HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan.

#2881 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 07. 19:36

Mivel lehet egyszerűen pl. egy avi kiterjesztésű (vagy akármilyen) klip alá egy mp3 hangot betenni? VirtualDub-al szenvedek, de nemtudom, én nem értek-e valamit vagy mi van, mert csak wav-ba tudom rátenni és akkor nagyobb, mint maga a video  :omg:
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#2882 Felhasználó inaktív   b_zoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 07. 19:40

Help valaki!
Sziasztok. Én is belefutottam a digitalizálás csapdájába, és sikerült beszerezni egy capture kártyát TBC nélkül. Aztán sokat olvastam róla a fórumokban. Most viszont már nem is tudom, hogy mit gondoljak. Valaki magyarázza meg: a gép egy AMD 3000+ barton 512MB RAM sata 160vinyó Ati Radeon vivo 128 (8*AGP) video kari, pinnacle PCI 500 digitalizáló. Családi VHS-t szeretnék digitalizálni. Most már tudom, hogy a konfig kevés a digizéshez. Ahogy már sokan írták: a hang csúszik a képtől, nálam késik. Többen azt ajánlották, hogy vegyek asztali DVD felvevőt, és hagyjam a fenébe a PC bedigizést. Azért csak nem hagyott a dolog. Ha a pinnacle az analog  vevő, akkor a hang késik. De ha a vivo kártya a bemenet, akkor nem !!! Kipróbáltam, hogy a minőséget kb ugyan arra állítom be mind a kettőnél, és a vivó akkor sem csúszik. A baj az, hogy ennek sokkal csúfabb a képe. De ha azt veszem, hogy TBC nem volt itt sem akkor most TBC vagy nem TBC ? Vagy a videokártya 128MB-ja, és 8*AGP-je, meg saját 400MHZ-e elég volt hogy ne legyen késés? Akkor elég lenne egy erősebb PC több RAM, gyorsabb proci ? Amúgy a pinnaclénak fantasztikusan szép  képe lenne, de hát a hang..... 1óra alatt kb:20mp késés.

#2883 Felhasználó inaktív   Obi-Wan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 20:41

Idézet: b_zoli - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 18:40

Help valaki!
Sziasztok. Én is belefutottam a digitalizálás csapdájába, és sikerült beszerezni egy capture kártyát TBC nélkül. Aztán sokat olvastam róla a fórumokban. Most viszont már nem is tudom, hogy mit gondoljak. Valaki magyarázza meg: a gép egy AMD 3000+ barton 512MB RAM sata 160vinyó Ati Radeon vivo 128 (8*AGP) video kari, pinnacle PCI 500 digitalizáló. Családi VHS-t szeretnék digitalizálni. Most már tudom, hogy a konfig kevés a digizéshez. Ahogy már sokan írták: a hang csúszik a képtől, nálam késik. Többen azt ajánlották, hogy vegyek asztali DVD felvevőt, és hagyjam a fenébe a PC bedigizést. Azért csak nem hagyott a dolog. Ha a pinnacle az analog  vevő, akkor a hang késik. De ha a vivo kártya a bemenet, akkor nem !!! Kipróbáltam, hogy a minőséget kb ugyan arra állítom be mind a kettőnél, és a vivó akkor sem csúszik. A baj az, hogy ennek sokkal csúfabb a képe. De ha azt veszem, hogy TBC nem volt itt sem akkor most TBC vagy nem TBC ? Vagy a videokártya 128MB-ja, és 8*AGP-je, meg saját 400MHZ-e elég volt hogy ne legyen késés? Akkor elég lenne egy erősebb PC több RAM, gyorsabb proci ? Amúgy a pinnaclénak fantasztikusan szép  képe lenne, de hát a hang..... 1óra alatt kb:20mp késés.

Üdv!

A konfig bőven elég. Sokáig én enél gyengébel nyomtam.
Minden a digikártyán múlik!!!

A sata winyó, az a K7 procc bőven elég.
Memeó lehetne a duplája, de elmegy ezen is.

Viszont TV kártyával digizni...

Nem. Nem . Nem.

Aki minőséget szeretne és nem szeretné, hogy kihulljon a haja a sok szopástól, annak viszont kell egy 40e-res stuff minimum.
Evvan.
Én a helyedben a konfig bővítés/csere helyet simán inkább egy digizőt vennék.
Esetleg olyan is van már amiben van TV tuner.
(érted? Tehát nem TV tuner, amin van bemenet, hanem digiző, amibe később, pár generáció után beletettek mán egy tunert is, hogy örüljünk. De alapvetően DIGIZŐ!)

Üdve:
Obi-Wan
DIGITALIZÁLÁS * Régi, VHS, VHS-C, Video8, illetve Hi8 kamera kazettáról, és hanglemezről, magnókazettáról digitalizálás CD-re, DVD-re! MPEG2/DivX/MPEG4 * FOTODIGITALIZÁLÁS, dia, A3 szkenn nyomdai minőségben 06/70-335-2110 Ypsarion Team információs honlapja * Super8-as kerestetik!

#2884 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 21:12

Idézet: Gabesz - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 19:36

Mivel lehet egyszerűen pl. egy avi kiterjesztésű (vagy akármilyen) klip alá egy mp3 hangot betenni? VirtualDub-al szenvedek, de nemtudom, én nem értek-e valamit vagy mi van, mert csak wav-ba tudom rátenni és akkor nagyobb, mint maga a video  :omg:

virtualdubmod ;)

vagy avi-mux gui
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2885 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 21:21

Idézet: b_zoli - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 19:40

Help valaki!

A capture szoftver ugyanaz mindkét esetben?

#2886 Felhasználó inaktív   b_zoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 22:22

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 21:21

A capture szoftver ugyanaz mindkét esetben?

Igen. És a Pinnacle 500 PCI nem tv tuner kártya, hanem digitalizáló. Csak nem túl drága, de nem is vált be. Composit ki/be, és svideo ki/be. Prigi: Ulead8, és Studio10 plus. Mind a kettő azonos eredményt hozott. Nem lehet a PCI bus? Én sajna ehez már nem értek....

#2887 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 07. 22:45

Pinnacle PPE-t feltelepítetted? ;)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#2888 Felhasználó inaktív   Csiresz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 23:40

Sziasztok!
Remélem jó helyre írom a gondomat :D
Szóval adott egy 920 megás H264 kodekes film.
Ezt szeretném én 700 megára összepréselni, lehetőleg úgy hogy a végtermék avi legyen :D 
A WinAvi-t már próbáltam, tetszik az egyszerűsége, csak az a baj, hogy a végeredmény hangja kb 2percet csúszik... :( Minőségre tetszik a dolog egyébként.
Dr.Divx meg valamiért nem kedvelte ezt a formátumot, meg akartam nyitni vele, de csak tekerte a winyót, 5perc után leállítottam... Lehet valamit rosszul csináltam :think:
Ötleteiteket előre is köszönöm.

Ha volt már ilyenről szó elnézést, az utolsó 10-15 oldalon nem találtam ilyesmit.
Üdv
"Nem az tesz naggyá, ha sosem buksz el, hanem az, ha a bukás után képes vagy talpra állni..." - Vince Lombardi

#2889 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 07:51

Idézet: Csiresz - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 23:40

Ötleteiteket előre is köszönöm.

Próbáld a VDubot.
Igaz nem a leg egyszerűbb, de ingyenes és működik...  :D
Leírást itt találsz a * DVD készítés VirtualDub-TMPGEnc-TMPGEnc DVD Authorral * fórumon. Legalábbis amikor utoljára arra felé jártam, még ott volt. Igaz azóta már regisztrálni is kell,  :confused: tehát most nem próbáltam. Remélem még ott lesz.  :confused:  :D

Szerk:
Beregiztem az oldalra....
Hát jól át lett turmixolva az egész.... A leírások amikre emlékeztem eltüntek.... :think:
Na mind1. Azért érdemes oda is bekukkantani, hátha ott megtalálod az orvosságot amit keresel.  :cool:

Szerkesztette: Sándor -P20- 2006. 02. 08. 08:31 -kor

#2890 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 08:27

Idézet: b_zoli - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 22:22

Igen. És a Pinnacle 500 PCI nem tv tuner kártya, hanem digitalizáló. Csak nem túl drága, de nem is vált be. Composit ki/be, és svideo ki/be. Prigi: Ulead8, és Studio10 plus. Mind a kettő azonos eredményt hozott. Nem lehet a PCI bus? Én sajna ehez már nem értek....

Milyen formátumban digitalizáltál? (Megnéztem a Pinnacle honlapján ezt a kártyát, de nekem úgy tűnik, hogy csak egy AD ill. DA átalakító van rajta, a munka nagy részét szoftveresen oldja meg.)

#2891 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 13:35

Idézet: b_zoli - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 22:22

Láttam a DVD center fórumában, hogy asztali felvevőben is gondolkozol, mint külső TBC és szűrő. Nekem Panasonic EH52-esem van. Ezen működik a szűrés és a TBC is ha átvezeted rajta a videojelet.
Én is így használom, ha komolyabban szeretném szerkeszteni az anyagot. Bár nekem a digitalizálóm is képes kiküszöbölni a hangcsúszást (csak szűrni nem tud), de ha tényleg érdekel, akkor megnézhetem, hogy ha a DVD felvevőt a Pinnacle PCTV-m bemenetére kötöm, akkor keletkezik-e hangcsúszás. Van egy olyan VHS kazettám, amitől tuti, hogy minden hangelcsúszás-védelem nélküli digitalizáló összecsinálja magát. Ilyen tesztre ideális.

#2892 Felhasználó inaktív   Csiresz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 19:53

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 7:51

Próbáld a VDubot.
Igaz nem a leg egyszerűbb, de ingyenes és működik...  :D
Leírást itt találsz a * DVD készítés VirtualDub-TMPGEnc-TMPGEnc DVD Authorral * fórumon. Legalábbis amikor utoljára arra felé jártam, még ott volt. Igaz azóta már regisztrálni is kell,  :confused: tehát most nem próbáltam. Remélem még ott lesz.  :confused:  :D

Szerk:
Beregiztem az oldalra....
Hát jól át lett turmixolva az egész.... A leírások amikre emlékeztem eltüntek.... :think:
Na mind1. Azért érdemes oda is bekukkantani, hátha ott megtalálod az orvosságot amit keresel.  :cool:

Az a poén, hogy .ogg kiterjesztésű a video :think: fájlom!
És nem tudja megnyitni a vdub.
Nem nagyon fog ez menni, már látom.
Még az is érdekes hogy hiába teszem fel a gspot által kért kodeket... ugyanúgy kiírja hogy nincs föltelepítve!
Mostmár a második napomat cseszem el erre, leszedtem már rengeteg progit, de egyik sem tud mit kezdeni vele :mad:
A fórumon sincs nagyon erről szó amit linkeltél.
Azért köszi!
Üdv
"Nem az tesz naggyá, ha sosem buksz el, hanem az, ha a bukás után képes vagy talpra állni..." - Vince Lombardi

#2893 Felhasználó inaktív   b_zoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 11:54

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 13:35

Láttam a DVD center fórumában, hogy asztali felvevőben is gondolkozol, mint külső TBC és szűrő. Nekem Panasonic ...

Szia!
Igen feltétlenűl, ha van rá módod, és kedved nagyon megköszönném !!!
Üdv.

#2894 Felhasználó inaktív   b_zoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 11:55

Idézet: Mykee - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 22:45

Pinnacle PPE-t feltelepítetted? ;)

Az micsoda? Vagyis nem.

#2895 Felhasználó inaktív   b_zoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 16:58

De mégis, ha az a PCI Performance Enhancer. És az mit csinál?

Szerkesztette: b_zoli 2006. 02. 09. 17:01 -kor

#2896 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 09. 23:24

Szépen teljesít ez a Plextor digiző, de azért az annyát... Nagygépemen most hirtelen fagyni kezdett a WinDVDCreator, vagy éppen 5-10 perc felvétel után már nincs hang, stop gombot nyomva kifehéredik az ablak, aztán progam nem válaszol. Szoftverhez meg kefélhetem az updatét, mert olyat csuklóból nem találtam.

Trialban viszont frissebb verzió a letölthető...

Aztán ha sokat veszek fel egyhuzamban, akkor 4 gigásra darabolja az mpg-et, viszont nem tudom olyan szépen összefűzni, hogy ne legyen benne akadás... 0.8 másodperc cucc eltűnik a felvételből, valamint berak egy telibe szürke kockát, mert csak.

Érdekes, érdekes. Még nyúzogatom, de látom lesz még nekem Canopus cuccom  :D
Make love not Wor.

#2897 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 10. 07:47

Idézet: b_zoli - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 16:58

De mégis, ha az a PCI Performance Enhancer. És az mit csinál?

Megpróbál javítani a PCI-HDD adatátvitelen:
>>ITT letöltheted!<<
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#2898 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 09:11

Idézet: b_zoli - Dátum: 2006. febr. 9., csütörtök - 11:54

Szia!
Igen feltétlenűl, ha van rá módod, és kedved nagyon megköszönném !!!
Üdv.

b_zoli!

Kipróbáltam a dolgot. A Pana EH-52-es ugyanúgy rendberakja az átvezetett videojelet mint amikor saját maga rögzíti.
Így nem volt framedobás és hangelcsúszás a PCTV-vel digizve sem. Egy olyan rossz állapotban lévő kazettát használtam, aminek a digitalizálása egyébként megoldhatatlan feladat egy TV tuner kártyával.

#2899 Felhasználó inaktív   b_zoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 10:55

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 9:11

b_zoli!

Kipróbáltam a dolgot. A Pana EH-52-es ugyanúgy rendberakja az átvezetett videojelet mint amikor saját maga rögzíti.....

Köszönöm szépen! :respect:
Mennyi Ram-ot emészt fel? Most 2*256 van duálban. Mennyit vegyek? 512 elég?  :think:

#2900 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 10. 13:40

Idézet: b_zoli - Dátum: 2006. febr. 10., péntek - 10:55

Köszönöm szépen! :respect:
Mennyi Ram-ot emészt fel? Most 2*256 van duálban. Mennyit vegyek? 512 elég?  :think:

SZVSZ elég.
Ha esetleg majd komolyabbam szeretnél foglalkozni a szerkesztéssel, akkor ráérsz bővíteni 1-2 GB-ra.

Téma megosztása:

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.