HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 21. 23:08

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 11:00

Pontosan milyen codec kell a filmhez?

A GSpot 2.21 azt írta, hogy xvides a film.
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#522 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 04:45

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. okt. 4., hétfő - 2:08

Azt mondjak, ezen a heten kesz a magyar media player 10, ha valakit erdekel.. :)

10.12.-től  volt elérhető.

#523 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 24. 00:16

Megujult, illetve mas neven elerheto ezutan a MEDUSA, megpedig ChronoSub neven.

sf.net/projects/medusa

Egy kozvetlen link: ChronoSub_20041019.zip <-- 846 kB

Mar tamogat Unicode-ot is  :cool:  :up: De me'g alig volt idom kiprobalni, s remelem hogy jol mukodik a karaoke szerkeszto/keszito resze  :smoker:

Szerkesztette: blash 2004. 10. 24. 00:23 -kor

#524 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 24. 18:25

Ilyen az, amikor 2 hétig nincs frissítés... :o
MatroskaProp v2.7
Zoom Player WMV Professional v4.10 beta 1 / Professional v4.10 beta 1 / *Standard v4.10 beta 1
XviD v1.1 Build 127 (Koepi féle)
On2 VP6.2.6.0 codec
Real Alternative v1.28
QuickTime Alternative v1.36
ffdshow v2004.10.12.
CoreVorbis v1.0
MOD DirectShow Filter v0.50
Codec Pack All in 1 v6.0.2.1
K-Lite Codec Pack v2.33Full / Standard / Basic
Cinema Craft Encoder SP 2.70.01.03
DVD ReBuilder v0.64a
GX::Transcoder v2.10.2362 Beta 4
MKVtoolnix v0.9.6
mp3DirectCut v1.37
Net Transport v1.93
DVD Region+CSS Free v5.58 / Lite v5.58

Újítás:
PICVideo M-JPEG Codec v3 (sajnos ez már nem ingyenes, mint a 2-es verzió volt, de szerencsére a régebbi verzió még letölthető)
Dirac Splitter Új Guliverkli projekt Gabest-től (Bővebben a Dirac kódekről)
ChronoSub v2004.10.19. (A Medusa utóda - a Medusa azonban még elérhető) blash információja

#525 Felhasználó inaktív   KAMI/ACEMCP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 24. 20:12

PICVideo M-JPEG Codec v3 - szerintem ez soha nem volt ingyenes...

Az On2-t meg frissítem a packban...

A többi szerintem már megvolt (nálam) :o)

Esetleg még:
Auto Gordian Knot 1.70 beta drops support for older codec-versions, uses EQM V2 as Sharp matrix and uses Lanczos4Resize as Sharp resizer.

NuMenu4u RC2 Build 5 is mainly a bugfixrelease. Discuss this in the forum.

Köszi,
KAMI

Szerkesztette: KAMI/ACEMCP 2004. 10. 24. 20:15 -kor

#526 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 24. 21:10

Idézet: KAMI/ACEMCP - Dátum: 2004. okt. 24., vasárnap - 21:12

PICVideo M-JPEG Codec v3 - szerintem ez soha nem volt ingyenes...
[...]

Nem tudom honnan vettem, hogy a 2-es ingyenes... :think:
Mindenesetre a 3-as biztosan fizetős. ;)

Idézet: KAMI/ACEMCP - Dátum: 2004. okt. 24., vasárnap - 21:12

[...]
Esetleg még:
Auto Gordian Knot 1.70 beta drops support for older codec-versions, uses EQM V2 as Sharp matrix and uses Lanczos4Resize as Sharp resizer.

NuMenu4u RC2 Build 5 is mainly a bugfixrelease. Discuss this in the forum.

Köszi,
KAMI

Az AutoGK-t láttam, hogy van újabb béta, de általában hasraütésszerűen szoktam arról dönteni, mikor kerül fel a listára egy béta (esetleg alfa) verziójú program. :D

A NuMenu-t nem ismerem, de gondolom valami DVD menű szerkesztő lehet... :confused:

#527 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 25. 08:01

Szasztok, jóemberek!
DV codec miatt lenne szükségem egy kis eligzításra. Milyen freeware DV codecek léteznek? Panasonic DV codec-et találtam eddig, de még keresgélek. A másik kérdés, hogy szerintetek érdemes-e ezt használni? Ha nem, akkor mit tudtok ajánlani?
Köszönet-

Szerkesztette: Lali-213 2004. 10. 25. 08:02 -kor

#528 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 25. 16:18

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2004. okt. 25., hétfő - 9:01

Szasztok, jóemberek!
DV codec miatt lenne szükségem egy kis eligzításra. Milyen freeware DV codecek léteznek? Panasonic DV codec-et találtam eddig, de még keresgélek. A másik kérdés, hogy szerintetek érdemes-e ezt használni? Ha nem, akkor mit tudtok ajánlani?
Köszönet-

A Google kidobott még egy eredményt:
Canopus DV Codec v1.00

Viszont én a digitális videózással nem foglalkozom, emiatt nem is használom egyik kódeket se. Gondolom, ha vannak ilyen felvételeid, akkor azok megnézésére vagy konvertálására lehet szükség DV kódekre, ezt pedig csak te tudodhatod...
:)

#529 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 25. 23:19

Köszönöm!
Remélem legalább az egyik jó lesz. Ez a codec azért kellene, mert nagy valószínűséggel (megint) fogok csinálni egy b-ball tape-t és MiniDV-s kameráról kéne leszedni a cuccokat és azt vagdalni... Ha nem tévedek, akkor csak egy encoder kell. Tömöríteni tuti, hogy nem akarok - legfeljebb mpg2 -> dvd.
De inkább nem untatok senkit :)

#530 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 27. 08:16

Olyan kérdésem volna, hogy WMPben beállítottam az 5.1 hangfalakat, és a centert nem használja. UE. sorround, vagy prologicII beállításnál. A winampben tökéletes, bár azt nem értem, hogy a matrix decoder jó, a surround már tompa, a prologicII, pedig még tompább hangot eredményez, szinte nincs énekhang. Bezavar az EQ?
Üdvözlettel:
Gabi

#531 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 08:28

Ezt a mélt kaptam uncsitesómtól, de mivel lövésem sincs a témával kapcsolatban, a legjobbakhoz fordulok! :)

Idézet

A shrek 2 rajta van av inyón.Gondoltam kiírom és elküldöm valakinek.Az írással nem is volt semmi probléma.
Betettem a lejátszóba és ugyan olyat produkált mint neked múltkor a letöltött filmek.A hang jó csak a kép remeg.
Leszartam, de most már a vinyón lévő film is ugyanezt műveli.Régen nem volt ilyen, és a többi filmnek sincs semmi baja.Lejátszottam a winamp-al és lekértem róla egy infót: mpeg layer 3 és xvid codek volt kiírva az alkalmazásban.
Megnéztem ugyanezt a shrek 1-nél és ott: mpeg layer 3 és mpeg codek 4 volt írva.
Arra gondoltam, hogy nekem van xvid codek a gépen és közbeszólhatott a dolgokba, mégpedig akkor mikor az írás zajlott.
Ugyanis:ezek a filmek általában 730 Mb körüli méretűek, viszont a cd-k 700 megásak.Nem hiszem, hogy túlírással mennek fel, inkább ilyenkor is tömörít egy kicsit valamelyik codek.Lehet ilyen szerinted?

Van valakinek valami 5lete?

Szerkesztette: Scytam 2004. 10. 29. 08:29 -kor

Ne menj mögöttem, mert nem vezetlek.
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!

#532 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 18:53

Idézet: Scytam - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 9:28

[...]
Van valakinek valami 5lete?

Természetesen az az első kérdésem, hogy van e felrakva XviD kódek, ha van, akkor a lehető legújabb e?
(Ebben a topikban is volt már ilyen problémája Adept-nek és egy másik esetben is úgy nézett ki, hogy egy új XviD telepítés oldotta meg a gondot.)

Az viszont egészen biztos, hogy CD írás közben a semmilyen kódek nem fog hozzányúlni a fájlhoz... ;)

#533 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 00:44

Most én is felteszem a kezem. Nekem is volt (van) ilyen gondom. Cimboránál jó, nálam nem. Miután leszedtem Koepi legújabbját sem lett jobb.

#534 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 07:15

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. okt. 27., szerda - 9:16

Olyan kérdésem volna, hogy WMPben beállítottam az 5.1 hangfalakat, és a centert nem használja. UE. sorround, vagy prologicII beállításnál. A winampben tökéletes, bár azt nem értem, hogy a matrix decoder jó, a surround már tompa, a prologicII, pedig még tompább hangot eredményez, szinte nincs énekhang. Bezavar az EQ?

Eseteleg erre ötlet?
Az EQ nem zavar be, de miért nincs center?
Esetleg olyan progi, ami minden hangot átrak 5.1be?
Üdvözlettel:
Gabi

#535 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 07:26

Én is csatlakozom a jelentkezők táborába! :( Most jött le a Super Size Me aviban, és a kép szintén ugrál. Viszont a többi filmem nem! :confused: Szedtem le XviD-t ( bár nem tudom, hogy a legújabb-e ), de nincs változás.
Ne menj mögöttem, mert nem vezetlek.
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!

#536 Felhasználó inaktív   KAMI/ACEMCP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 08:44

Idézet: Scytam - Dátum: 2004. okt. 30., szombat - 8:26

Én is csatlakozom a jelentkezők táborába! :( Most jött le a Super Size Me aviban, és a kép szintén ugrál. Viszont a többi filmem nem! :confused: Szedtem le XviD-t ( bár nem tudom, hogy a legújabb-e ), de nincs változás.
"
"
Ez milyen rendszer? hangártya? vagy milyen cucc? A Mixerben oda is tudsz állítani hangerőt.

"Munkám során rengeteg..."
Szóval egy jónéhányszor előfordul, hogy az ipse ír, hogy ez meg az a film nem megy neki. De valahogy az sosem merül fel, hogy esetleg a film nem tökéletes. Meg amúgyis ahány ház annyi PéCé. Nem egy formák a gépek, s ezért az eredmény is változó. Hiába ez a kompatibilitás csodája.
Amúgy ebben az esetben a problémát nem a vízkő okozza!

#537 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 18:51

Mondjuk KAMI-nak igaza van, egyszerűen átláthatatlan a neten keringő filmek minősége (a használt enkódertől kezdve a mérethossz problémákig), vagyis lehetséges, hogy hibajelenségek bizonyos hányadánál nem lejátszó probléma van, hanem maga film a sz*r... Mivel az új XviD felrakása se oldotta meg a problémát (miközben az általam belinkelt másik két esetben ez segített), valószínűeg a fájlok lesznek rosszak.

Én egyébként azt szoktam csinálni, hogy a friss filmet megnézetem GSpot-al (a legújabbal, ami már renderelni is képes - az egész egy percet se vesz igénybe), ha ott rendben megy akkor elkezdem lejátszani. Ha olyan problémára bukkanok, ami szerény képességeimmel már nem megoldható, akkor a film rövid úton a kukába kerül (tipikusan ilyen az elcsúszott hang - nehogy már újrakódoljam... -, a rossz felírat - marha idegesítőek a magyartalan vagy időeltolódásos fordítások, bár volt már olyan, hogy fogtam és magam kijavítottam).
Nem igazán éri meg a ráfordított órákat (napokat) egy eleve rossz film, ilyenkor vagy már forrás után nézek, vagy megvárom a DVD kiadást. Ugyanis én a nekem tetsző filmeket meg szoktam venni DVD-n is bármennyire furcsa is...

#538 Felhasználó inaktív   isi101 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 16:33

Sziasztok!
Volna egy kis problémám amin nem tudok kifogni :(

A magyar fejlesztésű dos ablakos Mplayert használom, és -eddig nem volt- most felirat problémám lett vele :(
Konkrétan, a hosszú ékezetes betűk helyett egy _ tesz ki.
Már próbáltam ujrapakolni, hátha a lejátszóval van probléma, próbáltam magyar helyett angol billentyűkiosztást állítani, egyik megoldás sem vált be,
Tov_bbra is ilyen szerencs_tlen_l rakja ki a feliratokat, mint most _n L_gysz_ves, valami ötlettel seg_tsetek ki, mit lehetne m_g kipr_b_lni.

#539 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 14:14

Sziasztok!

Egy olyan problémám van hogy bizonyos avi fileokat le játszik a rendszerem, de vannak olyanok amiket nem hajlandó! A Media Player classic ezeknél az avi fileoknál egyszerűen csak azt írja ki hogy "Cannot Render the File". Az Avi Preview program pedig ezt a hiba üzenetet kódot adja ki: Ox8007007E . Rá keresetm guglin erre a hibaüzenetre de sajna nem lettem okosabb mert a találatok többsége japán nyelven van, két találat van angolul de azok mind outlook expresszes hibákra vonatkoznak ugyanezzel a hiba hivatkozási kóddal. Fent van a legújabb xvid , és divx codec, ac3 filter, directx 9.0c mpeg4 codec, stb, ugy gondolom minden szükséges codec fel van installálva, mégsem mennek bizonyos avi fileok. Mi lehet a megoldás?  :think:  :confused:

Szerkesztette: McElroy 2004. 11. 02. 14:50 -kor

: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#540 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 14:20

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. okt. 27., szerda - 9:16

Adjam fel? :think:  :confused:
Üdvözlettel:
Gabi

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29