HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 09. 04:41

Idézet: wwww - Dátum: 2004. jún. 9., szerda - 5:06

[...]

Megróbálok válaszolni néhány kérdésre: ;)

1. Az ffdshow önállóan képes MPEG dekódolásra, így ha ezt választod, akkor már elméletileg nincs szükség DivX-re vagy XviD-re, de sokan említették, hogy elég bugos tud lenni. Én inkább nem ezt használom,

2. Én a DivXG400-at használom elég régóta és nem sok gondom volt vele, de nyugodtan használhatod a VobSub-ot is (vagy inkább az újabb verzióját, a VSFiltert), különösebb gond azzal se szokott lenni. Emellett jól köhet még (ha mondjuk ogg filmben válaszható felirat van) a Subtitle Mixer.

3. Régebbi DivX-re inkább annak van szüksége, aki enkódolást is végez, lejátszáshoz elég a legújabb 5.1.1.

4. Az AVIcodec nevű programot eddig nem ismertem (majd pótolom), így nem is tudom összehasonlítani a GSpottal.

5. Az AC3Filterből tedd fel nyugodtan a legújabb 1.01-est, nálam tökéletesen működik.

u.i.: ha nem mennek a filmek, próbáld meg a GSpotot is, elég jó információkat tud adni.

#382 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 10:00

Lenne egy eleg idegesito problemam.Divx feliratozashoz ffdshow ot hasznalok +van nehany hasznos funkcioja, termeszetesen mindig a legujabb verzioval.Egy ideje elkezdte azt csinalni, hogyha lejatszott egy avi filet, akkor a kovetkezo avi -n hulyen neznek ki a szinek es ilyenkor manualisan nekem kell elinditanom megint az adott avi t hogy rendbejojjon.Szal en meg nem szeretek felkelni az agybol filmnezes kozben.Ilyenkor azt is eszrevettem, hogy ket ffdshow jelenik meg a talcan, gondolom az egyik beragad es ez okozza a galibat.Nincs valakinek otlete?
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#383 Felhasználó inaktív   wwww 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 10:27

Köszönöm a választ.

Akkor első körben Xvid - DivX lesz. Kérdésem: összeakaszthatja ez a bajszát az ffdshow-val? Vagy gond nélkül megy egymás mellett?

A feliratozók közül is választani kell? Ha igen, akkor első körben VSFilter lesz.

AVIcodec-et pedig most alaposabban megnéztem. Nagyon tudom ajánlani. És tud magyarul (legalábbis az a verzió amit a "Honosítóműhehy"-ről töltöttem). Pici program, de villámgyors. Korábban olvastam a GSpot leírásod, a funkciói szinte azonosak az AVIcodec-kel. Az AVIcodec kezelőfelülete egyszerűbb, de ha jól emléxem, jóval kisebb a progi a GSpot-nál és szuperjó ez a web-funkció. A kodekek között váltogatni, tiltani meg egyikkel sem lehet. Egy próbát megér.

Jól gondolom, hogy ha valami olyan friss kodekkel készült, ami még nem volt az adott verziójában a kodekfelismerőnek, akkor arról vagy semmilyen, vagy rossz infót tud csak adni? Számít ez egyáltalán? Gondolom a rutinos készítők a kipróbált és régóta bevált kodekeket használják.
Sajnálom jótündér, a kívánság az kívánság. Hajolj csak szépen előre!

#384 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 14:55

Evil.:
Ötletem nem nagyon van, de szerintem ne használd az ffdshow-t ha bajod van vele. Egyébként is a letölthető legújabb változatok csak alfa verziók (a legutolsó teljes értékű verzió 2003.05.23.-én jelent meg), így bármilyen probléma előállhat - nem is igazán értem miért nem adnak ki végre egy működőképes véglegeset... ja, hogy ahhoz tesztelni kellene, most meg dobálják ki kéthetente az új verziókat, mert állandóan bugos... :rolleyes:

wwww:
Szerintem a DivX és az ffdshow felrakható egymás mellé, bár sok értelme nem sok van. Sejtésem szerint (nem próbáltam ugyanis) az "erősebb kutya baszik"-elv alapján az lesz használva, amelyik utoljára települ, a többi alacsonyabb meritet kap.

Nem szabad felrakni két feliratkezelőt, mert szépen előáll az az eset, hogy a lejátszás alatt ugyanaz a felirat kétszer is megjelenik.

Elég sok filmet nézek, és az esetek többségében 5.0.5-ös vagy 5.1-es DivX ill. XviD az alkalmazott decoder, a 3.11-est ma már nem igazán használják, de régebben készült filmek lehetnek ilyenek. Azért néha-néha beugrik egy ogg csomag is (főleg animék). Ha meg nem avi, akkor VCD, SVCD szokott lenni, ezekehez én felrakom a videókártyához adott PowerDVD-t.

Egyébként egy adott filmben a használt tömörítő kodek felismerésének legyeszerűbb módja a 4CC kód megnézése.

#385 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 09. 20:32

Frissítés:
Zoom Player WMV Professional v4.00 RC3 / Professional v4.00 RC3 / Standard v4.00 RC3
DVD Region+CSS Free v5.0 / Lite v5.0

Újítás:
AVIcodec v1.1.0.4

A frissített lista elérhető a DVDZónán.

#386 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 20:38

Frissítés:

Végre kijött a végleges Zoom Player, aki eddig ezt használta, annak itt a legújabb verzió:
Zoom Player WMV Professional v4.00 / Professional v4.00 / *Standard v4.00

És a többi:
WinDVD v6.0.B06.046
Shockwave Player v10.0.1.4
Gordian Knot Rippack v0.29.9 alpha
Fair Use v0.44
Cinema Craft Encoder Basic 2.69.01.09
MKVtoolnix v0.9.1
DVD Region+CSS Free v5.02 / Lite v5.02

Jelenleg a DVDZóna nem elérhető, így addig be kell érni a saját weblapom nyújtotta lehetőségekkel, ha a teljes lista érdekel: katt .

#387 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 11:25

Szevasztok!

Tegnap megasasoltam a 6os windvd -t, gondoltam leirom mik a tapasznyalatok, habar lehet, hogy mar valaki irt rola regebben, sebaj, +1...

Szoval csak egy kis rovid hulyeskedes alatt:
- szebb kepe volt mint a zoom playernek
- az a tri akarmi bekapcsolasanal semmit sem vettem eszre (meg a prociterheles sem nott)
- nehany allomanynal nincs szinkronban a hang, nehanynal nem lehet tekerni, mert belefagy a process
- felirat nem latszik (gondolom ez egyszeruen megoldhato, de amutomatikusan nem szivta be)
- a problemas allomanyokat a telepites utan mas player is probelmasan jatssza le

Szoval teteszik a jo kep+hangminoseg, de sok a gondom vele (be kene allitgatni, arra meg ugyebar nincs idom/turelmem a programozok helyett, ha a zp megy pengen) igy vsz. kuka...

#388 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 20. 17:51

Frissítés:
BSPlayer v1.00.809
ffdshow v2004.06.16.
ACE Mega Codec Pack v6.00 Pre19
X Video Converter v3.7.3
DVD ReBuilder v0.53
DVD Region+CSS Free v5.05 / Lite v5.05

Újítás:
Felkerült a listára az MPlayer is, mint alternatíva a lejátszás terén.

Szerkesztette: SuMMeR 2004. 06. 20. 17:51 -kor

#389 Felhasználó inaktív   Hannibal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 21. 11:53

Nekem egy árva feliratot sem sikerült kipréselnem a WinDVD 6-ból.  :reklamacio:
Egyéként maga a lejátszó nagyon tetszik, a képminőség az eddig általam tapasztalt legjobb.  :smoker:

Szerkesztette: Hannibal 2004. 06. 21. 11:53 -kor

Hannibal

#390 Felhasználó inaktív   gedi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 08:58

Film lejátszás közben a zene hangos nagyon, de a beszéd nagyon halk!
Mi a probléma? Valami codec kell ennek kiküszöbölésére?

#391 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 15:21

Idézet: gedi - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 9:58

Film lejátszás közben a zene hangos nagyon, de a beszéd nagyon halk!
Mi a probléma? Valami codec kell ennek kiküszöbölésére?

Ebben a topikban azt pedzegetik, hogy az ilyen jellegű hibák talán megoldhatóak az AC3Filter használatával. A dinamikán kell állítani valamit, hogy jobban szóljon. Mondjuk én az AC3Filtert általában úgy hagyom ahogy van, inkább BSPlayerből állítgatok azon ritka esetekben, ha valami nem tetszik.

#392 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 23:04

Idézet: Hannibal - Dátum: 2004. jún. 21., hétfő - 12:53

Nekem egy árva feliratot sem sikerült kipréselnem a WinDVD 6-ból.  :reklamacio:
Egyéként maga a lejátszó nagyon tetszik, a képminőség az eddig általam tapasztalt legjobb.  :smoker:

/windvd6/
A feliratot nem probaltam, de a kepminoség szerintem romlott (enyhe kockasodas). Viszont megoldodtak az audio problemaim, windvd5 alatt a filmek (eredeti/masolt) tobbségének nem volt hangja (2 teljesen eltero konfigon sem). Pedig a tobbi lejatszo alatt volt, a 6-os szeriaban ismét van hang (  :respect:  ). Lemezkezelese meg mindig a legjobb, karcos dvd-knel (v. x-aktas hibaknal) ahol bsplayer, wmp v. a powerdvd lefagy a windvd vidaman jatsza le a filmeket.

/ffdshow/
Regi gepemet beallitottam a video helyett, ennek "oromere"  szereztem kb. 20 ujabb filmet + a meglevok. Ffdshow-t raktam ra (a megszokot: divx, xvid (koepi),ac3filter, elecard mpeg2, ogg ds helyett). Gyanus lett, hogy a kulonbozo lejatszok fagyogatnak rendesen (meg a divx 3-4,mp3 filmeknel is).Probáltam a fourcc-t atirni + stb., sajnos valogatos az ffdshow.

/ac3filter/
Erdemes a lejatszando kodeknek csak az ac3-at és a dts-t bejelolni, ugyanis erdekes hangzast kaptam v. annak hianyatnehany filmnel.

#393 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 25. 18:20

Frissítés:
GordianKnot Codec Pack v1.7
MOD DirectShow Filter v0.40
MonkeyAudio DirectShow Filter v1.0
Subtitle Processor v6.6
DVD ReBuilder v0.53a
Net Transport v1.90

#394 Felhasználó inaktív   Mr.Tiba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 11:39

sziasztok

Létezik olyan feliratozó progi ami, ha van egy szélesvásznu filmem és a tv-n nézem akkor az alsó fekete üres részbe rakja a feliratot és nem a képbe?.Mert a vobsub amit használok az csak a képbe tudja rakni, a g400 meg ha jól emlékszem akkor ha állítom a feliratot, és lehúzom a kép aljára, akkor a feket rész mögé kerül és az kitakarja a feliratot.
szóval ha tud valaki megoldást ne hallgassa el:)

Szerkesztette: Mr.Tiba 2004. 06. 29. 11:40 -kor

"Tiszta Udvar Rendes Ház" [UT 4ever]

#395 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 14:01

Idézet: Mr.Tiba - Dátum: 2004. jún. 29., kedd - 12:39

[...]

Én lejátszáshoz BSPlayert használok és DivXG400-at. Itt a Shift+Up (felfelé) és a Shift+Down (lefelé) billentyűzetkombinácóval lehet fel-le mozgatni a feliratot. Ha pedig lemozgatom a fekete sávra, akkor az ott is látszódik tovább (teljes képernyős lejátszás esetén van természetesen ennek értelme).

#396 Felhasználó inaktív   Mr.Tiba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 16:34

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2004. jún. 29., kedd - 13:01

Én lejátszáshoz BSPlayert használok és DivXG400-at. Itt a Shift+Up (felfelé) és a Shift+Down (lefelé) billentyűzetkombinácóval lehet fel-le mozgatni a feliratot. Ha pedig lemozgatom a fekete sávra, akkor az ott is látszódik tovább (teljes képernyős lejátszás esetén van természetesen ennek értelme).

Köszi kipróbáltam ,tényleg nagyon jó kis lejátszó ...be is raktam defaultba:)

Ati kareszom van és ha szinház módban van akkor a feirat nem jelenik meg a tv-n, ha a bsp feliratozóját használom.viszont ha kiterjesztem az asztalt a tvre akkor minden oké
"Tiszta Udvar Rendes Ház" [UT 4ever]

#397 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 20:43

Frissítés:
GSpot v2.50 β0 Build 040630 (végre valami...)
Frontend v0.16.7 Windowsos MPlayerhez
Winamp v5.03c Standard
ffdshow v2004.06.29.
K-Lite Codec Pack v2.27 Full / Standard / Basic
Cinema Craft Encoder Basic 2.69.01.10

Az összesített lista jelenleg itt érhető el.

#398 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 17:34

Frissítés:
GSpot v2.50 β2 Build 040703
MPlayer v1.0pre4 (forrás - Linux)
Zoom Player WMV Professional v4.01 RC1 / Professional v4.01 RC1 / Standard v4.01 RC1
ACE Mega CoDecS Pack v6.01
X Video Converter v3.7.5
MKVtoolnix v0.9.2
DVD Region+CSS Free v5.1 / Lite v5.1

Az összesített lista jelenleg itt érhető el.

#399 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 19:45

Hmm... Egy-két dolog kimaradt az előbb:
PowerDVD v5.0.1203
Mp3tag v2.22

#400 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 10. 12:39

Régebben láttam egy olyan linux alapú lejátszót ami bebootolt és nem kellet hozzá oprendszert tölteni.
Ha jól emlékszem ha rávolt másolva a cd-re akkor az onnan is bebootolt és automatikussan elkezdte játszani a filmet.
Valami ilyesmit keresnék!
Van valakinek valami ötlete?

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »