HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan.

#2721 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 11. 14:56

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 14:25

Hamár Edius: nem lehet valahogyan rávenni, hogy MJPEG-el is tudjon dolgozni, mint bemenet?  :think:

Nem lehet. Csak DV és uncompressed avi állományokat tud fogadni. Az MPEG2 feldolgozása is igen furmányos mivel ugyan felrakható az MPEG2 az idősíkra de a szerkesztés valójában nem az MPEG2 állományon történik hanem egy háttér DV-n amit az MPEG idősíkra helyezésekor a háttérben rendereléssel állít elő. Ebből adódóan az MPEG2-t csak a Procoder-el lehet exportálni újratömörítve.

Szerk:
Viszont DV-be teszi a dolgát rendesen. Én már annyira hozzászoktam a real time feldolgozás előnyeihez, kényelméhez, hogy egyre jobban hanyagolom a Premiere-t (csak a DC30 miatt használom).  :D

Szerkesztette: wpepi 2006. 01. 11. 15:00 -kor

#2722 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 11. 17:05

Tehát az MJPEG-nek lőttek.. :(
Mert a DC30-al olyan szépen és stabilan be tudom szedni a képet MJPEG-be, hogy azóta mással se csinálom.  :up:
De az Ediusra gondoltam, át lehetne állni, de így... Ráadásul most kijött a NeatVideo Pluginje, ami csak AfterEffectsen, Premiereken, és VirtualDubon megy. És tényleg jó szűrő! Téányleg az lesz a végeredmény, amit a weblapjukon mondanak. Csak kicsit drága:
http://www.neatvideo.com

Gondolom az Ediust kártyával használod...
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#2723 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 18:16

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 17:05

Mert a DC30-al olyan szépen és stabilan be tudom szedni a képet MJPEG-be, hogy azóta mással se csinálom.  :up:
De az Ediusra gondoltam, át lehetne állni, de így... Ráadásul most kijött a NeatVideo Pluginje, ami csak AfterEffectsen, Premiereken, és VirtualDubon megy. És tényleg jó szűrő! Téányleg az lesz a végeredmény, amit a weblapjukon mondanak. Csak kicsit drága:

Mykee!

Az Ediust lehet spec. kártya nélkül is használni.

Wpepi!

Milyen géped van az Edius alatt?

#2724 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 11. 19:54

Az oké, de úgy elég félkarú. Mert bemenetnek DV-t szeret, és így már jó, ha van alatta vas is. Gondolok arra, hogy más analóg eszközöket nem támogat bemenetként. Ami profi eszköz lévén érthető, de mást IS támogathatna bementnek (mind fájl, mind vas)...

Szerkesztette: Mykee 2006. 01. 11. 19:54 -kor

#2725 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 20:33

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 17:05

Miért lőttek volna az MJPEG-nek? Ha csak azt veszed alapul, hogy a DC30 4:2:2 színmintavételezéssel készíti az MJPEG AVI-t míg a mezei 25Mbps DV pusztán 4:2:0 színmintavételezést használ  :)

Idézet

Nem! Natúr OHCI felületen. Maga a szoftware nem igényel külön hardware támogatást a valósidejű feldolgozáshoz. Pusztán egy erős PC kell hozzá (P4) meg sok memória és már mehet is ezerrel a real time feldolgozás.  :D
Egyébként nem a DC30-at hanyagolom (semmi pénzért nem válnék meg tőle  :D  ) csak amikor DV anyag van (valamint ha éppen Canopus hardware van nálam) ill. ha a felvevővel rögzítek (FINE-ban) VHS-t akkor DV-n áttöltve PC-re sokkal egszerűbben és ami a lényeg gyorsabban lehet a szükséges korrekciókat elvégezni. Mert ha éppenséggel egy 20 éves felvételen színkorrekciót kell elvégezni akkor azt sokkal hatékonyabban lehet egy real time programmal mint Premiere alatt állandó rendereléssel. Gondolj bele, hogy az Edius-ban pld. egy fehéregyensúly beállítást igen gyorsan meg lehet oldani mivel a korrekciós panelon a csúszkák állítása a TV-n azonnal látható és még arra is lehetőség van, hogy felezett képen szemléljük a korrekció hatását azaz pld. a kép bal oldala az eredeti míg a kép jobb oldala a korrigált területet mutatja. Mivel a valósidejű feldolgozás közvetlen OHCI felületen azonnal megjelenik ezért ha DV bemenettel rendelkező eszközt köt az ember a PC-re akkor külön Canopus hardware nélkül közvetlenül TV-n mehet az editálás (meg mehet bármilyen analóg vagy digitális eszközre a kijátszás). Én a Pioneer DVR-520 felvevőmet használom erre a célra  :D

#2726 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 20:34

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 18:16

Wpepi!

Milyen géped van az Edius alatt?

2.4GHz Intel HT-s P4 1GB RAM és Abit IC7 alaplap. Az utómunkára HPT370-es PATA RAID vezérlő kártyán lógnak a Hitachi HDD-k  :D

#2727 Felhasználó inaktív   krokett 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 11. 20:53

Idézet: hrabovszki - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 12:40

Szerintem inkább használd a TMPENC DVD author-t,azzal nem lesz ilyen gond.

Kössz hrabovszki!

Előbányásztam egy ilyen progit és ezzel ténleg nem csinált olyan hibát. Rmélem a többinél is beválik.

#2728 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 22:32

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 20:33

Miért lőttek volna az MJPEG-nek? Ha csak azt veszed alapul, hogy a DC30 4:2:2 színmintavételezéssel készíti az MJPEG AVI-t míg a mezei 25Mbps DV pusztán 4:2:0 színmintavételezést használ  :)

Na ezért és a realtime szerkesztésért lett volna jó, ha az Edius MJPEG-et is kezelt volna...
Különben a gépünk nagyon hasonló kiépítésű!  :up:
Így most vagy DV-be veszek fel, és Ediusba szerkesztem, vagy MJPEG-be és marad az Adobe vagy a Pinnacle...

#2729 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 08:11

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 20:34

2.4GHz Intel HT-s P4 1GB RAM és Abit IC7 alaplap. Az utómunkára HPT370-es PATA RAID vezérlő kártyán lógnak a Hitachi HDD-k  :D

Kösz.
Hm, akkor nekem a PIV 2,6 HT, 1 GB RAM, ABIT Ai7-essel is érdemes lenne egy próbát tenni.

#2730 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 08:15

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 8:11

Kösz.
Hm, akkor nekem a PIV 2,6 HT, 1 GB RAM, ABIT Ai7-essel is érdemes lenne egy próbát tenni.

Az alaplapi IEEE1394-es portot tökéletesen kezeli a program  :)

#2731 Felhasználó inaktív   alfa2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 23:41

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 18:05

Ráadásul most kijött a NeatVideo Pluginje, ami csak AfterEffectsen, Premiereken, és VirtualDubon megy. És tényleg jó szűrő! Téányleg az lesz a végeredmény, amit a weblapjukon mondanak. Csak kicsit drága:

Sziasztok!

Nem tudja vki. hogy a megvásárolt verzió is olyan lassú mint a demo?

Mert próbáltam, és igen szép eredményt hozott, de 0,5 frammel ment a
zajszűrés...:-(( Vagy csak gyenge a gépem. :-)

Mivel elég drága holmi, jó lenne tudni hogy mire számíthatok.

Egyébként vdub alá nem tudtok valamilyen ingyenes denoisert, ami
látványosan dolgozik?
(az MSU-n kívül, mert az nekem semmit nem csinál a zajjal!?)

#2732 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 08:10

Szerintem azért lassú, mert kockánként szűr, mintha képek lennének. Nekem is a 3 perces videót 2 óra alatt csinálná meg. Le is állítottam. Pedig tényleg nagyon szép végeredményt ad. Apropó: a kijelölésnél mindig azzal jött, hogy ez épp nem Y csatorna kompatibilis. Nem találtam olyan részt a videón, ahol ne írt volna ki hibát. Miért?

#2733 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 09:11

Idézet: alfa2 - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 23:41

Sziasztok!

Nem tudja vki. hogy a megvásárolt verzió is olyan lassú mint a demo?

Mert próbáltam, és igen szép eredményt hozott, de 0,5 frammel ment a
zajszűrés...:-(( Vagy csak gyenge a gépem. :-)

Mivel elég drága holmi, jó lenne tudni hogy mire számíthatok.

Egyébként vdub alá nem tudtok valamilyen ingyenes denoisert, ami
látványosan dolgozik?
(az MSU-n kívül, mert az nekem semmit nem csinál a zajjal!?)

A fotózajszűrőjük esetében sebességben nem éreztem különbséget a demo és a megvásárolt verzió között. Csak a kimenet típusa és talán a paraméterezhetőség volt bővebb a pénzért vett programban.

Vdub alá ingyenes sőt benne is van a temporal smoother nevű szűrő. Félképenként szűrve elég hatékonyan dolgozik, de ez sem gyors. Igazából belegondolva gyors és ugyanakkor hatékony szoftveres zajszűréssel még nem találkoztam. Csak lassúval és még lasabbal.

#2734 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 16:33

iuVCR programmal készülök digitalizálni. Egyszerre egy órányi anyagot fogok a gépre vinni. A készülő file előlre láthatólag kb. 46 Gigabyte nagyságú lesz. Az iuVCR program felkínál egy lehetőséget arra, hogy az output file méretét maximalizálja - mondjuk például 10 gigás részekre darabolja.

Az lenne a kérdésem, hogy melyik az előnyösebb, ha egy nagy 46 gigás file-t készítek, vagy ha részekre szedem azt?

Olyasmikre gondolok, hogy a részekre darabolás nem jár-e például eldobott frame-ekkel, vagy más hátránnyal? Vagy mondjuk a 46 GB-os file készítésének vannak-e hátrányai? Szívem szerint egy file-t készítenék.

Melyik változatot javasoljátok?

#2735 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 19:24

Idézet: <Euro> - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 16:33

iuVCR programmal készülök digitalizálni. Egyszerre egy órányi anyagot fogok a gépre vinni. A készülő file előlre láthatólag kb. 46 Gigabyte nagyságú lesz. Az iuVCR program felkínál egy lehetőséget arra, hogy az output file méretét maximalizálja - mondjuk például 10 gigás részekre darabolja.

Az lenne a kérdésem, hogy melyik az előnyösebb, ha egy nagy 46 gigás file-t készítek, vagy ha részekre szedem azt?

Olyasmikre gondolok, hogy a részekre darabolás nem jár-e például eldobott frame-ekkel, vagy más hátránnyal? Vagy mondjuk a 46 GB-os file készítésének vannak-e hátrányai? Szívem szerint egy file-t készítenék.

Melyik változatot javasoljátok?

Szerintem az ésszerű mennyiségű darabban lévő fájlokat egyszerűbb kezelni. Megfelelő hardver és szoftver esetén a darabolás miatt nem keletkezik framedobás.

Nem tudom milyen anyagról van szó és hogy miért akarod ilyen méretben digitalizálni, de esetedben elsősorban arra érdemes ügyelni, hogy a vinyót ne zavarja meg semmi a digitalizálás közben, mert én ott érzem egy esetleges framedobás okozóját.

#2736 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 21:45

Még mindig a VHS kazetták archiválásán "dolgozom". Azért van szükség ilyen nagy méretű file létrehozására, mert Huffyuv kodekkel digitalizálok és egyszerre egy órányi anyagot szeretnék feldolgozni.

#2737 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 22:43

Idézet: <Euro> - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 21:45

Még mindig a VHS kazetták archiválásán "dolgozom". Azért van szükség ilyen nagy méretű file létrehozására, mert Huffyuv kodekkel digitalizálok és egyszerre egy órányi anyagot szeretnék feldolgozni.

Ez esetben (gondolom) még szűrni is fogod az anyagot, tehát ha egyben van a fájl és nem közvetlenül az MPEG készítésekor szűrsz, akkor még számolj ugyanakkora hellyel ami a szűrt avi fájlnak kell.

#2738 Felhasználó inaktív   videor 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 01. 14. 00:51

üdv,

nagyon hálás lennék, ha tudna valaki segíteni a következőkben...szeretnék internetre optimalizált videókat készíteni...
Ezeket a videókat Windows media és Real video formátumban szeretném elkészíteni....viszont az anyagok DVD- vagy VHS-en vannak meg...ezek kis filmrészletek vagy majd meg kell vágnom őket....na most a lényeg hogy milyen formátumban kellene őket kódolnom hogy a késöbbi Win ill. Real átkodolással a lehető legjobb eredményt kapjam..? És mivel ezek kis filmek milyen beállítást használjak a kodeknél mert ez úgy hiszem méretfüggő is...de lehet hogy tévedek.

#2739 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 01:14

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 23:43

Ez esetben (gondolom) még szűrni is fogod az anyagot, tehát ha egyben van a fájl és nem közvetlenül az MPEG készítésekor szűrsz, akkor még számolj ugyanakkora hellyel ami a szűrt avi fájlnak kell.

Nem tudom, hogy milyen szűrésre gondolsz. A tervem csupán annyi, hogy egy noise reduction alkalmazása mellett MPEG-2-be kódolom az anyagot. Így nem keletkezik új avi file.

#2740 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 08:41

Idézet: <Euro> - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 1:14

Nem tudom, hogy milyen szűrésre gondolsz. A tervem csupán annyi, hogy egy noise reduction alkalmazása mellett MPEG-2-be kódolom az anyagot. Így nem keletkezik új avi file.

Csak magamból indultam ki. Én úgy szoktam, hogy 1. capture aviba, 2.szűrés, majd mentés szintén aviba, 3. vágás, módosítás 4. MPEG kódolás.

Téma megosztása:

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.