HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan.

#261 Felhasználó inaktív   BuXY95 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 25. 17:24

na meg a DivFix. rebuild index, strip index, check errors. ennyit tud. :) a forrásfile-on dolgozik, tehát nem kell hozzá 2x annyi hely. (asszem)

Idézet

And maybe there will be an "official home page" too... :) (Currently i put the new versions to the www.divx-digest.com server)

BuXY

#262 Felhasználó inaktív   Senorita 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 26. 07:39

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 6, kedd - 11:40

3: Rengeteg féle szűrő van, és még külön is lehet letölteni plusz szűrőket.

A nagy részüket nem szoktam használni, ami gyakran kell (én gyakran használom) az a:
  • logoaway A képen lévő logokat lehet vele elfedni, ez is külső filter, meglehetősen bonyolult beállításokkal. Nem csak azért hasznos, hogy ne lásd a logokat, hanem tömörítésen is javít, az adók logói a felvételen elég sok helyet foglalnak a tömörített anyagban.

Sziasztok, szia Mumia!

megint kérdeznék...  :) Miután a segítségetekkel beleástam magam a digizésbe, egész jól kezdek boldogulni a témában. Most már a részletekkel is ráérek foglalkozni. Mumia, írtál a logoaway szüröröl. Erröl szeretnék többet megtudni. Nem azt, hogy mit csinál, mert azzal tisztában vagyok, hanem azt, hogy milyen módon tudom használni, hogyan tudom importálni a VirtualdubModba, ott mit kell csinálnom, hogy használni tudjam? Milyen beállításokat kell használni (azt írtad, ezek meglehetösen bonyolultak), milyen egyéb tippeket tudsz adni?
köszi, sR

#263 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 12:39

Ahhoz, hogy használni tudd, egyszerűen csak be kell másolni a dll-t, a VD plugins könyvtárába. Onnantól kezdve megjelenik a fliters menüben, ez is. A beállítás nem is bonyolult hanem inkább hosszadalmas, a bonyolult részét nem muszály használni. Be kell tenni a szűrőt, valahova előre a szűrők között. Preview bakapcsolása mellett be kell állítani az elfedendő logo pozícióját és méretét. Kisérletezni, kell mire megtalálod azt, hogy se ne legyen túl nagy rész kitakarva az eredeti képből, se a logo ne lógjon ki egyáltalán, mert az zavart okoz. A sima x-y mód legtöbbször jó eredményt ad. Lényegében elég ennyit beállítani, hogy már működjön, a több bonyolult lehetőség, csak finomításra szolgál,hogy minél hatékonyabban fedje el a logot.

#264 Felhasználó inaktív   unicycle 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 18:04

Köszi a próbálkozásokat, de ezeken már túl vagyok. Nem véletlenül írtam ide. Egyedül a G-spot hajlandó vmilyen formában kommunikatív lenni a hibás avim-mal, semmi más program nem. Azt szerettem volna tudni, ha van egy jól működő rögzített anyagom ami pontosan ugyanazzal a codecbeállítással készült mint a hibás, akkor a jó avi header adataiból a rossz avi méretének (MB) ismeretében vissza lehet számolni a pontos frame és kulcskockaszámokat. Az így kapott (számolt!) értékeket kellene amolyan hex-editálás szinten "ráerőltetni" a hibás file headerjére. Elvleg utána a javítóprogik az antifreeze és stb-ket már tudják kezelni, de addig semmit!
Na ezek után aki tud segíteni, annak nagyon hálás leszek!

#265 Felhasználó inaktív   BuXY95 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 26. 18:47

Idézet: unicycle - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 19:04

Köszi a próbálkozásokat, de ezeken már túl vagyok. Nem véletlenül írtam ide. Egyedül a G-spot hajlandó vmilyen formában kommunikatív lenni a hibás avim-mal, semmi más program nem. Azt szerettem volna tudni, ha van egy jól működő rögzített anyagom ami pontosan ugyanazzal a codecbeállítással készült mint a hibás, akkor a jó avi header adataiból a rossz avi méretének (MB) ismeretében vissza lehet számolni a pontos frame és kulcskockaszámokat. Az így kapott (számolt!) értékeket kellene amolyan hex-editálás szinten "ráerőltetni" a hibás file headerjére. Elvleg utána a javítóprogik az antifreeze és stb-ket már tudják kezelni, de addig semmit!
Na ezek után aki tud segíteni, annak nagyon hálás leszek!

próbáltad a divfixet?
és a gspot mit ír?
jó lenne, ha mondjuk totalcommanderrel f3-al belenéznél a file-ba, hex view, és az ott látottakat is közzétennéd (header).
valamint söpörj végig a file-on, h a végére nemcsak 00-kat írt-e?
ntfs vagy fat filerendszeren történt a baleset?
BuXY

#266 Felhasználó inaktív   unicycle 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 20:17

Idézet: BuXY95 - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 18:47

próbáltad a divfixet?
és a gspot mit ír?
jó lenne, ha mondjuk totalcommanderrel f3-al belenéznél a file-ba, hex view, és az ott látottakat is közzétennéd (header).
valamint söpörj végig a file-on, h a végére nemcsak 00-kat írt-e?
ntfs vagy fat filerendszeren történt a baleset?

divfix: not avi file. gspot: méret ok, de a többi ismeretlen. a hex-ben csak a header rész nullás, maga file tele van adattal, egészen a szakadásig. a headert kellene akár hexben visszaírni, megvan a pontos számolt adat és codecbeállítás, ezt a többi hasonlóan rögzített file-ból ill. azokból kalkulálva tudom.
Kellene vki, aki ismeri a header felépítését hex- szinten.
De ha van hozzá progi az ismertebbeken kívül, az is megteszi.

#267 Felhasználó inaktív   unicycle 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 20:18

ntfs file-rendszer! ez lemaradt.  ;)

#268 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 21:15

Helló!

Az egyik szomszédom vett egy ADS TEch DVD XPress külső digitalizálós cuccot. 2 USB portja van a gépnek (1.1), de bármelyikbe dugom, ismeretlen eszközt ír ki. Az elején még rákérdezett, hogy adjuk meg a drivert az eszközhöz, akkor megtalálta a programjait a CD-n, elkezdte felrakni, de resetelt telepítés közben az XP. :confused: Win98 is leállt hibaüzenettel. Próbálták már másik CD-vel, USB kábellel, de nem! Az USB-ken egy scanner és egy nyomtató szokott lenni. Már megpróbálták azt is, hogy leszedték a nyomtató programjait és úgy felrakni a cuccost, de nem akarja az igazságot. Maga a digitalizáló jó.

#269 Felhasználó inaktív   BuXY95 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 21:54

Idézet: -=G.I.JOE=- - Dátum: 2004. április 27, kedd - 22:15

Az egyik szomszédom vett egy ADS TEch DVD XPress külső digitalizálós cuccot. 2 USB portja van a gépnek (1.1), de bármelyikbe dugom, ismeretlen eszközt ír ki. Az elején még rákérdezett, hogy adjuk meg a drivert az eszközhöz, akkor megtalálta a programjait a CD-n, elkezdte felrakni, de resetelt telepítés közben az XP. :confused: Win98 is leállt hibaüzenettel. Próbálták már másik CD-vel, USB kábellel, de nem!

homepage, legújabb driver?
a régi driver filejait (\windows\system(32) )meg kéne keresni, törölni, és a windows\inf(\other) könyvtárban a saját .inf (és .pnf) filejait megszüntetni.
vagy illesztőprogram frissítése.
BuXY

#270 Felhasználó inaktív   BuXY95 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 22:03

Idézet: unicycle - Dátum: 2004. április 27, kedd - 21:17

divfix: not avi file. gspot: méret ok, de a többi ismeretlen. a hex-ben csak a header rész nullás, maga file tele van adattal, egészen a szakadásig. a headert kellene akár hexben visszaírni, megvan a pontos számolt adat és codecbeállítás, ezt a többi hasonlóan rögzített file-ból ill. azokból kalkulálva tudom.
Kellene vki, aki ismeri a header felépítését hex- szinten.
De ha van hozzá progi az ismertebbeken kívül, az is megteszi.

google(1), google(2), google(3)...
szerintem megér egy próbát, h bemásolod (egy lehetőleg jó nagy) avi-nak a fejlécét, majd utána ereszted rá a divfixet, vagy ilyesmit, ami helyrehozza a headert a VALÓS adatokkal. ha van annyi helyed, akkor simán...
divfixet olyanokra (is) találták ki, h egy félig letöltött filet meg tudj nézni. namost ugyebár annak megvan a fejléce, ami a teljes hosszt tartalmazza, valamint a file végén az index részleg. ehhez képest teljesen jó fileokat csinál feleakkora fileokból. :)
sok sikert!
BuXY

#271 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 22:48

Idézet: -=G.I.JOE=- - Dátum: 2004. április 27, kedd - 22:15

Helló!

Az egyik szomszédom vett egy ... 2 USB portja van a gépnek (1.1), Maga a digitalizáló jó.

Nem akarlak elkeseríteni nagyon, de az összes külső USB-s videódigitalizálónak USB 2.0 a követelménye, mert az 1.1 sávszélessége egyszerűen kevés a jel átvitelére. Úgyhogy 1.1-es vezérlőn, még ha valahogy fel tudod ismertetni a digizőt, akkor sem fog működni.

Úgyhogy a szomszédod nagyon tájékozatlanul vásárolt, és még a system requirements-et sem olvasta el  :rolleyes:

Szerkesztette: Mumia 2004. 04. 27. 22:50 -kor

#272 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 18:41

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 27, kedd - 23:48

Nem akarlak elkeseríteni nagyon, de az összes külső USB-s videódigitalizálónak USB 2.0 a követelménye, mert az 1.1 sávszélessége egyszerűen kevés a jel átvitelére. Úgyhogy 1.1-es vezérlőn, még ha valahogy fel tudod ismertetni a digizőt, akkor sem fog működni.

Úgyhogy a szomszédod nagyon tájékozatlanul vásárolt, és még a system requirements-et sem olvasta el  :rolleyes:

Igen ezt tudom, de nem idegesítem magam azzal, hogy menni fog-e nekik. Feltelepítem nekik aztán majd rádöbbennek. Mondtam nekik már régebben, hogy nem hiszem, hogy ez nekik való (Nem a számítógép miatt.), dehát kíváncsiak, minden francba belevágnak. Egyébként nekem simán felmegy 1.1-re (Epox 8KHA+), úgyhogy náluk valamit az XP-vel kellene szenvedni.
A sys. req. meg különben azt írja, hogy semmi gond az 1.1-gyel. (elméletileg) Legfeljebb majd csak VCD-ket csinálnak.

#273 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 22:07

Hát tudomásom szerint 14mbit az USB 1.1 max sávszélessége. Azon pedig még a VCD sem nagyon fér át.

#274 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 18:40

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 28, szerda - 23:07

Hát tudomásom szerint 14mbit az USB 1.1 max sávszélessége. Azon pedig még a VCD sem nagyon fér át.

Akkor asszem meg is oldottam a problémát.

#275 Felhasználó inaktív   Senorita 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 11:31

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 26, hétfő - 11:39

Ahhoz, hogy használni tudd, egyszerűen csak be kell másolni a dll-t, a VD plugins könyvtárába. Onnantól kezdve megjelenik a fliters menüben, ez is. A beállítás nem is bonyolult hanem inkább hosszadalmas, a bonyolult részét nem muszály használni. Be kell tenni a szűrőt, valahova előre a szűrők között. ....

Mumia, köszi! Teljes sikert értem el.  :respect: Következö kérdésem az lenne, hogyan lehet azt megoldani, hogy ne csak az általában a jobb felsö sarokban megjelenített adólogókat, hanem az annál is idegesítöbb bal alsó sarokban levö korhatárlogókat is eltüntethessem. Vagyis egyszerre a két logót. Ez kivitelezhetö?
köszi, sR

#276 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 15:00

Idézet: Senorita - Dátum: 2004. április 30, péntek - 12:31

hanem az annál is idegesítöbb bal alsó sarokban levö korhatárlogókat is eltüntethessem. Vagyis egyszerre a két logót. Ez kivitelezhetö?
köszi, sR

Nagyon egyszerű, 2x rakod be a szűrőt egymás után, vagy 3x 4x, amennyi logót el kell tüntetni.

#277 Felhasználó inaktív   MrZed 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 16:18

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 30, péntek - 16:00

Nagyon egyszerű, 2x rakod be a szűrőt egymás után, vagy 3x 4x, amennyi logót el kell tüntetni.

:omg: Hogy ez eddig nem jutott az eszembe!!!

#278 Felhasználó inaktív   MrZed 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 16:47

Köszi Mumia!!!

#279 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 18:31

kerdes:

letezik olyan DV/MPEG2/STB codek ami pl. felvan torve, hackelve (banomis en!)?
ertem ez alatt hogy pl. a DV codekkel 720x576 ban lehet csak felvenni es ezt ezekutan meg atkell meretezni stb...szal jolenne egy olyan "valtozata" amiben lehetne valtoztatni hogy milyen felbontasban vegyen fel az adott capture progi.....ez hasznos lenne mert beallitanam hogy pl. 480x360-ban fegyen fel valamit es utana mar csak atkodolni kellene..ujrameretezni nem..ezzel is idot sporolnek meg az ujra kodolasnal...(nalam spec sok idot..!10 ora helyett csak mondjuk 4-5 orat kodolna a gepem!)

vagy felejtsem ezt el?
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#280 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 03. 18:57

Ez nem kodek függő, a rögzítő hardvernek, kell tudnia azt a felbontást, amit használni szeretnél. De a sorfelbontás vagy 576 vagy 288 köztes érték nincs, legalábbis én nem tudok olyan kártyáról ami tudna. Ill láttam, olyat, ami tudott 640x480-ba rögzíteni, de csak croppingal érte el. A kodekek 99%-a megeszik bármilyen 16-al osztaható felbontást. Van amelyik még extrémebbet is.

Téma megosztása:

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.