HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#2461 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 19. 09:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2011. 08. 18. 12:19

Ha működik akkor megveszed, ha nem törlöd :D Van már megoldás amúgy?

Most annyi a fejlemény, hogy mplayerben a -lavdopts threads=2 kapcsolókkal már 64%-ig is elmegy a CPU-használat lejátszás alatt. Lanczos átméretezéssel 72%. A skiploopfilter már nincs kikapcsolva, nem is blokkosodik és így sem akad :up: Ennek ellenére szívesen venném, ha priviben tudnál küldeni egy működő coreavc-t.

Szerkesztette: Raynes 2011. 08. 19. 09:40 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2462 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 12:21

pü ment.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2463 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 14:03

Na, sikerült nagy nehezen működésre bírni a coreavc-t, ismeretlen személyek jóvoltából :Đ Sajna nem jött be. Ugyanazzal a videóval a procit 60-70% százalékon hajtja MPC-HC-ben, de csúnyán akad, pedig semmi szűrő nincs ráeresztve, minden alap beállításokon van. Ezt az mplayer 2 szálas ffmpeges dekódolójával torony magasan veri. Persze ebben az alsó kategóriás notiban nincs hw-es h264 support.

Egyébként már elsőre sem volt szimpatikus ez a kórenyomorékságer. Eleve nem tetszett, hogy nincs belőle demo, de az installere is elég amatőr tákolmánynak tűnt, 2MB-os telepítő nyomorult pár KB-os .ax és .dll fájlért. Aztán korlátozott userrel telepítettem, de nem lehetett konfigurálni, sem használni. Rendszergazdai felhasználóval telepítve már feltelepült, de ekkor meg a Start Menüből nem lehetett elérni. Lehet, hogy van, akinek segít, de ez nálam ment a kukába, csak úgy nyekkent kifelé.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#2464 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 14:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 08. 19. 15:03

Na, sikerült nagy nehezen működésre bírni a coreavc-t, ismeretlen személyek jóvoltából :Đ Sajna nem jött be. Ugyanazzal a videóval a procit 60-70% százalékon hajtja MPC-HC-ben, de csúnyán akad, pedig semmi szűrő nincs ráeresztve, minden alap beállításokon van

A CoreAVC-hez hardver is kell, hogy normálisan működjön. A hardver alatt nvidia kártyát értek cuda támogatással, vagy ati-t dxva-val: CoreAVC Requirements

Nekem egy E5700-es procim van egy GT220-as kártyával. 1080p-s filmeket 5-10% CPU és 5-10% GPU használattal játszik le. Ugyanez cuda nélkül 50-70% CPU használatot jelent. Szóval nem a program rossz, hanem a géped gyenge.

#2465 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 15:48

Tudom. Írtam is, hogy ezen a gyenge gépen nincs ilyen támogatás. Csak a több szálas támogatás miatt próbáltam ki. Ha jól tudom, egyébként hw-es támogatáshoz meg nem feltétlenül kell coreavc.

#2466 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 20. 05:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 08. 19. 15:48

Tudom. Írtam is, hogy ezen a gyenge gépen nincs ilyen támogatás. Csak a több szálas támogatás miatt próbáltam ki. Ha jól tudom, egyébként hw-es támogatáshoz meg nem feltétlenül kell coreavc.

Valóban nem, MPC-HC is simán dekódol DXVA-val.
Érdekes, nekem anno a coreAVC simán kiterjedt két magra, csak nekem nincs rá szükségem, mert ez a régi core2 eddig szó nélkül elvitt mindent egy maggal is, ráadásul DXVA is van. A coreAVC-hez direkt kellett tesztvideót csinálni, hogy legyen, amit nem bír nélküle... persze azóta eltelt egy-két év, és hát nem lenne meglepő, ha kiderülne, hogy azóta csak rontottak rajta...
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2467 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 20. 06:45

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2011. 08. 20. 06:32

Érdekes, nekem anno a coreAVC simán kiterjedt két magra

A két mag nekem is ment. Mégis akadt. Persze még tesztelem, keresek kicsit durvább 1080p-s sample videókat is.

#2468 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 20. 09:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 08. 20. 07:45

Persze még tesztelem, keresek kicsit durvább 1080p-s sample videókat is.

Mármint Mplayerrel 2 szálon. Eddig minden videót vitt szépen. Csak ez a pici 1 → 2 mag különbség hiányzott neki.

#2469 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 20. 14:02

Úgy gondolom, nem a számítási kapacitással, hanem az ERŐFORRÁS ELOSZTÁSSAL és a feladatprioritási sor meghatározásával van a gond.
És persze azzal a szemétséggel, h a gyors operatív memóriát lefoglalják (rezidensen, vagy nagy prioritással) mindenféle szeméttel. Példul nem használt programoknak fenntartott üres munkaterületekkel (tipikusan ilyen memóriafaló az MSN program (ami, mint kapcsolati felület sok gépen állandóan fut).
És persze, mindez úgy intézve, h ne akárki tudjon rajta változtatni (júzer fizess, végy egyre nagyobb gépet, ha használni akarod).

#2470 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 20. 14:30

Gyulám, mellément a post. Inkább mondd meg, hol van Démon Hill :-D

Szerkesztette: Raynes 2011. 08. 20. 14:30 -kor

#2471 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 21. 14:48

Jó az a coreavc, nálam így viszi a 20mbps 1080p sbs avatart:
A renderer se mindegy szerintem. dxva elvileg jól hangzik, de a madvr-el nem megy, a többi renderer meg fos képet ad hozzá képest. A tökéletes megoldás szvsz madvr+coreavc cuda, de ezt sajnos buktam az atival :D

Csatolt fájl:

- Where are we going?
- Let's go find out.

#2472 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 08. 13:39

Melyik médialejátszó tudja a lejátszás alatt lévő frame-ek számát megjeleníteni minden videó alatt?

Az SMPlayer tud ilyet, de néhány codec és container típusnál nem mutatja, 0-án áll a számláló. Régen a Win 3.x médialejtászója tudta, ez még mindig benne van az XP-ben (mplay32.exe), de már nem működik az új codec és container típusoknál.

#2473 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 08. 13:57

Valószínű, az új médiafolyam formátumoknál ez azért nincsm mert értelmezhetetlen (a netről nincs eleje).

#2474 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 08. 14:28

Ilyenre gondolsz? http://optn8.info/ct...33361389182.png
Ezt az ffdshow osd-je tudja.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2475 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 08. 16:38

Igen, ilyesmire gondolok. ffdshowban, lejátszóban hol lehet beállítani?

#2476 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 08. 22:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 10. 08. 17:38

Igen, ilyesmire gondolok. ffdshowban, lejátszóban hol lehet beállítani?

MPC-HC/options/external filters/add filternél addolod az ffdshow-t, utána ha elindul a lejátszás és megjelenik az ffdshow ikonja a tálcán akkor arra katt és megkeres az osd részt, beállítod amit ki akarsz iratni.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2477 Felhasználó inaktív   LámaZ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 10. 09. 07:50

VLC-ről áttértem KMPlayerre.
Kár, hogy TrojanDropper:Win32/Gidicol.A van benne.
Emellett, szerintem ő hibás a böngésző alapértelmezett keresőjének módosítási kísérletéért, de lehet, hogy ebben tévedek; az OpenSubtilePlayer a bűnös ezért.

#2478 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 09. 08:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2011. 10. 08. 23:05

MPC-HC/options/external filters/add filternél addolod az ffdshow-t, utána ha elindul a lejátszás és megjelenik az ffdshow ikonja a tálcán akkor arra katt és megkeres az osd részt, beállítod amit ki akarsz iratni.

Nem igaz, hogy ilyen béna vagyok hozzá. Hiába vettem fel MPC-HC-ban külső szűrőnek az összes ffdshow-s szart (van belőle vagy 6 féle), nem jelenik meg az ikonja.

Üzenet megtekintéseIdézet: LámaZ - Dátum: 2011. 10. 09. 08:50

VLC-ről áttértem KMPlayerre.
Kár, hogy TrojanDropper:Win32/Gidicol.A van benne.
Emellett, szerintem ő hibás a böngésző alapértelmezett keresőjének módosítási kísérletéért, de lehet, hogy ebben tévedek; az OpenSubtilePlayer a bűnös ezért.

VLC nekem sosem tetszett, sosem emelkedett ki semmivel. KMPlayer kifejezetten nem szimpatikus. Openfranctudjamilyen pléjört sosem használtam. Alapvetően mindent MPC-HC-val nézek. Noteszgépen viszont a 1080p-s anyagokra mplayert használok (SMPlayer, mint mplayer GUI jó, de nem tudja eltüntetni a lejátszóablak keretét). Mostanában ablakkeret nélkül nézem a videókat, így sokkal jobban néz ki szvsz.

#2479 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 09. 09:20

Azt elfelejtettem írni, hogy az internal filtersnél ki kell venni a pipát az elől, amit át akarsz engedni az ffdshownak :) .
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2480 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 09. 09:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Pietrosz - Dátum: 2011. 10. 09. 10:20

Azt elfelejtettem írni, hogy az internal filtersnél ki kell venni a pipát az elől, amit át akarsz engedni az ffdshownak :) .

Kösz működik. Külön jó pont, hogy az MPC-HC tud egy képkockával vissza is léptetni :cool:

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.