idézet:
Ezt írta Tory:
Sziasztok, buek!
Én DVDx-el csínálok svcd-t, szerintem jó minőségben kódol, a dvd-hez képest. Ezzel nincs gondom, a gond az írás. A néró csak sima vcd-t ismer, milyen íróprogit ajánlatok svcd íráshoz és hol találok olyat?[/quote]
Én Nero 5.5.9.14-et használok, és a menüben van direkt SVCD opció, mindenféle nyalánksággal együtt. A DVD2SVCD-nek pedig (gondolom, aki használta, az látta) rengeteg beállítási lehetősége van, nagyon ajánlott átolvasni a fentebb belinkelt FAQ-t.
SVCD segitseg
Elküldve: 2003. 01. 05. 22:46
Elküldve: 2003. 01. 05. 22:51
idézet:
Ezt írta Georgo, a dékán:
Tényleg scácok, hogy a francba kell a sub-ot belepréselni az mpg-be??[/quote]
DVD2SVCD->Subtitles->Rip Subtitles, ezen belül ha több felirat közül akarsz az SVCD-n válogatni, akkor SVCD sub, máskülönben pedig permanent (ez esetben a feliratot belekódolja a videóba).
Elküldve: 2003. 01. 05. 22:54
Elküldve: 2003. 01. 05. 23:43
idézet:
Ezt írta papabear_TM:
Én Nero 5.5.9.14-et használok, és a menüben van direkt SVCD opció, mindenféle nyalánksággal együtt.[/quote]
A Nero csak az SVCD Plug-In-jával használható valamire, az alap csak a könyvtár szerkezetet hozza létre, melyben a SCANDATA.DAT fájl egy elöregyártott, ami nem korrekt, mert vagy nem tudsz beletekerni, vagy ha beletekersz elcsúszik a hang és ehhez hasonló hibák keletkeznek. Igy a Nero SVCD-hez felejtös. A legkorrektebb a VCDEasy, azzal kitudod irni, vagy a kész bin/cue image-t bármivel kiírhatod.
idézet:
DVD2SVCD->Subtitles->Rip Subtitles, ezen belül ha több felirat közül akarsz az SVCD-n válogatni, akkor SVCD sub, máskülönben pedig permanent (ez esetben a feliratot belekódolja a videóba). [/quote]
Csak DVD rip esetén alkalmazhatod. A kinai gyártmányúak a CVD formátumot támogatják, már amennyire támogatják a lejátszók a választható felíratot. Ez egy private streambe kerül és csak asztalin játszható le. PC-n a választható felíratú SVCD-t csak felíratnélkül tudod lejátszani. Ügyeskedve megoldható a VobSub-bal SRT fájból való hozzáfüzése.
idézet:
Amúgy a hang bitrate-jével is érdemes óvatosan bánni, 128 felettit nem biztos, hogy mindegyik lejátszó megeszi. [/quote]
Nem tapasztaltam, de az össz bitráta video-hang nem lehet több 2756 kb/s-nál, ez viszont a 2x CD lejátszási sebességböl származik. Az asztali lejátszók követelménye 1x DVD sebesség, 2x CD sebesség.
idézet:
Tényleg scácok, hogy a francba kell a sub-ot belepréselni az mpg-be?? [/quote]
Akkor SVCD + CVD vagy SVCD felíratozás (nem belekódolt!)
Kiindulás:
kész SVCD mpeg2 fájl, SRT felírat fájl
Szüséges programok:
[url="http://"http://www.man.poznan.pl/~radeks/download/SubCreator1.2.0.117.zip"]SubCreator[/url]
[url="http://"http://www.doom9.org/Soft21/Subtitles/MaestroSBT.zip"]MaestroSBT[/url]
WinSubMux része a DVD2SVCD-nek
VCDEasy
DVD2AVI része a DVD2SVCD-nek
A DVD2AVI-val hozz létre egy project fájt (D2V), erre később szükség lesz. Menete: betöltöd az MPEG-2 fájt (F3), Save Project (F4), elvégzi a szükséges műveleteket, ha kész bezárhatod. Lesz egy x.D2V fájlod.
A SubCreator-ral alakítsd át a SRT fájlt SSA fájllá (Export), ha szüséges a felírat fájlban módosítani, ezzel is megtudod tenni. A SubCreator azért jobb mert ha hibás szerkezetű az SRT azt lekezeli, szemben a többiekkel. Épp most volt egy ilyen hibás szerkezetű SRT fájl nálam (a 10. felírat után a az 534. jött, legalábbis számozás szerint), habár a lejátszók nem foglalkoztak a hibával. Van sok érdekes funkciója érdemes megnézni a lehetőségeket.
A MaestroSBT-vel készíted el a WinSubMux számára a kimenetet. Rendering gomb, File formats: .sub(submix) Windows BMP 4 bits. Graphic size: 480x576 (MPEG-2 PAL/SECAM SVCD). A többi beállítást békén hagyom. A Timing-nél beállítod az FPS. Edit & Preview: itt látnod kell az eredményt, ha nem jó akkor a Styles alatt módosítsd. Végül Generate. Ezzel elkészültek a BMP felírat fájlok és a SUB fájl. A BMP fájlokat szintén ellenrőrizheted képnézegetővel.
A WiSubMux-ba betöltöd az MPEG-2 filmet, a SUB fájlt, kiválasztod a CVD-t és Multiplex. Ha végzett és nincs hiba, akkor Preview fülön betöltöd Backgroundnak az előzőleg létre hozott D2V projekt fájt, és akkor már az SVCD MPEG-2 és a CVD felírat fájlt ládot hogy hogyan is kellene kinéznie. Ez még nem a végtermék! Nem lejátszható, csak felíratról felíratra tudsz ugrálni, és ellenőrizni az idöpontokat.
A WinSubMux készít egy x_SUBBED.MPG fájlt, amit már a VCDEasy-vel SVCD lemez formátumúvá alakítasz, eredmény egy bin/cue állomány, amit akár a Nero-val v. CloneCD-vel kiírsz. Ajánlatos CD-RW-re és ha tökéletes akkor CD-R-re.
Minden műveletnél ha lehet a log fájlokat kövesd figyelemmel az esetleges hiba kiszűréséhez, felderítéséhez.
Sajnos nem tudok módszert a CVD felíratozott SVCD PC-n történő lejátszására felírattal, erre csak azt tudom ajánlani, hogy létre kell hozni egy EXTRA nevű könyvtárat a SVCD struktúrában és abba be kell másolni az SRT fájlt ASEQ01.SRT néven. PC való lejátszáshoz a VobSub konfigárálásában a Path fülön hozzáadod "E:EXTRA" útvonalat, értelemszerűen kinek melyik a CD betűjele, és az AVSEQ01.MPG fájl nyitod meg a CD-ről. Ehhez persze kell telepíteni a
[url="http://"http://www.doom9.org/Soft21/Filters/riff-cdxa-filter-test6b.zip"]RIFF-CDXA filtert[/url], hogy CD-ről közvetlenül letudd játszani az mpeg fájlt. Innen már két éltű az SVCD lemezünk és nincs csúnyán bele rondítva a filmbe.
A felírat szinkronizációkat minden esetben CD-re kiírás előtt ellenőrizd, a szükséges átalakításokat végezd el!
Remélem most már sikerülni fog a felíratos SVCD készítése.
Ezenkivül:
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=15&t=001992"]ITT[/url] és [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=15&t=002011"]ITT[/url] és [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=15&t=001896"]ITT[/url]
idézet:
Hat en kiprobaltam a DVDx-et es a DVD2SVCD-t is, es az utobbi szemmel lathatoan sokkal jobb minoseget produkal. [/quote]
A DVD2SVCD a legjobb szabadszoftvereket használja, az mpeg2-höz viszont csak kereskedelmit. De megoldható mint minden. Itt a CCE a javasolt, 4 pass VBR-rel, kiváló minöséget készit. Az alap beállítások általában jók, így telepítés után kissebb igazitás mellett azonnal használható. Részemröl a kettö közötti különbség tetemes. A DVD2SVCD CCE páros javára.
Elküldve: 2003. 01. 06. 08:09
A 2756 kbit/sec igaz, de a Nintaus leírása direkt kitér arra, hogy az ő esetében egészen 3000 kbit/sec-ig lehet növelni a bitratet.
Azonban lenne egy kérdésem. Ha én egy hosszabb filmet, amit nagyon jó minőségben akarok rögzíteni (pl. SW: Episode II), és beállítom, hogy 3 db 90 perces lemezre vágja fel a filmet, akkor miért van az, hogy kapok 2 90 perces lemezre valót, meg egy 74 perceset? Hogy lehet beállítani, hogy harmadolja a filmet, és minden image uo. méretű legyen?
Elküldve: 2003. 01. 06. 08:41
idézet:
Ezt írta papabear_TM:
A 2756 kbit/sec igaz, de a Nintaus leírása direkt kitér arra, hogy az ő esetében egészen 3000 kbit/sec-ig lehet növelni a bitratet.
[/quote]
Az már az X(S)VCD-nek megfelelö specifikáció.
idézet:
Azonban lenne egy kérdésem. Ha én egy hosszabb filmet, amit nagyon jó minőségben akarok rögzíteni (pl. SW: Episode II), és beállítom, hogy 3 db 90 perces lemezre vágja fel a filmet, akkor miért van az, hogy kapok 2 90 perces lemezre valót, meg egy 74 perceset? Hogy lehet beállítani, hogy harmadolja a filmet, és minden image uo. méretű legyen? [/quote]
Mivel a VBR-nek lényege az adott képkockának legmegfelelöbb bitráta, a maximum pedig meg van határozva, ezért már nem biztos hogy a harmadik lemez is meg fog telni. Azt már nem tudja úgy kiszámolni, hogy kihasználja. Pl. a fekete és kevés információt tartalmazó képkockáknál a bitráta leesik 100 kb/s-re a pillanatnyi csúcs se megy nagyon feljebb 2600-nál. Ezt szépen megtudod nézni a BV.EXE progival. Jelentösen függ a forrás anyagtól hogy mekkora a szükséges bitráta. Ha egy rövid anyagot átkódolsz, aminek nincs lemez kapacitási gondja, akkor is az átlag 2000-2200 körül lesz, azaz kevesebb mint ha max. CBR-ben kódolnád. A bitráta beállításánál ezzel tudsz variálni, és megtalálni a megfelelö CD/filmhossz párost. Mellesleg ha nem muszály inkább maradok a 2 CD-s kódolásnál, a 4 pass CCE nagyon sokat számít a jobb minöségben. 1500-1600 körül van a határ, de nagyon film függö. 1800 felett már nem sok különbséget tapasztaltam.
Elküldve: 2003. 01. 06. 12:09
idézet:
Ezt írta papabear_TM:
Amúgy a hang bitrate-jével is érdemes óvatosan bánni, 128 felettit nem biztos, hogy mindegyik lejátszó megeszi.[/quote]
Ahhoz kepest, hogy az SVCD szabvanyban 224kbps MP2 van...
Elküldve: 2003. 01. 06. 12:18
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Ahhoz kepest, hogy az SVCD szabvanyban 224kbps MP2 van...[/quote]
Azt tudom én is, de tapasztalatból mondom, hogy nem mindegyik olvassa.
Elküldve: 2003. 01. 06. 12:28
idézet:
Ezt írta gyuszkó:
Itt a CCE a javasolt, 4 pass VBR-rel, kiváló minöséget készit. Az alap beállítások általában jók, így telepítés után kissebb igazitás mellett azonnal használható.[/quote]
Mennyivel nagyobb a szamitasigenye a 4 pass CCE-nek?
Eddig a 2 pass VBR-t probaltam a TMPEG-gel, de igy is fel napig szamolt egy filmet, mikozben ugyanazt Divx 3.11-be letolom 5-6 ora alatt... (Gknot+Nandub 2 pass)
Raadasul elegge szepen kockasodik, amit meg nem kene...
(Solyom vegveszelyben, 2:16 hosszu, 3x74 perc image, saccra 2000kbps a kep)
Masreszt honnan szerezzek CCE-t? Van meg regebbrol vmi 2.5-os demo verziom, az jo?
Elküldve: 2003. 01. 06. 15:38
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Mennyivel nagyobb a szamitasigenye a 4 pass CCE-nek?
Eddig a 2 pass VBR-t probaltam a TMPEG-gel, de igy is fel napig szamolt egy filmet, mikozben ugyanazt Divx 3.11-be letolom 5-6 ora alatt... (Gknot+Nandub 2 pass)
Raadasul elegge szepen kockasodik, amit meg nem kene...
(Solyom vegveszelyben, 2:16 hosszu, 3x74 perc image, saccra 2000kbps a kep)
Masreszt honnan szerezzek CCE-t? Van meg regebbrol vmi 2.5-os demo verziom, az jo?[/quote]
A 2.50-ös kell a DVD2SVCD-hez, újabbal ne is próbálkozz. Kellhet avihoz egy javitó patch, és a demóhoz is egy. Mailben tudom küldeni. Maga a 2.50 a [url="http://"http://www.doom9.org"]www.doom9.org[/url] oldaláról letölthetö.
Gyorsabban kódol mint a TMPEGEnc, de azért idö böven kell, és gépteljesitmény is. VBR-nél készit egy video információs fájlt, ennek kódolása ugyanannyi idö mint a egy menet, és utána végig megy akkor négyszer. Azaz összesen ötször megy végig a CCE a filmen. A kódolás sebessége film függö, nálam DVD-röl 1700 XP-vel 1.2-1.7-szeres bitrátával csinálja.
A fenti filmet 2 db 80-as CD-re simán meglehet csinálni CCE 4xVBR-rel jó minöségben. 130-135 perc 80-asnál a határ 2 CD-sen.
Elküldve: 2003. 01. 06. 19:59
1. autopadding - hát ez meg micsoda? Egy-egy filmnél a VCDEasy kiírja, hogy autopadding-et kíván a film. A hivatalos oldalon nem találtam róla sokat, kizárólag annyit, hogy az új (1.1.3) verzió tartalmaz erre vonatkozó figyelmeztetést. Summa summarum: mi ez? Milyen hiba jöhet elő?
2. Egyes filmeknél figyelmeztet a program, hogy a 30 fps nem szabványos. Ha meg átkódolom TMpegEnc segítségével a filmet SVCD formátumúra, az esetek jelentős részében a filmek közepétől sitty-sutty eltűnik a hang. Mivel kódoljak? Vagy merjem kiírni a 30 fps-es, VCDEasy szerint nem szabványos NTSC filmet? (Egyébként ezekre a filmekre a Nero nem küld hibaüzenetet, hanem szépen megírja. Megoldás-e, hogy Nero-val image, abból kikapom VCDEasy-vel a .dat-ot, és ebből csinálok VCD/SVCD-t VCDEasy-vel, vagy ez úgy baromság, ahogy van?

Elküldve: 2003. 01. 06. 20:52
Nagyon nagy kérdésem lenne. Hogyan lehet egy DivX-es AVI-t és a hozzá tartozó SUB-ot egyesíteni minőségromlás nélkül. Milyen progik kellenek hozzá? Ha valakinek van leírása a program(ok)hoz - esetleg egy URL, ahol le van minden érthetően írva - legyen kedves és küldje el a fórumba, vagy a mailcímemre. Azért írtam, hogy érthetően, mert nem értek a témához és SVCD-t vagy VCD-t (ezt még nem döntöttem el) szeretnék írni felirattal együtt. Ha jól tudom, akkor - ha az asztali DVD lejátszó támogatja - le lehet játszani mindkét formátumot. Előre is köszönöm! ttlacika@chello.hu
Elküldve: 2003. 01. 06. 20:55
idézet:
Ezt írta Satriani:
Kérdezek én is, mindjárt többet.
1. autopadding - hát ez meg micsoda? Egy-egy filmnél a VCDEasy kiírja, hogy autopadding-et kíván a film. A hivatalos oldalon nem találtam róla sokat, kizárólag annyit, hogy az új (1.1.3) verzió tartalmaz erre vonatkozó figyelmeztetést. Summa summarum: mi ez? Milyen hiba jöhet elő?
2. Egyes filmeknél figyelmeztet a program, hogy a 30 fps nem szabványos. Ha meg átkódolom TMpegEnc segítségével a filmet SVCD formátumúra, az esetek jelentős részében a filmek közepétől sitty-sutty eltűnik a hang. Mivel kódoljak? Vagy merjem kiírni a 30 fps-es, VCDEasy szerint nem szabványos NTSC filmet? (Egyébként ezekre a filmekre a Nero nem küld hibaüzenetet, hanem szépen megírja. Megoldás-e, hogy Nero-val image, abból kikapom VCDEasy-vel a .dat-ot, és ebből csinálok VCD/SVCD-t VCDEasy-vel, vagy ez úgy baromság, ahogy van?)[/quote]
Idézet a Videopraktikából
idézet:
NTSC-PAL átalakítás
Sok kérdést kaptam már azzal kapcsolatban, hogy az Amerikából kapott videoanyagból hogyan lehetne PAL szabványú MPEG-et készíteni. Az alapprobléma sokszor úgy indul, hogy a kérdező nincs is igazából tisztában a két szabvány közti különbséggel. Általában a videó rögzítése a számítógépre gond nélkül szokott sikerülni. Ezután sokan igen egyszerűen berántják az AVI fájlt valamilyen szerkesztőbe, mondjuk az Adobe Premiere-be, és megpróbálják kimenteni PAL formátumba. A mentés meg is történik, de a fájl lejátszásakor vibráló, ugráló képet kapnak. Ekkor nyúlnak a telefon után. A jelenlegi ismereteim szerint egyetlen videoszerkesztő szoftver sem támogatja a szabványok közötti konverziót. Ehhez egyéb eszköz kell.
Először is tisztázzuk a két szabvány közötti különbséget. Az eltéréseket a függőleges felbontás és a képfrekvencia jelentik. Teljes felbontás esetén a PAL 576, az NTSC 480 (aktív, azaz látható) sorból áll. A képfrekvencia 25 az előbbinél, 29,97 az utóbbinál. Az NTSC-PAL konverzió alkalmaval a függőleges felbontás megnövelése nem igazán bonyolult dolog. Ezt gyakorlatilag a szerkesztő szoftverek zöme könnyedén megteszi. A másodpercenként lejátszandó képkockák számát viszont nem lehet csak egyszerűen a többletkockák számának eldobásával megoldani. Először is a 29.97-et 30-nak kell venni. Ez azt jelenti, hogy a videó egy kicsit, 0,001 százalékkal rövidebb lesz, tehát egy egyórás film mintegy 3,4 másodperccel hamarabb fog véget érni. Erre a manőverre azért van szükség, mert a 30/25-ös átszámítást csak a legkisebb közös többszörös segítségével lehet elvégezni. Ez a szám a 150. Egy kis osztás-szorzás után kijön, hogyha minden hatodik képkockát eltávolítjuk, és azt mondjuk a szerkesztőnek, hogy ezt most mentse ki 25 kocka/s sebességgel, egy olyan PAL videojelet kapunk, amely minden ötödik képkockánál "ugrik" egyet. Ez tehát nem a legjobb módszer. A jobb minőségű NTSC/PAL konvertáláshoz olyan szoftvert érdemes használni, amely kép- vagy félkép-interpolációval dolgozik. Az ilyen szoftverek gyakorlatilag ugyanúgy működnek, mint az igényesebb lassító/gyorsító programok. A végeredmény minden esetben sokkal jobb lesz, az ugrás gyakorlatilag megszűnik, talán csak a nagyon gyors vízszintes kameramozgásoknál lehet látni némi vibrálást. Az így átalakított videó sokkal alkalmasabb lesz MPEG készítésre. [/quote]
A Nero azért nem küld hibaüzenetet mert nem is csinál vele semmit. Csak annyit néz meg hogy milyen fájlt adtál hozzá. A VCDEasy a hibás fájlt nem eszi.
Az NTSC-PAL konverzió bonyolultabb mint hogy kipipáljuk a négyzetet.
Útolsó mondatodra saját magad adtad meg a választ.
![]()
Elküldve: 2003. 01. 06. 21:42
Eredetiben:
The mpeg program streams should be aligned to 2324 byte mpeg packet boundaries. If the pack headers should happen not be aligned on 2324 byte boundaries, GNU VCDImager will try to align them on the fly while issuing a warning that padding was needed. Warning: Padding the mpeg streams causes the bit-rate at which the data is read to be increased, this
may lead to undesirable effects.
If the image generation process should abort with an mpeg related error message, it maybe either due to a bug or due to a corrupted or non-compliant mpeg stream coding. In this case re-encoding or re-multiplexing may help.
Mellesleg a VCDEasy könyvtárjában a VCDImager alkönyvtárban a manual.pdf-ben sok minden le van írva.
Néha érdemes ezeket olvasgatni!
[ 2003. január 06.: gyuszkó szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 01. 06. 21:43

Autopadding? Ne tojjak be tőle? Eddig ez ugye hiányzott a VCDEasy-ből, mégis általában használható filmeket írt.
Még kérdezek, van bajom rendesen, pedig átbogarásztam gyakorlatilag az összes svcd-s topicot

Mi van azokkal az .mpeg fájlokkal, amire a vcdeasy azt mondja, hogy a vcdimager csak multiplexelt program streameket fogad el? Van-e hasonló program mpeg fájlokhoz, mint a g-spot avihoz?
...és mi lehet azokkal az SVCD-kkel, amik számítógépen abszolút élvezhetők (PowerDVD, H+ DVDStation játssza), viszont asztali DVD-ben szaggat rendesen a kép is, hang is. Gyakorlatilag az összes CD-m 16x írtam, én a helytelen írási sebességet kizárnám. Kétféle lemezre írtam (PrimeDisc 24x, Philips Silverspeed 32x), vegyesek a hibások. Segíthet ezeken egy újrakódolás/rip, majd újraírás? (Utóbbit meg is próbálom azonnal.)
Elküldve: 2003. 01. 06. 21:54
idézet:
Ezt írta gyuszkó:
Az Autopadding-röl...
Mellesleg a VCDEasy könyvtárjában a VCDImager alkönyvtárban a manual.pdf-ben sok minden le van írva.
Néha érdemes ezeket olvasgatni![/quote]
Rá is kerestem (még mielőtt kérdeztem volna) a manual-ben az autopadding-re (nincs benne) és a 30 fps-re, és számomra csak bonyolultabb lett. Pl 30. old.:
idézet:
INFO: writing track 2, MPEG1, NTSC (352x240/30fps)[/quote]
Azaz az én 352x240/30fps fájljaim, amikre rendre hibaüzenetet ad, szabványosak lennének?!
Elküldve: 2003. 01. 06. 21:59
idézet:
Ezt írta Satriani:
...és mi lehet azokkal az SVCD-kkel, amik számítógépen abszolút élvezhetők (PowerDVD, H+ DVDStation játssza), viszont asztali DVD-ben szaggat rendesen a kép is, hang is. Gyakorlatilag az összes CD-m 16x írtam, én a helytelen írási sebességet kizárnám. Kétféle lemezre írtam (PrimeDisc 24x, Philips Silverspeed 32x), vegyesek a hibások. Segíthet ezeken egy újrakódolás/rip, majd újraírás? (Utóbbit meg is próbálom azonnal.)[/quote]
Gyorsan irtad...
Nezd meg a vcdhelp-en, hogy a te asztalid milyen irasi sebesseget szeret, altalaban nem kedvelik a 4x-nel gyorsabban irt lemezeket. (Sot, az enyem allitolag csak 2x irtat eszik meg. (a hivatalosan megadott "no CD-R"-nel ez is jobb)
Elküldve: 2003. 01. 06. 22:04
idézet:
Ezt írta gyuszkó:
A 2.50-ös kell a DVD2SVCD-hez, újabbal ne is próbálkozz. Kellhet avihoz egy javitó patch, és a demóhoz is egy. Mailben tudom küldeni. Maga a 2.50 a [url="http://"http://www.doom9.org"]www.doom9.org[/url] oldaláról letölthetö.
[/quote]
Hmm, van a vinyomon egy 2.50-es, meg regen toltottem le, vmi cspte250.exe, mindjart kiprobalom.
Asszem ez demo verzio, el tudnad kuldeni a patch-et hozza? thx![]()
Elküldve: 2003. 01. 06. 22:14
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Gyorsan irtad...
Nezd meg a vcdhelp-en, hogy a te asztalid milyen irasi sebesseget szeret, altalaban nem kedvelik a 4x-nel gyorsabban irt lemezeket. (Sot, az enyem allitolag csak 2x irtat eszik meg. (a hivatalosan megadott "no CD-R"-nel ez is jobb)[/quote]
Köszi, nyunyu, akkor az elkefélt filmet rippelés után simán kiírom 4x. Remélem, ez volt a gond![]()
Elküldve: 2003. 01. 06. 22:39
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Hmm, van a vinyomon egy 2.50-es, meg regen toltottem le, vmi cspte250.exe, mindjart kiprobalom.
Asszem ez demo verzio, el tudnad kuldeni a patch-et hozza? thx[/quote]
Mail elment.