HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#1521 Felhasználó inaktív   Silverwood 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 08. 12:32

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy ilyen "típusú" fájlom: (HDTV) (1280x720) [XviD AC3]. Lehet codec baja, ha azt csinálja, hogy a hang rendesen sebességgel megy a kép meg lassabban aztán, időnként ugrik egyet, akkor pár másodpercig szinkronban vannak aztán megint kezdődik előről. Már két külön verziónál is csinálta, ezért gondolom, hogy nem a fájjlal van gond. Ha valaki tud valami megoldást azt megköszönném, Ja és egész bátran lehet szájbarágósan fogalmazni, mert nem nagyon értek a témához, és nagyon fontos lenne. Akármilyen megoldásra(codec, lejátszó) vevő vagyok, csak le bírjam játszani. Lehet, hogy volt róla szó korábban, de most egyszerűen nincs időm végig olvasni.
Előre is köszi!

#1522 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 08. 13:15

Idézet: Silverwood - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 12:32

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy ilyen "típusú" fájlom: (HDTV) (1280x720) [XviD AC3]. Lehet codec baja, ha azt csinálja, hogy a hang rendesen sebességgel megy a kép meg lassabban aztán, időnként ugrik egyet, akkor pár másodpercig szinkronban vannak aztán megint kezdődik előről. Már két külön verziónál is csinálta, ezért gondolom, hogy nem a fájjlal van gond. Ha valaki tud valami megoldást azt megköszönném, Ja és egész bátran lehet szájbarágósan fogalmazni, mert nem nagyon értek a témához, és nagyon fontos lenne. Akármilyen megoldásra(codec, lejátszó) vevő vagyok, csak le bírjam játszani. Lehet, hogy volt róla szó korábban, de most egyszerűen nincs időm végig olvasni.
Előre is köszi!

Lehet hogy nincs elég erőforrásod a normális lejátszásához?

#1523 Felhasználó inaktív   Silverwood 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 08. 17:04

Idézet: mzso - Dátum: 2006. dec. 8., péntek - 13:15

Lehet hogy nincs elég erőforrásod a normális lejátszásához?

Pontosan mire gondolsz? Mi kellene egy ilyen lejátszásához? Eddig nem volt semmivel problémám, persze ez valóban egy elég nagy fájl...

#1524 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 20:30

Ird be ide a konfigodat, peldaul cpu, vga, driverek stb.

#1525 Felhasználó inaktív   vamosip 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 14:57

Sziasztok!

Nekem olyan gondom van, hogy mióta feltettem a legújabb AC3Filtert (1.1.1), azóta véletlenszerűen visszaáll a hangszóróbeállítás 2.0-ra 5.1-ről. Két felhasználó van a rendszerben, mindkét helyen jelentkezik ez a probléma.

K-Lite codec van fent, eddig semmi gond nem volt vele. Az AC3Filter alapban "As Is" hangszóróbeállításon van, igy jól szól, ha viszont "3+2+SW"-re állítom lehalkul minden és a Creative Surround Mixer-ben csak az alapértelmezett EAX-nál van hang, bármilyen EQ-beállításnál tök süket.

Ötlet?

Config: SB Live 5.1, Creative 5.1 5300 hangfalszett. XP SP2

#1526 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 08:35

Sziasztok!

Volna egy olyan problémám ,hogy letöltötem netről két videót és a WMP kodekhiányra hivatkozva nem hajlandó lejátszani ,viszont a VLC simán lejátsza.
Mindkét videó AVI kiterjesztésű és a célom velük az volna ,hogy NeroVisionExpress-el átkódoljam és készítsek belőle egy DVD-t ,de az is azt mondja mindkét file-ra ,hogy nem illeszthető be. :(

Mi lehet a gond? :confused:
Mit lehet ezzel kezdeni?És miért van az ,hogy a VLC mindent lejátszik a rohadt WMP meg nem? :reklamacio:

Előre is köszi a válaszaitokat! :respect:

Szerk.:

Jah és még annyit ,hogy a NeroShowtime is hajlandó lejátszani őket ,bár feldob egy ilyen ablakot mellé.:

Csatolt fájl:

Szerkesztette: chris77 2006. 12. 20. 08:52 -kor

#1527 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 11:10

senki?  :confused:  :(

#1528 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 13:54

:think:

#1529 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 14:07

Idézet: chris77 - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 8:35

[...]
Mi lehet a gond? :confused:
Mit lehet ezzel kezdeni?És miért van az ,hogy a VLC mindent lejátszik a rohadt WMP meg nem? :reklamacio:
[...]

A VLC beépített kodekeket tartalmaz, a WMP meg a rendszer-kodekeket hívja meg lejátszáskor, ebből kitalálható, hogy a kérdéses kodek nincs nálad feltelepítve. GSpot-al megnézed mi kellene hozzá, megkeresed-felrakod. Sűrűn ajánlottam már ebben a topokban a CCCP (Combined Community Codec Pack) használatát, valószínűleg nem sok olyasmivel találkozol, ami azzal ne tudnál lejátszani (tartalmazza az mpc - Media Player Classic - legutolsó változatát, azzal érdemes kezelni a filmeket).

OFF: nem kellene uppolni, ez végülis nem egy support szolgálat...

#1530 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 14:24

Köszi SuMMeR megprószálom!

Az upplolásért meg bocsi  :respect:  csak itt a melóhelyemen kéne megoldanom és 16-ig vagyok ,ezért volna sürge.

Amúgy ezt a CCCP-t honnan töltsem le ,mert a "hivatalos" oldala ha EZ az ,akkor nem jön be.

Szerkesztette: chris77 2006. 12. 20. 14:28 -kor

#1531 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 14:37

Idézet: chris77 - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 14:24

[...]
Amúgy ezt a CCCP-t honnan töltsem le ,mert a "hivatalos" oldala ha EZ az ,akkor nem jön be.

Nekem se jön be az oldaluk, de itt egy alternatív letöltési oldal: FileForum

Szerk.: Mondjuk, ha átkódolni is szeretnél, akkor mindenféleképpen nézd meg a GSpot-al milyen kodek kell neki, és az a kodeket külön is telepítsd fel. A CCCP ffdshow-t használ, azt meg én nem tudtam rávenni, hogy mondjuk VirtualDub-al használjam, ha felraktam egy egyszerű xvid kodeket, akkor meg ment egyből...

Szerkesztette: SuMMeR 2006. 12. 20. 14:40 -kor

#1532 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 14:49

Közben egy kis vadászattal meglett.Fel is telepítettem.Ezután a WMP lejátszotta ,de az alapprobléma sajnos megmaradt.DVD-t még mindíg nem tudok belőlük csinálni ,mert amikor a Nero beolvasná ez a hibaüzenet fogad  a file nem illeszthető be . :confused:  :(

Közben GSpot-al is megnéztem ezt írta ki : (Ez sima DivX. Vagy nem? :confused:  )

Csatolt fájl:

Szerkesztette: chris77 2006. 12. 20. 14:50 -kor

#1533 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 15:20

Idézet: chris77 - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 14:49

Közben egy kis vadászattal meglett.Fel is telepítettem.Ezután a WMP lejátszotta ,de az alapprobléma sajnos megmaradt.DVD-t még mindíg nem tudok belőlük csinálni ,mert amikor a Nero beolvasná ez a hibaüzenet fogad  a file nem illeszthető be . :confused:  :(

Közben GSpot-al is megnéztem ezt írta ki : (Ez sima DivX. Vagy nem? :confused:  )

Még opendivx-et ír, márpedig az 2001-ben megszűnt, helyette lett az xvid... Mindenesetre ingyen letölthető a divx és az xvid kodek is, szerintem ezekkel már szerkeszthető lenne, de a Nero programját nem ismerem, ha annak van valami hibája, akkor ettől még nem fogod tudni használni. (BTW: a gspot írja, hogy 4 kompatibilis kodek is telepítve van, mik ezek?)

#1534 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 15:25

Ők azok. ;)

Csatolt fájl:

Szerkesztette: chris77 2006. 12. 20. 15:25 -kor

#1535 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 15:27

Amúgy nem ragaszkodom a Nero-hoz.Csak ezt ismertem és eddig bevált.
Ha tudsz nekem valami alternatívát mondani ,amivel elkészíthetem a DVD-t légyszi ne tartsd magadba!  :D

Köszi! :respect:

#1536 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 15:41

A fennti kép alapján nem kodekgond van, hiszen divx és xvid is van már a rendszerben. A gond sejtésem szerint a Nero-val lesz, de itt áll meg az én tudományom, DVD szerkesztéssel sose foglalkoztam, bocs. ;)

#1537 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 08:29

:(

Azért nagyon köszi az eddigi segítségedet is!! :respect:  :respect:

Somebody else?

Szerkesztette: chris77 2006. 12. 21. 09:04 -kor

#1538 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 12:22

A fórum hivatalos nyelve a magyar.

Nerot én se használtam még erre. De a divx4 az mpeg4 variáns (lopott ms codec továbbfejlesztése).
Az mpeg4-ről meg a nero tájékoztat, hogy lejárt az ingyenesség mind a dekódolás, mind a kódolás tekintetében. Tehát nem tudom mit csodálkozol.

Ha nem áldozol pénzt szoftverre (vagy nincs), akkor az ingyenes the film machine programot ajánlom megnézni (google). Ez egy keretprogram, ami egy csomó ingyens cuccot vezérel. Azt hiszem feldob egy ffdshow-t is, tehát valószínű mindent le tud majd játszani/konvertálni. A progi többféle tömörítőt is képes kezelni, a te anyagi helyzetedhez a quenc (gyengébb de gyors) illetve a HC (nagyon jó minőség de lassú) fog megfelelni. Ezeket persze finomhangolni is lehet egyenként minőség tekintetében.

Azon ne csodálkozz, hogy a vlc lejátszik olyat, amit a wmp nem, a vlc többplatformos, tehát nem támaszkodik a windows codecjeire.

#1539 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 07:50

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 13:22

.. a te anyagi helyzetedhez ...

Ismerjük egymást?! :mad:  :reklamacio:

A személyeskedés a fórum nyelve? :confused:

#1540 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 13:53

Idézet: chris77 - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 6:50

Ismerjük egymást?! :mad:  :reklamacio:

A személyeskedés a fórum nyelve? :confused:

Segítettem neked, méghozzá célzottan, minek ajánljak neked drága, jó minőségű szoftvert ha még egy nérót  sem tudsz megvenni? Legközelebb figyelek majd rá hogy neked többet ne adjak tanácsot.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.