HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#2341 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 05. 03. 21:35

Üzenet megtekintéseIdézet: des - Dátum: 2010. 05. 03. 22:32

most akkor nem értem. szóval ebben a mpc-hcban bele van építve ez ffdshow? én uninstalltam az ffdshow-t, amikor lecseréltem a homecinemára és csak azt raktam fel. és simán magában játszik le videókat nekem. szóval nálam most nincsen külön ffdshow fent.

Sok minden benne van.. de a - külön - feltelepített FFDShow fájljaira is hivatkozik.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2342 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 08:54

Üzenet megtekintéseIdézet: des - Dátum: 2010. 05. 03. 22:07

nekem ffdshownál nagyon szaggatak bizonyos HD videók, most már kevésbé. (pl itt http://www.hd-trailers.net a 720p trailerek.)

igaz, most se tudok lejátszani 720p mkv fileokat szaggatás / erőteljes framedrop nélkül, de szemmel láthatóan jobban viszi. illetve van 1-2 olyan wmv file is, amit megintcsak "szaggatás nélkül" visz a gépem (ok, néha azért beröccen), ami azelőtt nagyon szaggatott nálam.
Milyen videokártyád van? Ha támogatja a CUDA-t (Geforce 8-astól kezdve), akkor CoreAvc kell neked, és simán fogja vinni a HD videókat. Nekem egy E1200-es procim van otthon (a legkisebb kétmagos), és simán viszi egy Geforce 8400-al az 1080p-s videókat. Mondjuk én Zoom Playert használok, de ez már nem ide tartozik.

#2343 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 10:07

Üzenet megtekintéseIdézet: des - Dátum: 2010. 05. 03. 22:07

nekem ffdshownál nagyon szaggatak bizonyos HD videók, most már kevésbé. (pl itt http://www.hd-trailers.net a 720p trailerek.)

igaz, most se tudok lejátszani 720p mkv fileokat szaggatás / erőteljes framedrop nélkül, de szemmel láthatóan jobban viszi. illetve van 1-2 olyan wmv file is, amit megintcsak "szaggatás nélkül" visz a gépem (ok, néha azért beröccen), ami azelőtt nagyon szaggatott nálam.

Egyszeru a dolog megoldasa amik szaggatnak azt ra kell bizni a belso codecjeire vagy vica versa, mert van hogy pont a MPC-s codec nem jo, teszem azt nem egy mkv-nal ha feliratot is akarunk a masodlagos kijelzon, akkor az also reszen megjelenik egy zold sav.
Ilyenkor lehet trukkozni a belso ill kulso codecekkkel.
A beallitast meg ilyenkor az Internal Filters ket ablakocskajanal kell megejteni a megfelelo kis negyzetek be illetve kipipalasaval. Itt egy nem teljes gyors talpalo errol: http://www.avforum.h...p?showtopic=371

A szaggatast pedig bongeszobol torteno lejatszasnal mas okozza, gondolom Firefoxot hasznalsz.
Ezert irany az about:config a bongeszoben es at kell allitani a browser.sessionstore.interval 10000-es (milisecond) alaperteket (10 masodperc)
mondjuk 120000-re (2 perc). Es megszunik a lejatszas kozbeni lag, mert ugy minden tizedik masodpercben menti a bongeszes fazisat es az okozza a lagot.

Szerkesztette: Jakuza 2010. 05. 04. 10:16 -kor

My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#2344 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 04. 12:17

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2010. 05. 04. 09:54

Milyen videokártyád van? Ha támogatja a CUDA-t (Geforce 8-astól kezdve), akkor CoreAvc kell neked, és simán fogja vinni a HD videókat. Nekem egy E1200-es procim van otthon (a legkisebb kétmagos), és simán viszi egy Geforce 8400-al az 1080p-s videókat. Mondjuk én Zoom Playert használok, de ez már nem ide tartozik.

ősrégi, gef3ti200. ehh. szóval marad a dekódolás a cpura, ami amúgy amd2200+. 1500mhzen szoktam hajtani, de néha felveszem 1800mhzre is. a gépem többi paramétere is már elavultnak mondható, de igazából nekem elég. meg ezt már nem is akarom "tovább" fejleszteni. bármikor kidögölhet alólam és akkor inkább majd az új gépnél figyelembe veszem a HD szempontot is már .

Üzenet megtekintéseIdézet: Jakuza - Dátum: 2010. 05. 04. 11:07

Egyszeru a dolog megoldasa amik szaggatnak azt ra kell bizni a belso codecjeire vagy vica versa, mert van hogy pont a MPC-s codec nem jo, teszem azt nem egy mkv-nal ha feliratot is akarunk a masodlagos kijelzon, akkor az also reszen megjelenik egy zold sav.Ilyenkor lehet trukkozni a belso ill kulso codecekkkel.A beallitast meg ilyenkor az Internal Filters ket ablakocskajanal kell megejteni a megfelelo kis negyzetek be illetve kipipalasaval. Itt egy nem teljes gyors talpalo errol: http://www.avforum.h...?showtopic=371A szaggatast pedig bongeszobol torteno lejatszasnal mas okozza, gondolom Firefoxot hasznalsz.Ezert irany az about:config a bongeszoben es at kell allitani a browser.sessionstore.interval 10000-es (milisecond) alaperteket (10 masodperc)mondjuk 120000-re (2 perc). Es megszunik a lejatszas kozbeni lag, mert ugy minden tizedik masodpercben menti a bongeszes fazisat es az okozza a lagot.

a szaggatást nem a böngészőre értettem. hanem letöltve a videót/trailert. de azért kipróbálom azt a firefoxos trükköt is. ártani nem árthat. thx.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2345 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 29. 14:24

Sziasztok régi problémám újfent aktuális és az lenne hogy a full hd filmek egy kicsit "döcögnek a gépen" ez azt jelenti hogy apró akadások figyelhetők meg a film lejátszása közben. A gépem 4200+ 2,2 ram 2x1gb 800 vga HD4850 512, media player classic legfrissebb.
Nagyon idegesítő jelenség mert nem azért vettem full hd tv-t hogy élvezhetetlen legyen számomra Samsung 82" 550series.
Nem tudom mi lehet a probléma mert a proci kb 40%-on megy a film közben a vinyó meg nem kapar, és megpróbáltam minden defragot de akkor is olyan a lejátszás.
Nagyon megköszönném ha tudnátok segíteni a probléma kiküszöbölésében!
A választ előre is köszönöm! :happy:

#2346 Felhasználó inaktív   Visormail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 29. 14:38

Milyen formátumú filmek akadnak, mkv? Melyik driver van fent a videókártyához?
AMD X2 7750, 3GB RAM, HD4850 512MB, Windows XP x64 és Windows 7 Pro

#2347 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 29. 14:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Visormail - Dátum: 2010. 05. 29. 15:38

Milyen formátumú filmek akadnak, mkv? Melyik driver van fent a videókártyához?

10.3 és igen mkv fileok is meg ami még van torrenten. Azt nem tudom hogy kellene vmit beállítani a lejátszón vagy vmi mást?
Köszönöm a gyors választ!

#2348 Felhasználó inaktív   Visormail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 29. 14:54

A 10.4-es driverben van egy újítás, azzal már minden mkv konténeres filmnél működik a DXVA (tehát használja a videókártyát is), nem csak a szabványosaknál. Pl media player classic home cinema-ban meg tudod nézni hogy működik e, lejátszás közben jobb gomb/szűrők/mpc decoder ott a DXVA sorban ha az van hogy not using dxva akkor nem, ha bármi más mondjuk h264 akármi akkor igen.

#2349 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 29. 15:33

Hogyan lehet rávenni, hogy media player classic lejátszon h264-es flv-ket? Egyáltalán van rá mód?

#2350 Felhasználó inaktív   Visormail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 29. 16:39

A home cinema tudja a leírása szerint:
v1.2.908.0 / 29 November 2008
New features: support H264 and AAC in FLV splitter
http://mpc-hc.source...et/History.html

A sima media player classic-ra itt ezt írják:
Media Player Classic does technically support FLV4 video streams, but not FLV1
So how do you get Media Player Classic to play FLV1 video? The answer is FFDShow.
http://www.afterdawn...y_flv_files.cfm

Szerkesztette: Visormail 2010. 05. 29. 16:42 -kor

#2351 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 29. 23:07

ffdshow nem játsza le, ez a homecinema tényleg lejátsza, de mire megtaláltam hogy lehet kikapcsolni az osd-t benne :omg:

#2352 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 29. 23:07

ffdshow nem játsza le, ez a homecinema tényleg lejátsza, de mire megtaláltam hogy lehet kikapcsolni az osd-t benne :omg:

#2353 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 29. 23:09

#2354 Felhasználó inaktív   Ironjesus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 30. 14:00

Üdv! Újfent felmerült egy probléma, az új driver bevált nem akad a film és használja a vga-t de olyan problémám lenne hogy mintha a vsync ki lenne kapcsolva remélem értitek mire akarok kitérni.
A második probléma pedig az lenne hogy nem lehet fullscreenbe futtatni a filmet pedig a catalystben beállítottam hogy színház mód legyen de nem teszi ki teljes képernyőre pedig 10.3ben teljesen jó volt és új media player classicot használok 6.00.
A segítséget és a gyors választ megköszönném! :happy:

#2355 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 30. 16:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Ironjesus - Dátum: 2010. 05. 29. 15:24

Sziasztok régi problémám újfent aktuális és az lenne hogy a full hd filmek egy kicsit "döcögnek a gépen" ez azt jelenti hogy apró akadások figyelhetők meg a film lejátszása közben. A gépem 4200+ 2,2 ram 2x1gb 800 vga HD4850 512, media player classic legfrissebb.

A 4200+-on mit értesz. Mert ha azt, amire gondolok, akkor ott valami más baj van, ennek a gépnek videokártyás rásegítés nélkül is röccenés- és problémamentesen kéne vinnie a FullHD anyagokat. A többire: passz.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2356 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 30. 16:50

Első felindulásból letakarítanám a Videokari drívereket teljesen és a kodekeket is, ha vannak felpakolva. Majd szép sorban a legfrissebb driver telepítésével kezdeném. Folytatnám a HDD takarítással + CHKDSK + Defrag. Bár a sorrend nem is annyira lényeges.

Egyébként milyen Win van a gépen?

RaidX

#2357 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 01. 16:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Ironjesus - Dátum: 2010. 05. 30. 15:00

Üdv! Újfent felmerült egy probléma, az új driver bevált nem akad a film és használja a vga-t de olyan problémám lenne hogy mintha a vsync ki lenne kapcsolva remélem értitek mire akarok kitérni.
A második probléma pedig az lenne hogy nem lehet fullscreenbe futtatni a filmet pedig a catalystben beállítottam hogy színház mód legyen de nem teszi ki teljes képernyőre pedig 10.3ben teljesen jó volt és új media player classicot használok 6.00.
A segítséget és a gyors választ megköszönném! :happy:

Felesleges probalkoznod. Ati is kikapcsolta ezt a funkciot a win 7 driverbol. "Vista and Windows 7 architecture does not allow "Threatre" (ATI) or "Fullscreen" Nvidia
Szoval te szerintem valamit elnezhettel a 10.3-as drivernel is, mert ott sem mukodhetett.

Illetve allitolag van egy megoldas, bar sokaknak nem megy igy sem, de egy probat megerhet, bar sok funkciot ki kell kapcsolni erte:

Bottom Line for Windows 7 users who want theater mode to work:
- go to compatibilty in the shortcut/properties dialog:
compatibility mode == Windows XP (Service Pack 3) (usually not required but just in case)
Run in 256 colors == unchecked
Run in 640x480 == unchecked unless you want this
Disable Visual Themes = checked (usually not required but just in case)
Disable Desktop Composition = CHECKED (this is the important one)
Disable Display Scaling on High DPI Settings = unchecked (at least when using normal size, non-rescaled dpi settings)

You might want to check out your DPI settings from Desktop RClick->Resolution->DPI Settings (or something like that)

Szerkesztette: Jakuza 2010. 06. 01. 16:25 -kor

My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#2358 Felhasználó inaktív   Visormail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 01. 18:07

Esetleg a home cinema-ban a beállításokban valamelyik fülön van olyan hogy teljes képernyős monitor, ezt a tv-re állítod. Utána ha teljes képernyőre váltasz akkor a tv-n lesz a kép (elméletileg).

#2359 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 16:24

Sziasztok
Tudja valaki hogy a .wtv kiterjesztésű videó fájlokat (amit a Media Center készít Live TV ből) hogy tudom vagy mivel átkonvertálni nyers azaz 1:1 minőségű avi-ra vagy akár valami más értelmesebb fomrátumra kisebb minőségvesztés árán ami már nem lesz 1,5 Gb.

#2360 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 03. 16:51

A régi gépemen volt egy lehetőség, az ablakban váloztatni a beállításokat (film fényerő).
Az integrált videos (asus) alaplapomnál nem látok erre lehetőséget.
Mplayert használok.
Van tippetek, hogyan tudnám megoldani, h sötét film esetén ne kelljen mindent elállítanom?

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.