondom.

Szövie!

Ha DV anyagod van, akkor mindegyik lehet 50%-on. :-) Hogy mi a jó beállítás az az adott videotól függ. Velem előfordult már az is, hogy elég durva beállításokat kellet alkalmaznom és 3-szor tettem be egymás után, mert egy olyan VHS-t kellet szűrnöm, amit több mint 10 éve vettek fel egy házilag barkácsolt HBO decoderrel, ami teleszórta a képet kék és piros kockákkal, de annyira, hogy helyenként alig látszott a mögötte lévő anyag. A 3-szoros szűrés kiszedte a kockákat, cserébe lett némi utánhúzás helyenként, de nézhető lett az anyag. Szóval ezt a saját szemeddel kell megtapasztalni.
Ami pedig a temporal smoothert illeti, az belső szűrő, tehát a Vdub alapból kell, hogy tartalmazza. Így sajnos elküldeni sem tudom, mert nincs a plug-in könyvtárban.

#328 Felhasználó inaktív   Szövie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 03. 21:54

Rlaci köszi a választ ;) tényleg benne van vitrualdubba, csak én voltam a vak :D

#329 Felhasználó inaktív   Godzilla 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 04. 07:47

Hello RLaci!

Hat beallitottam az AVS file-t ugy, ahogy mumia irta. Pont az volt benne, amit leirt. Vagy az nem eleg? Kell meg valami plusz?

Hello RLaci!
Az lehet, hogy a temporal smoother filternel az eg vilagon semmi valtozast nem latok, akkor sem, ha eltolom a vegallasig. Mit kellene csinalnia?

Es mi az az otlet? Mondhatod nyugodtan. Az elozo hozzaszolasaimban ott van egy-egy kep, amin eppen bukfencezni kezd a modellauto. Az egesz jelenet olyan osszevissza, mert ugratas utan nem 4 kerekre erkezett, hanem orra, es nem i tudtam pontosan kovetni, igy tenyleg irto gyors a kameramozgas, raadasul a kocsi is bukfencezik vagy 3-4-et, ezt sem lassan teszi...

Az lehet, hogy a temporal smoother filternel az eg vilagon semmi valtozast nem latok, akkor sem, ha eltolom a vegallasig. Mit kellene csinalnia?

idézet:
Ezt írta Rlaci:
Godzilla!

Az nem elég, hogy az Avisynthbe beraktad az NRS filtert! A filtert előtte be is kell állítani! Hogyan volt beállítva?

Ha semmi sem oldja meg a gondodat, akkor már csak egy dolog jut eszembe, de mivel a felvételt nem láttam inkább nem mondom.

Szövie!

Ha DV anyagod van, akkor mindegyik lehet 50%-on. :-) Hogy mi a jó beállítás az az adott videotól függ. Velem előfordult már az is, hogy elég durva beállításokat kellet alkalmaznom és 3-szor tettem be egymás után, mert egy olyan VHS-t kellet szűrnöm, amit több mint 10 éve vettek fel egy házilag barkácsolt HBO decoderrel, ami teleszórta a képet kék és piros kockákkal, de annyira, hogy helyenként alig látszott a mögötte lévő anyag. A 3-szoros szűrés kiszedte a kockákat, cserébe lett némi utánhúzás helyenként, de nézhető lett az anyag. Szóval ezt a saját szemeddel kell megtapasztalni.
Ami pedig a temporal smoothert illeti, az belső szűrő, tehát a Vdub alapból kell, hogy tartalmazza. Így sajnos elküldeni sem tudom, mert nincs a plug-in könyvtárban.
[/quote]

[ 2004. március 04.: Godzilla szerkesztette a hozzászólást ]

#330 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 10:33

idézet:
Ezt írta Godzilla:
Hello RLaci!

Hat beallitottam az AVS file-t ugy, ahogy mumia irta. Pont az volt benne, amit leirt. Vagy az nem eleg? Kell meg valami plusz?
[/quote]

El kell indítani a virtualdub-ot berakni az NRS filtert csak úgy üressen a listába, hogy beállítsd, hogy lementse a beállításokat registrybe, és csak ezután fog működni rendesen avisynth alól, ha már 1x beállítottad VD-ben a paramétereit.

#331 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 11:28

Üdv.
Megfogadtam Mumia másik topicbeli tanácsait és HI8 anyagról is jóval nagyobb felbontásban digiztem (ASUS VIVO kártya amit max tud, 7xx*576 fejből nem tudom). IUVCR-el veszem fel.
A következőt szeretném valakitől kérni, letöltené és megnézné egy kis részletét a munkámnak (ez a végleges változat már)? Csak azért hogy szerinte jó lesz -e így?

A cím: [url="http://"http://korympage.uw.hu/proba.avi"]LETÖLTÉS[/url] 3,6 megabájt. Sorry véletlenül rajta maradt a kamera menüje, de ez nem lényeg.

A nyers anyag picvideo mjpeg kodekkel van tömörítve, 16-os állásban, a hang mono adpcm. Ezután a virtualdubban alkalmazok egy "box blur" filtert 2-es állásban, valamint a Divx 5.1-el tömörítem az anyagot 2000 kbittel, úgy hogy be van állítva a "deinterlace all frames". Az anyagot(gokat) vegyesen számítógépen és tévén is nézni kell majd. A blur-ra azért van szükség, mert anélkül igen fura kissé kockás a kép (TFT monitorom van). Esetleg mit csináljak teljesen máshogy, hogy még jobb lehessen? Kösz.

[ 2004. március 04.: Kory szerkesztette a hozzászólást ]

#332 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 17:23

Ha maxra húztad a temporal smoother csúszkáját és nem láttál semmit, akkor ott valami nem ok. Max állásban ugyanis úgy néz ki a kép mintha motion blur-olva lenne. Gyors mozgásnál ez nagyon látszódik.

#333 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 19:12

idézet:
Ezt írta Kory:
Üdv.
Megfogadtam Mumia másik topicbeli tanácsait és HI8 anyagról is jóval nagyobb felbontásban digiztem (ASUS VIVO kártya amit max tud, 7xx*576 fejből nem tudom). IUVCR-el veszem fel.
A következőt szeretném valakitől kérni, letöltené és megnézné egy kis részletét a munkámnak (ez a végleges változat már)? Csak azért hogy szerinte jó lesz -e így?

A cím: [url="http://"http://korympage.uw.hu/proba.avi"]LETÖLTÉS[/url] 3,6 megabájt. Sorry véletlenül rajta maradt a kamera menüje, de ez nem lényeg.

A nyers anyag picvideo mjpeg kodekkel van tömörítve, 16-os állásban, a hang mono adpcm. Ezután a virtualdubban alkalmazok egy "box blur" filtert 2-es állásban, valamint a Divx 5.1-el tömörítem az anyagot 2000 kbittel, úgy hogy be van állítva a "deinterlace all frames". Az anyagot(gokat) vegyesen számítógépen és tévén is nézni kell majd. A blur-ra azért van szükség, mert anélkül igen fura kissé kockás a kép (TFT monitorom van). Esetleg mit csináljak teljesen máshogy, hogy még jobb lehessen? Kösz.

[ 2004. március 04.: Kory szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Hát először is a felbontás 720 x 562, ami azért nem az igazi, mert nem a 4:3 -as tv arány, és el is van torzulva a kép, kicsit hosszukás, ez látszani fog a tv-n is. A 4:3 arányhoz 768 x 576 -ba tömörítsd. Próbáldd ki az Xvid-et is, elvileg annak ugyanolyan bitrátával még jobbnak kell lennie, a vp62-t én személy szerint nem ajánlom, mert nekem kicsit túlságosan olyan mint a netes adások, kicsit elmosottabak az élek, de az is tud jó lenni, és még kevesebb helyet foglal, ráadásul lehet hogy az neked jobban tetszik, tehát próbáld ki azt is. deinterlace-val gondot nem láttam, de lehet hogy jobb az a módszer, amit Múmia ír le [url="http://"https://forum.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=15&t=004344"] ITT[/url] , nézdd át, és próbálkozz. Szerintem amugy nem rosz otthoni felvétel archiválására ez a minőség, de mindenképpen számít a felbontás , mert ha nem jó az arány, akkor ( mint jelen esetben nálad is ) nem azt fogod látni, mint amikor videokameráról nézed vissza, itt most épp hosszukásabb minden.

#334 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 19:34

Új Mainconcept DV codec jelent meg. Támogatja a HT-s PIV-eket. [url="http://"http://www.mainconcept.com"]www.mainconcept.com[/url]

#335 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 04. 19:41

idézet:
Ezt írta agabe:

Hát először is a felbontás 720 x 562, ami azért nem az igazi, mert nem a 4:3 -as tv arány, és el is van torzulva a kép, kicsit hosszukás, ez látszani fog a tv-n is. A 4:3 arányhoz 768 x 576 -ba tömörítsd. Próbáldd ki az Xvid-et is, elvileg annak ugyanolyan bitrátával még jobbnak kell lennie, a vp62-t én személy szerint nem ajánlom, mert nekem kicsit túlságosan olyan mint a netes adások, kicsit elmosottabak az élek, de az is tud jó lenni, és még kevesebb helyet foglal, ráadásul lehet hogy az neked jobban tetszik, tehát próbáld ki azt is. deinterlace-val gondot nem láttam, de lehet hogy jobb az a módszer, amit Múmia ír le [url="http://"https://forum.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=15&t=004344"] ITT[/url] , nézdd át, és próbálkozz. Szerintem amugy nem rosz otthoni felvétel archiválására ez a minőség, de mindenképpen számít a felbontás , mert ha nem jó az arány, akkor ( mint jelen esetben nálad is ) nem azt fogod látni, mint amikor videokameráról nézed vissza, itt most épp hosszukásabb minden.
[/quote]

agabe!

A 720x576 jó lehet a 4:3-as arányhoz. A pixelek ugyanis nem csak négyzet alakúak lehetnek, hanem téglalap alakúak is. A gond ott van, ha a lejátszószoftver ezt nem veszi figyelembe és úgy jeleníti meg a képet, mintha négyzet alakú pixelekből állna. Ha a te feltevésed igaz lenne, akkor képzeld el hogyan festene egy SVCD, aminek 480x576 a felbontása, vagy egy half felbontású DVD, aminek pedig 352x576. Nos ha bármelyiket lejátszod egy tisztességes lejátszóval, akkor akár PC-n, akár TV-n 4:3-as képet kapsz. Persze csak, ha a forrás is az volt. :)

#336 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 00:42

Sziasztok! Nagy problemam van,ertekelnek minden otletet.
Meg aranylag kezdonek szamitok. Vettem egy dv pal videokamerat,es elmentem az usa-ba a hugom eskuvojere.
A felvetelt itthon megszerkesztettem,ket reszt csinaltam: 1. eskuvo 2. vacsora.
A ket dv adatfolyamot a procoder expressel atkonvertaltam ntsc dvd mpeg 2 formatumra eloszor vbr,es osszefuzott hang,masodszor cbr6000 es kulon vaw hang.Az ulead dvdworkshoppal inditottam egy ntsc dvd projektet,amibe beleraktam a ket kisfilmet egy menuvel.Vbr es cbr kodolas eseten is lemezre iras elott figyelmeztetett a program hogy tul magas a bitrata (Az elso esetben 9500 volt a masodikban 6000)Ezenkivul mindket kisfilm ala betettem egy masodik hangcsatornat,ami kb. par masodperccel rovidebb mint a film es osszefuzott zenek vannak benne.
A problema a kovetkezo:
Mielott kiirnam dvd-re az anyagot a szamitogepen a workshop virtualis dvd lejatszoja gond nelkul lejatsza a filmet ugy ahogy kell,a lemezt viszont tobb asztali lejatszoban kiprobalva (Philips,xbox) ugyanaz a hiba tortenik:
Miutan a menuben kivalasztom valamelyik kisfilmet,az elindul majd 10 masodperc utan szaggatotta valik.
Szerintetek mi lehet a hiba?

#337 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 07:35

Ha egy kicsit is visszaolvastál volna, akár csak ezen az oldalon, akkor láthattad volna, hogy a Procoder nem tartja pontosan a bitrátát. Nyilván nem véletlenül jelezte a Ulead, hogy magas. Amikor 9500-zal csináltad, akkor már maga a kép lehetett sok, ha pedig a 6000 kbit/sec-es kép mellé PCM (wav) hangot tettél, akkor az össz bitráta lehetett sok. Ill a mellé tett második hang is megnövelhette mindkét esetben annyira a bitrátát, hogy az már összeségében meghaladta a DVD szabványnak megfelelőt. Egész pontosan fejből nem tudom, de kb 10800 lehet max. Nézz utána!
Szóval nagy valószínűséggel a túl magas bitráta miatt szaggat az asztaliban.

[ 2004. március 05.: Rlaci szerkesztette a hozzászólást ]

#338 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 09:40

Köszönöm a hozzászólásokat.
Ha hazaérek megnézem, hogy tud-e ez a kissé régi kártya 768x576-ban felvenni, bár én nem vettem észre aránytorzulást visszajátszáskor (tv-n se). (más: hacsaknem azt hogy a céges Celeron gép valamiért akadozva játszotta le a felvételt :) de ez lehet kodek-gond is).
Egyébként kipróbáltam a divx-et 4000 kbitel, nem láttam, hogy jobb minőségű lenne.
Nekem a VP6 nem igazán jön be, mert ezzel a felbontással + szűrővel 3 frame/sec-el tömörít az otthoni gépemen, ennyi időm azér nincsen :)
XVID-et megnéztem, de valahogy most olyant sikerült belőle felraknom (legújabb(??), ami nem olyan mint a "régi" fajta (kb. 1 évvel ezelőtt használtam), és biztos vak vagyok vagy láma, de sehol nem látom hová kellene beírnom a bitrátát, csak mindenféle advanced beállítási lehetőségek vannak...

#339 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 09:47

Vegigolvastam meg a multkor,de most esett le: A dvd workshop nem mpeg-ben vagy dolby digitalban rogziti a hangot?
En azt hittem hogy a dv pcm hangjat is atkonvertalja.
Hany kbit/s lehet a pcm hang?
En teljesen abban voltam hogy a lemezen mex 256 kbit-es a hang.Mivel lehet esetleg atalakitani a hangot mpeg-be?

#340 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 05. 10:41

Én nem ismerem a Ulead-et, abból indultam ki, hogy te azt írtad, wav-ot tettél rá. Mivel a DVD szabvány megengedi, hogy a lemezen legyen PCM hang, ezért nem feltétlen alakítják át a DVD authoring programok a wav-ot.
MPEG layer2-es hangot tudsz csinálni pl az SCMPX-szel.

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.