HWSW Informatikai Kerekasztal: SVCD segitseg - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (27 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SVCD segitseg

#121 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 09. 17:03

UP

#122 Felhasználó inaktív   gyuszkó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 09. 18:30

idézet:
Ezt írta FakeJack:
Csak nem szűnnek a gondok.
Kiírtam egy 5 perces darabkát, VCDEasy-vel imageltem, Neroval írtam ki. Kép/hang tökéletes, viszont a felirat nem jelenik meg. Gyuszkó légyszives adj tanácsot. Írtad még rég, hogy neked os MBO-d van és viszi a CVD feliratot. Nekem viszont nem jelenik meg. Lehet, hogy kint van a képből (alsó margó 10)? Vagy vmit elszúrtam?
[/quote]

Igen, nekem a CVD-t viszi.
De itt egy gyorsan összedobott utmutató a felírat készitésre.

[url="http://"http://doom9.uw.hu/svcd/index.htm"]Utólagos felírat mpeg2 fájlhoz[/url]
Ha minden próbálkozás kudarcot vallott, vegyük elő a használati utasítást.

#123 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 09. 18:55

idézet:
Ezt írta gyuszkó:

[url="http://"http://doom9.uw.hu/svcd/index.htm"]Utólagos felírat mpeg2 fájlhoz[/url]
[/quote]
Köszi. :) Sajna nem lettem okosabb. :)
Preview alatt balra húz, asztaliban (MBO, mint a neked) meg se jelenik. :(

#124 Felhasználó inaktív   gyuszkó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 09. 23:43

idézet:
Ezt írta FakeJack:

Köszi. :) Sajna nem lettem okosabb. :)
Preview alatt balra húz, asztaliban (MBO, mint a neked) meg se jelenik. :(
[/quote]

Azt tudom mondani, hogy mindent hagy az eredeti értéken, és a leírásban szereplö ajánlott beállításokhoz nyulj csak, attól függetlenül hogy egynémelyik alap beállítás értelmetlennek tünik. Az útmutatóban szereplö példa müködö filmet eredményezett.
A Graphic size beállításnál csak az Output resolution SVCD-t állitsd be a többihez ne nyúlj, mert akkor fordúl elö, hogy a felírat elcsúszik.
A WinSubMux a SVCD Info & Time to FileSize fülén behívhatod a kész összefüzött mpeg fájlt, és analizálhatod, kiírja hogy hány és milyen felírat van benne.
Én ezzel a meglévö mpeghez gyönyörüen hozzátudom adni a felíratot, amit az MBO szépen meg is jelenít.
Ha AVI-ból csinálnál SVCD-t akkor az új DVD2SVCD 1.1.1 B2 a jó választás, ez már tökéletesen késziti el az AVI-hoz akár állandó, akár választható formában.

[ 2003. február 09.: gyuszkó szerkesztette a hozzászólást ]

#125 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 09. 23:55

idézet:
Ezt írta gyuszkó:

Azt tudom mondani, hogy mindent hagy az eredeti értéken, és a leírásban szereplö ajánlott beállításokhoz nyulj csak, attól függetlenül hogy egynémelyik alap beállítás értelmetlennek tünik. Az útmutatóban szereplö példa müködö filmet eredményezett.
A Graphic size beállításnál csak az Output resolution SVCD-t állitsd be a többihez ne nyúlj, mert akkor fordúl elö, hogy a felírat elcsúszik.
A WinSubMux a SVCD Info & Time to FileSize fülén behívhatod a kész összefüzött mpeg fájlt, és analizálhatod, kiírja hogy hány és milyen felírat van benne.
Nekem ezzel a meglévö mpeghez gyönyörüen hozzátudom adni a felíratot, amit az MBO szépen meg is jelenít.
Ha VI-ból csinálnál SVCD-t akkor az új DVD2SVCD 1.1.1 B2 a jó választás, ez már tökéletesen késziti el az AVI-hoz akár állandó, akár választható formában.
[/quote]

Szia gyuszkó!

Ok, nekifutok még1x, alapbeállításokkal. A DVD2SVCD 1.1.1 B2-el készítettem a filmet, de nem igazán jöttem rá, hogy ez hogyan készít CVD feliratot, úgyhogy csak simán átkódoltam az .avi-t SVCD-be. A te általad az 1. oldalon leírt útmutatót követtem CVD feliratozáskor, de kevés sikerrel.
A vcdhelpről letöltöttem egy CVD-s sample filet, ki is írtam cdrw-re, de 10-ből 9-szer nem olvassa be a Philips cdrw-met az MBO. Most se ment. Pedig előtte, mikor a filmemből csináltam rá sample-t, azt beolvasta, lejátszotta tökéletesen. Ki érti ezt? :confused: Asszem a cdrw a defektes. :(
Köszi az infókat, próbálkozni fogok és írok majd, hogy sikerül-e valami. :)

#126 Felhasználó inaktív   gyuszkó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 10. 07:56

idézet:
Ezt írta FakeJack:

Szia gyuszkó!

Ok, nekifutok még1x, alapbeállításokkal. A DVD2SVCD 1.1.1 B2-el készítettem a filmet, de nem igazán jöttem rá, hogy ez hogyan készít CVD feliratot, úgyhogy csak simán átkódoltam az .avi-t SVCD-be. A te általad az 1. oldalon leírt útmutatót követtem CVD feliratozáskor, de kevés sikerrel.
A vcdhelpről letöltöttem egy CVD-s sample filet, ki is írtam cdrw-re, de 10-ből 9-szer nem olvassa be a Philips cdrw-met az MBO. Most se ment. Pedig előtte, mikor a filmemből csináltam rá sample-t, azt beolvasta, lejátszotta tökéletesen. Ki érti ezt? :confused: Asszem a cdrw a defektes. :(
Köszi az infókat, próbálkozni fogok és írok majd, hogy sikerül-e valami. :)
[/quote]

Az új DVD2SVCD már nem igényel utólagos, vagy kézi beavatkozást, AVI esetén. Összedobok ebböl is guide-t hamarosan. Az utólagosról még mindig a fenti linken tájákozódj(atok).
Na a Philips-szel én is megjártam, CD-R volt, be se olvasta. :mad: Minden más lemezzel tökéletes volt, akár CD-R, akár CD-RW.

#127 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 10. 11:57

idézet:
Ezt írta gyuszkó:

[/quote]

Az oldaladon ezt irtad:

"Sajnos nem tudok módszert a CVD felíratozott SVCD PC-n történõ lejátszására felírattal, erre csak azt tudom ajánlani, hogy létre kell hozni egy EXTRA nevû könyvtárat a SVCD struktúrában és abba be kell másolni az SRT fájlt ASEQ01.SRT néven."

Namarmost mostanaman nezegettem az Elecard decodert es a filtereknel figyelmes lettem egy Elecard MPEG2 Multiplexer nevu filterre, amin van egy Subpicture Enabled kapcsolo.
Ez nem arra valo ?
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#128 Felhasználó inaktív   gyuszkó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 10. 12:26

idézet:
Ezt írta Jakuza:

Az oldaladon ezt irtad:

"Sajnos nem tudok módszert a CVD felíratozott SVCD PC-n történ? lejátszására felírattal, erre csak azt tudom ajánlani, hogy létre kell hozni egy EXTRA nev? könyvtárat a SVCD struktúrában és abba be kell másolni az SRT fájlt ASEQ01.SRT néven."

Namarmost mostanaman nezegettem az Elecard decodert es a filtereknel figyelmes lettem egy Elecard MPEG2 Multiplexer nevu filterre, amin van egy Subpicture Enabled kapcsolo.
Ez nem arra valo ?
[/quote]

Küldd át mailben a decodert, megvizslatom este a dolgokat. Hátha van remény! :)

#129 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 10. 15:13

idézet:
Ezt írta gyuszkó:

Az új DVD2SVCD már nem igényel utólagos, vagy kézi beavatkozást, AVI esetén. Összedobok ebböl is guide-t hamarosan. Az utólagosról még mindig a fenti linken tájákozódj(atok).
Na a Philips-szel én is megjártam, CD-R volt, be se olvasta. :mad: Minden más lemezzel tökéletes volt, akár CD-R, akár CD-RW.
[/quote]

Köszi szépen. :-)

#130 Felhasználó inaktív   Peeeet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 10. 15:40

FakeJack, milyen tipus pontosan a Philips DVD-d? Mellesleg Philips DVD-hez inkább javallott az SVCD style a CVD helyett, azzal biztosan müxik, bár az se tökéletes egyébként :( , de ez már tipushiba.

#131 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 10. 20:03

idézet:
Ezt írta Peeeet:
FakeJack, milyen tipus pontosan a Philips DVD-d? Mellesleg Philips DVD-hez inkább javallott az SVCD style a CVD helyett, azzal biztosan müxik, bár az se tökéletes egyébként :( , de ez már tipushiba.[/quote]

Neeeem, nincs Philips DVD-m. A DVD-m márkája MBO (30-ért osztogatták a M*diaban ~1éve), Made in China. Egyébként semmi baja, sőt. :cool: gyuszkónak ugyanilyen masinája van és neki tökéletesen viszi a CVD feliratos filmeket, nekem meg egyáltalán nem. Ergo én vagyok a béna. Ezért letöltöttem "gyári" CVD feliratos Sample videókat, amit Philips 4x CDRW-re írtam ki. Kb. 5-ből ötször nem olvasta be, csak pörgette, aztán NO DISC. :( Azért is bosszantott, mert előtte ugyanerre írtam ki az általam készített Samplet és azt vitte, mint az álom, csak persze felirat nélkül. Ezekután el is ment a kedvem az egésztől... De azért nemsokára újra próbálkozom. :)

#132 Felhasználó inaktív   Pynki 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 16. 21:30

Sziasztok!
Valaki tudna nekem abban segíteni, hogy Mpeg 5.1 hangot hogyan lehet csinálni? Vagyis a kérdés lényege az, hogy a Besweet gui tud-e csinálni wav-ból AC3 hangot, amiből lehetne csinálni Mpeg 5.1-es hangot. Ezt már talán hozzá lehet rakni az SVCD-hez.
A Besweet gui-ban elvileg van olyan beállítás, hogy wav-ból AC3, de sehogysem tudom elindítani.
Akinek van ötlete, kérem írjon.

#133 Felhasználó inaktív   Peeeet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 16. 23:42

Pynki, legegyszerűbb, ha a legujabb DVD2SVCD-t letültöd, az megcsinál mindent, beleértve az 5.1-es hangot is.
Én már használtam, müxik vele az 5.1 hang (AC3-as divx-ből is).

#134 Felhasználó inaktív   gz1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 08:23

Hát az 5.1 tényleg jól működik, viszont feliratnál (permanent) megáll hibaüzenettel, és az mp3 hangoknál is nem egynél volt hibaüzenet, vagy csak elcsúszott a hang, holott a Beesweet újrakódolta. Nagyon bugos még ez a progi, vagy valaki mondja meg mi van, mert több filmet sem tudok vele megcsinálni, viszont amit megcsinál az tényleg szép. Ja a legújabb 1.1.1.2b-s, ha van újabb szóljatok!

#135 Felhasználó inaktív   pogi1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 12:11

idézet:
Ezt írta gz1:
Hát az 5.1 tényleg jól működik, viszont feliratnál (permanent) megáll hibaüzenettel, és az mp3 hangoknál is nem egynél volt hibaüzenet, vagy csak elcsúszott a hang, holott a Beesweet újrakódolta. Nagyon bugos még ez a progi, vagy valaki mondja meg mi van, mert több filmet sem tudok vele megcsinálni, viszont amit megcsinál az tényleg szép. Ja a legújabb 1.1.1.2b-s, ha van újabb szóljatok![/quote]

Hali!
Használd az elötte levő verziot 1.1.1.1cbuildot az jó

#136 Felhasználó inaktív   gz1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 12:49

Kösz, ki fogom próbálni!

#137 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 16:26

idézet:
Ezt írta gz1:
Ja a legújabb 1.1.1.2b-s, ha van újabb szóljatok![/quote]

Igen van ujabb.
1.1.2 B1
Ezen mar csiszoltak, de meg nem tokeletes ez se.
Pl az Xvides filmeknel kereste a codecet, pedig telepitve van.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#138 Felhasználó inaktív   Pynki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 02. 17. 20:51

Sziasztok!
Köszi az ötleteket, de a gondom lényege végül is, hogy a Besweet gui-t nem igazán tudom használni. Mint ahogy írtam is, annak kellene wav-ból ac3-at csinálnia, csak ne tudom hogyan. (Mert buta vagyok)

#139 Felhasználó inaktív   1336 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 02. 18. 07:55

Sziasztok!

Nem a témához kapcsolódva. Van olyan dvd lejátszó program, ami tud közvetlenül HD-ről vob-ot játszani és még a nyelv/felirat változtatást is engedi.

#140 Felhasználó inaktív   gz1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 18. 09:01

Ezt írta Pynki:
wav-ból ac3-at csinálnia, csak ne tudom hogyan.
--------
De minek egy stereo wav-ból AC3-at csinálni? Vagy van egy Ac3-ad ami jó 5.1-es, vagy nincs, és akkor úgyis csak sztereo.

Téma megosztása:

• (27 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.