Idézet: <Euro> - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 14:56
Ha nem VirtualDub-ot használsz, már el is felejtheted amit írtam, mert nem lesz jó! És ez csak akkor fog kiderülni, ha elkészült az első egy órányi anyagod.
Először én például az iuVCR programmal digitalizáltam. Készítettem próba-felvételeket. Már-már örültem a sikernek mert minden jónak tűnt. De később rájöttem, hogy ha a felvételek nem TV-ből készülnek hanem VHS-ről, akkor már változik az eredmény. Esetemben 5-10 másodperces videó-hang csúszás volt az eredmény.
A VirtualDub-nak van egy olyan tulajdonsága - capture esetén -, hogy kiküszöböli a frame eldobásokból eredő videó-hang aszinkronitást.
Természetesen TV-ből való felvételre is igazak amit írtam. Sőt, az az egyszerűbb capture szempontból!
Amúgy én kb. három hete, szinte éjjel-nappal VHS családi felvételeket arhiválok már. Mostanra 25 órányi anyaggal készültem el. Már csak DVD videókat kell készítenem az MPEG file-okból.
virtual dubbal TVt is lehet nézni?? (és felvenni cumót?)
nem ismerem a progit csak azért..
(majd este!!

)
a PVRt már pár napja ismerem, és amennyit kell tud, a felvevést meg elméletben ismerem (de akkor ahhoz asszem nem is használok mást mint a virtual dubot)..
De ha mondjuk virtual dubbal is lehetne nézni TVt kényelmesen, csatornák, stb, akkor azt is be lehet lőni állandóra...
Bár tetszik a PVRban, hogy ugye tv/rádió/távirányító... és tök kényelmes...
Ha a virtual dub is ilyen... mindenesetre VHS felvételre akkor mindenképpen ezt fogom használni!!!
A kezdő kodeket meg majd meglátom, nekem csak ilyen TV tunerem van, szóval csodákat nem várok.
Szerkesztette: horpeti 2006. 02. 16. 15:08 -kor