HWSW Informatikai Kerekasztal: Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Média lejátszás programjai (players, codecs, etc.) Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Biopon 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 14. 06:46

idézet:
Ezt írta SuMMeR:

Igazából nem akarok konkurálni a videóeditálós topikokkal, hiszen a téma címe is az, hogy "Média lejátszás programjai...", az a néhány program, amit belinkeltem, az csak ízelítő. Sajnos túl sok mindenre nem tudok kitérni, hiszen a programok frissítését is magam ellenőrzöm (javarészt, de néhányan segítenek), ill. a kezdőlapot is minden alkalommal módosítom. Ezt ráadásul jelenleg vodanettel csinálom...
Egyébként már gyűlik nálam néhány program (a te általad említett FlaskMpeg mellett), csak ízelítőül:
Fair Use
Nandub
Bitrate kalkulátorok
még több DVD ripper program (SmartRipper, vStrip, stb.)
még több MPEG enkóder (bbMPEG)
Feliratozó programok (SubStation Alpha, stb.)

Ha egyszer sikerül végre otthonra beköttetni a netet (a fene essen a Tanetbe... :mad: ), akkor ígérem kicsit átdolgozom a koncepciót. ;)
[/quote]

Tisztelt Summer!
Előre is szeretném közölni, hogy egyáltalán nem a hiányosságokra akartam rávilágítani, hanem csak úgy éreztem, hogy az enkóderek közé ez a progi még belefér. Nem baj az, ha több progi közül lehet választani, illetve többet megismerni ;)
Amúgy meg le a kalapom előtted :D és minden tiszteletem az itteni áldozatos munkádért :)
Elcserélném használt zoknimat szintén használtra, de tisztára...

#182 Felhasználó inaktív   Moby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 11:10

idézet:
Ezt írta Do-It-Yourself:

Az a gondod, h ha nagyítasz a képen, akkor nagyítódik a felirat is? Azt szeretnéd megoldani, h a kép alján, fix helyen és meretben legyen a felirat? Ezt én is szeretném, de eddig még nem sikerült :).
Egyébként lejátszónak a ZoomPlayer-t használom, feliratmegjelenítőnek a VobSub 2.23-at.
[/quote]

Mail ment

#183 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 18:11

[QUOTE]Ezt írta max-pain:
ffdshow 20040312

[url="http://"http://athos.leffe.dnsalias.com/"]http://athos.leffe.dnsalias.com/[/url]

vagy

[url="http://"http://www.afterdawn.com/software/video_software/codecs_and_filters/ffdshow.cfm"]http://www.afterdawn...ers/ffdshow.cfm[/url]
[/QUO TE]
Már ghostie-t is kérdeztem az AfterDawn-os link kapcsán, mivel erosen kétlem az ott található ffdshow verziók "jogtisztaságát" és eredetét. Miért nincs a fejlesztoi honlapon semmi ezekrol a verziókról? Ha tudod, hogy ezeket ki csinálja, akkor oszd meg légyszi... (Ha valaki önhatalmúlag - mert az ffdshow GNU licenszu - átírta a programot, akkor nem biztos, hogy az jobb is, sot lehet, hogy egy trójait is megpóbál felrakni (azért ezt kétlem, de az ördög nem alszik...).

[ 2004. március 14.: SuMMeR szerkesztette a hozzászólást ]

#184 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 14. 19:29

idézet:
Ezt írta Biopon:

Tisztelt Summer!
Előre is szeretném közölni, hogy egyáltalán nem a hiányosságokra akartam rávilágítani, hanem csak úgy éreztem, hogy az enkóderek közé ez a progi még belefér. Nem baj az, ha több progi közül lehet választani, illetve többet megismerni ;)
Amúgy meg le a kalapom előtted :D és minden tiszteletem az itteni áldozatos munkádért :)
[/quote]
Nem nagy dolog; egyrészt amúgy is elég sokat foglalkozok ilyesmivel, másrészt direkt úgy rendeztem a nyitóoldalt, hogy gyorsan végigböngészhessem a fontosabb helyeket frissítések után kutatva -> vagyis nem csupán az önzetlenségem vezérelt, hanem az is, hogy én magam is gyorsabban kereshessek :D

u.i.: Próbáltam egy kis frissítést eszközölni a nyitóoldalon, de valami miatt állandóan megszakad egy ponton :mad: :mad: :mad:
Reggel megpróbálom újra... :(
u.i.2: Na csak sikerült...
Frissítés:
jetAudio v6.0.2 Basic
MKVtoolnix v0.8.6

[ 2004. március 14.: SuMMeR szerkesztette a hozzászólást ]

#185 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 05:59

ffdshow:
a fejleszto Milan Cutkacutka@szm.sk  ]

irja' neki email-t, ha ennyire ketelkedsz az ujabb ffdshow-kban ;) Az email cimet es az elso ket linket, a telepitett ffdshow readme.txt-ben talaltam, mig a harmadik link biztosan a doom9.org forumarol valo ;)

a harmadikat frissitik is, s van ffdshow-changelog is

a doom9.org angol nyelvu foruman vki vhol azt irta, hogy korhazban van mar egy ideje Milan Cutka, de erre racafoltak ezek a nemre'g megjelent verziok :cool:

SuMMeR:
az iment vettem eszre, hogy az elso oldalon, a nyito hozzaszolasban az alabbi szerepel: "videó codec-ek".
Amennyire en tudom, nem hosszu Ó-val kell irni, de majd remelem zako megerosit benne  ;) [jojo, tudom, nagyon raerek  Kép ]

[ 2004. március 15.: blash szerkesztette a hozzászólást ]

Szerkesztette: blash 2004. 04. 08. 03:25 -kor

#186 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 09:52

idézet:
Ezt írta blash:

[...]
[/quote]
Az ffdshow letöltési linkjét kicseréltem a legújabbra mutatóval (a changelog szerint ezt Milan bütyköli... Ezek szerint már nem a SourceForge szárnyai alá dolgozik :confused: )

Más. Az általad említett helyesírási hibát javítottam, de ha már itt tartunk, akkor a codec-nek is van magyarosított változata, mégpedig a kodek szó. Mivel ezt következetesen angolul írtam eddig, így kijavítottam ezt is (valaki régebben már panaszkodott amiatt, hogy vegyesen - magyarul és angolul - írok, nos ezután megróbálok mindenhol magyarul írni, kivéve a programok nevénél) ;) :)

#187 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 15. 21:41

Újítás:
H.263 codec

Frissítés:
3ivx Delta4 v4.5.1
AlparySoft Lossless Video Codec v1.6
MyhtTV Filters v0.5
Codec Pack All in 1 v6.0.0.4

Jó hír (mármint nekem), hogy végre van netem otthon is, vasárnap óta működik a Tanet mikrohullámú internetelérése. A rossz hír (szintén nekem), hogy vannak problémái. A sebessége szerintem elfogadható, de például olyan hiba szokott jelentkezni, miszerint próbálom szerkeszteni a nyitó hozzászólást, vergődik egy 5 percet aztán szétkapcsol.
4-5 próbálkozás után sikerül a szerkesztés. Ez most a fórummotor hibája, vagy nálam van valami :confused: Ha valaki tudja mi a baj, az ne tartsa titokban, mert így nagyon nem tetszik...

#188 Felhasználó inaktív   dewfah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 14:21

Jött új MPC! (MPC 6.4.8.0)

Change log:

"Mpeg video decoder: implemented frame-dropping (b-frames only) when running late and added a new sse2 idct (intel's code, AP-945), now high-definition clips should keep the sync at least :)
Mpeg splitter: plays discontinuous/joint files to the end but seeking still broken with those, also recognizes aac streams and misdetects others as lpcm less frequently
New aac decoder based on libfaad, coreaac didn't handle mpeg's aac very well for some reason (he-aac, stereo downmixing supported)
Volume normalizer can be "boosted" a bit in case you find the level still low, look for the slider next to the normalize checkbox
Added a /nofocus command line switch. Guess what it does! Through the web interface browse.html also accepts a focus=no GET parameter with the same effect
More fine tuning of the internal splitters' packet buffering.
Fixed the "higher than normal" priority option, it was not applied after reopening the player.
New option to launch files in fullscreen (checkbox at options/player)
7th internal logo by Steve Smith (looks very nice), if you made any in the past contact me again and I'll add your name to the logo chooser page, next to your logo. For now with the exception of the new one, only an "Author unknown" text will be displayed there because I can't remember which one came from who
Fixed the file browser not displaying anything on cd drives under xp, when the recording feature of the operating system is enabled
Almost 200KB increase in file size! No, it's not (just) the logo (~50k compressed), but libfaad was also huge :)
For those who can recompile the sources: running filters.bat is no longer needed. After adding the lib of the new aac decoder onto the list VC couldn't link it anymore (it crashed...), so I had to add each lib separately to the additional dependecies of mpc to overcome this problem. "

#189 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 14:27

idézet:
Ezt írta dewfah:
Jött új MPC! (MPC 6.4.8.0)
[...]
[/quote]
Már ki van javítva a nyitóoldalon ;)
(gabest mostanában nagyon hajt...)

#190 Felhasználó inaktív   dewfah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 16. 18:23

idézet:
Ezt írta SuMMeR:

Már ki van javítva a nyitóoldalon ;)
(gabest mostanában nagyon hajt...)
[/quote]
Oks, csak épp nézelődtem az oldalán, és akkor tűnt fel! :-)

#191 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 03. 17. 05:20

Kép <-- xiph.org

Kép    Kép Kép  <-- The Ogg Vorbis CODEC project

magyar nyelvu tanacsok a Vorbis-hoz [xiph -> vobis, vorbis.com]: tilos.hu --> ogg.faq utolsó frissítés: 2004.02.16. 20:24

a Kép radio neten Vorbis-ban sugaroz: szélessáv -- high bandwidth / keskenysáv -- low bandwidth

[ 2004. március 17.: blash szerkesztette a hozzászólást ]

Szerkesztette: blash 2004. 04. 08. 03:27 -kor

#192 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 07:53

idézet:
Ezt írta blash:

[...]
[/quote]
A Tilos Rádió leírása tetszik Kép , bekerült a listára a Leírások részre.
Felkerült emellett a listára az Mpeg-1 Bitrate Calculator v1.0 is.

#193 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 17. 08:21

Idézet

SuMMeR irta:

A Tilos Rádió leírása tetszik  Kép  , bekerült a listára a Leírások részre.

szerencsere megtalaltad a lenyeget  :cool: Kicsit tul belejottem a linkelesbe  :D  :D

Szerkesztette: blash 2004. 04. 08. 03:28 -kor

#194 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 08:27

Mai kínálatom:
mv2Player v0.7RC1 (csak visszakerült, bár én nem használnám de többen állítják, hogy jó)
Cinepak codec v1.10.0.11 (régi kodek...)

A Leírások részre bekerült egy Freeware Video Codecs link, ahol a videoállomány FourCC (4CC) kódja alapján megkereshetjük a a lejátszáshoz szükséges kodeket. (Kicsit több van ott, mint itt).
A 4CC kódot egyrészt meg tudjuk nézni a GSpot-al vagy az abcAVI Tag Editorral is (a teljes AVI információ ablakban a [fccType] bejegyzést kell keresni).

#195 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 10:22

idézet:
Ezt írta blash:

SuMMeR:
az iment vettem eszre, hogy az elso oldalon, a nyito hozzaszolasban az alabbi szerepel: "videó codec-ek".
Amennyire en tudom, nem hosszu Ó-val kell irni, de majd remelem zako megerosit benne ;) [jojo, tudom, nagyon raerek Kép ]
[/quote]

:) Ha már nyelvészkedünk, akkor én is hadd szóljak be(le): alapvetően igaza van blashnak, hiszen írhatjuk angolul a "codec"-et, de akkor a "video"-t is rövid "o"-val kell írni, mert egy szókapcsolaton belül nem szerencsés keverni az angol és magyar szavakat.
Ha azonban SuMMeR úgy dönt, hogy ő elfogadja magyar szónak a "kodek"-et (szerintem nem az, legalábbis semmilyen hivatalos kézikönyv nem tartalmazza), akkor viszont "videókodek" a helyes írásmód, egybeírva.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#196 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 16:54

OFF

Idézet

zako irta:

Ha már nyelvészkedünk, akkor én is hadd szóljak be(le): alapvetően igaza van blashnak, hiszen írhatjuk angolul a "codec"-et, de akkor a "video"-t is rövid "o"-val kell írni, mert egy szókapcsolaton belül nem szerencsés keverni az angol és magyar szavakat.

arra probaltam meg ramutatni, hogy magyarul is rovid "o"-val kene irni a "video" szot. Ezt arra alapoztam, mert eddig egy nyomtatott lexikon-felesegben talaltam erre utalast:

Alapismereti kislexikon (1990) [második, atdolgozott kiadás; szerkesztette Balázs György] -- 405 oldal: videomagnó

DE csak most latom a masik oldalon a VHS-t, aminek a leirasaban ez szerepel:
  • házi videórendszer

aaaa, most melyiknek hihetne'k?  :confused:

Idézet

zako irta:

Ha azonban SuMMeR úgy dönt, hogy ő elfogadja magyar szónak a "kodek"-et (szerintem nem az, legalábbis semmilyen hivatalos kézikönyv nem tartalmazza), akkor viszont "videókodek" a helyes írásmód, egybeírva.

gondolom, a hivatalos kezikonyvekben, hosszu "ó"-val szerepel a videó. Mert akkor jol megszivatott ez az Alapismereti kislexikon  :rolleyes:

az MHSZ-en kivul, mit lehet me'g hivatalos kezikonynek tekinteni?

mert az iment fellapoztam par konyvet, s ezeket talaltam [esetleges elgepelesek lehetsegesek...]:

• audio hang audio-; hang-; hangfrekvenciás ~ amplifier hangfrekvenciás/audiofrekvenciás erősítő [...]

• audiology audiológia, hallástan

• audiometer audiométer, hallásmérő

• audiovisual audiovizuális

• codec szt, távk kódoló-dekódoló, kodek; ~ station kodekállomás

• video I. v videóra felvesz; II. a video-; III. n videokazetta; videokészülék, (kazettás) képmagnó, videomagnó, video; [...] ~ home system (VHS) vid VHS videokazetta-rendszer, házi videorendszer; [...]
[forrás a nyomtatott: Angol-magyar műszaki és tudományos szótár; első kiadás: 1993; változatlan lenyomatt: 1998]

• audiométer lat + gör, orv a hallóképesség mérésére szolgáló készülék

• videofrekvencia (videofrequentia) lat, távk képfrekvencia; televíziós képet továbbító frekvencia
[forrás a nyomtatott: Idegen szavak kéziszótára; ötödik, változatlan lenyomatt; 1967]

• audiovizuális módszer

• video-: videokazetta, videomagnó, videotechnika
[forrás a nyomtatott: A magyar helyesírás szabályai; tizenegyedik kiadás; 1984]

[ 2004. március 19.: blash szerkesztette a hozzászólást ]

Szerkesztette: blash 2004. 04. 08. 03:30 -kor

#197 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 17:14

Ha már nyelvészkedünk...  :D
Az én forrásom az Idegen szavak és kifejezések kéziszótára (egy 1994-es kiadás).
Ebben szerepel:
video- lat el., inf előtagként vminek a televíziós képtechnikával való kapcsolatát jelöli;kép-
video ang(<lat), inf 1.->videotechnika 2. videofelvételek készítése, ill. nézése 3. -> képmagnó

kodek inf ugyanazon berendezésben kóderből és dekóderből álló áramköri egység (der + dekóder)

Ezek a szavak ugyan nem a számítástechnikára vonatkoztak eredetileg, de szerintem nem vétek nagy hibát ha ezután video kodek vagy videokodek kifejezéseket használok.

Szerkesztette: SuMMeR 2004. 04. 02. 13:00 -kor

#198 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 22:12

Nagy nehezen csak sikerült még egyszer egy kis frissítést véghez vinni a nyitó hozzászóláson...
Újítások:
Net Transport v1.83a
AsfTools v3.1
Midi File Analyzer v4.5

#199 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 22:41

nem láttam a topicban említeni az NVDVD nevű programot (nvidia dvd player) számomra ez a legjobb dvd lejátszó, mert a többivel ellentétben ez nem a mixer hangerejét állítgatja, ami szerintem elég idegesítő dolog (nálam a master 5-10% között mozog, és elég kellemetlen, ha pl a powerdvd felcsűri 100-ra...
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#200 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 07:24

Idézet

Ezt írta kAy:
nem láttam a topicban említeni az NVDVD nevű programot (nvidia dvd player) számomra ez a legjobb dvd lejátszó, mert a többivel ellentétben ez nem a mixer hangerejét állítgatja, ami szerintem elég idegesítő dolog (nálam a master 5-10% között mozog, és elég kellemetlen, ha pl a powerdvd felcsűri 100-ra...<

Sajnos ezt még nem próbáltam, aminek az is lehet az oka, hogy a program nem free... (Félreértések elkerülése végett: a PowerDVD és a WinDVD azért került be a listára, mert sokan megkapják ezt valamilyen hardvervásárlás mellé, nekem is így van meg az egyik)
Másrészt, ha én beteszek egy nVIDIA-s lejátszóprogramot a listára, akkor az ATI fanok hőzöngeni fognak...  :D   ;)
Kép <-> Kép

Szerkesztette: SuMMeR 2004. 04. 02. 13:01 -kor

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »