HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan.

#3041 Felhasználó inaktív   x-not 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 11. 20:15

Sziasztok!
Egy nagyon idegesítő problémával fordulok hozzátok! :mad:
Van egy digitális videókamerám(JVC GR-D73).Szeretném rárakni a gépre a dolgot amit felvettem kazira.
DV kábel be a kamerába, azt rá a gépre, faszán felismeri, windows movie maker-t elindítom, rögzítés AVI-ba, végigmegy a film, elmentem, várok pár percet.Kiírja hogy okés.Megyek, megnézem hogy milyen lett a minőség.Hát a minőség jó, csak valamiért nincsen hangja.És hát így hang nélkül elég szar, mert egyébként egy koncertfelvételről van szó ;)
:mad: Más érdekessége a dolognak, hogy 2 kazettára vettem fel a dolgot, és az egyiknek van hangja a gépen, a másiknak viszont nincsen.(2db maxell kaziról van szó egyébként)

Használjak esetleg más szoftvert?
Előre is köszi
//ha a szüleidnek nem voltak gyerekei,nagy valószínüséggel neked sem lesznek//

#3042 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 13. 06:29

Sziasztok

Canopus Procoder2nél van egy olyan problémám, hogy ha Xvid codeckel akarok kodolni, akkor az elinditás után kirak egy Xvid status cimu üres, szürke ablakot, a codolás pedig egyre lassulva 7-10sec után megáll.
A cpu2%on megy ugyhogy biztos nem dolgozik, a kis ablak a taskmanager szerint nem válaszol...

Más codec kiválasztásakor nincs ilyen jelenség.
Raktam fel uj xvid codecet is de ugyanugy fagyik...

Ötlet??

Üdv
Adept

Szerkesztette: Adept 2006. 04. 13. 06:55 -kor

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#3043 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 10:40

Idézet: Adept - Dátum: 2006. ápr. 13., csütörtök - 7:29

Sziasztok

Canopus Procoder2nél van egy olyan problémám, hogy ha Xvid codeckel akarok kodolni, akkor az elinditás után kirak egy Xvid status cimu üres, szürke ablakot, a codolás pedig egyre lassulva 7-10sec után megáll.
A cpu2%on megy ugyhogy biztos nem dolgozik, a kis ablak a taskmanager szerint nem válaszol...

Más codec kiválasztásakor nincs ilyen jelenség.
Raktam fel uj xvid codecet is de ugyanugy fagyik...

Ötlet??

Üdv
Adept

Na ugy néz ki megjavult...

Ki kellett kapcsolni az xvid status ablakot a configban...

:rolleyes:  :rolleyes:

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#3044 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 10:49

Sziasztok.

Azt szeretném kérdezni, hogy NTSC tipusú dvd lemezt milyen programmal lehet PAL rendszerüvé varázsolni?
Azért kérdezem mert van egy Sony DVP-NS33 tip. dvd lejátszóm, és kb 10-12 filmet csak fekete fehérben hajlandó lejátszani. Azok a filmek problémásak amiket én konvertáltam Divx-ből dvd-re, és a beállításoknál AUTO-n hagytam a NTSC/PAL beállítást (WINAVI).

Üdv:

#3045 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 11:28

Idézet: csabors - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 11:49

Sziasztok.

Azt szeretném kérdezni, hogy NTSC tipusú dvd lemezt milyen programmal lehet PAL rendszerüvé varázsolni?
Azért kérdezem mert van egy Sony DVP-NS33 tip. dvd lejátszóm, és kb 10-12 filmet csak fekete fehérben hajlandó lejátszani. Azok a filmek problémásak amiket én konvertáltam Divx-ből dvd-re, és a beállításoknál AUTO-n hagytam a NTSC/PAL beállítást (WINAVI).

Üdv:

Nálad a TV-vel lesz gond azaz valószínű a TV-d nem képes NTSC-re. A DVP-NS33 kezeli az NTSC lemezeket. Még arra is képes, hogy NTSC-->PAL konverziót végezzen azaz NTSC lemezeket PAL60-ban nyomja ki a kimeneten és így a PAL normás TV-n is színes lesz a kép. Csak be kell állítani a lejátszó menüjében. (ez benne kell, hogy legyen a készülék kézikönyvében)

#3046 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 12:03

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 12:28

Nálad a TV-vel lesz gond azaz valószínű a TV-d nem képes NTSC-re. A DVP-NS33 kezeli az NTSC lemezeket. Még arra is képes, hogy NTSC-->PAL konverziót végezzen azaz NTSC lemezeket PAL60-ban nyomja ki a kimeneten és így a PAL normás TV-n is színes lesz a kép. Csak be kell állítani a lejátszó menüjében. (ez benne kell, hogy legyen a készülék kézikönyvében)

Szia.

Köszi a választ. Eddig egy Daytek dvd lejátszóm volt, teljesen rendben volt vele minden (mármint színkezelésileg). Azért megnézem a kézikönyvet bár NTSC/PAL konverzióra utalást nem találtam. A kézikönyv ilyen tipusú problémára olyan csatlakozó beszerzését javasolja (SCART) aminek minden "lába" be van kötve. De olyat meg nem találtam...

Üdv

#3047 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 12:18

Idézet: csabors - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 13:03

Szia.

Köszi a választ. Eddig egy Daytek dvd lejátszóm volt, teljesen rendben volt vele minden (mármint színkezelésileg). Azért megnézem a kézikönyvet bár NTSC/PAL konverzióra utalást nem találtam. A kézikönyv ilyen tipusú problémára olyan csatlakozó beszerzését javasolja (SCART) aminek minden "lába" be van kötve. De olyat meg nem találtam...

Üdv

Ha a TV-den van SCART akkor SCART-SCART kábellel kösd be. Ezt bármelyik házimozi kellékeket forgalmazó üzletben kapsz. Egyébként a Sony menüjében be lehet állítani, hogy NTSC-t NTSC-ben vagy PAL60-ban nyomja ki. Ha SCART-al kötöd be és a TV-d alkalmas RGB fogadására akkor a lejátszó menüjében erre kapcsold a SCART-ot mert így lesz a legjobb képe.

Javaslom a HAMA kábeleket.
Teljes bekötésű (RGB, S-VIDEO, Composite) SCART:
Kép

Szerkesztette: wpepi 2006. 04. 19. 12:22 -kor

#3048 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 12:26

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 12:28

Szia.

Üdv

#3049 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 13:49

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 13:18

Ha a TV-den van SCART akkor SCART-SCART kábellel kösd be. Ezt bármelyik házimozi kellékeket forgalmazó üzletben kapsz. Egyébként a Sony menüjében be lehet állítani, hogy NTSC-t NTSC-ben vagy PAL60-ban nyomja ki. Ha SCART-al kötöd be és a TV-d alkalmas RGB fogadására akkor a lejátszó menüjében erre kapcsold a SCART-ot mert így lesz a legjobb képe.

Javaslom a HAMA kábeleket.
Teljes bekötésű (RGB, S-VIDEO, Composite) SCART:
Kép

SCART-SCART kábellel van összekötve. Igaz ugyan, hogy univerzális csomag -egy kábel- tízféle csatlakozóval, de eddig működött... Ennek a Sonynak nem lehet a menüjében állítani olyat ami nekem kell...  Idézek a kézikönyvből:
"Ha NTSC rendszerben felvett lemezt játszik le, a készülék NTSC színrendszerben továbbítja videó jelet a külső berendezés felé. Ezért a kép nem minden esetben jelenik meg a PAL rendszerű televíziók kéernyőjén. Ebben az esetben nyissa ki a lemeztartót, és vegy ki a lemezt."

Ez a teljesbekötésű megoldja a gondom?

Üdv:

#3050 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 14:04

Idézet: csabors - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 14:49

SCART-SCART kábellel van összekötve. Igaz ugyan, hogy univerzális csomag -egy kábel- tízféle csatlakozóval, de eddig működött... Ennek a Sonynak nem lehet a menüjében állítani olyat ami nekem kell...  Idézek a kézikönyvből:
"Ha NTSC rendszerben felvett lemezt játszik le, a készülék NTSC színrendszerben továbbítja videó jelet a külső berendezés felé. Ezért a kép nem minden esetben jelenik meg a PAL rendszerű televíziók kéernyőjén. Ebben az esetben nyissa ki a lemeztartót, és vegy ki a lemezt."

Ez a teljesbekötésű megoldja a gondom?

Üdv:

Csak akkor ha a TV-d képes NTSC jel fogadására. Előbb nézd meg a TV-d dokumentációját, hogy mit ír az NTSC-ről és, hogy támogatja e az RGB bemenetet a SCART-on. Ha nem akkor sajna csak fekete-fehér lesz az anyag.

#3051 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 14:25

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 15:04

Csak akkor ha a TV-d képes NTSC jel fogadására. Előbb nézd meg a TV-d dokumentációját, hogy mit ír az NTSC-ről és, hogy támogatja e az RGB bemenetet a SCART-on. Ha nem akkor sajna csak fekete-fehér lesz az anyag.

Feltételezem, hogy képes NTSC fogadására. Doksi már rég nincs meg... Kb 7-8 éves Phillips mindenféle csatlakozóval S-videó, RCA in-out, SCART 2db ami annak idelyén csak a "prémium" kategóriába volt divat... szerintem. Németországból származik...
A 4000ft-os Daytekkel MIÉRT működött minden normálisan? A 19670ft-os Sonyval meg miért nem???!!!!!
Kidobom az ablakon.
Esetleg az eredeti kérdés miszerint valami program?

Üdv:

#3052 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 15:16

Idézet: csabors - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 15:25

Feltételezem, hogy képes NTSC fogadására. Doksi már rég nincs meg... Kb 7-8 éves Phillips mindenféle csatlakozóval S-videó, RCA in-out, SCART 2db ami annak idelyén csak a "prémium" kategóriába volt divat... szerintem. Németországból származik...
A 4000ft-os Daytekkel MIÉRT működött minden normálisan? A 19670ft-os Sonyval meg miért nem???!!!!!
Kidobom az ablakon.
Esetleg az eredeti kérdés miszerint valami program?

Üdv:

Attól mert Philips még nem kötelező, hogy támogassa az NTSC-t. (NTSC-ből is 2 féle van azaz van a japán NTSC és van az USA NTSC)
A TV-dnek nézz utána a neten (pld. a típus alapján a google-ban) mert ha 2db SCART-ból az egyik támogatja az RGB-t akkor mindenképpen jobb képed lesz és lehet, hogy RGB-vel megoldódik az NTSC gond is.

#3053 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 16:30

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 16:16

Attól mert Philips még nem kötelező, hogy támogassa az NTSC-t. (NTSC-ből is 2 féle van azaz van a japán NTSC és van az USA NTSC)
A TV-dnek nézz utána a neten (pld. a típus alapján a google-ban) mert ha 2db SCART-ból az egyik támogatja az RGB-t akkor mindenképpen jobb képed lesz és lehet, hogy RGB-vel megoldódik az NTSC gond is.

No kipróbáltam a "hálószobai kistv-vel "és működik rendesen. Tehát már nem támogat tévém valamit amit a Daytekel támogatott.
A 4000ft-os Daytekkel MIÉRT működött minden normálisan? Ugyanaz a tv, kábel... A 19670ft-os Sonyval meg miért nem???!!!!! A Daytek ezek szerint okosabb/igénytelenebb...
Azért kőszia a segítséget!!!!

A szoftveres út nem járható?

Üdv:Csaba

#3054 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 16:37

csak egy pár kérdés: a tévékártyák nem szoktak meghasalni a villámlástól? jó természetesen nem arra gondolok hogyha belecsap az antennába a villám, de ha pl be van dugva a légkábel, közben vihar van, akkor nem lehet-e valami gebasz. hm? :confused:

Szerkesztette: monolith 2006. 04. 20. 16:38 -kor

"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#3055 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 17:39

Ugyanúgy elektronikus áramköröket tartalmaz és legtöbbször a bemenő fokozat teljesen hasonló egy TV-jéhez. Ezért ugyanúgy ki is purcanhat  mint bármi más a PC-ben vagy egy TV-ben!

Szerkesztette: wassermann 2006. 04. 23. 17:41 -kor

#3056 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 20:54

azé vadállat nem vagyok, ennyit én is tudok. nem ezért kérdeztem. mindegy
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#3057 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 10:01

Szüleim kérésére egy DV8-as SONY kameráról FireWire-n keresztül átvettem a gépemre a kamerával készített felvételeket. Tettem mindezt azért, mert gondoltam, majd pik-pak kiírom nekik DVD-re a felvételeiket. Erre egy csomó AVI fájlt kaptam eredményül (minden jelenetet/felvételt külön fájlban helyezett el), ráadásul méretben is bő 10GB lett.
Hogyan tudok én ebből (lehetőleg egyszerű módon) DVD-t készíteni?
Mivel már beleolvasgattam a fórumba, láttam hogy menüt is kelllene készíteni. Ez negyon bonyolult vagy ki lehet hagyni?
Jó lenne, ha a külön felvett jelenetek (amit a számítógépem is külön AVI fájlonként szedett le a kameráról), továbbra is külön jelenetekben lennének. Ennek megoldása bonyolult?
Persze lehet, hogy ezek már mind kivesézett kérdések, így én egy részletes válasz helyett megelégednék egy érthető leírásról szóló linkkel is.
Válaszokat előre is köszönöm.

#3058 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 09:06

ezekbol dvd-t sokfele programmal lehet. Pl. a Pinnacle Studio 9, 10 is jo erre vagy pedig, pl. Cyberlink PowerDirector 5. Hatranyuk, hogy elegge draga progik.  :(

#3059 Felhasználó inaktív   wdragon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 01. 20:55

Sziasztok!

Mivel tudnék átkonvertálni AVI állományokat MJPEG-be?
A gspot szerint ilyen tulajdonságai vannak: 4CC: MJPG  Name: Motion JPEG including Huffman Tables
visszafelé működik, avit tudok csinálni belőle de nem találtam olyan progit amivel aviból csinálhatok mjpg formátumú videót, vagy nem értek hozzá és nem vettem észre ilyen lehetőséget.
ALAPLAP: ASUS K8N,    CPU: AMD Sempron 2600+,    RAM: 1024Mb PC2700,    VGA: ASUS A9550GE/TD 256Mb,    HDD: SAMSUNG SP1203N, SAMSUNG HD160JJ

#3060 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 00:23

Idézet: wdragon - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 21:55

Sziasztok!

Mivel tudnék átkonvertálni AVI állományokat MJPEG-be?
A gspot szerint ilyen tulajdonságai vannak: 4CC: MJPG  Name: Motion JPEG including Huffman Tables
visszafelé működik, avit tudok csinálni belőle de nem találtam olyan progit amivel aviból csinálhatok mjpg formátumú videót, vagy nem értek hozzá és nem vettem észre ilyen lehetőséget.

Nem igazán értelek. Az MJPEG is AVI. Az AVI egy gyűjtőnév (Audio Video Interleraved).
Az MJPEG az a Motion JPEG rövidítése melyet MJPG-nek is szoktak írni.
Az AVI gyűjtőnéven belül az állományokat a formátumuk (tömörítési eljárásuk) különbözteti meg. Van DV AVI, MJPEG AVI , stb.
Szóval az MJPEG és az MJPG ugyanazt a Motion JPEG tömörítési formátumot jelöli.

Téma megosztása:

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó