HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#2301 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 25. 06:35

Esetleg MPlayer, SMPlayer, VLC.
Vagy Media Player Classic Home Cinema és FFDShow együtt.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2302 Felhasználó inaktív   Janadai 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 25. 11:58

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. okt. 25., vasárnap - 7:35

Esetleg MPlayer, SMPlayer, VLC.
Vagy Media Player Classic Home Cinema és FFDShow együtt.

OK! Kösz a segítséget! Media Player Classic Home Cinema lejátsza.
:respect:
EVGA Supernova Nex 650G1,Asus M5A97R2 ,FX8350,4x4GB Corsair Vengeance 1866Mhz,Gigabyte R9 390 G1 Gaming,LG W2486L

#2303 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 25. 13:32

A többi is lejátssza. A Zoom Player is. Igazából bármelyik kicsit is normális médialejátszónak vinnie kell. A PowerDVD egy hulladék.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2304 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 03:12

Csináltam egy kis tesztet, cuda, dxva teljesítmény, stb. Egy másik topikba írtam eredetileg, de itt jobb helye van. Ezt a videót néztem meg többféle beállítással:
Kép
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2305 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 03:13

8800GT 400/1000 coreavc cuda on            500/1250                                          600/1500                                                      700/1750
Kép Kép Kép Kép
    dxva 400                                        dxva500                                                                                dxva 600                                            dxva 700
Kép Kép Kép Kép
E1400@2,8GHz ffdshow                                            coreavc cuda off
Kép Kép

Ebből azt lehetne leszűrni elsőre, hogy a dxva a nyerő, de ez nem feltétlen igaz, van ugyanis pár gond vele.
1. talán az egyik legfontosabb, nem visz mindent. pl G.I.Joe.The.Rise.Of.Cobra.2009.720p.BluRay.DTS.x264-WiKi.Sample.mkv fájl egyszerűen kifagyasztja az MPC-HC-t. (nem user error, sokan panaszkodnak rá). Coreavc+cuda viszi simán gyorsítással.
2. black level nem stimmel. Ezt talán meg lehet oldani, de most nem volt kedvem már vele szórakozni.
3. a kép aljára kerül egy csík amit nem tudom miért csinál, de sehogy nem tudtam eltüntetni.
Szemléltető kép: http://img.photobucket.com/albums/v203/Pie...91029020329.png
4. dxva mellett nem töltődik be az ffdshow subtitle filter, hiába forceolom. De feliratozni gondolom lehet máshogy is.

Coreavc+cuda kombinációval egyik fenti problémát sem tapasztalom.

Érdekesség, hogy a legolcsóbb kétmagos intel proci is simán viszi a magas bitrátájú 1080p videókat. :)
Valamint a VGA órajele úgy látszik nem igazán számít hw gyorsításnál :think: (nem akartam 400 alá menni, nehogy fagyás legyen belőle, de szvsz nem változna a grafikon)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2306 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 07:27

(Teszt sokkal gyíkabb videokártyával: 8600GT)

Na, az előbb kíváncsiságból én is fölraktam...
és az a kérdésem, hogy mitől indul be a CUDA support, mert van (jó)pár olyan videóm, amitől CPU dekóderhez nyúl. Elvileg nem lehetne annyira válogatós, mint a DXVA dekóder :think:

Teszt: múltkorjában csináltam extrém bitrate-ű 1280*960 30fps anyagot (flame fraktál animálva, sok finom részlettel) - na azt CPU-val elviszi, bár gyakran 80% fölé megy a CPU használat. Ffdshow abba már belehal, ha másért nem, akkor azért, mert egy magra korlátoz.

Több verzió is van belőle, a legdurvább csak CPU-val megyen. "Durva" itt tartósan 110Mbps fölötti bitrate. A CUDA ezen 20fps-re esik. Ezen a DXVA is elhasal, rondán szaggat.

Másodikkal ugyanez a helyzet (ez 106Mbps-en tetőzik, és 90-100Mbps gyakori benne), csak ott 25-26fps-re esik a CUDA 20 helyett, és 55-70%-kal tetőzik az MPC-HC ffmpeg alapú dekódere (ffdshow-t lusta voltam próbálni), szintén lemaradva a 30fps-től. DXVA is szaggat.

A harmadik verzió, ami jellemzően 75Mbps körül van (egy nagyon rövid 87Mbps-es csúccsal), már megfelel a CUDA-nak, húzással vagy anélkül, ezen már viszi a 30fps-t. DXVA szintén belép, stabilizálódik a 30fps. ffmpeg még alá-alácsúszik 30fps-nek, de legalább simán és nem szaggatósan, CPU használat 60-65%-ot mutat erősebb részeken.

Stabil CUDA dekódolás közben 6-17% CPU terhelést mértem (általában 10% körül)
DXVA 0-21% (jellemzően 0-2%, egy ponton viszont mindig megszalad)
CoreAVC CPU 35-73%, szépen szétterjed 2 szálon.
FFdshow libavcodec 34-67%, szenved, a fő szál néha kifogy a CPU-ból.
FFdshow ffmpeg/mt 35-75%, ez már elbírja, szétterjed, ahogy kell.

Összességében amit elbír CUDA-val, ott érdemesnek tűnik használni, jelentősen csökken a CPU használat. Nagyon szívesen megmérném a fogyasztást is, de ahhoz most nincs műszerem, pedig az lenne a hatékonyság igazi próbája... és jó vele a fekete, DXVA-val meg macerás összelőni, hogy jó legyen (EVR kellene hozzá .net 3-mal, ami momentán nincs fönt, és akkor még mindig nem lenne meg a jó kis elemző OSD-m a haali rendererből...)

(Kicsit életszerűbb tesztadatok: 1280*960 25-34Mbps-en és 1920*1088 2-5Mbps-es netes encode egyaránt 5-10% környékén játszik CUDA-val).

Hopsz, a konfigot majd lefeledtem:
Conroe C2D 3328 MHz (8*416), 2GB szinkron cl4 ddr2-vel
Gigabyte passzív 8600GT, húzás nélkül tesztelve (amúgyse bír olyan sokat) 190.38-as driverrel
XP32 SP3

(megint szerk: érdekességképp említem csak meg, hogy van FLAC encoder is CUDÁval, ugyanezen a konfigon a 8600GT hasonló sebességet hoz, mint 2db CPU-s encoder párhuzamban)

Szerkesztette: alvaro 2009. 10. 29. 07:42 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2307 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 30. 09:25

Bocs, a VGA az MSI, bár szerintem ez tökmindegy, csak szeretek tényszerű meg korrekt lenni :D

#2308 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 28. 14:32

Az MPC-t és/vagy az MPC Home Cinemat rá lehet valahogy venni, hogy .iso-t is lejátszon?

Mert .iso fájl megnyitásakor az MPC elszáll "a hibát észlet és leáll, küld-e hibajelentést" windows üzenettel, az MPC Home Cinema pedig ugyan elkezdi lejátszani, de abban a pillanatban a lejátszó ablak az első képkocával lefagy/kimerevedik.
A VLC meg gond nélkül lejátszja ugyanazt az .isot.

u.i.: op.rendszer XP Home sp3 hun, MPC/MPC Home Cinema pedig mindkettő a legutolsó verzió
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#2309 Felhasználó inaktív   Melorin 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 19:55

Sziasztok.
Ez lenne a kérdésem, hogy MPC HC-ban hogyan tudom a feliratot mínusz irányba időzíteni a filmhez képest, tehát úgy, hogy hamarabb jelenjenek meg a sorok, mint normál esetben?
csak pozitív számot lehet megadni a "Delay interval" mezőbe.
Ha pedig gyorsbillentyűre állítom a Sub - + időzítését, nem csinál semmit, jobban mondva az OSD szerint 0ms-től bármerre próbálok nyomkodni, nullán marad.
[HFRT]Melorin,Fecni
Fotóim
Weblapom+Verseim

#2310 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 21:37

Idézet: Melorin - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 19:55

Sziasztok.
Ez lenne a kérdésem, hogy MPC HC-ban hogyan tudom a feliratot mínusz irányba időzíteni a filmhez képest, tehát úgy, hogy hamarabb jelenjenek meg a sorok, mint normál esetben?
csak pozitív számot lehet megadni a "Delay interval" mezőbe.
Ha pedig gyorsbillentyűre állítom a Sub - + időzítését, nem csinál semmit, jobban mondva az OSD szerint 0ms-től bármerre próbálok nyomkodni, nullán marad.

Használd inkább az ffdshow feliratozóját, sokkal okosabb, jobban konfigolható. Igy be lehet állítani, hogy betöltődjön mindig, akkor is ha nem ffdshow-t használsz video codecnek.

Csatolt fájl:

- Where are we going?
- Let's go find out.

#2311 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 21:41

Idézet: scaurus - Dátum: 2009. nov. 28., szombat - 14:32

Az MPC-t és/vagy az MPC Home Cinemat rá lehet valahogy venni, hogy .iso-t is lejátszon?

Mert .iso fájl megnyitásakor az MPC elszáll "a hibát észlet és leáll, küld-e hibajelentést" windows üzenettel, az MPC Home Cinema pedig ugyan elkezdi lejátszani, de abban a pillanatban a lejátszó ablak az első képkocával lefagy/kimerevedik.
A VLC meg gond nélkül lejátszja ugyanazt az .isot.

u.i.: op.rendszer XP Home sp3 hun, MPC/MPC Home Cinema pedig mindkettő a legutolsó verzió

Mountold be, úgy már nem lesz gond :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2312 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 21:44

Idézet: alvaro - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 7:27

(Teszt sokkal gyíkabb videokártyával: 8600GT)....

Gondolom elsősorban filmekre van optimalizálva, szóval ilyen irreális bitratek simán kiakasztják. Kijött az új coreavc, sokmindent változtattak rajta, lehet érdemes lenne mégegyszer megnézned :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2313 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 22:57

Feltettem a legújabb CoreAVC Pro-t, de az istennek nem akarja azzal lejátszani a filmeket. Zoom Playert használok és hiába állítom be a H264 Video Decoder-nek a CoreAVC-t mégis a Haali Media Splittert használja. Ha valaki tud, igazán segíthetne, hogy mit csesztem el.

Előre is köszi! :)

#2314 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 06:40

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 21:44

Gondolom elsősorban filmekre van optimalizálva, szóval ilyen irreális bitratek simán kiakasztják. Kijött az új coreavc, sokmindent változtattak rajta, lehet érdemes lenne mégegyszer megnézned :)

Gondoltam már, hogy ránézek :) Amúgy nem akarom használni, mert jobb érzés "tiszta" dolgot, az ffdshow pedig free - és már benne van az ffmpeg/mt, szóval már az is képes több szálon dekódolni. Pusztán sebességben meg nem tapasztaltam jelentős eltérést.

#2315 Felhasználó inaktív   BYU_Fan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 23. 11:23

Sziasztok! Lenne egy idegesítő hibajelenségem:

Windows 7 alatt .mkv formátum lejátszásához választottam a DivX hivatalos oldaláról a DivX Plus Software-t, az eredmény több mint jó, szuperül megy. Hang viszont nem volt, persze ilyenkor rájöttem, hogy hiányzik az AC3 Filter amit szintén a hivatalos oldalról értem el, az eredmény katasztófa lett, a kép ugyanis hol pörög, hol akadozik, teljesen nézhetetlen.

Shark007 codec packban gondolkoztam, mert vistához azt használtam, win7-re egyszer felraktam akkor is elrontott mindent. :(

Köszi!

#2316 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: BYU_Fan - Dátum: 2010. 03. 23. 11:23

Sziasztok! Lenne egy idegesítő hibajelenségem:

Windows 7 alatt .mkv formátum lejátszásához választottam a DivX hivatalos oldaláról a DivX Plus Software-t, az eredmény több mint jó, szuperül megy. Hang viszont nem volt, persze ilyenkor rájöttem, hogy hiányzik az AC3 Filter amit szintén a hivatalos oldalról értem el, az eredmény katasztófa lett, a kép ugyanis hol pörög, hol akadozik, teljesen nézhetetlen.

Shark007 codec packban gondolkoztam, mert vistához azt használtam, win7-re egyszer felraktam akkor is elrontott mindent. :(

Köszi!

CoreAVC + AC3Filter

#2317 Felhasználó inaktív   BYU_Fan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 23. 12:08

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2010. 03. 23. 11:51

CoreAVC + AC3Filter

Ennyire nem fontos, hogy költséges megoldást válasszak, inkább lemondok róla, thx!

#2318 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 12:59

Üzenet megtekintéseIdézet: BYU_Fan - Dátum: 2010. 03. 23. 12:08

Ennyire nem fontos, hogy költséges megoldást válasszak, inkább lemondok róla, thx!

Media Player Classic / HomeCinema
Mplayer

Ezek a dekódereket is magukban hordozzák, elég jól elvannak bármi külső codec nélkül. Van még persze sok más, csak nem igazán ismerem őket, én ezekkel játszom az MKV-ket. Fontos persze sokadszor megjegyezni, hogy az mkv csak a konténer, abban bármilyen codeckel kódolt anyag lehet (h264, xvid, divx, mpeg, hangnak mp2, mp3, ogg vorbis, aac, flac, mittu domain...)

Szerkesztette: alvaro 2010. 03. 23. 13:01 -kor

#2319 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 20:07

Üzenet megtekintéseIdézet: BYU_Fan - Dátum: 2010. 03. 23. 12:08

~2500 Ft, de gondolom a hétvégén elbuliztál 20-at! :-D

A másik, véleményem szerint megtérül az ára a villanyszámlában. Mert nem mindegy, hogy a procid 8-10%-on vagy 80-90-en megy filmnézés közben.

#2320 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 20:28

Üzenet megtekintéseIdézet: zka67 - Dátum: 2010. 03. 23. 20:07

~2500 Ft, de gondolom a hétvégén elbuliztál 20-at! :-D

A másik, véleményem szerint megtérül az ára a villanyszámlában. Mert nem mindegy, hogy a procid 8-10%-on vagy 80-90-en megy filmnézés közben.

Nota bene: akkor meg a videokártya megy. Megmérném szívesen a különbséget, érdekelne, melyikük a hetékonyabb, és mennyivel (a videokártyának több esélye van, szerintem, ám egy olyan CPU, aminek 80-90% egy 1080p h.264 fölösleges posztprocesszing nélkül, azért nem ehet olyan sokat, a ma már öregnek számító conroe core2 duóm egyik magja elég rá - jó, kicsit csalok, mert 3ghz fölött megy általában, de 2 maggal alapon se jelentene neki gondot.)

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »