SVCD segitseg
Elküldve: 2003. 02. 09. 18:30
idézet:
Ezt írta FakeJack:
Csak nem szűnnek a gondok.
Kiírtam egy 5 perces darabkát, VCDEasy-vel imageltem, Neroval írtam ki. Kép/hang tökéletes, viszont a felirat nem jelenik meg. Gyuszkó légyszives adj tanácsot. Írtad még rég, hogy neked os MBO-d van és viszi a CVD feliratot. Nekem viszont nem jelenik meg. Lehet, hogy kint van a képből (alsó margó 10)? Vagy vmit elszúrtam?[/quote]
Igen, nekem a CVD-t viszi.
De itt egy gyorsan összedobott utmutató a felírat készitésre.
[url="http://"http://doom9.uw.hu/svcd/index.htm"]Utólagos felírat mpeg2 fájlhoz[/url]
Elküldve: 2003. 02. 09. 18:55
idézet:
Ezt írta gyuszkó:
[url="http://"http://doom9.uw.hu/svcd/index.htm"]Utólagos felírat mpeg2 fájlhoz[/url][/quote]
Köszi.Sajna nem lettem okosabb.
![]()
Preview alatt balra húz, asztaliban (MBO, mint a neked) meg se jelenik.![]()
Elküldve: 2003. 02. 09. 23:43
idézet:
Ezt írta FakeJack:
Köszi.Sajna nem lettem okosabb.
![]()
Preview alatt balra húz, asztaliban (MBO, mint a neked) meg se jelenik.[/quote]
Azt tudom mondani, hogy mindent hagy az eredeti értéken, és a leírásban szereplö ajánlott beállításokhoz nyulj csak, attól függetlenül hogy egynémelyik alap beállítás értelmetlennek tünik. Az útmutatóban szereplö példa müködö filmet eredményezett.
A Graphic size beállításnál csak az Output resolution SVCD-t állitsd be a többihez ne nyúlj, mert akkor fordúl elö, hogy a felírat elcsúszik.
A WinSubMux a SVCD Info & Time to FileSize fülén behívhatod a kész összefüzött mpeg fájlt, és analizálhatod, kiírja hogy hány és milyen felírat van benne.
Én ezzel a meglévö mpeghez gyönyörüen hozzátudom adni a felíratot, amit az MBO szépen meg is jelenít.
Ha AVI-ból csinálnál SVCD-t akkor az új DVD2SVCD 1.1.1 B2 a jó választás, ez már tökéletesen késziti el az AVI-hoz akár állandó, akár választható formában.
[ 2003. február 09.: gyuszkó szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 02. 09. 23:55
idézet:
Ezt írta gyuszkó:
Azt tudom mondani, hogy mindent hagy az eredeti értéken, és a leírásban szereplö ajánlott beállításokhoz nyulj csak, attól függetlenül hogy egynémelyik alap beállítás értelmetlennek tünik. Az útmutatóban szereplö példa müködö filmet eredményezett.
A Graphic size beállításnál csak az Output resolution SVCD-t állitsd be a többihez ne nyúlj, mert akkor fordúl elö, hogy a felírat elcsúszik.
A WinSubMux a SVCD Info & Time to FileSize fülén behívhatod a kész összefüzött mpeg fájlt, és analizálhatod, kiírja hogy hány és milyen felírat van benne.
Nekem ezzel a meglévö mpeghez gyönyörüen hozzátudom adni a felíratot, amit az MBO szépen meg is jelenít.
Ha VI-ból csinálnál SVCD-t akkor az új DVD2SVCD 1.1.1 B2 a jó választás, ez már tökéletesen késziti el az AVI-hoz akár állandó, akár választható formában.[/quote]
Szia gyuszkó!
Ok, nekifutok még1x, alapbeállításokkal. A DVD2SVCD 1.1.1 B2-el készítettem a filmet, de nem igazán jöttem rá, hogy ez hogyan készít CVD feliratot, úgyhogy csak simán átkódoltam az .avi-t SVCD-be. A te általad az 1. oldalon leírt útmutatót követtem CVD feliratozáskor, de kevés sikerrel.
A vcdhelpről letöltöttem egy CVD-s sample filet, ki is írtam cdrw-re, de 10-ből 9-szer nem olvassa be a Philips cdrw-met az MBO. Most se ment. Pedig előtte, mikor a filmemből csináltam rá sample-t, azt beolvasta, lejátszotta tökéletesen. Ki érti ezt? :confused: Asszem a cdrw a defektes.![]()
Köszi az infókat, próbálkozni fogok és írok majd, hogy sikerül-e valami.![]()
Elküldve: 2003. 02. 10. 07:56
idézet:
Ezt írta FakeJack:
Szia gyuszkó!
Ok, nekifutok még1x, alapbeállításokkal. A DVD2SVCD 1.1.1 B2-el készítettem a filmet, de nem igazán jöttem rá, hogy ez hogyan készít CVD feliratot, úgyhogy csak simán átkódoltam az .avi-t SVCD-be. A te általad az 1. oldalon leírt útmutatót követtem CVD feliratozáskor, de kevés sikerrel.
A vcdhelpről letöltöttem egy CVD-s sample filet, ki is írtam cdrw-re, de 10-ből 9-szer nem olvassa be a Philips cdrw-met az MBO. Most se ment. Pedig előtte, mikor a filmemből csináltam rá sample-t, azt beolvasta, lejátszotta tökéletesen. Ki érti ezt? :confused: Asszem a cdrw a defektes.![]()
Köszi az infókat, próbálkozni fogok és írok majd, hogy sikerül-e valami.[/quote]
Az új DVD2SVCD már nem igényel utólagos, vagy kézi beavatkozást, AVI esetén. Összedobok ebböl is guide-t hamarosan. Az utólagosról még mindig a fenti linken tájákozódj(atok).
Na a Philips-szel én is megjártam, CD-R volt, be se olvasta.Minden más lemezzel tökéletes volt, akár CD-R, akár CD-RW.
Elküldve: 2003. 02. 10. 11:57
idézet:
Ezt írta gyuszkó:
[url="http://"http://doom9.uw.hu/svcd/index.htm"]Utólagos felírat mpeg2 fájlhoz[/url][/quote]
Az oldaladon ezt irtad:
"Sajnos nem tudok módszert a CVD felíratozott SVCD PC-n történõ lejátszására felírattal, erre csak azt tudom ajánlani, hogy létre kell hozni egy EXTRA nevû könyvtárat a SVCD struktúrában és abba be kell másolni az SRT fájlt ASEQ01.SRT néven."
Namarmost mostanaman nezegettem az Elecard decodert es a filtereknel figyelmes lettem egy Elecard MPEG2 Multiplexer nevu filterre, amin van egy Subpicture Enabled kapcsolo.
Ez nem arra valo ?
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.
Elküldve: 2003. 02. 10. 12:26
idézet:
Ezt írta Jakuza:
Az oldaladon ezt irtad:
"Sajnos nem tudok módszert a CVD felíratozott SVCD PC-n történ? lejátszására felírattal, erre csak azt tudom ajánlani, hogy létre kell hozni egy EXTRA nev? könyvtárat a SVCD struktúrában és abba be kell másolni az SRT fájlt ASEQ01.SRT néven."
Namarmost mostanaman nezegettem az Elecard decodert es a filtereknel figyelmes lettem egy Elecard MPEG2 Multiplexer nevu filterre, amin van egy Subpicture Enabled kapcsolo.
Ez nem arra valo ?[/quote]
Küldd át mailben a decodert, megvizslatom este a dolgokat. Hátha van remény!![]()
Elküldve: 2003. 02. 10. 15:13
idézet:
Ezt írta gyuszkó:
Az új DVD2SVCD már nem igényel utólagos, vagy kézi beavatkozást, AVI esetén. Összedobok ebböl is guide-t hamarosan. Az utólagosról még mindig a fenti linken tájákozódj(atok).
Na a Philips-szel én is megjártam, CD-R volt, be se olvasta.Minden más lemezzel tökéletes volt, akár CD-R, akár CD-RW.[/quote]
Köszi szépen.![]()
Elküldve: 2003. 02. 10. 15:40

Elküldve: 2003. 02. 10. 20:03
idézet:
Ezt írta Peeeet:
FakeJack, milyen tipus pontosan a Philips DVD-d? Mellesleg Philips DVD-hez inkább javallott az SVCD style a CVD helyett, azzal biztosan müxik, bár az se tökéletes egyébként, de ez már tipushiba.[/quote]
Neeeem, nincs Philips DVD-m. A DVD-m márkája MBO (30-ért osztogatták a M*diaban ~1éve), Made in China. Egyébként semmi baja, sőt.gyuszkónak ugyanilyen masinája van és neki tökéletesen viszi a CVD feliratos filmeket, nekem meg egyáltalán nem. Ergo én vagyok a béna. Ezért letöltöttem "gyári" CVD feliratos Sample videókat, amit Philips 4x CDRW-re írtam ki. Kb. 5-ből ötször nem olvasta be, csak pörgette, aztán NO DISC.
Azért is bosszantott, mert előtte ugyanerre írtam ki az általam készített Samplet és azt vitte, mint az álom, csak persze felirat nélkül. Ezekután el is ment a kedvem az egésztől... De azért nemsokára újra próbálkozom.
![]()
Elküldve: 2003. 02. 16. 21:30
Valaki tudna nekem abban segíteni, hogy Mpeg 5.1 hangot hogyan lehet csinálni? Vagyis a kérdés lényege az, hogy a Besweet gui tud-e csinálni wav-ból AC3 hangot, amiből lehetne csinálni Mpeg 5.1-es hangot. Ezt már talán hozzá lehet rakni az SVCD-hez.
A Besweet gui-ban elvileg van olyan beállítás, hogy wav-ból AC3, de sehogysem tudom elindítani.
Akinek van ötlete, kérem írjon.
Elküldve: 2003. 02. 16. 23:42
Én már használtam, müxik vele az 5.1 hang (AC3-as divx-ből is).
Elküldve: 2003. 02. 17. 08:23
Elküldve: 2003. 02. 17. 12:11
idézet:
Ezt írta gz1:
Hát az 5.1 tényleg jól működik, viszont feliratnál (permanent) megáll hibaüzenettel, és az mp3 hangoknál is nem egynél volt hibaüzenet, vagy csak elcsúszott a hang, holott a Beesweet újrakódolta. Nagyon bugos még ez a progi, vagy valaki mondja meg mi van, mert több filmet sem tudok vele megcsinálni, viszont amit megcsinál az tényleg szép. Ja a legújabb 1.1.1.2b-s, ha van újabb szóljatok![/quote]
Hali!
Használd az elötte levő verziot 1.1.1.1cbuildot az jó
Elküldve: 2003. 02. 17. 16:26
idézet:
Ezt írta gz1:
Ja a legújabb 1.1.1.2b-s, ha van újabb szóljatok![/quote]
Igen van ujabb.
1.1.2 B1
Ezen mar csiszoltak, de meg nem tokeletes ez se.
Pl az Xvides filmeknel kereste a codecet, pedig telepitve van.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.
Elküldve: 2003. 02. 17. 20:51
Köszi az ötleteket, de a gondom lényege végül is, hogy a Besweet gui-t nem igazán tudom használni. Mint ahogy írtam is, annak kellene wav-ból ac3-at csinálnia, csak ne tudom hogyan. (Mert buta vagyok)
Elküldve: 2003. 02. 18. 07:55
Nem a témához kapcsolódva. Van olyan dvd lejátszó program, ami tud közvetlenül HD-ről vob-ot játszani és még a nyelv/felirat változtatást is engedi.
Elküldve: 2003. 02. 18. 09:01
wav-ból ac3-at csinálnia, csak ne tudom hogyan.
--------
De minek egy stereo wav-ból AC3-at csinálni? Vagy van egy Ac3-ad ami jó 5.1-es, vagy nincs, és akkor úgyis csak sztereo.