HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#1101 Felhasználó inaktív   ..::g@meR::.. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 03. 11:33

üdv!

rátérve a lényegre: nekem egy olyan problémám van, hogy ha dvd filmet nézek nincs hang, egyébként minden ok, más filmeknél mindenhol van hang, de dvd-nél nincs :doom: ! lehet egyszerü a megoldás, de nem tudom... szóval, ha valaki tudna segíteni megköszönném! :)

ami fenn van(codec): CoreVorbis Auido decoder, Direct Show Ogg vorbis filter, DivX 6.1
lejátszó meg van minden.... (Bsplayer,Quick Time,DivX player,Radlight,Real Player,WMplayer)

anno volt, hogy codec pack-ot használtam én is, de jobbnak láttam nélküle! ;)

#1102 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 02. 03. 22:36

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. jan. 28., szombat - 15:01

Ki kellene próbálni az MPlayer-t, mert az nem a Windows kodekeket használja lejátszáshoz, hanem a sajátjait.

Pedig kepes erre az emplelyer:

mplayerhq.hu/homepage/design7/codecs-hu.html
    Ha az MPlayert Windows alatt futtatod, megpróbálja a rendszerbe már telepített codeceket használni; de kerüld el az összes ismert codec telepítését és gyõzõdj meg róla, hogy az általad használt verziót leteszteltük, töltsd le a Windowsos fontos codec csomagot.

Es tenyleg igy van, peldaul wmv3 video lejatszas mukodhet DMO-val.

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 1:54

Megnéztem a powerdvd codecjével mplayer alatt (...)

Milyen mplayerrel nezted, azzal amit linkeltem vagy wmp-vel?

Idézet: felettebb_ertelmes_nick - Dátum: 2006. febr. 3., péntek - 11:33

nekem egy olyan problémám van, hogy ha dvd filmet nézek nincs hang, egyébként minden ok, más filmeknél mindenhol van hang, de dvd-nél nincs (...)

Ac3 a te haverod.

Installer, erre: ac3filter.sourceforge.net

De hasznalhatod az ffdshow audioban levot is, telepitesnel bejelold az ac3-at, esetleg rajta kivul minden mast inaktivalsz. Bar, en mar szinte mindenfele directshow alapu lejatszast ffdshowval vegeztetek.

Ha meg MPC-et (Media Player Classic), ez nem egyenlo a wmp akarmivel) hasznalnal, akkor az Options -> Filters resznel bekapcsolod az ac3-at, lasd csatolt kepen a kek izeket. (Alapbeallitasok eseten az osszes filter be van kapcsolva az mpc-ben.)

Csatolt fájl:

Szerkesztette: blash 2006. 02. 03. 23:25 -kor

#1103 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 03. 23:56

MPC-t akartam írni, csak mégse azt írtam :) Most jónak tűnik. Emiatt nem fogok más lejátszót használni.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1104 Felhasználó inaktív   ..::g@meR::.. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 04. 23:44

1000 köszönet blash-nek!  ;) megy már, gondoltam, hogy egyszerüen lehet orvosolni a problémát!  :look: először is leszedtem egy új Media player classic-ot, azzal már ment is a hang, majd, ffdshow-ot letöltöttem, felraktam, és ezek után már a többi média lejátszóm is kezelte a hangot! szóval köszönöm a segítséget! :respect:

#1105 Felhasználó inaktív   Szanya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 01:31

Ha már mindent beállítottam, akkor hogyan hallgathatok audió CD- t analóg módon? Mitől idul el? Beteszem a diszket és már megy is elméletileg?
"Cyborgból nem lesz gépsonka." - Szanya csak egy van! -
www.vitorlasoktatas.hu

#1106 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 08:51

Idézet: Szanya - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 1:31

Ha már mindent beállítottam, akkor hogyan hallgathatok audió CD- t analóg módon? Mitől idul el? Beteszem a diszket és már megy is elméletileg?

Ha össze van kötve a hangkártyád a CD meghajtóval audió kábellel és azt megcsináltad, amit tlala már írt fenntebb, akkor elméletileg mennie kell. Mindenesetre ha problémák vannak, akkor érdemes lehet a hardevereszközök közül kitörölni, és újraindításkot hagyni, hogy a Windows felismerje automatikusan.

Maga a CD lejátszása meg természetesen program függő, a Windows Media Player is le tudja játszani mondjuk, ha nem akarsz felrakni semmilyen más programot.

Viszont nekem nem nagyon tiszta, hogy mit is nyersz azzal, ha kikényszeríted az analóg lejátszást...

#1107 Felhasználó inaktív   _akos_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 12:59

sziasztok szakik,

tudom, hogy nem feltétlen témába vág, de azért nem is  :offtopic:

a probléma a következő: adott egy fujitsu-siemens laptop, amelyhez egy philips hangfalszettet csatlakoztattam. amikor a laptop a 220-ról megy (a hangfalak szintén), van egy alapzúgása a hangfalaknak. nyilván földelési gebasz. ha nem ugyanabba a konnektorba vannak dugva, akkor is van zúgás. ha a laptop a saját, beépített hangszóróján szólal meg, nincs zúgás. ha nincs a laptop a 220-on akkor sincs zúgás (de akkor nem sokáig birja, ugyebár).

vat ken áj du?

.akos.

#1108 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 15:26

Idézet: a k o s - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 11:59

sziasztok szakik,

tudom, hogy nem feltétlen témába vág, de azért nem is  :offtopic:

a probléma a következő: adott egy fujitsu-siemens laptop, amelyhez egy philips hangfalszettet csatlakoztattam. amikor a laptop a 220-ról megy (a hangfalak szintén), van egy alapzúgása a hangfalaknak. nyilván földelési gebasz. ha nem ugyanabba a konnektorba vannak dugva, akkor is van zúgás. ha a laptop a saját, beépített hangszóróján szólal meg, nincs zúgás. ha nincs a laptop a 220-on akkor sincs zúgás (de akkor nem sokáig birja, ugyebár).

vat ken áj du?

.akos.

Hali!

A laptop hálózati csatlakozóján (dugóján) van védőföld csatlakozás?
Ha van, akkor egy rendes földelt konnektorban is ki lehetne próbálni (óvatosan, mert szar kivitelezés esetén pl. potenciálkülönbség lehet a nulla és a védőföld között ami kinyírhatja a laptopot) tehát előtte villanyász; mert nem engem anyázni baj esetén.

A line out-ról más eszközöket is meg kéne hajtani, hogy kipróbáld azokon is zúg-e.

Azt tudnod kell, hogy ha egy eszköz akkumulátorról megy, akkor a zavarforrás (egyenfeszültségen levő zavarok) értelemszerűen szinte nulla, míg egy hálózati feszültségnél ha a táp nem túlságosan szűr/vagy megy tönkre akkor jelentős zavar lehet az előállított egyenfeszültségben, tehát indokolhat egy hangtechnikai áramkörön zavart a kimeneten. Persze illik jelentős brummelnyomással rendelkeznie egy hangtechnikai analóg áramkörnek.
Magyarán azt mondom, hogy a zúgás a gyenge/vagy tönkremenő tápból is eredhet. Esetleg próbáld meg másik (laptop) táppal is (csak azonos típust!!!).
Mondjuk az aksiról való hajtás nem minden esetben garntálja a tiszta egyenfeszültséget, hiszen pl UPS-nél az aksi feszültséget át kell alakítani váltakozó feszültségre...

#1109 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 15:30

Hogy a saját hagszóróján nem zúg, az elképzelhető, mert annak a picinységnek mélyátvitele nem nagyon lesz.
Persze kérdés hogy az a zúgás az brumm-e egyáltalán, ami 50/100hz.

#1110 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 16:54

Sziasztok.
Real media audio lejátszására keresek Real player helyett valami más "nem annyira" ügybuzgó lejátszó programot. Csakis a neten elérhetö online real formátum lejátszására használnám.

Üdv

#1111 Felhasználó inaktív   Szanya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 18:41

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 9:51

Ha össze van kötve a hangkártyád a CD meghajtóval audió kábellel és azt megcsináltad, amit tlala már írt fenntebb, akkor elméletileg mennie kell. Mindenesetre ha problémák vannak, akkor érdemes lehet a hardevereszközök közül kitörölni, és újraindításkot hagyni, hogy a Windows felismerje automatikusan.

Maga a CD lejátszása meg természetesen program függő, a Windows Media Player is le tudja játszani mondjuk, ha nem akarsz felrakni semmilyen más programot.

Viszont nekem nem nagyon tiszta, hogy mit is nyersz azzal, ha kikényszeríted az analóg lejátszást...

Az volt a problémám mostanában, hogy minden médialejátszó szoftver lefagyott, meg lassította az amúgy sem csúcs gépemet. Ezért törekedni szoktam arra, hogy minél kevesebb program fusson a háttérben elkerülve az örökös újraindításokat. És eszembe jutott, hogy nekem a régi gépeimben mindig volt hangkábel meg a meghajtókon play gomb. Ebből gondoltam, hogy csak beteszek egy CD- t és lejátszatom a harverrel. De úgy látszik, hogy ez már nem így működik.
Most mindent végrehajtottam és nem értem hogyan vándorola fülhallgatómba vagy a hangszóróba a muzsika a korongról. Mert ha ehhez is kel program, akkor tényleg kár a gőzért.
Ellenben, ha mégsem kell, akkor track váltás meg hasonlók gondolom, kilőve...

Szerkesztette: Szanya 2006. 02. 05. 18:44 -kor

"Cyborgból nem lesz gépsonka." - Szanya csak egy van! -
www.vitorlasoktatas.hu

#1112 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 20:48

Elmentem itthonról cirka 1 hétre, és mire visszajöttem, drága húgom filmnézése a kövekezőt okozta.

Az eddig tökéletes WMP+VObsub2.23 páros most ilyet csinál:
Kép

Azaz megy a film, rajta ott van normálisan is a felirat, de a film alatt van egy cirka 3 centis áv, ahol pluszban megjelenik a felirat, és eltüntetni nem tudom. Teljes méretben is ottvan, és foglalja a hasznos helyet a film elől.
Találkozott már valaki ilyennel?

Szerkesztette: KergeK@csa 2006. 02. 05. 20:49 -kor

#1113 Felhasználó inaktív   tlala 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 21:42

Idézet: KergeK@csa - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 19:48

Elmentem itthonról cirka 1 hétre, és mire visszajöttem, drága húgom filmnézése a kövekezőt okozta.

Az eddig tökéletes WMP+VObsub2.23 páros most ilyet csinál:
[http://www.kergekacsa.hu/felirat.jpg]

Azaz megy a film, rajta ott van normálisan is a felirat, de a film alatt van egy cirka 3 centis áv, ahol pluszban megjelenik a felirat, és eltüntetni nem tudom. Teljes méretben is ottvan, és foglalja a hasznos helyet a film elől.
Találkozott már valaki ilyennel?

Nincs semmi baj, egyszerűen arról van szó, hogy a médiapléjer meg a Vobsub is kirakja a feliratot, külön-külön, azaz együtt kétszer.
Kapcsold ki a médiapléjerben a feliratok megjelenítését.

Szerkesztette: tlala 2006. 02. 05. 21:43 -kor

#1114 Felhasználó inaktív   KergeK@csa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 05. 23:29

Idézet: tlala - Dátum: 2006. febr. 5., vasárnap - 21:42

Nincs semmi baj, egyszerűen arról van szó, hogy a médiapléjer meg a Vobsub is kirakja a feliratot, külön-külön, azaz együtt kétszer.
Kapcsold ki a médiapléjerben a feliratok megjelenítését.

Ójjaj, de :lama: vagyok :)
:respect:  :respect:  :respect: 

#1115 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 07:45

Nem tudom jo helyre teszem-e...

A kérdés: Ha Mp3Gain-nel többször állitgatom a hangerőt, "károsodik-e" hallhatoan a zene?

Kösz
Adept

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#1116 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 06. 14:57

Idézet: Adept - Dátum: 2006. febr. 6., hétfő - 7:45

Nem tudom jo helyre teszem-e...

A kérdés: Ha Mp3Gain-nel többször állitgatom a hangerőt, "károsodik-e" hallhatoan a zene?

Kösz
Adept

Does normalizing the mp3 degrade its quality?
No. MP3Gain does not decode and re-encode the mp3 to change its volume. You can change the volume as many times as you want, and the mp3 will sound just as good (or just as bad!) as it did before you started.
MP3Gain FAQ

Vagyis nem károsodik a zene.  ;)

#1117 Felhasználó inaktív   Hosaka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 20:15

Sziasztok!

A gépemen eddig minden rendben volt, (XP 2800 Celeron 512 RAM ATI Radeon 9550 video) nagy boldogan néztem a Lost-ot felirattal... Media Player 9 + ACE codec pack asszem...

Néhány napja frissítettem Media Player 10-re... utána nem müködött  a feliratozás. Feltettem a VobSub-ot, meg a BsPlayer-t is, lett felirat rendesen, de más gond szakadt szegény fejemre... :rolleyes:

Ahogy elkezdjük nézni a filmet, egyre jobban elkezd késni a hang a képhez képest. A felirat és a hang összhangban van, de a kép néhány mp-cel előbb lefut.

Mit csinálhattam rosszul? A feleségem kiteszi a szürömet, ha a következő részig nem oldódik meg a probléma... :box2:
Intel Celeron 2.8 Ghz / ASRock P4V88+ / 512 Mb DDR SDRAM (200 Mhz) / ATI Radeon 9550 128 Mb / Hitachi Deskstar 7K250 160 Gb HDD

#1118 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 11. 23:51

Idézet: Hosaka - Dátum: 2006. febr. 11., szombat - 19:15

(...)
Néhány napja frissítettem Media Player 10-re... utána nem müködött  a feliratozás. Feltettem a VobSub-ot, meg a BsPlayer-t is, lett felirat rendesen, de más gond szakadt szegény fejemre... Ahogy elkezdjük nézni a filmet, egyre jobban elkezd késni a hang a képhez képest. A felirat és a hang összhangban van, de a kép néhány mp-cel előbb lefut.
(...)
Mit csinálhattam rosszul? A feleségem kiteszi a szürömet
(...)

Szia, ACE és egyéb codec pack-okkal csak magadnak okozol bajt...bsplayer nem valami jó lejátszó de vobsub nem kell neki..vobsubot ha uninstallálod akkor is késés van? A Lostod egyáltalán mivel lett kódolva (divx/xvid/wmv) gspot megmondja. Nos?
Ha wmv, akkor a media player 10-el települő új dekódoló nem kompatibilis az előzővel...vagy az irreálisan települő ACE bejegyzésein nem tudott eligazodni.

Ja, az asszonyt meg neveljed, jobban jársz. Ő ugráljon neked ne fordítva ;)

#1119 Felhasználó inaktív   Hosaka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 08:14

Sziasztok!

Köszi a választ, megnéztem az általad ajánlott programmal, hogy hogyan kódolták a Lost avi-t és ha jól láttam, akkor xvid...

Semmi mást nem kell tennem, mint feltenni egy xvid codec-et?

Unistalláltam minden codecet, meg lejátszót...

Mondjuk a Media Player 10-et nem tudtam levakarni, mert azt mondta a gép, hogy nem lehet visszaállítani az előző verziót... Szerintetek mit telepítsek, hogy működjön a dolog...?

(Asszony elrendezve... :D )
Intel Celeron 2.8 Ghz / ASRock P4V88+ / 512 Mb DDR SDRAM (200 Mhz) / ATI Radeon 9550 128 Mb / Hitachi Deskstar 7K250 160 Gb HDD

#1120 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 13:01

Idézet: Hosaka - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 7:14

Sziasztok!

Köszi a választ, megnéztem az általad ajánlott programmal, hogy hogyan kódolták a Lost avi-t és ha jól láttam, akkor xvid...

Semmi mást nem kell tennem, mint feltenni egy xvid codec-et?

Unistalláltam minden codecet, meg lejátszót...

Mondjuk a Media Player 10-et nem tudtam levakarni, mert azt mondta a gép, hogy nem lehet visszaállítani az előző verziót... Szerintetek mit telepítsek, hogy működjön a dolog...?

(Asszony elrendezve... :D )

Szia, igen, xvid elegendő + a hang codec amit szintén megmond a gspot hogy mi kell neki. A nem megfelelő hang codec is okozhat csúszást. Tehát ezeket nézd meg.
Szerintem a media playert hanyagold, szerintem túl sokan nem használják.
Próbálj feltenni normálisabb lejátszókat (crystal, koala...)

Aztán nézd meg azt a filmet máshol is, mert lehet hogy az az egy rész csak el van cseszve. :)

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.