HWSW Informatikai Kerekasztal: SVCD segitseg - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (27 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SVCD segitseg

#61 Felhasználó inaktív   gyuszkó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 07. 15:04

idézet:
Ezt írta BrainTuning:

Keresgélek én erősen, de többnyire mindenhol a DVD2DivX téma van terítéken, engem meg kifejezetten a DivX2SVCD érdekel.
[/quote]

Akkor mindjárt itt van egy.

[url="http://"http://www.vcdhelp.com/forum/userguides/128720.php"]DiVX to (S)VCD using DVD2SVCD and add Permanent Subtitles[/url]

Ki indulásnak ez is jó.
Ha minden próbálkozás kudarcot vallott, vegyük elő a használati utasítást.

#62 Felhasználó inaktív   BrainTuning 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 08. 00:43

Hát kiindulásnak tényleg jó, átböngésztem a javasolt site-on a topikokat, de egy-két dolog még nem világos.

1. Ha a DivX is két v. három cd-n van külön-külön felirat file-okkal, akkor minden rendben, illetve az nincs rendben, hogy én nem konstans beleapplikálni szeretném a feliratokat a filmbe, hanem válaszhatóan mellérakni.

2. Ha viszont a DivX egy cd-n van egy db felirat file-lal akkor a feliratot is ketté v. három felé fogja vágni a progi, vagy hogy van ez?

Például van egy filmem, 98 perc 14 sec, egy db .avi + 1 db .sub nagyon jó minőségű tömörítés, stereo MP3 hanggal és abból szeretnék SVCD-t csinálni úgy, hogy a felirat csak választható legyen az asztali DVD-n. 2 db cd lesz, ez eddig ok. Feliratozás nélkül meg is tudtam már csinálni, asztali DVD meg is ette. A feliratot is szeretném, nem beégetve, lehet?
Erről nem találtam sehol leírást.

#63 Felhasználó inaktív   gyuszkó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 08. 09:43

idézet:
Ezt írta BrainTuning:
Hát kiindulásnak tényleg jó, átböngésztem a javasolt site-on a topikokat, de egy-két dolog még nem világos.

1. Ha a DivX is két v. három cd-n van külön-külön felirat file-okkal, akkor minden rendben, illetve az nincs rendben, hogy én nem konstans beleapplikálni szeretném a feliratokat a filmbe, hanem válaszhatóan mellérakni.

2. Ha viszont a DivX egy cd-n van egy db felirat file-lal akkor a feliratot is ketté v. három felé fogja vágni a progi, vagy hogy van ez?

Például van egy filmem, 98 perc 14 sec, egy db .avi + 1 db .sub nagyon jó minőségű tömörítés, stereo MP3 hanggal és abból szeretnék SVCD-t csinálni úgy, hogy a felirat csak választható legyen az asztali DVD-n. 2 db cd lesz, ez eddig ok. Feliratozás nélkül meg is tudtam már csinálni, asztali DVD meg is ette. A feliratot is szeretném, nem beégetve, lehet?
Erről nem találtam sehol leírást.
[/quote]

A választható feliratról e topic elözö oldalán irtam. Annyit füznék még hozzá hogy a felirat fájl darabolásáról neked kell gondoskodni, és az idö korrekcióról is. Erre nagyon jó a SubCreator progi. De ha már átkodolás elött ketté választod az AVI és SRT fájlokat, kicsit könnyebb az idö korrekció.

#64 Felhasználó inaktív   BrainTuning 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 08. 10:17

idézet:
Ezt írta gyuszkó:

A választható feliratról e topic elözö oldalán irtam. Annyit füznék még hozzá hogy a felirat fájl darabolásáról neked kell gondoskodni, és az idö korrekcióról is. Erre nagyon jó a SubCreator progi. De ha már átkodolás elött ketté választod az AVI és SRT fájlokat, kicsit könnyebb az idö korrekció.
[/quote]

Nagyon köszi, sokat segítettél.

#65 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 10. 13:22

Végignéztem azokat a topikokat, melyek ilyesmi témáról szólnak, de nem találtam megoldást.
Szóval azt kérdezném tőletek, hogy lehet-e olyat csinálni, hogy kódolás esetén több gépet LAN-ban összefogni, hogy egyazon problémán dolgozzanak?
Hozzáférnék egy 10 gépes hálóhoz, elméletileg egy éjszaka alatt néhány film elkészülhetne ezzel a technológiával. Van erre már szoftver? Ha jól láttam, TMPGEnc nem igazán tud ilyet. Akár AVI, akár MPEG, MPEG2 készítésre is, de van-e?

Köszi
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#66 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 10. 15:01

idézet:
Ezt írta Mono:
...Szóval azt kérdezném tőletek, hogy lehet-e olyat csinálni, hogy kódolás esetén több gépet LAN-ban összefogni, hogy egyazon problémán dolgozzanak?...[/quote]

...és ha mindegyik gép külön-külön "problémán" (ti. filmen) dolgozik? VNC-vel (vagy akármilyen remote desktop programmal) képes lehetsz a gépeket központilag irányítani, megadni bármilyen megosztott forrást/célt... mi kell még?

(Egyébként gőzöm sincs, hogy meg lehet-e oldani, hogy egyszerre dolgozzanak ugyanazon; a fentiek miatt értelmét sem látom.)

#67 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 10. 15:20

idézet:
Ezt írta Satriani:[/quote]

...és ha mindegyik gép külön-külön "problémán" (ti. filmen) dolgozik? VNC-vel (vagy akármilyen remote desktop programmal) képes lehetsz a gépeket központilag irányítani, megadni bármilyen megosztott forrást/célt... mi kell még?

Nem, nem. Ennyire lusta nem vagyok, oda tudnék menni a gépekhez külön-külön is, ha mindegyik más problémán (film) dolgozna.

(Egyébként gőzöm sincs, hogy meg lehet-e oldani, hogy egyszerre dolgozzanak ugyanazon; a fentiek miatt értelmét sem látom.)

Nem értem, hogy miért nem látod értelmét? Egy DivX, MPEG2 kódolás, több óra. Viszont ha dolgozik rajta kb. 10 db gép, akkor ennek az időtartamnak a tizedrésze alatt készen van az eredmény (ha elhanyagoljuk a veszteségeket, súrlódási tényező, stb... :) ).
Tehát pl. ha egy kódolásra 10 órát "jósol" a TMPGEnc, akkor e helyett 1 óra alatt végezne rajta, minden gép külön "szeleten" dolgozna a fimből, amolyan fürtözés v. minek hívják ezt, mint pl. amikor valami animációt renderelnek. Ott már belefutottam ilyenbe. 3dStudio, Bryce, NAPOKIG is képes szüttyögni egy néhány mp.-es jeleneten, ott ez megoldott. Van vmi. szerver, aki "osztja a lapot", azaz attól függően, hogy mennyi idő alatt csinál meg valamit az adott gép a hálón, annyi részmunkát kap az egészből. Így nem kell arra várni, hogy pl. egy P1-166-os gép is azt a "10 megányi infót" feldolgozza, amit a PIII-866-os, hiszen a másik sokkal gyorsabb, igy a feldolgozandó infót "súlyozottan" osztja a szerver. Gyors gépnek több adat, lassúnak kevesebb->gépektől függetlenül a feladat egyszerre lesz készen.

Na így talán jobban érthető vagyok, ilyesmit szeretnék. Fogni egy kódolnivalót, dolgozzon azon több gép, jussak hamarabb hozzá az eredményhez.

Tudtok ilyen dologról filmtömörítés esetén?
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#68 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 10. 15:29

idézet:
Ezt írta Mono:
Nem értem, hogy miért nem látod értelmét? Egy DivX, MPEG2 kódolás, több óra. Viszont ha dolgozik rajta kb. 10 db gép, akkor ennek az időtartamnak a tizedrésze alatt készen van az eredmény (ha elhanyagoljuk a veszteségeket, súrlódási tényező, stb... :) ).[/quote]

...és 10 gép egyenként megcsinál 1-1 azaz 10 filmet 10 óra alatt :) Ugyanott vagy, csak másképp ;) Igaz, ha Te csak 2 filmet akarsz kódoltatni, akkor jól jönne az ötleted; ezt nem vitatom.

Nézd csak: [url="http://"http://www.cs.cornell.edu/zeno/projects/rivl/OPME/tech_paper.html"]http://www.cs.cornel...tech_paper.html[/url]

Google:

idézet:
Keresett kifejezés: "parallel mpeg encoding". 1 - 10. találat a 25,600 közül. A keresés 0.14 másodpercet vett igénybe. [/quote]

Ezek szerint létezik, és irodalma is van :) Egy kalappal ;)

[ 2003. január 10.: Satriani szerkesztette a hozzászólást ]

#69 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 16. 17:04

Hulye kerdes: DVD2SVCD altal generalt bin+cue-t Neroval TAO, DAO, DAO/96 modon kell kiirni?

Probalnam ki az asztalimat, csak ugye nem ot perc megirni egy lemezt... (proba cseresznye, hogy milyen lemezt olvas, raadasul 2x nem tud irni a Plextor, csak 1x)

#70 Felhasználó inaktív   gyuszkó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 16. 21:07

idézet:
Ezt írta nyunyu:
Hulye kerdes: DVD2SVCD altal generalt bin+cue-t Neroval TAO, DAO, DAO/96 modon kell kiirni?

Probalnam ki az asztalimat, csak ugye nem ot perc megirni egy lemezt... (proba cseresznye, hogy milyen lemezt olvas, raadasul 2x nem tud irni a Plextor, csak 1x)
[/quote]

DAO
De, File menü, CD kép felirása

#71 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 16. 21:18

Kossz, idokozben ratalaltam a helyes megoldasra.
File/Burn Image eddig sem volt kerdes :cool:

Az mas teszta, hogy most irom a 4. fajta lemezt, es eddig semmi eredmeny, mindegyikre "no disc" a valasz.

Ugy latszik, tenyleg nem megy az a hulye Samsung DVD-511 CD-R-rel.

#72 Felhasználó inaktív   gyuszkó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 16. 22:12

idézet:
Ezt írta nyunyu:
Kossz, idokozben ratalaltam a helyes megoldasra.
File/Burn Image eddig sem volt kerdes :cool:

Az mas teszta, hogy most irom a 4. fajta lemezt, es eddig semmi eredmeny, mindegyikre "no disc" a valasz.

Ugy latszik, tenyleg nem megy az a hulye Samsung DVD-511 CD-R-rel.
[/quote]

VCD-ként megírva? Talán ebben a topicban írtam is róla. Ha nem az azonosítómmal keress rá.

#73 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 16. 22:42

VCD-vel nem tudtam kiprobalni, leven nincs keznel VCD, a DVD-t, amibol az SVCD keszult, mar letoroltem.

Amugy mind a 4 megirt lemezt felismeri es hibatlanul lejatsza SVCD-kent a WinDVD, szoval nem a lemezekkel van a gond...

#74 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 16. 22:50

Nero meg nem hajlando atkodolni az SVCD-met VCD-re "due to patenting" akarmi, meg vegyem meg az MPEG2 plugint :mad:

#75 Felhasználó inaktív   gyuszkó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 16. 23:19

idézet:
Ezt írta nyunyu:
Nero meg nem hajlando atkodolni az SVCD-met VCD-re "due to patenting" akarmi, meg vegyem meg az MPEG2 plugint :mad:[/quote]

Na nem arról van szó, a mpeg2 fájt a TMPGEnc-el nem szabványos VCD-vé alakitod, de csak a headert. Ezt a MPEG Tools-ban teheted meg. Az átalakított fájt VCDEasy-vel mint VCD-t irod meg, valójában SVCD-s felbontásod van, de a lejátszó VCD-nek hiszi. A Panasonic-nál bejött.
Keresem hol írtam, s nem oly rég de most nem találom.

#76 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 17. 14:41

Legkozelebb, ha otthon jarok kiprobalom...

#77 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 17. 14:47

idézet:
Ezt írta gyuszkó:
Keresem hol írtam, s nem oly rég de most nem találom.[/quote]

Ezen az oldalon a 3. hozzászólás :)

#78 Felhasználó inaktív   pointhu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 17. 20:26

Bocs, lerágott csont, de akkor most miért akadozik a kép? thomson DTH-5200-am van, DVD2SVCD-vel átkódolom a lemezt, Alocohol 120%-al meg tudom nézni az image-t, tökéletes. Megírom a lemezt, (ok, 8x-osan) a Thomsonban meg rángat, néha kockásodik is rendesen. A 4x írás a megoldás? CSak az a fura, hogy a "kapott" mpg fileokat Neroval megírva 8x-osan is tökéletes. Plz help
[ABIT IC-7G P4 3.0 Northwood 2x512MB Corsair CMX512-3200LLPRO  DDR400 Zalman CNPS7700-cu][Leadtek A400 6800 GT TDH] [ANTEC Sonata ház ~360W]

#79 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 18. 18:57

idézet:
Ezt írta gyuszkó:

Akkor mindjárt itt van egy.

[url="http://"http://www.vcdhelp.com/forum/userguides/128720.php"]DiVX to (S)VCD using DVD2SVCD and add Permanent Subtitles[/url]

Ki indulásnak ez is jó.
[/quote]

Na szoval mivel az oldalon egy kicsit rosszul van leirva a DVD2SVCD.ini szerkesztese leirva, javitva ide irom mit kell csinalni.
A dvd2svcd.ini file legvegere be kell szurni ezeket a sorokat.

[AVISYNTH_BiCubicResize With forced subs for avi]
0=LoadPlugin("C:Program filesGabestvobsubtextsub.vdf")
1=BicubicResize(^TargetWidth,^TargetHeight,^b_value,^c_value)
2=AddBorders(0,^BorderTop,0,^BorderBottom)
3=textsub(!file.sub)
^b_value=0.0
^c_value=0.6
!file.sub=E:!!!SVCD!!!ttt-cd1-fixed.sub

Ertelemszeruen a 0=X:akarmi konyvtartextsub.vdf fajlnak a helyet szerkesszetek bele ebbe a sorba.
Majd a a dvd2svcd program inditasa utan menjetek a Frameserver fulon talalhato menube es ott valasszatok az Avisynth setup legordulo lehetosegeknel a BiCubicResize With forced subs for avi pontot.
Ha ez meg van akkor az Avisynth commandnal megjelennek azok a sorok amiket a legelejen beleszerkesztettetek a dvd2svcd ini fajljaba.
Legalul megkeresitek a textsub pontot a parametereknel betoltitek a felirat fajlt es mar mehet is a film betoltese utan az SVCD keszitese permanens feliratozassal.
Es megszabadultok attol a felesleges munkatol, amit eddig csinaltatok, azaz a Vdubbal a felirat fajl AVI filebe tomoritese okozott.

Ertelemszeruen szugseg van a Gabeszt fele Vobsub nevu illetve az abban talalhato Textsub Avisynth pluginra.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#80 Felhasználó inaktív   subvoice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 18. 21:57

idézet:
Ezt írta pointhu:
Bocs, lerágott csont, de akkor most miért akadozik a kép? thomson DTH-5200-am van, DVD2SVCD-vel átkódolom a lemezt, Alocohol 120%-al meg tudom nézni az image-t, tökéletes. Megírom a lemezt, (ok, 8x-osan) a Thomsonban meg rángat, néha kockásodik is rendesen. A 4x írás a megoldás? CSak az a fura, hogy a "kapott" mpg fileokat Neroval megírva 8x-osan is tökéletes. Plz help[/quote]

Nekem DTH-4500 van és nagyon rühelli a 300 kpbs alatti GOP-okat. Sajnos a CCE akkor is lemegy 300 alá, ha te nem akarod, nem is tudom, minek van benne minimum bitrate beállítás... Megoldás? Franc tudja... TMPGEnc enable padding not to be lower than minimum bitrate opcióval vagy CCE CBR + sok lemez. Nincs olyan program, amelyik kezelni tudná utólag az ilyen defektes mpegeket? Mert sajnos a CCE-nek egyetlen más MPEG encoder sem ér a nyomába... :(

Téma megosztása:

• (27 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.