HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan.

#3001 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 04. 10:08

Picit OFF, sorry:

Tudtok mondani egy ingyenes MP4-Avi konvertert? Van egy MP4 videóm, H264 videó és AAC audió kódolással, ebből szeretnék sima Divx-es avit csinálni. De egyszerűen nem boldogulok vele... még lejátszani sem tudom normálisan.

Köszi.

#3002 Felhasználó inaktív   b_zoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 04. 19:42

Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a pinnacle 500 PCI-nál (studio 10.5) 80 perc digizés után miért lesz fekete-fehér a kép, ami előtte szines volt? Bemenet: analog-composit. Létezik hogy túlmelegszik a kártya és ezért? 15perc pihi után megint szines.

#3003 Felhasználó inaktív   L2GS-11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 11:04

Nem kifejezetten video capture,de video és megkérdem:

Van egy (sok) divx videom, melynek 2 audio streamje van (angol és magyar), az egyiket ki akarom gyomlálni, mert fölösleges számomra. Kérdés: mivel (program), hogyan (eljárás), stb.

Köszi!
"Everyone is busy to find out what happened in the first second after the Big Bang, I’m curious what was in the before seconds…" S.G.

#3004 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 11:17

Idézet: b_zoli - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 19:42

Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a pinnacle 500 PCI-nál (studio 10.5) 80 perc digizés után miért lesz fekete-fehér a kép, ami előtte szines volt? Bemenet: analog-composit. Létezik hogy túlmelegszik a kártya és ezért? 15perc pihi után megint szines.

próbáld meg úgy, hogy leveszed a gép oldalát, vagy esetleg egy ventivel hűtöd, ha így nem lesz feketefehér, akkor a melegedés volt a baja :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#3005 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 11:20

Idézet: L2GS-11 - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 11:04

Nem kifejezetten video capture,de video és megkérdem:

Van egy (sok) divx videom, melynek 2 audio streamje van (angol és magyar), az egyiket ki akarom gyomlálni, mert fölösleges számomra. Kérdés: mivel (program), hogyan (eljárás), stb.

Köszi!

virtualdubmod, megnyitod, streams, stream list, nem kívánt sávra disable, videót direct stream copyra állít, elment.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#3006 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 16:46

Sziasztok!

Tudom, hogy másik topikban már érdeztem, de ott nem kaptam választ, meg ide is illik (szerintem)

Olyan problémám lenne, hogy adott egy ASUS TVFM tuner, amin keresztül VHSt digizek tömörités nélkül.
A problémám az, hogy Sony Vegas 6tal szeretném szerkeszteni, de a saját capturejében nem fogja a videojelet, valamint ha iuvcrrel, vagy Fly2000TVvel digizem, és a kapott anyagot akarom beolvastatni a Vegassal, akkor is csak az audio streamet tudja használni. A lejátszók hiba nélkül lejátszák a videót mindenestül.
A videóról antenna kábelen jön a video, a hang pedig külön, a mikrofon cstlakozójába. A prewiewban is csak a hangot érzékeli (a vegas, a többiben jó).

:think:
KomposztWC

#3007 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 21:24

Idézet: Grillo - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 16:46

Sziasztok!

Tudom, hogy másik topikban már érdeztem, de ott nem kaptam választ, meg ide is illik (szerintem)

Olyan problémám lenne, hogy adott egy ASUS TVFM tuner, amin keresztül VHSt digizek tömörités nélkül.
A problémám az, hogy Sony Vegas 6tal szeretném szerkeszteni, de a saját capturejében nem fogja a videojelet, valamint ha iuvcrrel, vagy Fly2000TVvel digizem, és a kapott anyagot akarom beolvastatni a Vegassal, akkor is csak az audio streamet tudja használni. A lejátszók hiba nélkül lejátszák a videót mindenestül.
A videóról antenna kábelen jön a video, a hang pedig külön, a mikrofon cstlakozójába. A prewiewban is csak a hangot érzékeli (a vegas, a többiben jó).

:think:

Próbáld másik codeccel (Huffyuv, mjpeg) digizni. A másik, hogy ne RF bemeneten digizz hanem composite-on vagy s-video-n és  főleg ne mikrofonbemeneten vidd be a hangot hanem line-in-en.

#3008 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 21:25

Idézet: Joci - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 10:08

Picit OFF, sorry:

Tudtok mondani egy ingyenes MP4-Avi konvertert? Van egy MP4 videóm, H264 videó és AAC audió kódolással, ebből szeretnék sima Divx-es avit csinálni. De egyszerűen nem boldogulok vele... még lejátszani sem tudom normálisan.

Köszi.

Próbáld ki a River Past Video Cleaner-t, az elvileg átkonvertálja.

#3009 Felhasználó inaktív   warynski 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 09:26

Kb. 2 éve vettem egy ATI ALL IN WONDER 9000 Pro videokártyát, amivel lehet digitalizálni, de az eredmény nem a legjobb.
Kérdezném, hogy milyen digitalizáló kártyát tudnátok ajánlani kb. 60 000 ft.-ig bezárólag, amivel MPEG 2-ben lehet digitalizálni és hardveresen tömörít.

Ha van tipp előre is kösz!
Üdv Warynski

#3010 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 10:36

Idézet: warynski - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 9:26

Kb. 2 éve vettem egy ATI ALL IN WONDER 9000 Pro videokártyát, amivel lehet digitalizálni, de az eredmény nem a legjobb.
Kérdezném, hogy milyen digitalizáló kártyát tudnátok ajánlani kb. 60 000 ft.-ig bezárólag, amivel MPEG 2-ben lehet digitalizálni és hardveresen tömörít.

Ha van tipp előre is kösz!

Asztali DVD felvevőt  :D  Ha minőséget szeretnél akkor ma már nem éri meg PC-n digitalizálni mivel ahhoz, hogy azt a minőséget kapd amit egy Panasonic, Pioneer, JVC felvevő ad igencsak ki kell nyitni a pénztárcát. PC-s feldolgozás igazán csak az NL rendszerű editálás estén javasolt de ebben az esetben általában DV ill. MJPEG anyagokat célszerű használni mivel az MPEG2 szerkesztése nehézkes és minőségromlás nélkül csak élesvágásra van lehetőség.

#3011 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 14:05

VLC?
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#3012 Felhasználó inaktív   warynski 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 19:15

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 9:36

Asztali DVD felvevőt  :D  Ha minőséget szeretnél akkor ma már nem éri meg PC-n digitalizálni mivel ahhoz, hogy azt a minőséget kapd amit egy Panasonic, Pioneer, JVC felvevő ad igencsak ki kell nyitni a pénztárcát. PC-s feldolgozás igazán csak az NL rendszerű editálás estén javasolt de ebben az esetben általában DV ill. MJPEG anyagokat célszerű használni mivel az MPEG2 szerkesztése nehézkes és minőségromlás nélkül csak élesvágásra van lehetőség.

Köszi a választ!
Gondolom az asztali DVD felvevővel nem tudom vágni/szerkeszteni az anyagot. Vagy igen? Ezek egyből DVD formátumba digitalizálnak? Mi az az NL rendszerű editálás?
Azt én is olvastam, tapasztaltam, hogy MPEG2-őt elég zűrös editálni. Olyan eszközt sem érdemes venni, ami DV-be digitalizál? Pl.  Canopus ADVC-55.
Üdv Warynski

#3013 Felhasználó inaktív   b_zoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 21:03

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 11:17

próbáld meg úgy, hogy leveszed a gép oldalát, vagy esetleg egy ventivel hűtöd, ha így nem lesz feketefehér, akkor a melegedés volt a baja :)

Nincs rajta az oldala, de a ventit kipróbálom.

#3014 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 21:29

Idézet: warynski - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 19:15

Köszi a választ!
Gondolom az asztali DVD felvevővel nem tudom vágni/szerkeszteni az anyagot. Vagy igen? Ezek egyből DVD formátumba digitalizálnak? Mi az az NL rendszerű editálás?
Azt én is olvastam, tapasztaltam, hogy MPEG2-őt elég zűrös editálni. Olyan eszközt sem érdemes venni, ami DV-be digitalizál? Pl.  Canopus ADVC-55.

NL = Nonlinear
Valódi vágást csak HDD-s asztali felvevővel lehet elvégezni. Azoknál a típusoknál ahol nincs HDD csak a VR (Video Recording) mód ad lehetőséget a szerkesztésre mégpedig úgy, hogy nem az MPEG2-t vágod fizikailag hanem egy play listát szerkesztesz. Ezt a play listát minden olyan lejátszó képes használni mely ismeri a VR formátumot (a VR formátum egy speciális direkt az RW lemezekre kidolgozott szabvány mely lehetőséget ad play lista alapú szerkesztésre, újabb videó hozzáírására).
Igen, az asztali felvevők egyből DVD formátumban rögzítenek (DVD-VIDEO és DVD-VR).
A Canopus ADVC családját csak javasolni tudom. Kiváló minőséget produkálnak.

#3015 Felhasználó inaktív   warynski 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 07. 22:00

Köszi az infókat!  :)
Üdv Warynski

#3016 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 11:30

Idézet: NiCE - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 21:24

Próbáld másik codeccel (Huffyuv, mjpeg) digizni. A másik, hogy ne RF bemeneten digizz hanem composite-on vagy s-video-n és  főleg ne mikrofonbemeneten vidd be a hangot hanem line-in-en.

Ok, köszi, megpróbálom, azért használom az RFt, mert a vidólejátszóból nem jön más, esetleg SCART van még, de ahhoz csatlakozót kell vennem, kamerához compozitot használok.

Szerk: SCARt csatlakozóból ugye 2 fajta van? In meg OUT?

Szerkesztette: Grillo 2006. 03. 08. 11:31 -kor

KomposztWC

#3017 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 11:40

Idézet: Grillo - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 11:30

Szerk: SCARt csatlakozóból ugye 2 fajta van? In meg OUT?

Nem. A SCART maga egy olyan csatlakozó melyben van bemenet és kimenet is.
Kép
Pin-out of the Scart connector

#3018 Felhasználó inaktív   L2GS-11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 13:32

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. márc. 6., hétfő - 11:20

virtualdubmod, megnyitod, streams, stream list, nem kívánt sávra disable, videót direct stream copyra állít, elment.

Köszi ez működik.
"Everyone is busy to find out what happened in the first second after the Big Bang, I’m curious what was in the before seconds…" S.G.

#3019 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 11:28

Idézet: warynski - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 20:15

Köszi a választ!

Minimális mértékben vágható az anyag, és egy spec. dvd formátumba írja ki, amit az asztali lejátszók is lejátszanak természetesen.

#3020 Felhasználó inaktív   warynski 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 02. 12:52

A márciusi PCW egyik cikkében van szó arról, hogy ha van digitális kameránk, és annak van analóg bemenete, és rákötünk egy videót, akkor a kamera elvégzi a szükséges átalakítást. Jól értem, az analóg bemenettel rendelkező digitális kamerákkal jó minőségben digitalizálhatunk? Vagyis akinek ilyen kamerája van, felesleges digitalizáló kártyát/külső eszközt vennie? Próbálta már valaki az analóg anyagát így digitalizálni?
A közeljövőben szándékoztam valami komolyabb digitalizáló eszközt beszerezni, de digitális kamerára is szükségem lenne. Ha megveszem lehet, hogy nem kell digitalizáló eszközt is vennem?
Üdv Warynski

Téma megosztása:

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.