HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan.

#2911 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 11. 22:04

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 7:55

Javasolnám esetleg a Canopus ADVC termékeit (pld. ADVC50, stb.). Kiváló DV készítés analóg anyagból.

Ahamm, ha Te írod és igaz, akkor biztos úgy van  :respect:

Csak árát nézve előnye, hogy hordozható a cucc, hátránya, hogy felébe kerül egy asztali DVd felvevőnek, vagy kamerának. Kamera hordozható, meg másra is jó, DVD felvevő szintén jó másra, de nem hordozható. Meggondolandó egyenlet, nem?

Mert egy sima analóg/dv konverter vagy 50 rugóért megvenni, mikor 80-ért kapok DV kamerát, amin át lehet zavarni a jelet, vagy 80-90ezresért asztali felvevő? Hát hümm...
Make love not Wor.

#2912 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 11. 22:09

ez a canopus av-dv átalakító kétirányú?

szerk: most nézem csak, hol kapsz ennyiért olyan kamerát amin van analóg bemenet? :D

Szerkesztette: qnadam 2006. 02. 11. 22:11 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2913 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 23:18

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 22:04

80-ért kapok DV kamerát, amin át lehet zavarni a jelet

SZVSZ 80 ezer Ft-ért legfeljebb használtan kapsz olyan kamerát, amivel tudsz digitalizálni.
Sőt a trendeket elnézve, egyre inkább kiveszik ez a tudás még a felsőbbkategóriás otthoni használatra szánt kamerákból (az belépő és profi szinten pedig sosem létezett ugyebár).
A gyártók egyre inkább a DVD-s, merevlemezes és flashmemóriás megoldásokat fejlesztik. A MiniDV-knél már csak a szintentartás vagy a butitás a jellemző.

#2914 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 23:20

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 22:09

ez a canopus av-dv átalakító kétirányú?

szerk: most nézem csak, hol kapsz ennyiért olyan kamerát amin van analóg bemenet? :D

Az 50-es és az 55-ös egyirányú, csak analógból készít DV-t.
A többi, a nagyobbak kétirányúak.

#2915 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 06:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 22:04

Mert egy sima analóg/dv konverter vagy 50 rugóért megvenni, mikor 80-ért kapok DV kamerát, amin át lehet zavarni a jelet, vagy 80-90ezresért asztali felvevő? Hát hümm...

A Canopus ADVC családja kimondottan analógból DV készítésre van kihegyezve ami azt jelenti, hogy az 50-től egészen a 300-as típusig igen komoly DV codec chip van az eszközben mely kiváló minőséget eredményez. Ezt a minőséget egy mezei, főleg egy 80.000Ft-os miniDV kamerával nem igazán tudod elérni. Ezekben a belépőszintű kamerákban lévő A/D konverter és DV codec nem igazán sorolható a félprofesszionális kategóriába.
Az asztali felvevő viszont már jó döntés. Feltéve, hogy valamilyen komolyabb típust veszel pld. Panasonic, Pioneer, JVC, stb.  Viszont a DVD felvevő esetében számolnod kell azzal, hogy a végeredmény azaz az MPEG2 igen körülményesen szerkeszthető ráadásul mivel a felvevők HQ azaz a legjobb felvételi mód kivételével egységesen Dolby Digital 2.0 formátumban rögzítik a hangot ez igen behatárolja az MPEG2 szerkesztésre felhasználható programokat. Arról nem is beszélve, hogy az MPEG2 csak veszteség árán szerkeszthető (itt most nem a sima vágásról van szó hanem átmenetek, feliratok, színkorrekció, stb. használatáról mely mindenképpen újratömörítést igényel). Az újratömörítés minősége pedig a szerkesztő programban lévő MPEG2 tömörítőtől függ. Szóval az asztali DVD felvevő csak akkor lesz neked tökéletes ha már nem kell semmilyen módosítást végrehajtani a rögzített anyagon (max. élesvágást mivel ezt egyszerűen el lehet végezni).
Ha szerkeszteni is szeretnéd a digitalizált anyagot akkor mindenképpen DV formátumot javaslok. Esetleg a JVC DR-MH300 asztali DVD felvevő jöhet számításba mert ez képes közvetlen DV rögzítésre HDD-n azaz nem csak MPEG2-t rögzít a HDD-re hanem DV-t is melyet a DV kimenetén ki is képes nyomni. Igaz a készülék ára 169.000Ft körül van de ezért a pénzért kapsz egy olyan 160GB-os HDD-vel szerelt készüléket mely tartalmaz DV ki és bemenetet, közvetlen DV tárolást HDD-n, TBC-t és még egyéb nyalánkságot.

#2916 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 12. 12:39

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. febr. 12., vasárnap - 6:28

Esetleg a JVC DR-MH300 asztali DVD felvevő jöhet számításba mert ez képes közvetlen DV rögzítésre HDD-n azaz nem csak MPEG2-t rögzít a HDD-re hanem DV-t is melyet a DV kimenetén ki is képes nyomni.

Nézegettem már én is ezt a felvevőt, de én úgy értelmeztem a leírását, hogy analóg forrásból nem tud DV-ben rögzíteni, csak a DV kameráról áttöltve használja ezt a formátumot.

#2917 Felhasználó inaktív   Dchris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 10:13

Videókaziról digizek fel cuccost, de olyan gondom akadt, hogy a váltottsoros anyag tömörítés után különböző színekben villodva jelenik meg, általában a kép felső harmadában. A kazin nem látszik, kérdesem lenne, hogy ki lehet ezt szűni valahogy?

Próbáltam a képet progresszívvé alakítani, akkor meg vízszintes színes csíkokként jelent meg a hiba...

IUVcr-t használok, és live tömörítem divx 6.1.1.-be 720x576-ba. Ja, még annyi lenne, hogy RGB színkódólásban kicsit van ez a zavaró tényezó, yuv2-ben villódzik az egész kép....

Szerkesztette: Dchris 2006. 02. 13. 10:15 -kor

"Tapasztalat a bölcsesség kezdete." - Alkman

Travian meghívó

#2918 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 21:37

Dchris! Talán próbáld meg a capture alkalmával DV, JPEG vagy HuffyUV kodekkel tömöríteni az anyagot és utána kódolt a kívánt formába.

Ajánljatok légyszives egy DVD készítő programot. A következő elvárásaim vannak: többszintű menürendszer, animált háttér, animált gombok, menü háttérzene, minta témák.

Köszi

#2919 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 07:19

ADOBE PREMIER? Nézted? Sztem az mindent tud!

#2920 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 14. 07:35

DVD készítésre ott az Encore DVD, de ha van kéznél Pinnacle Studio 9.4.3 Plus, az is tud ilyen menüket.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#2921 Felhasználó inaktív   Dchris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 10:53

Pinnacle Studio 10 Plus, Ulead DVD Movie Factory 4.0

Bár animált hátteret még sose csináltam egyikkel sem...

Szerkesztette: Dchris 2006. 02. 14. 10:54 -kor

"Tapasztalat a bölcsesség kezdete." - Alkman

Travian meghívó

#2922 Felhasználó inaktív   Mincza2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 14. 12:24

Idézet: nud - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 19:01

hi!
tudnátok nekem mondani 1vágó progit,ami gyors és 1xű?
a gondom az lenne,hogy dvd-ről szedtem részleteket avi-ba,és így szeretném kiírni.
a Windows Movie Maker-el vágdostam,de az rendszeresen kifagy.
Ulead DVD MovieFactory sikerűlt +vágva kiírnom,de nem volt a filmekhez hang.

ui:
köszönöm előre is a válaszokat

Amit keresel, az a VirtualDub.
Ingyenes.

Vágásra-szinkronizálásra kiváló, egyetlen hátránya, hogy MPEG formátumban nem tudsz menteni, csak AVI-ban.

Mpeg1-et meg tud nyitni, MPEG2-t is megnyitó változata pl. http://fcchandler.ho...ast.net/stable/ oldalról tölthető le.

http://virtualdub.sourceforge.net/

http://www.virtualdub.org

#2923 Felhasználó inaktív   Mincza2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 14. 12:36

Idézet: Dchris - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 11:13

Videókaziról digizek fel cuccost, de olyan gondom akadt, hogy a váltottsoros anyag tömörítés után különböző színekben villodva jelenik meg, általában a kép felső harmadában. A kazin nem látszik, kérdesem lenne, hogy ki lehet ezt szűni valahogy?

Próbáltam a képet progresszívvé alakítani, akkor meg vízszintes színes csíkokként jelent meg a hiba...

IUVcr-t használok, és live tömörítem divx 6.1.1.-be 720x576-ba. Ja, még annyi lenne, hogy RGB színkódólásban kicsit van ez a zavaró tényezó, yuv2-ben villódzik az egész kép....

Próbáld ki HuffYUV vagy PicVideo Mjpeg tömörítés esetén, esetleg tömörítetlen felvételnél, illetve ezekről DIVX-be átkódolás után is előáll-e a hiba.
Nem szerencsés real-time felvételnél rögtön nagytömörítésű codec-et használni, főleg ha a forrás egy relatív instabil videomagnó jele.

#2924 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 13:14

Köszi az ajánlatokat! Adobe Encore DVD 2.0, ezt fogom kipróbálni. Amit eddig olvastam róla az alapján professzionális szoftverről van szó.

Szerkesztette: <Euro> 2006. 02. 14. 13:17 -kor

#2925 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 14. 16:01

Hát ha nem lesz ez túl nagy falat neked...  ;)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#2926 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 19:28

Közel 4 GB avi-m van. Szeretnék hozzá menüs dvd-t csinálni. Létezik olyan program ami képes avi-t kezelni (csak számítógépen lesz lejátszva)?
Vagy ez nem megoldható? Van más lehetőség azon kívül, hogy átkonvertálok mindent mpeg-be?

#2927 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 19:59

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 18:28

Közel 4 GB avi-m van. Szeretnék hozzá menüs dvd-t csinálni. Létezik olyan program ami képes avi-t kezelni (csak számítógépen lesz lejátszva)?
Vagy ez nem megoldható? Van más lehetőség azon kívül, hogy átkonvertálok mindent mpeg-be?

Nincs. A dvd anyag mpeg2.
Ha visszaolvasol sok progi neve elhangzott már!

Windvd Creator, Pinnacle Studio, Ulead DVD Movie Factory stb....

Szerkesztette: pik20 2006. 02. 14. 19:59 -kor

#2928 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 20:09

Idézet: pik20 - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 19:59

Nincs. A dvd anyag mpeg2.

Windvd Creator, Pinnacle Studio, Ulead DVD Movie Factory stb....

Kösz, de én olyat dvd-t szeretnék készíteni, hogy van egy menü amiből elérhetőek az avi fájlok. Azért dvd mert erre fér fel csak, nekem nem a dvd formátum kell.
Tulajdonképpen csak a menü a lényeg, flash-ben nincs kedvem megírni túl hosszú lenne. Valami ötletetek van, hogy milyen formában készítsem el ezt a menüt?  :think:

Idézet

:nevet:

#2929 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 20:26

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 20:09

Kösz, de én olyat dvd-t szeretnék készíteni, hogy van egy menü amiből elérhetőek az avi fájlok. Azért dvd mert erre fér fel csak, nekem nem a dvd formátum kell.
Tulajdonképpen csak a menü a lényeg, flash-ben nincs kedvem megírni túl hosszú lenne. Valami ötletetek van, hogy milyen formában készítsem el ezt a menüt?  :think:

:nevet:

Még a DivX hőskorában volt egy olyan lejátszó, hogy MicroDVD. A nevével ellentétben nem DVD lejátszó volt, hanem avikat kezelt. Ehhez viszonylag egyszerűen lehetett a DVD Videokhoz hasonló menüt készíteni.

#2930 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 20:50

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 20:26

Ehhez viszonylag egyszerűen lehetett a DVD Videokhoz hasonló menüt készíteni.

Mi az a viszonylag egyszerű mód?

Téma megosztása:

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.