HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#1881 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 16. 11:56

Idézet: #PeTeY# - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 7:19

Tehát nincs számottevő különbség, ha az ember külső feliratozót használ és nem lopkod képet másodpercenként.:)
Köszi a válaszokat alvaro és blash. :respect:

Ha csak az nem, hogy külső feliratozóval a szöveget is "rálopod" :think: Ez biztos, hogy különbség, az mpc a sajátját nem menti rá a képre.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1882 Felhasználó inaktív   ricky731 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 00:07

Hali mindenki!

Meg lehet valahogy oldani azt hogy egy dvdrol jatszok le filmet es egy kulso feliratot rakjak ala?
Remelem igen.Elore is THNX :respect:

#1883 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 00:25

Idézet: ricky731 - Dátum: 2008. Jan. 17., Thursday - 0:07

Hali mindenki!

Meg lehet valahogy oldani azt hogy egy dvdrol jatszok le filmet es egy kulso feliratot rakjak ala?
Remelem igen.Elore is THNX :respect:

mpc-vel mar csinaltam igy, csak nekem ilyenkor erosen beszaggatott a video. de amint letiltottam a kulso (srt) feliratot, maris jo lett ujra. aztan nem foglalkoztam vele, inkabb kiirtam amit kellet nativ mpg2-ben.  :D (amugy sem szeretem a dvd formatumot. menuk, meg minden hasztalan vacak.  :D)
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1884 Felhasználó inaktív   S@ti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 18. 11:33

Üdv!

Egy fél órával ezelőtt kapcsoltam be a gépet, és azóta már újraindítottam háromszor, de mindháromszor azt csinálta a winamp, hogy ment vagy 3 másodpercet, aztán hibát követett el és leállt. Frissítettem az 5.08-ról a legújabb 5.51-esre, de az is ezt csinálta, újraindítás után is.

Kinek van ötlete, hogy lehetne megjavítani? A BSplayerrel semmi gond nincs, magukkal a fájlokkal sem lehet, mert ezeket a zenéket kipróbáltam azzal is lejátszani és semmi gond nem volt...

Ötlet?
"Gondolkodom, tehát vagyok." (Descartes)

#1885 Felhasználó inaktív   abakusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 26. 09:15

Van valakinek ötlete arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet kikapcsolni egy filmben a feliratot? Egyetlen file-ról van szó, a médiaállományba bele van építve a felirat. Mplayer-t használok alapvetően.

#1886 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 13:48

Idézet: abakusz - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 9:15

Van valakinek ötlete arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet kikapcsolni egy filmben a feliratot? Egyetlen file-ról van szó, a médiaállományba bele van építve a felirat. Mplayer-t használok alapvetően.

Ha az a "beleépítés" ráégetést jelent, akkor ecetes ollóval.

File formátuma mi? Egyébként viszont (ha rendes, softsubos az anyag) az mplayerben a 'j'-t nyomkodva lehet váltani a feliratok, illetve azok hiánya között.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1887 Felhasználó inaktív   ádibébi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 01:00

Sziasztok!

Adott egy vindows vista family premiummal ellátott vaio fe41m, ezen a gépen szeretnék lejátszani egy blue ray 1080p.x264.DTS-H2.mkv tipusú filmfájlt.

Eddig behalt rajta a media center, a médialejátszó (ezek ugye a gép széria tartozékai), a bsplayer, az mplayer (az lejátssza a képet, hang nincs, és valami hibaüzi is jön, meg nem működnek a szabályzó-léptető funkciók), a vlc player (ez szépen lejátsszaná, csak szaggat), a media player classic (nem találtam vistához valót, leszedtem egy valamilyet, de az meg valami kodeket kér, hogy installáljak, amit nem mertem...), a windvd for vaio meg csak az egy szem valódimeghajtóból hajlandó lemezt lejátszani, szal ki se tudtam próbálni.

Állítólag a torrentről jött sok feliratot tartalmazó file is, nem tom, egy dat file van még mellette, 2,5 megás (vagy 15 nyelven van benne elvileg felirat, szóval a mérete stimmelhet).

No szóval, hogyan, mivel játsszam le, ez a kérdés, és jó lenne, ha a feliratot tartalmazó dat filet is használni tudná...

Any help?  :confused:  :respect:  :respect:
Vaio FE41M
---------
Asrock 775i915P-Sata2 / Intel P4 2,8 1MB+Arctic cooling freezer 7pro / GV-RX55256D / 2x256 MB + 2x512 MB DDRII Samsung, duall channell, tesztelve/ Samsung 160GB Sata2 / Chieftech 410W

#1888 Felhasználó inaktív   ádibébi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 29. 00:40

PS

Ma 3,5 órás hálózati átvitel árán (mer ugye hogyan mozgat az emberfia egy 8GB fájlt másképp két, nem hálózatba kötött gép között, ha nem skype-on  :D ) a másik gépen is (lásd alul) megpróbáltam lejátszani az előbb említett összes programmal (plusz powerdvd, de ez eleve hülyeség volt).

Az eredmény még rosszabb, itt a friss telepítésű media player classic meg se nyekkent, az mplayer szaggatott is, amellett, hogy nem volt hangja, vcl mint a vaio-n (szaggat)

Help mí plííz!  :rolleyes:  :rolleyes:
Vaio FE41M
---------
Asrock 775i915P-Sata2 / Intel P4 2,8 1MB+Arctic cooling freezer 7pro / GV-RX55256D / 2x256 MB + 2x512 MB DDRII Samsung, duall channell, tesztelve/ Samsung 160GB Sata2 / Chieftech 410W

#1889 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 06:31

Idézet: freeone - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 13:52

Az mplayer minden filmmel boldogul, és jó a hang, de a képarányt elrontja (wide monitoron nem képes olyan képet adni, ami nem túl magas, vagy túl lapos).

Config file-ba ird ezt bele: monitoraspect=16:10 vagy amekkora keparany kell a monitorodhoz.

#1890 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 31. 17:14

Mivel lehet kevés bonyodalommal átpakolni a cuccot (videó sávot audio, felirat sávokat) ogm-ből mkv-ba? Mkvmerge-dzsel próbálatam de az hibával elszállt ("mkvmerge FAILED with a return code of 3."), meg figyelmeztetéseket is adott ("Missing header/comment packets for stream 0 in" " This file is broken but should be muxed correctly. If not please contact the author Moritz Bunkus <moritz@bunkus.org>.").

Szerkesztette: mzso 2008. 01. 31. 17:14 -kor

#1891 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 03:50

Le tudod rendesen jatszani azt az ogm-et?

#1892 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 11:19

Idézet: blash - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 3:50

Le tudod rendesen jatszani azt az ogm-et?

Igen. Mondjuk nem néztem meg az elejétől a végéig folyamatosan. Kb 25%-nál halt meg lehet hogy azon a kornyéken meg kéne nézni a fájlt.  :think:

#1893 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 13:20

Kódekelés:
XP alatt sem foglalkoztam vele sokat: gordian knot 1.8 meg egy bsplayer és soha nem volt gondom a lejátszásokkal meg a feliratozással....sajnos Vista alatt valami nem tökéletes. :( A Mediaplayer jól játszott csak nem feliratozik, a bsplayer meg ad hangot meg feliratot is, de nincs kép  :mad:  Tiszta xar az egész, már rakosgattam, gyalultam össze vissza a kódekeket. (megpróbáltam csak divx, xvid, ac3 és ffdshow-al de ugyanaz).
Csak valami tanácsot szeretnék kódek(pack) és lejátszó ügyben Vista alá!
Köszönöm a segítséget.  :respect:

#1894 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 17:41

Tessek egy direkt lejatszashoz osszerakott ize: http://cccp-project.net/

#1895 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 22:14

Idézet: blash - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 18:41

Tessek egy direkt lejatszashoz osszerakott ize: http://cccp-project.net/

Köszönöm!  :respect:
Majd meglessintem....most kipróbáltam az ffdshow+smplayer kombót és egész működősnek tűnik felirat-kép-hang okés :D Picit zavar a windóz felületváltás lejátszás közben, mert nem bírja az smplayer az aero-t.

#1896 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 03:11

SMPlayerhez minek ffdshow?

#1897 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 11:04

Idézet: blash - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 4:11

SMPlayerhez minek ffdshow?

Az az igazság, hogy visszaolvastam itt 4 oldalt és valaki pont erre a kombóra esküdött, hát kipróbáltam. Sőt az SMPlayer nemnagyon tetszett, lecseréltem KMPlayerre, ami szinte tök ugyanaz volt. Először le is játszott mindent, majd 10 perc múlva már semmit  :think: A beállítás menüjétől meg égnekállt a hajam...részletes, de nem nekem való  :Đ  Végül a GOM Playernél kötöttem ki, ez lesz a befutó nálam úgy tűnik :)

#1898 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 14:38

Arra utaltam elobb, hogy barmilyen mplayerhez felesleges ffdshow.

#1899 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 15:26

Idézet: blash - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 15:38

Arra utaltam elobb, hogy barmilyen mplayerhez felesleges ffdshow.

Értettem ;) Csak először még nem tudtam, amikor olvastam, hogy más is így használja és jó.
Rá is találtam egy médiaplayer teszt oldalra, ahol felvonúltattak több lejátszót...saját kódekgyűjteménnyel rendelkezőt meg csupasz fajtákat is. Mindenhez még link is volt ( a meztelen lejátszókhoz is magadták, hogy milyen kódekeket raktak fel és linkelték is)..onnan lestem el a GOM playert, amihez szintén nem kell codec (csak a quicktime-os mov-okat nem szereti alapból)

Link

#1900 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 03. 09:33

Egy Xvid-es filmet szeretnék lejátszani és a szerencsétlan media player classic csak annyit bír kinyögni magából, hogy csak DOM Playerrel lehet lejátszani... Mit tudnék kezdeni evvel?
Hozzáteszem, hogy a dom playert nem akarom felrakni. Miért? Csak...
Ötlet?
Amúgy micsoda gusztustalanság... Legközelebb már előírják, hogy milyen monitoron nézhetem meg... :mad:
Elcserélném használt zoknimat szintén használtra, de tisztára...

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.