HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 27. 18:16

:offtopic:
Nem szeretnék beleszólni, de mikk2000 tényleg nagyon korrekt segítséget nyújtott, amit te (chris77) valamiért személyeskedének véltél. Ha nem fogadsz el másoktól segítséget, akkor ne is kérj.
Bocs, de az kikívánkozott belőlem. Részemről befejeztem, nem szeretnék feleslegesen veszekedni.
On.
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

#1542 Felhasználó inaktív   Razor 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 22:28

Szisztok

Rátudom venni a MP10-et hogy lejátsza az srt kiterjesztésű feliratokat is? Próbáltam de nem sikerült. Vagy milyen lejátszót ajánlotok erre a célra?

#1543 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 22:41

MP10-et nem ismerem, már az elődjeit sem szerettem.  :)
Én video lejátszására a Crytal Player használom, de nagyon jó kis progi a BS Player és ha kodekekkel sem akarsz vesződni, akkor a VLC Player. Igaz az utóbbi kezelése kicsit nehezebb.
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

#1544 Felhasználó inaktív   Razor 2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 23:00

Idézet: Bocee - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 22:41

MP10-et nem ismerem, már az elődjeit sem szerettem.  :)
Én video lejátszására a Crytal Player használom, de nagyon jó kis progi a BS Player és ha kodekekkel sem akarsz vesződni, akkor a VLC Player. Igaz az utóbbi kezelése kicsit nehezebb.

Crystal Playert már feltettem, de gyorsítva játsza le pont azokat a videókat amiket meg akarok nézni. A VLC-t használtam de ha jól emléxek akkor az sem kezeli a feliratot. Marad a BS Player amit megintcsak használtam már, de vajon kezeli a feliratokat rendesen?

Szerk: Letöltöttem a BS Playert és mennek a feliratok.  :up:

Szerkesztette: Razor 2 2006. 12. 28. 23:08 -kor

#1545 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 00:31

Idézet: Razor 2 - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 22:00

Crystal Playert már feltettem, de gyorsítva játsza le pont azokat a videókat amiket meg akarok nézni. A VLC-t használtam de ha jól emléxek akkor az sem kezeli a feliratot. Marad a BS Player amit megintcsak használtam már, de vajon kezeli a feliratokat rendesen?

Szerk: Letöltöttem a BS Playert és mennek a feliratok.  :up:

Kezeli a VLC is, igaz, talán manuálisan kell betölteni hozzá a feliratot.

A Crystal "gyorsítva" játszik le videókat? Ez hogy sikerült? :)

#1546 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 15:15

Meg tudna vki mondani, hogy Media Player Classichoz mit kell feltennem, hogy a dualaudio-s aviknal tudjak valasztani a hangsavok kozott?
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#1547 Felhasználó inaktív   Max Payne 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 29. 16:31

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 15:15

Meg tudna vki mondani, hogy Media Player Classichoz mit kell feltennem, hogy a dualaudio-s aviknal tudjak valasztani a hangsavok kozott?

Semmit. Alapból tudja ezt a funkciót.
  • Play > Audio >
vagy
  • Navigate > Audio Language >

Hogyan kérdezzünk okosan...

They come, they fight, they destroy, they corrupt. It always ends the same.

#1548 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 01:06

Pedig nalam nem megy. Szurkek ezek a mezok. :confused:
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#1549 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 19:38

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 1:06

Pedig nalam nem megy. Szurkek ezek a mezok. :confused:

Mpc-vel nálam se mindig ment. Néha ugyanazzal a fájlal  jó volt, néha meg nem.
Próbáld ki kmplayerrel, vagy crystal playerrel ezekkel eddig nekem minden dual audios ment.

#1550 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 19:37

üdv

story:
nálam örökletes és visszatérö probléma a wmv fileok lejátszása
kedvenc playerem a zoom player ragaszkodom is hozzá, avikat lejátsza mpeget is többnyire de wmv-vel szarakodik... tudtommal csak rám jellemző probléma, sose segit senki  :(

környezet:
k-lite kodek pakk expert play modba (gyakorlatilag egy szem ffdshow meg néhány apróság)
ffdshow beallitva wmv dekodolasra is de nem számit semmit
dualmonitor (nemtom hasznos info-e)
ace mega kodek pakkbol microsoft kodekek felrakva (máshogy nem képes lejátszani a gép 1 wmv-t se, nem tudom miért. a wm9codes.exe vagy mi felrakasa utan sem... és ez több win ota is igy van :eek: )

jelenség:
állókép, vagy seekelésnél bepörög a következö keyframeig plusz a képre rak egy olyan effektet mint a photoshop vizfesték filter, ez szineket is átalakitja stb
ez overlay mixer, wmr7 és wmr9 alatt van, standard overlay-on müködik szépen a lejatszas olyan mint a winmedia playerben, csak igy meg nemmennek az xvidek (fekete kép) és amugysem lehet belöle screenshotot csinalni ugy mint wmr9-nél

egyik megoldásom az hogy bsplayerezek annak van internal renderer overlay-a azon minden mukodik tokeletesen, screenshotolni is lehet, csak maga a program nemigazán jon be meg nincs a megszokott skinem.. meg amugy sem tetszik felépitése...

masik hogy betarsitom a wmv-ket wmplayerbe, csak ez olyan homemade modszer mintha nem lenne kedvem megcsinalni rendesen a zplayert

ittvan összehasonlitsara kép ("sajna" csak xxx van wmv-be de igyekeztem nem mutatni semmi extrát :) )

ez a zplayer és bsplayer féle kép wmr9, wmr7, overlay mixer felületeken:
Kép

ez bsplayer internal renderere és windows media playerben kinezö kép, ilyennek kéne lennie:
Kép

összehasonlitóka:
Kép

vlc, mplayer és mp classic ajanlatokat köszönöm de nem kerem :respect:
jah a kérdés: micsináljak ezzel és/vagy mi az OKA?  :omg:

Szerkesztette: FireShadow 2006. 12. 31. 19:42 -kor

It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#1551 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 01:05

MLPAYERU RULZU BOYO....

#1552 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 01:43

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 15:15

ha más nincs akkor VLC :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1553 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 17:20

Új verzióju KMPlayer: KMPlayer 2.9.3.1200

Szerkesztette: mzso 2007. 01. 01. 17:22 -kor

#1554 Felhasználó inaktív   Roberto23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 10:24

Sziasztok !

Remélem jó helyen teszem fel a kérdésemet ! Az lenne a problémám, hogy valahányszor le akarok játszani egy videó file-t nagyon felugrik a processzor-használat. Álltalában a taskmgr.exe vagy a videólejátszó program exe-je produkál 100%-os proci használatot. Vírus és spyware keresést már csináltam, de nem találtak semmit. FFdshow codecet használok valamint kipróbáltam a WMP-t, a MPC és a Zoomplayer-t. A Zoomplayernek néha sikerül elindítania a lejátszást 1-2 percen belűl. Olyan is előfordult, hogy újraindult a gép. Próbálkoztam a videókártya és a hangkártya driverének reinstalljával, de az sem segített. A probléma csak videófileokkal áll fenn, mp3-at simán le tudok játszani. Van valami ötletetek, hogy mi lehet a probléma ?

#1555 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 15:00

Idézet: Bocee - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 19:16

:offtopic:
Nem szeretnék beleszólni, de mikk2000 tényleg nagyon korrekt segítséget nyújtott, amit te (chris77) valamiért személyeskedének véltél. Ha nem fogadsz el másoktól segítséget, akkor ne is kérj.
Bocs, de az kikívánkozott belőlem. Részemről befejeztem, nem szeretnék feleslegesen veszekedni.
On.

Bocs ,de nem mikk2000 válaszát ,hanem egy részét vettem annak.
Amúgy elárulom vettem a Nérót, DVD íróval!!!

A válaszának többi részével természetesen semmi bajom nem volt és utólag is köszönöm!

#1556 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 16:08

Idézet: Roberto23 - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 10:24

[...]
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a probléma ?

Bár a hardvert nem árultad el, hogy min fut, de gondolom az aláírásodban lévő gépról van szó, márpedig az elég erős, még akár H.264-es filmeket is lehetne vele lejátszani, szerintem nem ott lesz a gond.

Érdemes lenne tudni azért, hogy pontosan milyen filmekkel van gond (kiterjesztés, alkalmazott tömörítési eljárás, méret, esetleg annak a lehetősége, hogy egy nem ép a fájl), milyen kodeket használsz a lejátszásra, használsz-e valamilyen kodekpakkot, operációs rendszer állapota (esetleg egy szép nagy rendszerellenőrzés - vírus, spyware, stb.), töredezettségmentesítés, stb...

#1557 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 03. 21:44

Idézet: FireShadow - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 20:37

nálam örökletes és visszatérö probléma a wmv fileok lejátszása
kedvenc playerem a zoom player ragaszkodom is hozzá, avikat lejátsza mpeget is többnyire de wmv-vel szarakodik...

A ZoomPlayer és WMV/WMA nálam sosem okozott gondot. Én nem a mindenféle codecpack-okban lévő dekódert tettem fel, hanem az M$ oldalán megkerestem és leszedtem a wmv9VCMsetup.exe-t és a WM9Codecs.exe-t, telepítettem (előbb a codec-eket, utána a VCM-et) és ez felrakta a jó WMV9-es codec-eket. Régi cuccok, vannak már vagy 2-3 évesek, de még mindig elérhetők (most ellenőriztem, itt vannak: Codec Installation Package és WMV9 VCM).
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#1558 Felhasználó inaktív   Johnny2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 21:37

hello,az lenne a kérdésem hogy kaptam egy xvid fájlt,amely duál hangos,tehát angol és magyar is megy egyszerre, hogy lehet kiválasztani azt hogy csak az egyiket nyomassa?Illetve nem lehetne vmi progival egyszerűen leszedni az angol hangsávot?Előre is köszönöm a válaszokat

#1559 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 04. 22:42

Idézet: Johnny2 - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 20:37

hello,az lenne a kérdésem hogy kaptam egy xvid fájlt,amely duál hangos,tehát angol és magyar is megy egyszerre, hogy lehet kiválasztani azt hogy csak az egyiket nyomassa?Illetve nem lehetne vmi progival egyszerűen leszedni az angol hangsávot?Előre is köszönöm a válaszokat

Crystal playerben ki lehet választani melyik hangsávot kívánod hallgatni.
Pl. virtualdubmod-al újra tudod muxolni úgy hogy csak a kívánt hangsáv maradjon (video/audio ami marad arra direct stream copy, a nem kívánt audio stream meg disabled).

#1560 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 10:12

Idézet: Johnny2 - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 21:37

KMPlayer-rel játszd le.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.