HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#2541 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 01. 12. 14:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 01. 12. 13:25

De ha MagicISO-val ki Extract-eled wav-ba, akkor már bármilyen lejátszó lejátssza. Másodpercek alatt megvan a kicsomagolás.

De nem akarom kicsomagolni, sem wav-ba konvertalni, se ...
Csak van egy normalisabb lejatszo, ami ugyanugy lejatsza mint az xxxISO!

Idézet

ha WinBin2Iso (ingyenes kis freeware program) átkonvertálom a bin-t iso-ba...

valoban atkonvertalja, es az "eredmenyrol" a windows 8-nak ez a velemenye:
(most mar ezt a audio cue/bin - iso konverziot "majd hidszem ha latom")
u.i. a VCD cue/iso-t jol konvertalja (pontosan ugyanaz az eredmeny, mint amit a PowerISO csinal).

Csatolt fájl:

Szerkesztette: malvin 2014. 01. 12. 14:50 -kor

#2542 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 14:47

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 12. 14:35

De nem akarom kicsomagolni, sem wav-ba konvertalni, se ...

De miért nem? Ha hibás, másolásvédett a CD, akkor wav-ból is ki fog derülni, nem veszik el információ a wav-ba konvertálással, nem romlik a minőség.

Egyébként meg legkönnyebben az alábbi módon tudsz meggyőződni arról, hogy jó-e a bin/cue lemezkép. Miután megcsináltad a lemezképet, felcsatolod valamivel a bint. Majd EAC-vel leellenőrzöd Test Selected Tracks menüponttal, kapsz rá acuraterip kódokat. Majd EAC-vel leellenőrzöd az eredeti lemezt is, és ha nem ugyanezeket az ellenőrzőkódokat kapod, akkor valami nem stimmel. Belehallgatni meg jó a MagicISO. Kicsit körülményes, de így biztosan ellenőrizheted a lemezképet.

Szerkesztette: Raynes 2014. 01. 12. 14:52 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2543 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 15:16

Idézet

De miért nem?
CSAK!

A Virtual drive-okbol meg elegem volt az XP-ben. Volt beloluk vagy 5, mert minden "valamire valo" CD/DVD buheralo csinalt maganak egyet. Es a sw mar regen uninstallalva lett, de a drive az maradt. (mar most is van 1 - valamelyik xxxISO csinalta - remelem ezt majd meg tudom szuntetni)

A windows kezeli az ISO-t, a VLC lejatsza VCD cue/bint-t, es ha nincs mas, akkor az audio cue/bin-re marad az xxxISO.
Persze ott van meg az nrg, az img es a mds/mdf. Ezekkel majd kesobb foglalkozok, mivel ilyeneket nem gyartok, legfeljebb "csak kapok".

#2544 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 15:51

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 12. 15:16

CSAK!
Jó, de akkor nem várhatsz már túl sok segítséget. Teljesen értelmetlen megszorítás, mintha egy újjal akarnál mindent megcsinálni. Bezzeg iso-ba hajlandó lettél volna konvertálni, de wav-ba nem. Meg kell érteni, hogy a CD eleve egy elavult formátum, rétegigény, senki nem fejleszti már a lejátszója CD lejátszó funkcióit, nem szánnak neki fejlesztési prioritást, inkább rámennek az új formátumok támogatására, optimalizálására. Úgy vannak vele, hogy aki CD-t akar hallgatni, az hallgatja a Hi-Fi-jén, vagy begrabbeli valami újabb formátumba (FLAC, mp3, stb.).

A Virtual drive-okbol meg elegem volt az XP-ben. Volt beloluk vagy 5, mert minden "valamire valo" CD/DVD buheralo csinalt maganak egyet. Es a sw mar regen uninstallalva lett, de a drive az maradt. (mar most is van 1 - valamelyik xxxISO csinalta - remelem ezt majd meg tudom szuntetni)

A windows kezeli az ISO-t, a VLC lejatsza VCD cue/bint-t, es ha nincs mas, akkor az audio cue/bin-re marad az xxxISO.
Persze ott van meg az nrg, az img es a mds/mdf. Ezekkel majd kesobb foglalkozok, mivel ilyeneket nem gyartok, legfeljebb "csak kapok".
Ha felrakod a MagicISO-t, az alapból nem is tartalmaz virtuális CD meghajtót, és nem szemeteli a rendszert. Wav-ba konvertálásra meg teljesen jó.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2545 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 17:00

Idézet

Bezzeg iso-ba hajlandó lettél volna konvertálni, de wav-ba nem.

Nem lettem volna hajlando! - csak ki akartam probalni mert egyre inkabb az a velemenyem, hogy "nem lehet". (nem veletlenul kulonbozteti meg minden CD/DVD sw az audio es a data disket)

Es a virtual drive "sem fenekig tejfel" - ha mar a PowerISO volt olyan "kedves", hogy keres nelkul berakta, ezt is teszteltem:
1. a MagicISO altal keszitett cue/bin-t nem mountolja (kicsit mas a cue)
2. a sajatjat mountolja, explorerbol latszik, de
2.a a VLC igy sem jatsza le. Valoszinuleg ugyanazert (vajon miert?) nem jatsza le a cue/bin-t megnyitva sem.
2.b a windows media player sem jatsza le. (uresnek latja a drive-ot)
2.c egyedul a winamp jatsza le.

Szerkesztette: malvin 2014. 01. 12. 17:11 -kor

#2546 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 17:14

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 12. 17:00

Nem lettem volna hajlando! - csak ki akartam probalni mert egyre inkabb az a velemenyem, hogy "nem lehet".

Nem, ez nem vélemény, én kipróbáltam neked iso-ba konvertálva, akkor sem megy. Ha nrg, dmg, mds valamelyikébe konvertálnád, akkor sem menne. Egyszerűen ez az audioCD ilyen, a lejátszók csak akkor támogatják, ha lemezként van a fizikai vagy virtuális meghajtóban, így tudják csak rendszerhívásokkal lekezelni. Lemezképből kibontva ezt nem tudják megcsinálni.

#2547 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 01. 12. 17:45

CSAK!

A Virtual drive-okbol meg elegem volt az XP-ben. Volt beloluk vagy 5, mert minden "valamire valo" CD/DVD buheralo csinalt maganak egyet.

Nem csinál az, csak ha kéred. Ezt meg én sem értem, hogy menet közben minek belehallgatni egy ISOba, de ha mercsak, akkor mi is azt mondjuk, csak így lehet megoldani, mercsak. Lemezképből nem lehet audiót olvasni, mert csak. Legalábbis nekem nem sikerült, nem is nagyon érdekelt, hogy miért nem, tudomásul vettem és nem pörögtem rajt feleslegesen.
Make love not Wor.

#2548 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 18:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 01. 12. 16:45

Nem csinál az, csak ha kéred. ...
Lemezképből nem lehet audiót olvasni, mert csak. ...

Most sem kertem a PowerISO-t, meg is csinalt. Es bizony voltak (es talan meg vannak is) masok is. Probalj ki pl. egy regebbi Roxio-t.

Lehet, mert ha az xxxISO tud, akkor mas is tud - "csak akarni kell".
Lehet pl. hogy ha kijavitjak a VLC-t, hogy lealabb a felmountolt cue/bin-t lejatsza, akkor talan a megnyitott is "megjavul".

#2549 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 20:22

Értelmesen kéne installálni, nem nextnextfinish módra, hanem esetleg advanced mód, meg settings, ilyenek.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#2550 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 12. 20:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 01. 12. 20:22

Értelmesen kéne installálni, nem nextnextfinish módra, hanem esetleg advanced mód, meg settings, ilyenek.

Nincs neki ilyen módja.

#2551 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 13. 09:31

Sőt, mi több, ez a PowerISO Fos szétkúrta a rendszerparícióm gyökérkönyvtárát, uninstallkor letörölt mindent. Már tegnap is néztem, hogy nincs kint semmi a C:\-n, de akkor azt hittem, hogy valami Total Commander bug, hogy hiába van bekapcsolja a rendszer- és rejtett fájlok megjelenítése, nem jeleníti meg. Ma viszont bekapcsoláskor behányt a Hiányzó NTLDR, Ctrl+Alt+Del-t, és úgy kellett mindent visszaállítani a telepítő CD javítókonzoljáról. Eddig 5 évig nem volt gond ezzel a telepítéssel, más kétes progit nem tettem fel, onnan tudom, hogy a PowerISO vagy az adware-je okozta a galibát.

A jó kurva anyjukat a PowerISO fejlesztőinek. Kerüljétek el ezt a szart nagy ívben, nem kérdez ez semmit, nincs részletes telepítési módja, egyszerűen csak sunyiban szétbassza a rendszert. A MagicISO-t lehet nyugodtan használni helyette, bár arra sincs szüksége egy átlag felhasználónak. Ilyen audioCD ellenőrzésre átlag usernek nincs szüksége. EAC ellenőrizni tudja a lemezt, fel is tudja írni, ha valaki nem bízik benne, akkor nem EAC-vel, hanem ImgBurnnel másolja a lemezt, teljesen megbízható, freeware programok. Az EAC meg egyenesen a legjobb a műfajában, bár mostanában audiofil körökben a dBpoweramp-ot használják ripelésre (is), de azt is az EAC írója fejleszti (épp úgy acuraterip-et használ, mint az EAC), meg fizetős, és amúgy nem jobb, mint az ingyenes EAC.

Szerkesztette: Raynes 2014. 01. 13. 09:31 -kor

#2552 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 13. 10:32

Üzenet megtekintéseIdézet: malvin - Dátum: 2014. 01. 12. 18:32

Most sem kertem a PowerISO-t, meg is csinalt. Es bizony voltak (es talan meg vannak is) masok is. Probalj ki pl. egy regebbi Roxio-t.

Melyik Roxiot? Easy CD óta használom, csak az is már egy komplex nagy megoldássá nőtte ki magát, akár ISOból egy gombnyomással iPod touchra exportál, szóval szerintem ne hasonlítsuk össze, mikor egy bazi nagy fizetős program valamit megold, elvégre albumhoz borítót is nyomtatott, vagy amit akartunk.
Make love not Wor.

#2553 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 13. 13:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 01. 13. 09:32

Melyik Roxiot? ...

Hat azt mar meg nem mondom, mert en is nagyon regen hasznalom. Pontosabban: nagyon ritkan hasznalom, de azert mindig fent van - altalaban a legujabb verzio -, eset esetere.
Es nem hasonlitottam semmihez. Csak annyit mondtam, hogy regebben bizony keres nelkul feltette a virtual drive-jat - a mostani szerencsere mar nem.
Pedig semmi szuksegem nem volt ra: eleinte DeamonTools-t hasznaltam, kesobb meg Alcohol-t.

#2554 Felhasználó inaktív   nulla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 27. 16:51

Üdvözlöm a csapatot,
Kérdezem, hogy megoldható-e az asztali pcn (és laptopon) hogy egy lejátszó programmal (software) játsszak le minden fajta: dvd-t, filmet, zenét/hangot (nyilván a megfelelő kodekek feltelepítésével), egyszóval olyan programot ami egyfajta „media centerként” működik majd (mint a beépített windows media player – csak annál okosabb és bővebb), legyen praktikus (a skinre gondolok, ill. a kezelés), tudjon házimozi 5.1-et kezelni (x-fi hangkártyám van), meg lejátszási listákat készíthessek (illetve a DVD formátumot meg tudja nyitni). Eddig PowerDVD-t használtam (de az lassú, bár kiváló térhatású hangja van) illetve Winampot (amit most felfüggesztettek és szintén praktikus volt, illetve kezelte a 24bites hangokat vmint a sorroundot).
Várom a javaslatokat, segítséget előre is köszönöm!
Ádám

#2555 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 27. 17:23

Üzenet megtekintéseIdézet: nulla - Dátum: 2014. 02. 27. 16:51

Üdvözlöm a csapatot,
Kérdezem, hogy megoldható-e az asztali pcn (és laptopon) hogy egy lejátszó programmal (software) játsszak le minden fajta: dvd-t, filmet, zenét/hangot (nyilván a megfelelő kodekek feltelepítésével)

VLC volt már? Aztán annak kodek sem kell. Nem szeretjük a kodekpakkokat :-)
Make love not Wor.

#2556 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 27. 17:55

Üzenet megtekintéseIdézet: nulla - Dátum: 2014. 02. 27. 16:51

Üdvözlöm a csapatot,
Kérdezem, hogy megoldható-e az asztali pcn (és laptopon) hogy egy lejátszó programmal (software) játsszak le minden fajta: dvd-t, filmet, zenét/hangot (nyilván a megfelelő kodekek feltelepítésével), egyszóval olyan programot ami egyfajta „media centerként” működik majd (mint a beépített windows media player – csak annál okosabb és bővebb), legyen praktikus (a skinre gondolok, ill. a kezelés), tudjon házimozi 5.1-et kezelni (x-fi hangkártyám van), meg lejátszási listákat készíthessek (illetve a DVD formátumot meg tudja nyitni). Eddig PowerDVD-t használtam (de az lassú, bár kiváló térhatású hangja van) illetve Winampot (amit most felfüggesztettek és szintén praktikus volt, illetve kezelte a 24bites hangokat vmint a sorroundot).
Várom a javaslatokat, segítséget előre is köszönöm!
Ádám

VLC (ez fent van nálam tartalékban), SMplayer (alapvetően ezzel tolom), Media Player Classic Home Cinema (ez a CoreAVC miatt van fent, ha a valamelyik 1080p-s videó akadna, akkor ezzel megyek rá) legújabb verziói között nézz szét. Mindent lejátszanak egyenként is, ha gyorsabb gépem lenne, akkor az MPC-HC nem is kéne, és a VLC akkor is csak tartalékban lenne. Skint is lehet rajtuk váltani, de nem érdemes, mivel az alap kezelőfelületük is elég kulturált.

Esetleg, ha mazohista vagy, és nagyon skinezni akarsz, akkor a KMPlayert is kipróbálhatod, de azt én nem szeretem, főleg a hw-igényét tartom soknak a fenti lejátszókhoz képest. Neked ettől még bejöhet, ha nem hulladék géped van, mint nekem.

#2557 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2014. 03. 03. 19:53

[dupla]

Szerkesztette: scaurus 2014. 03. 03. 19:55 -kor

"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#2558 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2014. 03. 03. 19:54

Mondjon már valaki Windows 7 (HUN, 64bit) alá egy normális, kulturált felületű programot, ami képes egy gyári dvd korongot lejátszani egy .srt fájlban lévő felirattal.

Ugyanis:

1.) A VLC elvileg képes rá gyakorlatilag nem: lejátszom a lemezt a VLC-vel, hozzáadom a felirat fájlt, látszólag minden ok, egészen addig, amíg bele nem tekerek (előre vagy hátra), utána semmilyen feliratot nem jelenit meg (a fájlt újból hozzáadva sem, sőt a korongon lévőt sem).
Más is belefutott:
forum.videolan.org/viewtopic.php?f=2&t=112029

2.) MPC Home Cinema: a gépen az eszközkezelőben a dvd régió: 2, a dvd régió kódja szintén: 2, ennek ellenére copy protecton fail üzenettel leáll a lejátszás (a felirat próbáig el sem jutok, mert a korong lejátszását még a dvd menü megjelenítés előtt leállítja).

3.) A dicsért SM Player egy vicc, azzal kezdődött, hogy külön be kellett állítanom, hogy dvd lejátszónak mi a meghajtó betűjele.
Ezzel a mutatvány technikailag sikerült, a külső feliratot megjelenítette - az más kérdés, hogy a felirat a teljes képernyőt kitöltötte (de legalább van méret csökkentő gyors gomb), plusz az ékezetes betűk helyenként furcsán festettek (ezzel nem tudtam mit kezdeni).
Ugyanakkor ez a program meg össze-összeomlott lejátszás közben.

Szerkesztette: scaurus 2014. 03. 03. 19:55 -kor

#2559 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2014. 03. 03. 20:41

A következő a GOM Player.
Az alapértelmezett felülete ennek is elég nyomorék, viszont a feliratot megfelelően kezeli.
Ellenben, ez néma filmként játsza le a dvd-t, a kimenet (audio output) a system default, hangerő a programban majdnem a maximumon, a hangszóró ellenben néma...

Úgy a tökön tele van ezekkel a selejtekkel.

Várom a további ajánlatokat.

Szerkesztette: scaurus 2014. 03. 03. 20:41 -kor

#2560 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 03. 21:14

Üzenet megtekintéseIdézet: scaurus - Dátum: 2014. 03. 03. 19:54

Mondjon már valaki Windows 7 (HUN, 64bit) alá egy normális, kulturált felületű programot, ami képes egy gyári dvd korongot lejátszani egy .srt fájlban lévő felirattal.

Ez így mondjuk vicces lesz ja. Jobbat én sem tudok, még a PotPlayert meg lehet próbálni, több nincs is.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.