HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan.

#2981 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 22. 12:07

Idézet: Csiszi - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 11:59

Egy olyan (lehetőleg külső) eszközt keresek, amivel a gépet merevlemezes videová tudnám alakítani.

Ha van is ilyen cucc (én még nemláttam ilyet), nembiztos, hogy olcsóbb, mint egy egyszerű asztali DVD felvevő. De engem is érdekel, úgyhogy kiváncsian várom, hogy tud e valaki ilyet mondani :)

#2982 Felhasználó inaktív   Mincza2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 22. 12:27

Idézet: Joci - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 13:07

Ha van is ilyen cucc (én még nemláttam ilyet), nembiztos, hogy olcsóbb, mint egy egyszerű asztali DVD felvevő. De engem is érdekel, úgyhogy kiváncsian várom, hogy tud e valaki ilyet mondani :)

Külső,  USB 2.0 csatlakozású TV-kártya cca 20000 körül, vagy belső TV-kártya már cca 10000-től.
Magasabb igények esetén persze profi digitalizáló kártya, magasabb árért persze.

Persza a saját programjaik elég gyatrák (mármint ebben az árkategóriában), sokkal jobb ingyenes progik akadnak. De ez az egész topic erről szól, szal furcsállom a kérdést... Rágd át rajta magad az elejétől, hogy dönteni tudj.

#2983 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 02. 22. 12:37

Idézet: Csiszi - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 11:59

Egy olyan (lehetőleg külső) eszközt keresek, amivel a gépet merevlemezes videová tudnám alakítani.
A képet nem monitoron, hanem kivetítőn/TV-n nézem. A felvett anyagok visszanézésén kívül nem használnám másra, a jelet "normál" esetben videon keresztül küldöm a tv-be/kivetítőbe.
Tudom, hogy léteznek asztali megoldások, de ezek 70ezer körül indulnak, ráadásul DVD lejátszóra semmi szükségem,

70ezer körül kb. egy rendes digizőcuccost kapsz, aztán akkor még nem vagyunk sehol. Darabjaiban működik, mert az olcsóbb kártyák programjai időzíthetők, de nagyjából ennyi.

Plextor cuccát nem tudom, hogy lehet-e időzíteni, de nem távirányítós. TVOutos VGA mindent megold, esetleg jobb USB2-es cuccoknak van TVKimenete, azt oda tolod, ahova szeretnéd.

Meglesem, hogy a Plextor cucca időzíthető-e, de abban nincs tuner, Canopusnak az analód/DV konvertere fasza, de azt meg röptében időzítve fene tudja, hogy mi akarja majd tömörgetni.
Make love not Wor.

#2984 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 12:39

Idézet: Mincza2 - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 12:27

Külső,  USB 2.0 csatlakozású TV-kártya cca 20000 körül, vagy belső TV-kártya már cca 10000-től.
Magasabb igények esetén persze profi digitalizáló kártya, magasabb árért persze.

Persza a saját programjaik elég gyatrák (mármint ebben az árkategóriában), sokkal jobb ingyenes progik akadnak. De ez az egész topic erről szól, szal furcsállom a kérdést... Rágd át rajta magad az elejétől, hogy dönteni tudj.

Ööö... Szerintem a kérdező tv-tunernél valami spécibb dolgot keres, különben én sem értem :) Eszembe sem jutott, hogy esetleg nem ismerné a tv-tuner kártyákat. Vagy erről van szó? :think:

Mert ezesetben én is tunert ajánlanék, bár a gép bekapcsolás nemtudom mennyire lenne megoldható. Felvétel után gép lekapcsolás az még sima ügy, én is szoktam azt csinálni.

#2985 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 13:02

Idézet: Joci - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 12:39

Ööö... Szerintem a kérdező tv-tunernél valami spécibb dolgot keres, különben én sem értem :) Eszembe sem jutott, hogy esetleg nem ismerné a tv-tuner kártyákat. Vagy erről van szó? :think:

Mert ezesetben én is tunert ajánlanék, bár a gép bekapcsolás nemtudom mennyire lenne megoldható. Felvétel után gép lekapcsolás az még sima ügy, én is szoktam azt csinálni.

Az RS232 Ring pontjára 1 szintet adva bekapcsol a PC ha ezt engedélyezzük a bios-ban. Persze ahhoz, hogy ezt meg tudja valaki valósítani értenie kell az elektronikához és egy kis vezérlő egységet kell összedobnia. Esetleg egy mezei videomagnó felhasználásával megoldható az időzített bekapcsolás de csak akkor ha az ember jártas a videomagnók elektronikájában és képes is elkészíteni az interface-t a magnó időzítője és a PC közé. De ha beköt az ember az RS232-re egy külső modemet és amikor indulnia kell a PC-nek egyszerűen felhívjuk magunkat akkor a PC be is kapcsol  :D .

Egyébként ma amikor már a HDD-s felvevők ára is igencsak mélyzuhanásnak indul  nem érdemes játszadozni PC-s megoldásokkal. Arról nem is beszélve, hogy ma már fillérekért kapni 6 fejes HIFI sztereó VHS ill. S-VHS magnókat (az S-VHS 400 soros) ami szerintem még sokkal jobb választás mint a gagyi PC-s TV kártya a maga igencsak megnyirbált rögzítési sávszélességével meg a PC hatalmas fogyasztásával, zajosságával, stb.

Szerkesztette: wpepi 2006. 02. 22. 13:03 -kor

#2986 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 13:18

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 13:02

Az RS232 Ring pontjára 1 szintet adva bekapcsol a PC ha ezt engedélyezzük a bios-ban. Persze ahhoz, hogy ezt meg tudja valaki valósítani értenie kell az elektronikához és egy kis vezérlő egységet kell összedobnia. Esetleg egy mezei videomagnó felhasználásával megoldható az időzített bekapcsolás de csak akkor ha az ember jártas a videomagnók elektronikájában és képes is elkészíteni az interface-t a magnó időzítője és a PC közé. De ha beköt az ember az RS232-re egy külső modemet és amikor indulnia kell a PC-nek egyszerűen felhívjuk magunkat akkor a PC be is kapcsol  :D .

Egyébként ma amikor már a HDD-s felvevők ára is igencsak mélyzuhanásnak indul  nem érdemes játszadozni PC-s megoldásokkal. Arról nem is beszélve, hogy ma már fillérekért kapni 6 fejes HIFI sztereó VHS ill. S-VHS magnókat (az S-VHS 400 soros) ami szerintem még sokkal jobb választás mint a gagyi PC-s TV kártya a maga igencsak megnyirbált rögzítési sávszélességével meg a PC hatalmas fogyasztásával, zajosságával, stb.

Egyetértek veled.

De a modemes dolog elég vicces (gondolom annak is szántad :)), bárki hív, akkor bekapcsol a PC? :D Tök jó móka lenne. De visszatérve, én is egy asztali DVD felvevőt, vagy egy jobb videót ajánlanék (bár utóbbit már nemnagyon ;)), a PC-s videózás elég agyrém... nekem már, Linux alatt mindez meseszerű :) :) ;) XP-vel viszont... phaajj, sírnom kell, amikor visszagondolok, hogy mennyit szívtam vele. De mostmár kényelmes és jó dolog a PC-s videófelvétel ;)

#2987 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 13:26

Idézet: Joci - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 13:18

Egyetértek veled.

De a modemes dolog elég vicces (gondolom annak is szántad :)), bárki hív, akkor bekapcsol a PC? :D Tök jó móka lenne.

Természetesen viccnek szántam  :D . De ha egy telefonközpontot rakunk a PC elé és beállítjuk mondjuk a 110-es mellékre akkor csak abban az esetben indul el ha a hívás után tárcsázzuk a 110-es melléket  :nevet2:

Idézet

De mostmár kényelmes és jó dolog a PC-s videófelvétel

Főleg akkor amikor jön a számlás és tartja a markát :D

Szerkesztette: wpepi 2006. 02. 22. 13:33 -kor

#2988 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 15:43

Az Electroworldben a hétvégén 39900 Ft-ért adták a Thomson 80 GB-os HDD-t tarlamazó, de DVD írásra nem alkalmas (lejátszásra igen) asztali felvevőjét.
Ezek után nem sok értelmét látom PC-vel megoldani a dolgot.

#2989 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 15:48

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 15:43

Az Electroworldben a hétvégén 39900 Ft-ért adták a Thomson 80 GB-os HDD-t tarlamazó, de DVD írásra nem alkalmas (lejátszásra igen) asztali felvevőjét.
Ezek után nem sok értelmét látom PC-vel megoldani a dolgot.

ethernet van rajta? ha nincs, akkor a felvett anyag csak analóg módon jöhet belőle ki? :eek:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2990 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 16:53

Ezek a vinyók milyen fájlrendszert használnak? Gépben éleszthető, adatot át lehet róla húzni?

#2991 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 18:07

off:

Processzor felmérés 2006 Q1
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2992 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 22. 19:03

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 15:48

ethernet van rajta? ha nincs, akkor a felvett anyag csak analóg módon jöhet belőle ki? :eek:

Szerintem nincs, de nem is kell. Ez nem arra való.
Felveszed, megnézed, majd letörlöd. Ennyi.

#2993 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 13:25

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. febr. 22., szerda - 20:03

Szerintem nincs, de nem is kell. Ez nem arra való.
Felveszed, megnézed, majd letörlöd. Ennyi.

Ha ez tényleg így van, nem lesz nagy sikere ennek a kütyünek - szerintem. Nem hinném, hogy a TV-műsort rögzíteni akarók kiadnak 40e forintot egy ilyen masináért. Talán, ha kiderül, hogy egyszerűen hack-elhető a dolog (mármint a felvevő-PC kommunikáció).

#2994 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 23. 18:28

Idézet: multibit - Dátum: 2006. febr. 23., csütörtök - 13:25

Ha ez tényleg így van, nem lesz nagy sikere ennek a kütyünek - szerintem.

Ez a kütyű már kifutó termék, legalább 1,5 éve a piacon van. Korábban minimum dupla áron adták.  :)

Hogy mennyire volt sikeres itthon, nem tudom.

Szerkesztette: Rlaci 2006. 02. 23. 18:28 -kor

#2995 Felhasználó inaktív   DEVIL6 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 07:05

Sziasztok! Van egy ADS TECH videodigitalizálóm, és egyszerűen egy videókazettát sem tudok vele DVD-re digitalizálni. ULEAD MOVIE programot mellékeltek hozzá, a Ha új felvétel kezdődik a videókazettán, a kép egyszerűen elsötétül a gépen, vagy egy 180 perces kazettából csak kb 20 percet másol a gépre közben pedig 3 óra hosszát úgy tesz mintha másolná fel, mire a végére érek azt tapasztalom hogy 20 perc miatt vártam 3 órát. mi lehet az oka?

#2996 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 13:13

Idézet: DEVIL6 - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 7:05

Sziasztok! Van egy ADS TECH videodigitalizálóm, és egyszerűen egy videókazettát sem tudok vele DVD-re digitalizálni. ULEAD MOVIE programot mellékeltek hozzá, a Ha új felvétel kezdődik a videókazettán, a kép egyszerűen elsötétül a gépen, vagy egy 180 perces kazettából csak kb 20 percet másol a gépre közben pedig 3 óra hosszát úgy tesz mintha másolná fel, mire a végére érek azt tapasztalom hogy 20 perc miatt vártam 3 órát. mi lehet az oka?

Az ok roppant egyszerű. A digitalizáló eszközöd nem alkalmas VHS digitalizálásra. Mivel ezt a témát ezerszer kitárgyaltuk ebben és más topicban ezért nem írom le ismét az okokat.
A megoldási lehetőségek:
- TBC-vel egybeépített S-VHS videomagnót használsz a lejátszáshoz
- külső TBC-t vagy szinkronstabilizátort illesztesz a videomagnó és a capture eszköz közé
- TBC-vel vagy szinkronstabilizátorral ellátott capture eszközt használsz digitalizálásra
- asztali DVD felvevővel készítesz DVD-t a VHS felvételeidről

Szerkesztette: wpepi 2006. 03. 01. 13:14 -kor

#2997 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 01. 13:31

Ebben van audio lock és szűrő is...
http://www.adstech.com/products/USBAV_701/...sp?pid=USBAV701
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#2998 Felhasználó inaktív   format_c 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 11:07

Sziasztok!

Remélem valaki tud segíteni. Most ismerkedem az Adobe Premiere-el (1.5), és olyan problémám van, hogy szeretném használni benne a CCE plugint. A CCE telepítésénél észleli is hogy van fönt Premiere, be is másol fileokat a ../Plug-ins/en_US/ könyvtárba, az export-nál mégsem tudom választani a CCE codeket. :think:

#2999 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 03. 16:03

Na akkor nem teljesen kompatibilis a verziód?  :think:
Vagy rossz helyre kerültek volna a fájlok?  :think:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#3000 Felhasználó inaktív   format_c 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 03. 16:29

Nem tudom  :confused:
A Cinema az CCE-SP, abban bennevan elvileg a plugin.
Telepítésnél látja is a premiere-t, automatikusan be is állítja az útvonalat ahova rakja a plugint.

Szerkesztette: format_c 2006. 03. 03. 16:35 -kor

Téma megosztása:

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.