HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#1081 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 21. 17:58

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 17:40

Igen, használható, már csak azért is, mert a QA a "nem letölthető" videókat is letölti :)

Köszi, prószálom!  :respect:
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#1082 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 19:34

A WinDVD7-ben alúl és felűl is van egy világosabb csík, elég zavaró filmnézés közben, csak teljesképen látszik és amikor csak a film megy, pont odáig látszik ahova előjön a menü rész amikor rákattintok a filmre. Ez másnál is látszik ez?  :think:
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1083 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 21. 21:04

Idézet: Misi_D - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 17:37

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy ha egy "netes" videót (szóval nem letölthetőt, steam-nek nevezik, ugye?) szeretnék megnézni, ami Quicktime-ot igényelne, akkor is használható a Quicktime Alternative? Szinte minden filmet Mplayerrel nézek, nem szeretek mást fölpakolni, pláne nem a Quicktime-ot.

Sőt, maga az mplayer is használható, csak töltsd le a codeccsomagot is az mplayerhez. :)

#1084 Felhasználó inaktív   Szanya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 22. 12:48

Hogyan lehet számítógépen audió CD- t hallgatni úgy, hogy ne terheljem vele a procit?
"Cyborgból nem lesz gépsonka." - Szanya csak egy van! -
www.vitorlasoktatas.hu

#1085 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 22. 13:23

Idézet: Szanya - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 12:48

Hogyan lehet számítógépen audió CD- t hallgatni úgy, hogy ne terheljem vele a procit?

CD-meghajtót hangkártyával összeköt, digitális lejátszás kikapcsol. Szerintem nem éri meg, nem használ annyi erőforrást, hogy feltűnjön a különbség.

#1086 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 10:32

felteszem itt is a kérdésemet, mert egyelőre nem kaptam választ a másik topikban :)

Sziasztok,

egy kis segítségre lenne szükségem:

adott egy szerintem ideális középkonfig: NF7, 2800+ Barton, 1GB Samsung dualban és egy 9600 XT karesz... és divx-xvid filmek lejátszása dc-zés közben enyhén akadozik, érezhetően, kissé zavaróan. Talán a hangon is lehet érezni, ha kirakom tv-re, jobban látható.    A filmek vinyóról mennek. Ha nem megy a dc ált. nincs ilyen gond (zdc++ 0.668). Codec Pack nastaveni all in 1 (asszem) van fent (tudom, ne legyen codec pack, de ez még egészen optimális)

szóval, várom a segítő válaszokat, segítő ötleteket!

Szerk: még annyit, hogy a dc kb. 10-15%-ot vesz el, mem is gyak. szabad

Üdv.
Matternoster

M2N-SLI- AMD Athlon X2 5000+ (Windsor) - 2x1 Gb Kingston 800 MHz - ASUS nVIDIA 8600 GT 256 Mb- Samu (2x320 Gb SATA) - Seagate (80 Gb ATA) - Samu SH-S223Q - Chieftec 400W

#1087 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 12:21

Idézet: matternoster - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 9:32

felteszem itt is a kérdésemet, mert egyelőre nem kaptam választ a másik topikban :)

Sziasztok,

egy kis segítségre lenne szükségem:

adott egy szerintem ideális középkonfig: NF7, 2800+ Barton, 1GB Samsung dualban és egy 9600 XT karesz... és divx-xvid filmek lejátszása dc-zés közben enyhén akadozik, érezhetően, kissé zavaróan. Talán a hangon is lehet érezni, ha kirakom tv-re, jobban látható.    A filmek vinyóról mennek. Ha nem megy a dc ált. nincs ilyen gond (zdc++ 0.668). Codec Pack nastaveni all in 1 (asszem) van fent (tudom, ne legyen codec pack, de ez még egészen optimális)

szóval, várom a segítő válaszokat, segítő ötleteket!

Szerk: még annyit, hogy a dc kb. 10-15%-ot vesz el, mem is gyak. szabad

Üdv.

Szia, szerintem teljesen normális a dolog.
A DC p2p szoftver, tehát a működése olyasmi lehet, hogy sok-sok szálon fogadsz és ír a vinyóra, illetve sok-sok szálon adsz, amit a vinyóról innen-onnan összevissza nagy tekeréssel összeszed.

A következőket jutnak eszembe a teljesség igénye nélkül :

- a DC megosztási, illetve letöltési könyvtára ne azon a vinyón legyen, amelyikről a filmet játszod, sőt ha lehet más IDE vezérlőn legyen
- a média lejátszó program prioritását állítsd magasabbra (opciók/ha nincs akkor feladatkezelő etc)
- a DC program prioritását állítsd alacsonyabbra (opciók/ha nincs akkor feladatkezelő etc)
- a média lejátszó programban/kodekben kapcsolj ki minden minőségjavító funkciót
- ha 1 GB memcsid van, akkor ha meg lehet adni a DC programban adatátviteli puffert, akkor ezt állítsd magasabbra, de a feltöltés még ekkor is vinyóigényes lesz hiszen mondjuk 40GB megosztásnál (úristen) 1GB puffer nem fog tudni eltárolni 40GB adatot.
- Próbálj ki más média lejátszót, és/vagy adjál meg nagyobb puffert a média lejátszónak (1GB memcsit ki szabad használni, ne csak ott feszítsen a gépben).
- Hardveres hálókártya
- Hálókártya IRQ-ja ne ütközzön más eszközzel,
Egyik kollega nyihog aki már DC-t élőben is látott :
- a DC programban ne legyen bekapcsolva a kis méretű puffer küldésnél funkció (ami elvileg a feltöltést lassítja kicsit, de nagyon teker tőle a vinyó)
- DC programban meg lehet adni a feltöltéskor tömörítést, ez vedd gyengébbre
- TTH (ez valami checksum) ellenőrzést lehetőleg alacsony prioritással hajtsa végre

Ezt lehetne ragozni a végtelenségig, elolvasod az általad használt DC program opcióit, ott fel lesz tüntetve hogy ha kikapcsolod/bekapcsolod, csökken a CPU terhelés (főleg vizuális dolgok).

- ne DC-zz film nézés alatt

#1088 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 14:00

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. jan. 23., hétfő - 11:21

Szia, szerintem teljesen normális a dolog.
A DC p2p szoftver, tehát a működése olyasmi lehet, hogy sok-sok szálon fogadsz és ír a vinyóra, illetve sok-sok szálon adsz, amit a vinyóról innen-onnan összevissza nagy tekeréssel összeszed.

A következőket jutnak eszembe a teljesség igénye nélkül :

- a DC megosztási, illetve letöltési könyvtára ne azon a vinyón legyen, amelyikről a filmet játszod, sőt ha lehet más IDE vezérlőn legyen
- a média lejátszó program prioritását állítsd magasabbra (opciók/ha nincs akkor feladatkezelő etc)
- a DC program prioritását állítsd alacsonyabbra (opciók/ha nincs akkor feladatkezelő etc)
- a média lejátszó programban/kodekben kapcsolj ki minden minőségjavító funkciót
- ha 1 GB memcsid van, akkor ha meg lehet adni a DC programban adatátviteli puffert, akkor ezt állítsd magasabbra, de a feltöltés még ekkor is vinyóigényes lesz hiszen mondjuk 40GB megosztásnál (úristen) 1GB puffer nem fog tudni eltárolni 40GB adatot.
- Próbálj ki más média lejátszót, és/vagy adjál meg nagyobb puffert a média lejátszónak (1GB memcsit ki szabad használni, ne csak ott feszítsen a gépben).
- Hardveres hálókártya
- Hálókártya IRQ-ja ne ütközzön más eszközzel,
Egyik kollega nyihog aki már DC-t élőben is látott :
- a DC programban ne legyen bekapcsolva a kis méretű puffer küldésnél funkció (ami elvileg a feltöltést lassítja kicsit, de nagyon teker tőle a vinyó)
- DC programban meg lehet adni a feltöltéskor tömörítést, ez vedd gyengébbre
- TTH (ez valami checksum) ellenőrzést lehetőleg alacsony prioritással hajtsa végre

Ezt lehetne ragozni a végtelenségig, elolvasod az általad használt DC program opcióit, ott fel lesz tüntetve hogy ha kikapcsolod/bekapcsolod, csökken a CPU terhelés (főleg vizuális dolgok).

- ne DC-zz film nézés alatt

mindenesetre köszönöm a helpet  :respect:

mindent ki fogok próbálni, egyébként nagyon gyerek vagyok dc-terén, gyakorlatilag nem is használom :D de tegnap ez a probléma kicsit bosszantó volt...mindenesetre kösz neked és a kollégának is a háttérben :)

Üdv.
Matternoster

M2N-SLI- AMD Athlon X2 5000+ (Windsor) - 2x1 Gb Kingston 800 MHz - ASUS nVIDIA 8600 GT 256 Mb- Samu (2x320 Gb SATA) - Seagate (80 Gb ATA) - Samu SH-S223Q - Chieftec 400W

#1089 Felhasználó inaktív   matternoster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 19:12

hello!

a priorítás beállítása ésa kis méretű puffer kikapcsolása látszólag megoldotta a problémát, kiváncsi vagyok hosszú távon!

Köszönettel!
Matternoster

#1090 Felhasználó inaktív   shee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 24. 18:49

Nem tudom h jó topikba irok-e, de egy kis segítségre lenne szükségem...töltök le filmet, aminek tsxvid ?? a formátuma...egyelőre semmit sem találta ami meg tudná nyitni...Meg tudná valaki esetleg mondani, hogy mivel kellene?

#1091 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 18:55

Idézet: shee - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 18:49

Nem tudom h jó topikba irok-e, de egy kis segítségre lenne szükségem...töltök le filmet, aminek tsxvid ?? a formátuma...egyelőre semmit sem találta ami meg tudná nyitni...Meg tudná valaki esetleg mondani, hogy mivel kellene?

Szerintem xvid-el tömörített avi fájl lehet az, ha a kiterjeszése nem avi is, akkor is le tudja játszani az általad preferált player, ha van codec hozzá (ne duplaklikkel póbáld elindítani, hanem a programból megnyitással, vagy a kiterjesztését írd át avi-ra).

#1092 Felhasználó inaktív   shee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 24. 19:12

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. jan. 24., kedd - 18:55

Szerintem xvid-el tömörített avi fájl lehet az, ha a kiterjeszése nem avi is, akkor is le tudja játszani az általad preferált player, ha van codec hozzá (ne duplaklikkel póbáld elindítani, hanem a programból megnyitással, vagy a kiterjesztését írd át avi-ra).

Tényleg, így sikerült megnyitni!Köszönöm. Viszont valamiért nem játssza le rendesen de arra már megpróbálok magamtól rájönni hogy miért.:)

#1093 Felhasználó inaktív   swarci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 11:12

Sziasztok!

Bocs nem tudom, hogy jó helyen kérdezek, de szóljatok, ha nem jó helyen és  mondjátok, hogy hol tehetem fel alábbi kérdésem.
Videó lejátszási problémám van minden lejátszó, nem tudja az épen futó videót teljes képernyőn lejátszani, bármilyen formátum legyen. Vagyis a teljes képernyő sötét.
Minden, ami eszembe jutott megcsináltam lejátszókat újra telepítettem kodekeket, beállításokat átnéztem.
Van egy érdesség a gép indításakor, elindul teljeképernyőn bármelyik lejátszón, kivéve, ha bármilyen alkalmazást előtte elindítok, vagy akár 1 dokot megnyitok, mert akkor a fenti probléma lép elő.

Előre is köszönöm a segítséget, Swarci

Szerkesztette: swarci 2006. 01. 26. 11:23 -kor

#1094 Felhasználó inaktív   Szanya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 08:50

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. jan. 22., vasárnap - 14:23

CD-meghajtót hangkártyával összeköt, digitális lejátszás kikapcsol. Szerintem nem éri meg, nem használ annyi erőforrást, hogy feltűnjön a különbség.

Össze van kötve. Hogy kapcsolom ki a digit lejátszást?
Köszi.
www.vitorlasoktatas.hu

#1095 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 27. 11:08

Idézet: Szanya - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 7:50

Össze van kötve. Hogy kapcsolom ki a digit lejátszást?
Köszi.

Sajátgépben jobbklikk a CD-re, Tulajdonságok/Hardver, CD-t kiválaszt, majd Tuladonságok/Tulajdonságok, és lent pipa kiszed.

#1096 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 28. 15:01

Idézet: swarci - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 11:12

[...]
Videó lejátszási problémám van minden lejátszó, nem tudja az épen futó videót teljes képernyőn lejátszani, bármilyen formátum legyen. Vagyis a teljes képernyő sötét.
[...]

Csak fullscreen esetén fekete a lejátszás, ablakban rendben megy?
Amúgy valami kodek kavarodás lehet ott, nem lehet, hogy valamilyen packot is telepítettél mellesleg?

Ki kellene próbálni az MPlayer-t, mert az nem a Windows kodekeket használja lejátszáshoz, hanem a sajátjait. Ha úgy megy rendesen, akkor szoftveres hiba van, érdemes minden kodeket leszedni (már ha ez lehetséges utólag...), és csak a legfontosabbakat visszatenni.

#1097 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 16:38

Sziasztok!
A gondom az a csík, ami a képen látszódik alul. Megnéztem más filmmel is, megvan a csík. media player classic és wmplayer is odarakja. Eddig mintha nem lett volna. Mi lehet ez? Mit állíthattam el?
A film hdtv rip, sima divxnél nincs gond.
Kép
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1098 Felhasználó inaktív   Szanya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 20:12

Idézet: tlala - Dátum: 2006. jan. 27., péntek - 12:08

Sajátgépben jobbklikk a CD-re, Tulajdonságok/Hardver, CD-t kiválaszt, majd Tuladonságok/Tulajdonságok, és lent pipa kiszed.

Minden megvan. Betettem a CD- t is. Pörög is. A lejátszást mivel indítom, mert ezeken a modern cuccokon már nincs play gomb.
Mert ugye az lenne a lényeg, hogy Winamp, Media Player stb ne induljon el.

Szerkesztette: Szanya 2006. 02. 02. 20:13 -kor

www.vitorlasoktatas.hu

#1099 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 01:21

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 16:38

A gondom az a csík, ami a képen látszódik alul. Megnéztem más filmmel is, megvan a csík. media player classic és wmplayer is odarakja. Eddig mintha nem lett volna. Mi lehet ez? Mit állíthattam el?
A film hdtv rip, sima divxnél nincs gond.

http://img417.images...332/miez3qj.jpg

Arra tippelek, hogy ilyen a kep, tartalmaz alul par pixel magas szurke csikot. Nezd meg vagy VirtualDubbal, vagy VirtualDubModdal.

De emplelyerrel is megprobalhatod:

oss.netfarm.it/mplayer-win32.php -> [Precompiled Mplayer binaries - Bistream Vera Font included]

ffdshow.faireal.net/mirror/mplayer by celtic_druid

#1100 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 01:54

Idézet: blash - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 1:21

Arra tippelek, hogy ilyen a kep, tartalmaz alul par pixel magas szurke csikot. Nezd meg vagy VirtualDubbal, vagy VirtualDubModdal.

De emplelyerrel is megprobalhatod:

oss.netfarm.it/mplayer-win32.php -> [Precompiled Mplayer binaries - Bistream Vera Font included]

ffdshow.faireal.net/mirror/mplayer by celtic_druid

Nos kiderült, hogy a purevideo codecet nem szereti :( Megnéztem a powerdvd codecjével mplayer alatt, és bekapcsolt hardveres gyorsítás mellett ott a csík, kikapcsolt hw acceleration mellett meg nincs csík. purevideoban hiába kapcsolom ki, akkor is van csík :think:  Most a powerdvd codecet állítottam defaultra, hw acc off, így 40-50% a procihasználat, de simán viszi, és csík sincs. De ez nem az igazi, mert mégiscsak mennie kellene a hw gyorsításnak is, nem?
- Where are we going?
- Let's go find out.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »