Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.)
Elküldve: 2003. 12. 08. 15:12
Meg tudja valaki mondani, hol lehet egy 5.x-es DivX codecet szerezni, amiből ki van irtva a Gator meg egyéb baromságok? Nem szeretem, ha a gépemen hivatlan vendég sz@r@kodik! Köszi előre is!
ÜDv: LJ
Elküldve: 2003. 12. 08. 22:23
Elismerésem, ez már nagyon kellett ide a HWSW fórumra.
Elküldve: 2003. 12. 09. 07:07
Idézet
Hi!
Meg tudja valaki mondani, hol lehet egy 5.x-es DivX codecet szerezni, amiből ki van irtva a Gator meg egyéb baromságok? Nem szeretem, ha a gépemen hivatlan vendég sz@r@kodik! Köszi előre is!
ÜDv: LJ
Ha nem akarsz filmet tömöríteni, csak nézni, akkor nincs szükséged a DivXPro-ra elég a Standard DivX Codec. Sejtésem szerint ez nem tartalmaz kémprogramot...
Szerkesztette: SuMMeR 2004. 04. 10. 06:24 -kor
Elküldve: 2003. 12. 14. 09:25
Kellene egy kis segítség.
Most telepítettem újra a winfost. (gépbővítés volt: nforce2ABIT-2500+Proc) Aztán felraktam a ACE codec pakkot + az 5.05 DIVX -t. Előtte meg se néztem, de most látom, hogy a filmeket 2X (vagy 1,5X vagy 3X változó) gyorsabban akarja lejátszani. Na codecek le, nézem tisztán, úgyis azt csinálja. Egyedül a QuickTime hajlandó normálisan lejátszani) Valaki segítsen ha tud, előre is köszönöm.
Elküldve: 2003. 12. 15. 07:46
Idézet
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.
Most telepítettem újra a winfost. (gépbővítés volt: nforce2ABIT-2500+Proc) Aztán felraktam a ACE codec pakkot + az 5.05 DIVX -t. Előtte meg se néztem, de most látom, hogy a filmeket 2X (vagy 1,5X vagy 3X változó) gyorsabban akarja lejátszani. Na codecek le, nézem tisztán, úgyis azt csinálja. Egyedül a QuickTime hajlandó normálisan lejátszani) Valaki segítsen ha tud, előre is köszönöm.
Sejtésem szerint (mint már írtam többször is) a hiba a ACE-ban van. Mivel sima uninstallal nem fog nyom nélkül eltünni a gépről minden registry bejegyzés és társítás, javaslom, hogy kezdj egy friss telepítést (hacsak nincs backup, vagy XP-s SysRestore).
A full codec packokat felejtsd el (már komolyan gondolkozom rajta, hogy kiveszem őket a listából...). Telepíts fel egy normális lejátszót, amivel a felíratokat is tudod kezelni (pl.:BSPlayer), emellett kell egy DivX5.1.1 (ha csak filmnézésre kell akkor ez), egy XviD és egy AC3 Filter.
Ha olyan filmmel találkozol, ahol nincs hang vagy valami más probléma van, akkor pedig ezzel megnézed mi hiányzik.
Szerk.: Kivettem a nyitó hozzászólásból az ACE és a Nimo linkjeit, illetve külön feltüntettem a DivX 5-nél a Pro és Standard elérhetőségét
[ 2003. december 15.: SuMMeR szerkesztette a hozzászólást ]
Szerkesztette: SuMMeR 2004. 04. 10. 06:24 -kor
Elküldve: 2003. 12. 15. 10:18
Elküldve: 2003. 12. 15. 10:37
Idézet
Mi a baj az ACE codec pack-al? Nekem több mint egy éve van fenn és nincs semmi galiba se a filmekkel se a játékokkal. Tényleg érdeklődve kérdezem (nem vagyok codeben otthon) nem kötözködésből :o)
Ha beleolvasol itt a Fórumon a multimédia szekción belül a topicokba, akkor egészen nyilvánvaló, hogy sokaknak van vele problémája. Illetve nem a packkal, hanem azzal, hogy nem tud lejátszani egyik napról a másikra olyan filmet amit addig tökéletesen tudott, nincs hang, stb. miközben azzal kezdik a probléma ismertetését, hogy "miután felraktam az ACE packot...".
Nekem személy szerint ugyancsak rossz tapasztalatom van mind az ACE-val, mind a Nimo-val (többször kellett újra telepíteni miattuk a rendszerem).
Talán egyedül a GordianKnot packja efogadható, mert nem szemeteli tele a rendszert.
Szerkesztette: SuMMeR 2004. 04. 10. 06:22 -kor
Elküldve: 2003. 12. 16. 08:18
Elküldve: 2003. 12. 19. 10:54
Valószínűleg idén már nem fogom frissíteni a kínálatot, ha pedig átkerülünk az új fórummotor fennhatósága alá, akkor a frissítések nagyon meg fognak ritkulni (havi 1 alkalomra lehet számítani

Elküldve: 2003. 12. 20. 19:52
idézet:
Ezt írta Hófogó:
Még annyi jutott eszembe erről az alt printscreenes képlopásról, hogy pl. munkahelyemen nem műxik, otthon igen, az említett gépen meg ahogy mondtam, múltkor jó volt most nem, s azért gyanítok összefüggést, mert mikor ez működött a tv-re is kirakta a filmet, s most hogy nem, az sem megy, nomeg ez a pirosas dolog a filmterületen is hasonló a tv-n, illetve a beillesztett képen...
Éppen ezek miatt nem szétbontva szeretném a problémákat elhárítani/megkerülni, hanem a dolog okozójára is nagyon kíváncsi vagyok, gyökerestül szeretném megszüntetni, illetve átállítani, csakhát nem látok különbséget az otthoni, illetve munkahelyi gépem beállításai között sem, ezért lenne szükségem egy ebben a témában nálam jobban hozzáértő válaszára...
Várok további ötleteket és segítséget, előre is köszönettel:
Hófogó[/quote]
Azt hiszem, az overlay csak ott válik láthatóvá, ahol egy bizonyos szín van az alapképen, arra van rákulcsolva. Lehet ez pl. a totál fekete (R=0,G=0,B=0). Úgy látszik, néha elállítódik ez a szín. De ez csak a fenti esetet magyarázza, ahol egy független program ablakában véletlenül jelent meg a film képének egy részlete. Sima print-screen csak akkor működik, ha nem overlay-ből van kitéve a film, mert az nem másolódik az alapkép bitmapjára. Ha ki van kapcsolva az overlay (vagy nem támogatja azt a fajta overlayt a HW, ami a rendszernek kellene), akkor direktben másolódik az alapképernyőre a film képe.
[ 2003. december 20.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 21. 11:16
Nekem nem játszott le pár filmet.
Xvideseket és egy mpg-et.
-Az a specialitásom, hogy amikor mások tévednek, nekem igazam van...
-Magzar billentzuyet ruley!
Elküldve: 2003. 12. 21. 16:51
Elküldve: 2003. 12. 23. 08:04
X-Email, viktop: a K-Lite codec packról nincs különösebb tapasztalatom, de a problémátokból ítélve hasonlóan bugos mint az Ace... Nem lehetne leszedni? Ha már codecpack, akkor ajánlom a GordianKnot packját, az nem rak fel túl sok mindent, így nem terheli agyon a rendszert.
Elküldve: 2003. 12. 26. 01:11
Az mitől van, hogy a windws media player 9 nem játszik le valamit,de a wmpclassic 6.4.7-es lejátsza?
-Az a specialitásom, hogy amikor mások tévednek, nekem igazam van...
-Magzar billentzuyet ruley!
Elküldve: 2004. 01. 05. 07:17
- -Media Player Classic 6.4.7.4
-Zoom Player 3.3
-VideoLAN 0.7.0
-foobar2000 0.7.7a
-Subtitle Processor 6.2
X-Email: már én is találkoztam olyannal, hogy a wmp9 nem játszott le olyan videót, amihez pedig rendesen volt telepítve codec... talán Microsoft bug :confused:
[ 2004. január 05.: SuMMeR szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 08. 07:32
Elküldve: 2004. 01. 09. 21:57
Amit szeretnék elérni: lejátszáskor vágja le a film széleit kis mértékben, cserébe nagyobb százalékban töltse ki a képet, mondjuk úgy, hogy alul csak annyi legyen fekete vászon, amin épp elfér egy felirat sor.
Feladatok:
1) Vágja le a szélét és nagyítsa megfelelően a képet.
2) A feliratot a maradék vászonra rakja.
A filmeket a TV kimenetem szeretem nézni.
Működjön avi-ra és DVD-re is. DVD-re szeretném a PowerDVD-t használni, mert tetszik ahogy a hangot keveri 5.1-es hangrendszeren. Sajnos valószínűsítem, hogy a PowerDVD már eleve kizárja, hogy ezt megoldja, mert a köcsög nem a vászonra rakja a feliratot már eleve. Ha ezek után az overlay mirrort zoomolom, akkor meg néha a feliratból is levág darabokat.
AVI esetén: a DirectVobSub kirakja a feliratot a vászonra, ha úgy állítom be, viszont nem tud zoomolni. Az overlay mirror zoomja megintcsak levág a feliratból is.
Van viszont egy DivXG400 filter. Na, ebben be lehet állítani, hogy mennyit vágjon le a széléből, abból a célból hogy a képernyőnek legalább x%-át (pl. nálam 85 vagy 90%) kitöltse, és csak ez után pakolja ki a feliratot, állítható, hogy a vászonra. Viszont ezt a filtert eredetileg nem erre találták ki. Ráadásul nem segít a PowerDVD-ben.
Valaki még küszködik ezzel a problémával?
Gigabyte 7VAXP (KT400), Athlon XP 2200+@2800+ = 12.5x176MHz=2.2GHz, 2x256MB Samsung DDR333 RAM @ 352MHz CAS2, Ati Radeon 9800XT, SB Audigy Player, 60 GB Maxtor 7200RPM + 120 GB Seagate 7200RPM HDD, Toshiba 16/48 DVD, Pioneer DVR-106 4x DVD+/-RW, Samsung Synmaster 957MB monitor
Elküldve: 2004. 01. 11. 19:40
Nos en annyit tennek hozza,most hogy elolvastam az elozo oldalon az elso hozzaszolast (gratula az osszefoglalasert !!!), hogy en mar regota egy biznoyos codec-packet hasznalok,es soha semmi galibat nem okozott,se nekem se haverjaimnak aki ezt hasznalja (tudom,tudom,kovezzetek meg

Divx Total Pack 1.7 (legfrissebb?) tartalma: Divx 5.1, Xvid 1672003, Matroska, Ac3filter 0.70b, Ogg 0.9.9.5, DivXAudio, Morgan Stream Switch 0.97, DivXantifreeze 0.4.
Letoltes: [url="http://"http://www.quellicheilpc.com/stats/download.php?id=1"]http://www.quelliche...wnload.php?id=1[/url]
[ 2004. január 11.: Vortex07 szerkesztette a hozzászólást ]
Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
- Leonardo Da Vinci