HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan.

#2931 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 14. 22:29

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 20:50

Mi az a viszonylag egyszerű mód?

http://www.divx-dige...menu_maker.html

#2932 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 22:53

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 22:29

Kösz.
De, ha jól értelmezem ehhez kell maga a lejátszó is, így máshol nem lehet rendesen lejátszani. Meg elég egyszerűcske. Valami komolyabb tudású kéne.

#2933 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 07:38

:offtopic: Bocsi, ezt nem ide akartam.  :omg:  Tehát töröltem...  :confused:

Szerkesztette: Sándor -P20- 2006. 02. 15. 07:40 -kor

#2934 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 07:53

Idézet: Fresi - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 22:53

Kösz.
De, ha jól értelmezem ehhez kell maga a lejátszó is, így máshol nem lehet rendesen lejátszani. Meg elég egyszerűcske. Valami komolyabb tudású kéne.

Meg lehet csinálni úgy a lemezt, hogy automatikusan telepítse a lejátszót.

Ha pedig ennél jobb kell, ami lejátszófüggetlen akkor csinálj DVD-t!

Szerkesztette: Rlaci 2006. 02. 15. 07:54 -kor

#2935 Felhasználó inaktív   Mincza2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 15. 18:26

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 8:53

Meg lehet csinálni úgy a lemezt, hogy automatikusan telepítse a lejátszót.

Ha pedig ennél jobb kell, ami lejátszófüggetlen akkor csinálj DVD-t!

Alternatív fapados megoldás, hogy írsz autorun.inf-et és egy autorun.bat segédprogit, ami fölsorolja a címeket, és elindítja a kiválasztott film lejátszását.

Abban az értelemben "lejátszófüggetlen" a dolog, hogy ha felmásolsz egy win98-as "start.exe" parancsot és "choice.com" fájlt a DVD gyökerébe, akkor a batch fájl az adott gépen az AVI-hoz rendelt lejátszót/alkalmazást indítja el.
A keresztlányomnak így írtam ki 6-6 mesét egy DVD-re, ha beteszi, feljön a DOS ablakos menü. Persze Linux alatt nem fog menni, de W9X, W2000 és XP alatt igen (bár XPSP2-vel nem próbáltam).

Ha a DOS ablak túl fapados, akkor keress valakit, aki összeüt pl. VisualBasic-ben vmi elegánsabbat.
Az ötlet lényege az autorun.inf szolgáltatás és a win98-as start.exe kihasználása, csak egy szebb menü kell.

#2936 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 23:44

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 17:01

Hát ha nem lesz ez túl nagy falat neked...  ;)

Most már tudom mire véljem ezt a megjegyzést. ...Az lett.

#2937 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 09:28

Idézet: <Euro> - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 23:44

Most már tudom mire véljem ezt a megjegyzést. ...Az lett.

Nem olyan vészes az Encore.

A help-je elég jól leír mindent. De itt is találsz hozzá egy magyar nyelvű gyorstalpalót:
http://www.freeweb.h.../encoredvd.html

#2938 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 09:49

Köszi Laci, de Mykee "nagy falat" jelzője nem a program bonyolúltságára utalt - ha jól értem. A probléma az, hogy ez a szoftver SSE2 processzor támogatást igényel. Ez azt jelenti, hogy Pentium 4 vagy 64 bites AMD processzor kell a futtatásához. Sajnos nekem 2500-as Bartonom van, így még ki sem próbálhattam a programot.

#2939 Felhasználó inaktív   horpeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 09:52

Sziasztok!

Visszaolvastam, meg még párhuzamosan 2 fórumban is olvasgatok.
Némi körképem alakult ki, de szeretnék konkrét friss véleményeket arról:

VHS-t szeretnék átjátszani a lehető legjobb minőségben (régi családi:D)
ill. ha esetleg akarnék jó minőségben felvenni filmet TVből, akkor

milyen metódus alapján haladjak a legjobb minőség elérése érdekében?
Konvertálási idő, hely nem számít! max. picit! :)

Meg ehhez milyen kodecet is töltsek le a netről! (ez se utolsó szempont:D)

Hallottam, hogy PicVID MJPEggel érdemes kezdeni, tömörítetlen hang, stb.. és utána ráküldeni vmit..

Le tudnátok írni hogy pontosan milyen Bitratat alkalmazzak kezdetben, és utána milyen dologgal 2 lépéses átalakítást..  nem érdekel, mennyit szenved a gépem, ha jó lesz... ilyen komoly dolgot úgyse sokat csinálok, de az viszont legyen jó!

Ja: és írhatjátok úgy, hogy én full kezdő vagyok ezen a téren, tehát ami nektek alap, nekem nem biztos... :D

Amúgy Leadtek winfast TV2000 XP Expertem van
és jelenleg a legújabb PVR-t használom hozzá, de ha a felvétel minőségét ez is nagyban befolyásolja, felvevő-lejátszó progit is javasolhattok...

Köszi szépen, ezzel sokat segítenétek!!

Visszaolvastam, némi képem van, de ha van vkinek tuti bevált módszere, szívesen venném!

Peti

:respect:  :respect:  :respect:

Szerkesztette: horpeti 2006. 02. 16. 09:53 -kor

#2940 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 11:28

Idézet: horpeti - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 9:52

Sziasztok!

Visszaolvastam, meg még párhuzamosan 2 fórumban is olvasgatok.
Némi körképem alakult ki, de szeretnék konkrét friss véleményeket arról:

VHS-t szeretnék átjátszani a lehető legjobb minőségben (régi családi:D)
ill. ha esetleg akarnék jó minőségben felvenni filmet TVből, akkor

milyen metódus alapján haladjak a legjobb minőség elérése érdekében?
Konvertálási idő, hely nem számít! max. picit! :)

Meg ehhez milyen kodecet is töltsek le a netről! (ez se utolsó szempont:D)

Hallottam, hogy PicVID MJPEggel érdemes kezdeni, tömörítetlen hang, stb.. és utána ráküldeni vmit..

Le tudnátok írni hogy pontosan milyen Bitratat alkalmazzak kezdetben, és utána milyen dologgal 2 lépéses átalakítást..  nem érdekel, mennyit szenved a gépem, ha jó lesz... ilyen komoly dolgot úgyse sokat csinálok, de az viszont legyen jó!

Ja: és írhatjátok úgy, hogy én full kezdő vagyok ezen a téren, tehát ami nektek alap, nekem nem biztos... :D

Amúgy Leadtek winfast TV2000 XP Expertem van
és jelenleg a legújabb PVR-t használom hozzá, de ha a felvétel minőségét ez is nagyban befolyásolja, felvevő-lejátszó progit is javasolhattok...

Köszi szépen, ezzel sokat segítenétek!!

Visszaolvastam, némi képem van, de ha van vkinek tuti bevált módszere, szívesen venném!

Peti

Ha visszaolvastál akkor láthatod, hogy a TV tuner kártyák régi analóg felvételek jó minőségű digitalizálására felejtősek. Pontosabban csak a szívás van velük. Nem szeretnék a részletekbe belemenni mert ezt már itt is és más topicokban is igen szerteágazóan kitárgyaltuk. Csak a fő szempontokat említem ami a VHS (főleg a régi felvételek) esetében meghatározó a minőség szempontjából. TBC (egyrészt az instabil szinkronjel miatt másrészt a sorcsúszkálások, pixelremegések, (full frame tbc esetében a függőleges ugrálások), a kép lebegésének, stb. kiiktatására kell. Ha nincs TBC akkor szinkronstabilizátor mely lehet magában a lejátszó magnóban, lehet külső eszköz és lehet magában a capture eszközben és az instabil szinkronjel digitalizálás előtti rendbetételéhez kell. Valódi váltott soros azaz interlace capture eszköz mely PAL norma esetében 50 field/sec rögzítésre képes (a VHS váltott soros rögzítési és lejátszási technológiát használ ráadásul upper field a félképsorrend). Képjavító áramkörök.

Javaslat: Asztali DVD felvevő (persze komolyabb melyben van TBC, korrekt zajszűrés és egyéb képjavító áramkör (Panasonic, Pioneer, JVC, stb.). Előnye, hogy nincs szívás, tökéletes minőség (sok esetben jobb a DVD-n lévő mint az eredeti /persze ha nem gagyi a felvevő/), nem kell órákat ill. napokat sz*rakodni a software-es szűréssel és egyéb képjavítással meg a tömörítéssel. Ha az a célod, hogy a lehető legegyszerűbben készíts minőségi digitális másolatot az analóg videóról akkor az asztali ideális megoldás. Ha meg szeretnéd tanulni a digitalizálás csínját bínját és nem a minőség a cél hanem a szakmai tapasztalatszerzés akkor a PC-s digitalizálás és kezdetnek jó a TV kártya de szerintem hamar ráérzel arra, hogy ez nem igazán elégíti ki az igényeidet és beruházol egy komolyabb cél eszközbe.

Szerkesztette: wpepi 2006. 02. 16. 11:31 -kor

#2941 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 12:04

Első körben azon érdemes elgondolkodni, hogy mit szeretnél.
1. A meglévő felszereléssel a lehető legjobb minőséget elérni
vagy
2. A lehetőségeidhez mért anyagi ráfordítás után a lehető legjobb minőséget elérni.

Az első esetben pénz helyett időt kell rászánnod a dologra. Nem csak a géped idejét, hanem a sajátodat is. Ugyanis nem fogsz találni bombabiztos módszert. Amikor én használtam TV tuner kártyát digitalizálásra (kb 4-5 évvel ezelőtt), akkor rengeteg időt fektettem a különböző felvevő programok és MJPEG és egyéb codec-ek kipróbálásába, majd a különböző MPEG encoderek következtek. Mindig jelent meg egy újabb program egy újabb codec verzió és egy újabb tömörítő. Az az összeállítás, amit többnyire használtam - hiába javasolnám - ma már nem is működne talán, mert nem létezik a program vagy esetleg nem működik WinXP alatt, az MJPEG codec készítője is profilt váltott, már nem készít codec-et stb.
Mindenesetre ha ezt az utat választod, akkor alapként olvasd át ezt az írást:
http://www.videoprak...givid/mpeg2.htm
Így is lehet jó eredményt elérni, de nem mindig problémamentes. Én úgy fogalmaznék, hogy a felvétel elindításakor sohasem lehetsz biztos abban, hogy az gond nélkül végig fog menni.

A második esetben pedig célszerű megfogadni, amit Wpepi írt. Én még kiegészíteném annyival, hogy ha egy-egy videot komolyabban szeretnél szerkeszteni, akkor köss egy DV konvertert az asztali felvevő után és így vidd be a PC-be a videot.

#2942 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 12:21

Idézet: horpeti - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 10:52

...VHS-t szeretnék átjátszani a lehető legjobb minőségben...

Nekem van egy bevált módszerem:

1. Capture
Program VirtualDub
Codec Huffyuv
Format 720x576
Frame 25
Audio encoding PCM

2. Filter
Program VirtualDub
Video/Filters:
Step 1. Deinterlace - Unfold fields side-by-side
Step 2. Chroma Noise Reduction
Step 3. Temporal Smoother (4-5)
Step 4. Deinterlace - Fold side-byside fields together
Video/Compression: Huffyuv
Video/Frame rate: Change so video and audio durations match
Save as AVI...

3. Encoding
Program CCE
Video
Mode MPEG-2 for DVD
Multipass VBR
Pass 3
V/C 30
Avg bitrate 4000 (A bitrátákat szabadon megválszthatod, igény szerint.)
Min bitrate 3000
Max bitrate 7000
Audio
Mode MPEG-1 stereo
Bitrate 192
Add CRC
Advanced - "Output top field first stream" dobozka nincs kipipálva!

4. Multiplex - Program - TMPGEnc Plus - (A kép és hang fileok összefűzéséhez.)

Az eredmény egy tisztított PAL 720x576x25 interlaced DVD MPEG videó. Igazából csak az első két pont (capture és szűrés) a lényeges az anyag digitalizálását illetően. Utána már te döntöd el, hogy mit készítesz belőle (xVid, divx, MPEG, stb.).

Még néhány megjegyzés az arhiválás szükségleteit illetően. 1 órányi VHS anyag feldolgozása kb. 13 órába kerül (2500+ Barton & 1 GB DDR3200). Valamint szükség van legalább 120 GB helyre.

#2943 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 12:38

Azt elfelejtette megemlíteni, hogy az előző hozzászólásomban a 2. pont után egy kb. 70 GB méretű AVI kiterjesztésű file-unk lesz. Ebből a file-ból kell elkészíteni a kisebb videó-klippeket. Ehhez az AviSynth 2.5 programot használom. *.avs fileokat hozok létre és majd később ezeket kódolom MPEG-be.

Egy kis példa, hogy miről is van szó pontosan. Létrehoztam egy part.02.avs file-t az alábbi tartalommal:

Trim(AVISource("c:source.19.filtered.avi"),0,14365,false) + Trim(AVISource("c:source.19.filtered.avi"),14433,36285,false)

Ez olyan minthat készítettem volna egy part.02.avi file-t amely tartalmazza a c:source.18.filtered.avi file 0-14365 és 14433-36285 frame-jeit összefűzve. Másképpen: 0-36285 frame-ig, kivágva belőle a 14366-14432 framek.

#2944 Felhasználó inaktív   horpeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 12:44

Tyű, nálam kicsit halt a fórum :p

Kösz srácok!

Egyelőre full kezdő vagyok ezen a téren, és amennyiben komolyabban gondolnám a dolgot, akkor szakmailag is nagyon érdekel a dolog.

Beruházás terén: az eszközöm fent említett, a többi már rajtam és a szoftvereken múlik, nem kívánok drágább céleszközt venni. Legfeljebb abban az esetben, ha nagyon nagyon rossz lesz így a felvétel, és használhatatlan az utókornak.
De perpill nem ez az életem, és a célom, hanem a TV tuner kihasználása, mert nincs TVm. És opcionális lenne a VHS digitalizálás, de valószínű 5-10-15 családi WHS digitalizálásán kívül jó időre megszűnik ez a fajta meló, tehát ezen a téren azt hiszem nem akarom túlképezni magam :D
Viszont az, hogy a televízióból mit veszek fel, meg mennyit, azt nem tudom még, nem vagyok egy nagy videós csávó, aki felveszeget filmeket, néhány műsor felvétele meg nem okozhat gondot, annyira nem szükséges a profi digitalizálás (leginkább hardwareben kifejezve). De minden változhat, de most nincs elég kapacitás, és szükség erre.

Kicsit nekem magas is volt néhány gondolatotok, de megpróbálom értelmezni, és felhasználni, köszi szépen! :)

Most ha azt mondanám, hogy így képzelem el:

VHSből jövő képet úgy veszem fel, hogy:
tömörítetlenül (Picvid Lossless), vagy Picvid MJPEG formátumban felvenném, WAVval, szóval meglehetősen nem agyonkódolva. Ezzel talán elérhető, hogy a bejövő minőség annyira nem romlik, és a gép is elbír vele (4000+os A64em van  1 gig ram).

Azután pedig használnék valami encodert, amivel a megfelelő méret/minőségbe pakolnám....
(úgy tudom van 1-2 lépéses kódolás is, ahol 1. lépésben jegyzetel a progi, 2. ban tömörít, így nincs blokkosodás, de fogalmam sincs mi ez)

És vagy 3. lépésben, vagy már a 2.ban ezt DVD formátumban érném el.

Ez így elég egyszerűen hangzik, szal biztos gáz :PP

Amúgy azt nem tudom milyen videó lesz, valami mezei... de biztos nem annyira gáz, különben nem vette volna meg a család... szóval azt dugnám rá a gépre, minden egyéb célhardver almost kizárva, kivéve ha máshogy nem menne.

Nah, még inkább jegyzetelek, és értelmezem a mondottakat.

köszi!

#2945 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 12:53

Idézet: horpeti - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 12:44

Most ha azt mondanám, hogy így képzelem el:

VHSből jövő képet úgy veszem fel, hogy:
tömörítetlenül (Picvid Lossless), vagy Picvid MJPEG formátumban felvenném, WAVval, szóval meglehetősen nem agyonkódolva. Ezzel talán elérhető, hogy a bejövő minőség annyira nem romlik, és a gép is elbír vele (4000+os A64em van  1 gig ram).

Azután pedig használnék valami encodert, amivel a megfelelő méret/minőségbe pakolnám....
(úgy tudom van 1-2 lépéses kódolás is, ahol 1. lépésben jegyzetel a progi, 2. ban tömörít, így nincs blokkosodás, de fogalmam sincs mi ez)

És vagy 3. lépésben, vagy már a 2.ban ezt DVD formátumban érném el.

Ez így elég egyszerűen hangzik, szal biztos gáz :PP

Azért nem olyan egyszerű. Főleg nem annak aki kezdő ezen a téren.
Amit viszont kifelejtettel az a szűrés. VHS-t zajszűrés nélkül nem igazán célszerű MPEG2-be pakolni mert gagyi lesz a végeredmény (az MPEG2 tömörítők igen hárklisak a zajra).

Szerk:
Tömörítetlenül meg nem tudsz rögzíteni TV kártyával mert már a kártyán lévő digitalizáló chip eldob egy csomó hasznos adatot. Eleve a mintavételezési frekvencia és a színmintavételezés is alacsony.

Szerkesztette: wpepi 2006. 02. 16. 12:58 -kor

#2946 Felhasználó inaktív   horpeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 13:04

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 12:53

Azért nem olyan egyszerű. Főleg nem annak aki kezdő ezen a téren.
Amit viszont kifelejtettel az a szűrés. VHS-t zajszűrés nélkül nem igazán célszerű MPEG2-be pakolni mert gagyi lesz a végeredmény (az MPEG2 tömörítők igen hárklisak a zajra).

Szerk:
Tömörítetlenül meg nem tudsz rögzíteni TV kártyával mert már a kártyán lévő digitalizáló chip eldob egy csomó hasznos adatot. Eleve a mintavételezési frekvencia és a színmintavételezés is alacsony.

Őőő, akkor TV kártyával hogy rögzítsek??
Valahogy le kell nyomjam a recordot, v. a capuret :p

Amúgy a TV nézésre PVR progit használok (és ebben is van felvevő különböző kodekek alapján, amit még fel is rakhatok), de ha a virtual dub jobb megoldás, akkor no problemo..
De vhogy, vmi alapján el kell indítsam a felvételt...
Ha tömörítetlenül nem megy, akkor vegyem fel MJPEGbe?? (vhogy normális beállítással)

Végülis ez lehet az egésznek az alapja... és ez vonatkozik VHSre, meg TVből történve is...

Utána már lehet szűrni...

A szűrést megpróbálom Euro  hozzászólásából megoldani.

meg utána a kódolást is, hogy kisebb legyen.

#2947 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 13:13

Idézet: horpeti - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 13:04

Őőő, akkor TV kártyával hogy rögzítsek??
Valahogy le kell nyomjam a recordot, v. a capuret :p

Amúgy a TV nézésre PVR progit használok (és ebben is van felvevő különböző kodekek alapján, amit még fel is rakhatok), de ha a virtual dub jobb megoldás, akkor no problemo..
De vhogy, vmi alapján el kell indítsam a felvételt...
Ha tömörítetlenül nem megy, akkor vegyem fel MJPEGbe?? (vhogy normális beállítással)

Végülis ez lehet az egésznek az alapja... és ez vonatkozik VHSre, meg TVből történve is...

Utána már lehet szűrni...

A szűrést megpróbálom Euro  hozzászólásából megoldani.

meg utána a kódolást is, hogy kisebb legyen.

A tömörítetlent úgy értettem, hogy a PC-s TV kártyák esetében nincs olyan, hogy tömörítetlen capture mivel a kártyán lévő chip nem képes teljes sávszélességben digitalizálni.
Tömörítetlen videónak azt nevezzük mely vesztség nélkül kerül digitalizálásra. Ez azt jelenti, hogy digitalizáló chip-ből YUV 4:4:4 színmintavételezésű digitális tömörítetlen anyag kerül ki. Egy TV kártyából csak YUV 4:2:0 jön ki ami nem nevezhető tömörítetlennek. Ezt a 4:2:0 színmintavételezésű anyagot tudod további veszteség nélkül feldolgozni megfelelő codec-el.

pld. ha a codec 4:2:2 vagy 4:4:4 mintavételezéssel dolgozik az azt jelenti, hogy a 4:2:0 mintavételezésű anyagból interpolációval készít 4:2:2 vagy 4:4:4 mintavételezésűt ami miatt a file mérete drasztikusan meg is nő. Viszont ez nem jelenti azt, hogy valójában több adatról van szó mivel ami nincs abból a codec nem tud hasznos adatot előállítani.  Remélem érted mire célzok  :) 

Szerkesztette: wpepi 2006. 02. 16. 13:23 -kor

#2948 Felhasználó inaktív   horpeti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 13:36

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 13:13

A tömörítetlent úgy értettem, hogy a PC-s TV kártyák esetében nincs olyan, hogy tömörítetlen capture mivel a kártyán lévő chip nem képes teljes sávszélességben digitalizálni.
Tömörítetlen videónak azt nevezzük mely vesztség nélkül kerül digitalizálásra. Ez azt jelenti, hogy digitalizáló chip-ből YUV 4:4:4 színmintavételezésű digitális tömörítetlen anyag kerül ki. Egy TV kártyából csak YUV 4:2:0 jön ki ami nem nevezhető tömörítetlennek. Ezt a 4:2:0 színmintavételezésű anyagot tudod további veszteség nélkül feldolgozni megfelelő codec-el.

pld. ha a codec 4:2:2 vagy 4:4:4 mintavételezéssel dolgozik az azt jelenti, hogy a 4:2:0 mintavételezésű anyagból interpolációval készít 4:2:2 vagy 4:4:4 mintavételezésűt ami miatt a file mérete drasztikusan meg is nő. Viszont ez nem jelenti azt, hogy valójában több adatról van szó mivel ami nincs abból a codec nem tud hasznos adatot előállítani.  Remélem érted mire célzok  :) 

Értem, mire lukadsz ki, erre mondtam, hogy valszeg az a nagyon szép és bonyolult dolog, amit írtatok, a TV kártya miatt leegyszerűsödik..

Tudsz mondani TV karira egy felvevő eljárást?

(pl. PVRral MJPEGgel 16 bites PCM hanggal 6-8000 BPSsel felvenni)..
vagy vmi..

mert most annyira megkavarodtam ezekkel az infókkal, hogy már félek komolyan lenyomni a rekord gombot...

Abban biztos vagyok, ezzel a 4:4:4 dologból is, hogy nem lesz kifogástalan a dolog, de azért csak nem annyira gond a helyzet, más is csinált ilyet ilyen karival, vagy nem? :) meg felvett TVből...

tudom, hogy szarabb a chip, 12 ezerért nem várok csúcsot, de attól még egy adott kodeccel adott bitrátán adott felbonást felvéve biztosan ki lehet hozni valamit... még ha nem is lesz tökéletes...

csak fogalmam sincs most már, hogy egyáltalán a record optionsbe mit állítsak be codecnek... eddig volt (MJPEG PCM wav hanggal),de most már nagyon belekavarodtam  :)

#2949 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 13:53

Idézet: horpeti - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 13:36

Értem, mire lukadsz ki, erre mondtam, hogy valszeg az a nagyon szép és bonyolult dolog, amit írtatok, a TV kártya miatt leegyszerűsödik..

Tudsz mondani TV karira egy felvevő eljárást?

(pl. PVRral MJPEGgel 16 bites PCM hanggal 6-8000 BPSsel felvenni)..
vagy vmi..

mert most annyira megkavarodtam ezekkel az infókkal, hogy már félek komolyan lenyomni a rekord gombot...

Abban biztos vagyok, ezzel a 4:4:4 dologból is, hogy nem lesz kifogástalan a dolog, de azért csak nem annyira gond a helyzet, más is csinált ilyet ilyen karival, vagy nem? :) meg felvett TVből...

tudom, hogy szarabb a chip, 12 ezerért nem várok csúcsot, de attól még egy adott kodeccel adott bitrátán adott felbonást felvéve biztosan ki lehet hozni valamit... még ha nem is lesz tökéletes...

csak fogalmam sincs most már, hogy egyáltalán a record optionsbe mit állítsak be codecnek... eddig volt (MJPEG PCM wav hanggal),de most már nagyon belekavarodtam  :)

Természetesen ki lehet hozni egy TV kártyából is minőséget de a minőség megítélése relatív.
Szerintem egy jobb MJPEG vagy DV codec-el elfogadható minőséget fogsz kapni. MJPEG esetében mindenképpen kis tömörítési arány javasolt azaz 3:1-nél ne legyen nagyobb (a 3:1 arány kb. 2perc/GB helyigényt jelent 768x576 felbontás esetében). Mivel a TV kártyád eleve 4:2:0 színmintavételezést nyom ki magából ezért a DV sem okoz komolyabb veszteséget függetlenül attól, hogy DV esetében 5:1 a tömörítési arány. Viszont a DV sávszélessége 25Mbps (itt a hang egységesen 48KHz 16bit PCM).

Szerkesztette: wpepi 2006. 02. 16. 13:54 -kor

#2950 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 14:30

Horpeti! Én tavaly decemberben kezdtem el keresni a járható utat VHS arhiválására. 4 hét múlva sikerült csak kidolgoznom azt az eljárást amire szükségem volt. Én is utánaolvastam nagyon sokat, meg kérdezősködtem is eleget... Azt hittem viszonylag egyszerű dolgom lesz.

Próbáld ki amit ajánlottam! Hidd el, elégedett leszel az eredménnyel.

Téma megosztása:

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.