Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan.
Elküldve: 2004. 03. 05. 12:37
Elküldve: 2004. 03. 05. 15:16
Elküldve: 2004. 03. 05. 16:17
idézet:
Ezt írta duke:
Video capture programokban szokott lenni olyan bellitas,YUY2,UYVY,YV12,RBG555,RGB556,RGB24.Azt sejtem hogy a szin kezeleshez van kozuk,de konkretan mik ezek,mi kulonbseg ? Melyiket jobb hasznalni ?[/quote]
A YUY2,UYVY,YV12 az analóg képátvitelhez lett kifejlesztve anno az alacsony sávszélességet figyelembe véve. Külön írja le a világgosság (Y) és a színkülönbség (V és U) összetevőket és mivel a szem a világosságra érzékenyebb, ezért az világosságjelre jut a legtöbb információ, a (színkülönbségekre pedig YUV fajtánként változó). A különböző jelölések az összetevők arányát mutatják. Hacsak nem számítógéppel létrehozott animációról van szó célszerű ezt használni. A videokamerák (még a DV is) és a TV adás is ezt használja, ezért az ilyen felvételeket semmi értelme átalakítani RGB-be, mert csak nagyobb lesz a fájl, de többletinformáció már úgysem kerül bele.
AZ RGB xxx pedig elsősorban számítástechnikában (grafikában) alkalmazott színterek.
Elküldve: 2004. 03. 05. 16:55
Elküldve: 2004. 03. 05. 16:57

Elküldve: 2004. 03. 05. 17:07
idézet:
Ezt írta Mumia:
Változó, hogy milyen sebességgel megy, nem tudom mitől függ, nem kiforrott codec még. Nekem pl 1280x720-as felbontásban is 2fps-el ment.[/quote]
Koszi, akkor nem szurtam el semmit, es marad az orokervenyu turelem tomoritett_es_jominosegu_videot terem mondas.
Elküldve: 2004. 03. 05. 18:36
idézet:
Ezt írta duke:
Video capture programokban szokott lenni olyan bellitas,YUY2,UYVY,YV12,RBG555,RGB556,RGB24.Azt sejtem hogy a szin kezeleshez van kozuk,de konkretan mik ezek,mi kulonbseg ? Melyiket jobb hasznalni ?[/quote]
->http://www.fourcc.org
Hogy melyiket erdemes hasznalni? Nos 2 dolog donti el:
-A capture device melyiket tudja nativan
-A target formatum melyiket hasznalja.
Pl DVD/SVCD mpeg2 eseten a traget formatum YUY2, mig ha valami bt8x8 tvkartyad van akkor annak a nativ formatuma az YV12
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2004. 03. 05. 19:03
idézet:
Ezt írta Depeche:
Marcsak azertis, mert valahogy nekem (is) ebben szebb lesz a tomoritett cucc, mint massal. Csak ez igy oleg lassuka, foleg 2pass encodinggal(igaz 1pass-el sem qtya)[/quote]
Már többen írtátok, hogy szebb lesz a kép, nekem igazából eddig kevéssé tetszett, lehet, hogy pont amiket próbáltam azokon nem jött ki, csak az tűnt fel, hogy a vp62-es nekem kevésbé élesnek tűnik, jobban hasonlit a net-es videoadásokhoz. Tényleg van ilyen mindenkinek, vagy nemjól használom? :confused:
Elküldve: 2004. 03. 05. 19:17
Egyébként nekem is feltűnt, hogy mintha a 6.2 szarabb képminőséget produkálna mint a 6.1 :confused: Eddig egyszer tömörítettem vele, de az eredmény nem igazán tetszik.
[ 2004. március 05.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 05. 19:33
idézet:
Ezt írta Mumia:
Nem lehet, hogy elhúztad a csúszkát, ami azt állítja, hogy milyen éles legyen a kép? Esetleg nem best quality-n nyomtad, vagy online streamingen hagytad a beállítást, nem local playbacken, ez mind okozhat gyengébb képet.
Egyébként nekem is feltűnt, hogy mintha a 6.2 szarabb képminőséget produkálna mint a 6.1 :confused: Eddig egyszer tömörítettem vele, de az eredmény nem igazán tetszik.
[ 2004. március 05.: Mumia szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Az ennyire alap beállításokat már szerencsére nem szoktam tudattalanul állítgatni, mindig a best quality-t használom pl. meg nem is homályositom ( mivel hogy igy is homályos nekem), sőt a legélesebb beállítást kipróbálva sem győzött meg nagyon.
Oneline streaming-re csak akkor állítanám, ha valóságshow-t akarnék itthonról közvetiteni, szal erre az esély elég kevéske
![]()
Elküldve: 2004. 03. 05. 20:03
idézet:
Ezt írta Mumia:
CBR-re gondoltam, hogy nem e állítottad arra. És mondtam, nekem is feltűnt, hogy mintha a 6.2 szarabb képet produkálna a korábbi verzióknál.[/quote]
ki fogom próbálni a 61-est... a CBR roszzab mint a VBR?? mer ha igen, akkor ez lehet gond nálam, mivel cbr-el próbálgattam.
Elküldve: 2004. 03. 05. 20:43

[ 2004. március 05.: agabe szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 05. 21:01

Windows Media 9 codec-kel vett már fel valaki? nekem valamiért nem engedi

Elküldve: 2004. 03. 05. 22:35
idézet:
Ezt írta agabe:
a lényeg, hogy a legjobb beállításokkal sem győz meg[/quote]
Mi az, hogy kisebb a méret, te állítod be a bitrate-t, amire akarod, ha kisebbre tömöríted vele, mint azzal amivel össze akarod hasonlítani, annak semmi értelme.
És mi az, ami szerinted jobb? Kíváncsian várom![]()
Elküldve: 2004. 03. 06. 00:59
idézet:
Ezt írta Mumia:
Mi az, hogy kisebb a méret, te állítod be a bitrate-t, amire akarod, ha kisebbre tömöríted vele, mint azzal amivel össze akarod hasonlítani, annak semmi értelme.
És mi az, ami szerinted jobb? Kíváncsian várom[/quote]
nekem pillanatnyilag az xvid bejön jobban.