HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#2181 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 11. 09:03

Azt nézd meg, h ha benn van a kártya, akkor a feléledéskor (bios üzenet) megjelenik-e a CD.
Ha igen, akkor a windowssal kell csak variálni.
Az Svideo járatos szabvány, sokhelyen kapsz hozzá kész akár átalakítózsinórt.

#2182 Felhasználó inaktív   tamasflex 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 11. 12:28

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. ápr. 11., szombat - 9:03

Azt nézd meg, h ha benn van a kártya, akkor a feléledéskor (bios üzenet) megjelenik-e a CD.
Ha igen, akkor a windowssal kell csak variálni.
Az Svideo járatos szabvány, sokhelyen kapsz hozzá kész akár átalakítózsinórt.

Koszi, a kartyarol lemondtam.
Szerzek egy masikat_valami uj kiadast RCA bemenetekkel.
Hirtelen szuksegem volt  egy 5 voltos stab IC-et es a kollega a kezembe nyomta a kartyat, hogy szedjem le rola.
Termeszetesen nem szedtem le, s igy jatszadoztam el a kartyaval.
Nem is artott mert nemi tapasztalatot szereztem.
Egy kis zene:
Gitarszolo

#2183 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 11. 13:17

hátha még nem késő. bár az oldal amúgy is hasznos barkácsolóknak.
4 pin s-video
http://pinouts.ru/Vi...CA_pinout.shtml
7 pin s-video
http://pinouts.ru/Vi...ut_pinout.shtml

Szerkesztette: des 2009. 04. 11. 13:19 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2184 Felhasználó inaktív   tamasflex 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 11. 14:02

Idézet: des - Dátum: 2009. ápr. 11., szombat - 13:17

hátha még nem késő. bár az oldal amúgy is hasznos barkácsolóknak.
4 pin s-video
http://pinouts.ru/Vi...CA_pinout.shtml
7 pin s-video
http://pinouts.ru/Vi...ut_pinout.shtml

Koszi, nem a bemenet miatt valtam meg a kartyatol.
A kerdeses oldalt ismerem.
Kozben van egy masik is:
Connectors

#2185 Felhasználó inaktív   chadi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 18:40

sziasztok!

ha wmv-t játszok le akkor miért van az , hogy ha beletekerek pár másodpercig nem történik semmi (talán pufferel?)
azután folytatja rendesen a lejátszást?
Ez ellen lehet valamit tenni?
-többféle playerel is próbáltam
-klite codec pack van fenn(legfrissebb)
-xp alatt
-erős a gép

előre is köszi

#2186 Felhasználó inaktív   Aerdos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 19:15

Kedves Kollégák,

a segítségeteket szeretném kérni a következő dolgokban. Van egy projektorra kötött gép, amelyen videókat szoktunk vetíteni. Ezt eddig a szokásos módon mplayerc+nvidia control panel színházi módjával történt. Viszont az Nvidia CP új verziójában 'eltűnt' ez a funkció. Tényleg így van vagy csak én nem találom? A másik viszont ami valószinű mplayerc beállítási gond (ezért írok ebbe a Topic-ba) hogy az előző Nvidia CP el is a szinházi mód érdekesen viselkedett. Minden Fullscreen-be ment ki a projektorra, még a 16:9 is. Ezt gondolhatjátok hogy torz volt. Hogyan lehet ezen segíteni?

A másik kérdésem is ehhez kapcsolódik. Mplayer (nem classic) segítségével szeretnénk videót vetíteni. Hogy tudok írni valami pl: .bat fájlt amire ráhúzva egy avit azt automatikusan az mplayer a projektorra küldi, méghozzá fullscreenben.

Segítségeteket előre is tisztelettel köszönöm.
Aerdos

"Grandpa, were you a hero in the war?" "No", I answered, "But I served in a company of heroes". - Maj Richard Winters

#2187 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 08:53

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 1:30

Sajna így sem megy :(. Érdekes módon egyébként ez nem elég neki, ki kell kapcsolnom a belső filtereket, csak úgy használ FFDShowt. Végülis Overlay-jel mennek a filmek, csak pont az FFDShow kikerülése miatt lett volna jó, hogy megy a Haali (Overlay-ben nincs felirat MPC alatt).

Na hát megint beleütköztem egy ilyen problémába. Egy Intel D945GCLF2 (atomos) deszkára felraktam a win2k3-mat (videó és hang gyorsítást a maxra tettem). Fent van az MPC-HC, a Matroska Splitter, FFDShow, meg CoreAVC is. Ja meg a VSFiltert is telepítettem, ahogy blash írta.
Az MPC itt sem hajlandó képet adni, ha a Haali van kiválasztva. Windows Media Player viszont viszi rendesen. Nem értem én ezt.

#2188 Felhasználó inaktív   Mateus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 11:53

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. ápr. 16., csütörtök - 8:53

Na hát megint beleütköztem egy ilyen problémába. Egy Intel D945GCLF2 (atomos) deszkára felraktam a win2k3-mat (videó és hang gyorsítást a maxra tettem). Fent van az MPC-HC, a Matroska Splitter, FFDShow, meg CoreAVC is. Ja meg a VSFiltert is telepítettem, ahogy blash írta.
Az MPC itt sem hajlandó képet adni, ha a Haali van kiválasztva. Windows Media Player viszont viszi rendesen. Nem értem én ezt.

MPCHC és  Matroska Splitter nem elég? Nekem csak ez van fenn és mindent lejátszik, 1-2 kivétellel. Ne a Haalit válaszd ki az MPCHC-be, hanem a VMR9 renderless-et. Ha a Haaliban beállítod, hogy mihez használja, akkor az MPCHC-beli beállítástól függően használni fogja. Pl. nálam a VMR9 renderless van kiválasztva, de a Haaliban beállítottam, hogy használja az mkv-hez, és lejátszáskor azt használja. Lehet, hogy félreértem a problémádat :)

#2189 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 14:05

Idézet: Mateus - Dátum: 2009. ápr. 16., csütörtök - 11:53

MPCHC és  Matroska Splitter nem elég? Nekem csak ez van fenn és mindent lejátszik, 1-2 kivétellel. Ne a Haalit válaszd ki az MPCHC-be, hanem a VMR9 renderless-et. Ha a Haaliban beállítod, hogy mihez használja, akkor az MPCHC-beli beállítástól függően használni fogja. Pl. nálam a VMR9 renderless van kiválasztva, de a Haaliban beállítottam, hogy használja az mkv-hez, és lejátszáskor azt használja. Lehet, hogy félreértem a problémádat :)

Nahát, ez érdekes, tényleg betölti. Akkor ezt nem értem, ha az MPC-ben kiválasztom, hogy Haali legyen, akkor nem látszik a kép, viszont 50%-ra átméretezi az ablakot, ha nem azt választom, akkor meg megy, és be is tölti azt. Vagy keverek valamit, és a Media Splitterrel együtt nem települ a Haali Renderer?

Asszem, még guglizgatni, és próbálgatni kell ezt. A tippet köszönöm!

#2190 Felhasználó inaktív   Mateus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 16:22

Szívesen! Én azt ajánlom, hogy csak MPCHC-t és Haali Media Splittert tegyél fel. A Media Splitter alapbeállításon szoktam hagyni, csak az MPCHC-t szoktam állítgatni. Ha gondolod beteszem ide a beállításaimat.

#2191 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 17:42

Idézet: Mateus - Dátum: 2009. ápr. 16., csütörtök - 16:22

Szívesen! Én azt ajánlom, hogy csak MPCHC-t és Haali Media Splittert tegyél fel. A Media Splitter alapbeállításon szoktam hagyni, csak az MPCHC-t szoktam állítgatni. Ha gondolod beteszem ide a beállításaimat.

Szerintem másnak is érdekes lehet, úgyhogy kérlek, tedd be a beállításaid!

#2192 Felhasználó inaktív   Mateus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 16. 19:37

Be kell állítani az MPCHC-ben, hogy a beállításokat tárolja ini fájlba, és felül kell írni azt azzal, amit csatoltam. Az 1.2.1043.0-ás verziót használom.

Csatolt fájl:

#2193 Felhasználó inaktív   Aerdos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 18. 07:38

Kedves Kollégák!

A fenti kérdéseimre tud valaki valami orvoslatot?

Előre is köszönöm.
Aerdos

"Grandpa, were you a hero in the war?" "No", I answered, "But I served in a company of heroes". - Maj Richard Winters

#2194 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 18. 09:34

Idézet: Aerdos - Dátum: 2009. ápr. 18., szombat - 7:38

A fenti kérdéseimre tud valaki valami orvoslatot?

Ha jól emléxem, az Mplayer indítható kapcsolókkal.
A Bath fileben meg (nagyon régen foglaloztam vele) elhelyezhetők változók, amelyek értékei szintén megedhatók kapcsolóban, vagy várakozhat az adatbevitelre (filmcím).

#2195 Felhasználó inaktív   ptlklszl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 26. 17:01

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2003. nov. 10., hétfő - 12:18

Elég sok kodekekkel kapcsolatos topic nyílt már, így érdemes lenne egy helyre gyűjteni a világhálón fellelhető multimédiával kapcsolatos programokat (természetesen ez csak kivonat a teljes kínálatból).

Lejátszás

Lehet, hogy egy kicsit elavult ilyen dolgot bedobni, de hol marad a listából (szerintem teljesen méltatlanul) a RealPlayer?!
(link: http://uk.real.com/realplayer/)

ptlklszl

PS: CSak a RealPlayer Plusért kell fizetni, és az alap is igen jó...

Szerkesztette: ptlklszl 2009. 04. 26. 17:02 -kor

#2196 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 26. 17:29

Látszik, hogy friss reges vagy, ugyanis régebben jött egy változtatás a fórumban, miszerint minden hozzászólást egy óráig lehet szerkeszteni, utána már nem. Az első hozzászólásban gyűjtöttem annó a linkeket, és szerkesztettem amikor kellett, de ezzel a változással ez ebben a formában megszűnt. Az utolsó módosítás 2004.04.22.  ;)
Ráadásul a RealPlayer már akkor se volt kihagyva, akkor RealOne Player-ként szerepelt a listában.

#2197 Felhasználó inaktív   ptlklszl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 28. 20:40

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2009. ápr. 26., vasárnap - 17:29

Látszik, hogy friss reges vagy, ugyanis régebben jött egy változtatás a fórumban, miszerint minden hozzászólást egy óráig lehet szerkeszteni, utána már nem
------------
Ráadásul a RealPlayer már akkor se volt kihagyva, akkor RealOne Player-ként szerepelt a listában.

Igen, erről a szerkesztésről tényleg nem tudtam...
-------------------
Igazad kell, hogy legyen ezzel a RealOne Playerrel, csak nem a sima letöltőoldalra visz a link, ezért gondoltam mégis hogy valami más lesz.

Bocs a hülyeségért....

ptlklszl

#2198 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 08:54

Letöltöttem egy HD file-t (MP4, 1280x720), de semmivel nem tudom lejátszani! :blink: Már szinte mindent próbáltam (codec/lejátszó egyaránt), de semmi nem ismeri fel. A file lenne rossz kódolású vagy csak én cseszek el valamit?! :think: Ezt töltöttem le, KATT!
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2199 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 13:26

Próbáld ki VLC-vel is, az szinte mindent visz.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#2200 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 02. 15:12

Szerintem a videó lesz rossz, én se tudtam lejátszani, bár csak mpc+cccp párossal próbálkoztam.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.