idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
valszeg rosszul letterboxoltad a 2.35:1 arányú anagot a 4:3 arányú képernyőre.
Tehát:
letterbox.pal.svcd.avs :
AviSource("filmed.avi")
ConvertToYUY2()
LanczosResize(480, 326)
AddBorders(0, 125, 0, 125)[/quote]
Köszi, elképzelhető, mert be sem állítottam
Viszont manuálisan sikerült megcsinálni a filmet jól, de kipróbálom, amit írtál.
SVCD segitseg
Elküldve: 2003. 11. 17. 08:39
Elküldve: 2003. 11. 17. 12:35
idézet:
Ezt írta zako:
LoadPlugin("C:PROGRA~1DVD2SV~1.21AVISYN~1.5PLMpeg2decMPEG2D~1.DLL")
AVISource("D:ZFilmMeaning.avi",False)
ConvertToYUY2()
BicubicResize(480,560,0.0,0.6)
AddBorders(0,8,0,[/quote]
Ezt teljesen OKnak tűnik, szóval mégsem itt van a probléma. Azért próbáld meg ezt az avs file-t behúzni egy mediaplayerbe, hogy lejátssza-e rendesen.
Ezek szerint nem ráégetett feliratot használsz. Ezek után csak abban lehet hiba. Próbáld meg felirat nélkül kódolni, ha úgy rendben va, akkor utólag, WinSubMux-al (megtalálod a dvd2svcd könyvtárában) hozzárakni a feliratot, meglátjuk mi lesz.
Elküldve: 2003. 11. 17. 13:44
idézet:
Ezt írta closed:
Ezt teljesen OKnak tűnik, szóval mégsem itt van a probléma. Azért próbáld meg ezt az avs file-t behúzni egy mediaplayerbe, hogy lejátssza-e rendesen.[/quote]
Igen, kissé lassan, de jól lejátssza, csíkok nélkül.
idézet:
Ezek szerint nem ráégetett feliratot használsz. Ezek után csak abban lehet hiba. Próbáld meg felirat nélkül kódolni, ha úgy rendben va, akkor utólag, WinSubMux-al (megtalálod a dvd2svcd könyvtárában) hozzárakni a feliratot, meglátjuk mi lesz.[/quote]
Pedig de, ráégetem a feliratot... Egyébként felirattal és anélkül is elrontja...
Update: megnéztem VirtualDubbal a kérdéses avit. Betöltéskor reklamál, hogy a hang VBR-kódolású és célszerű átkonvertálni CBR-ré, mert különben csúszni fog. Megpróbálom átkonvertálni a hangot, de mi köze a hangnak a képhez? :confused:
[ 2003. november 17.: zako szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 18. 11:27
Nem tudom hogy lehetne kiiktatni.
Ráadásul a behúzott .mpg file mérete jóval megnövekszik

Az üzenet:

Hogyan tehetnék ellene?
[ 2003. november 18.: DannY szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 18. 11:28
[ 2003. november 18.: DannY szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 11. 18. 15:48
idézet:
Ezt írta zako:
Pedig de, ráégetem a feliratot... Egyébként felirattal és anélkül is elrontja...
Update: megnéztem VirtualDubbal a kérdéses avit. Betöltéskor reklamál, hogy a hang VBR-kódolású és célszerű átkonvertálni CBR-ré, mert különben csúszni fog. Megpróbálom átkonvertálni a hangot, de mi köze a hangnak a képhez? :confused:
[/quote]
Elég kizárt, hogy a vbr mp3 rontaná éel. Ha viszont ráégetnéd a feliratot, akkor nem stimmel az avs, mivel ennek semmi nyoma benne.
Nem ismerem a dvd2svcd-t igazán, így nem tudom, hogy hol a baj. Esetleg lapozz vissza párat, és próbáld meg "manuálisan" lépésről lépésre megcsinálni a dolgot az ott leírtak alapján, hátha kiderül mi okozza a bajt.
Elküldve: 2003. 11. 18. 22:22
idézet:
Ezt írta closed:
Elég kizárt, hogy a vbr mp3 rontaná éel. Ha viszont ráégetnéd a feliratot, akkor nem stimmel az avs, mivel ennek semmi nyoma benne.
Nem ismerem a dvd2svcd-t igazán, így nem tudom, hogy hol a baj. Esetleg lapozz vissza párat, és próbáld meg "manuálisan" lépésről lépésre megcsinálni a dolgot az ott leírtak alapján, hátha kiderül mi okozza a bajt.[/quote]
Azért nem szerepelt most benne, mert kínomban megpróbáltam felirat nélkül is konvertálni, persze ugyanolyan siralmas eredménnyel... Minden létező kapcsolót, kallantyút állítgattam (közben rengeteget megtudtam a videókonvertálásról), de nem jutottam előbbre.
Jelen pillanatban egy Super DVD Creator nevű programmal próbálkozom, elég egyszerűnek tűnik (nem tud pl. feliratozni), de jelen pillanatban azzal is elégedett lennék, ha egyáltalán sikerülne egy épkézláb MPG-file-t létrehoznom az AVI-ból.
Köszönöm a segítségedet!
Elküldve: 2003. 11. 18. 22:59
1. tmpgenc-nek odaadva az avi-t milyen mpg születik?
2. tmpgenc-nek odaadva az .avs-t milyen mpg születik?
ha 1. ok, 2 rossz, akkor cseréld le az avisynth-et régebbire/újabbra. Esetleg használd frameservernek a virtualdub-ot, ezzel tudsz feliratozni is. (de tudsz feliratozni egyszerűen dvobsubbal is)
ha az 1. is rossz: más avi-val is baja van, vagy csak ezzel?
Elküldve: 2003. 11. 18. 23:07
idézet:
Ezt írta DannY:
...(autopadding-dolog)...[/quote]
Nem egészen értem, amit írsz, de elvileg illik a tmpgenc-ben a paddig-ot kipipálni. Így egy padding stream-et rak a videofile mellé, hogy ne menjem a bitráta a minimum érték alá sehol. Ettől a file egy kicsivel nagyobb lesz, de nem számottevő.
Ha az asztali lejátszódnak nem okoz gondot a túl alacsony bitráta (és ezzel a túl alacsony olvasási sebesség), akkor ne foglalkozz a hibaüzenettel.
Elküldve: 2003. 11. 19. 11:26
idézet:
Ezt írta closed:
Korábban azt írtad, hogy tmpgenc-el sikerül, csak a dvd2svcd barmolja el. Most akkor hogy is van? :confused:
1. tmpgenc-nek odaadva az avi-t milyen mpg születik?
2. tmpgenc-nek odaadva az .avs-t milyen mpg születik?
ha 1. ok, 2 rossz, akkor cseréld le az avisynth-et régebbire/újabbra. Esetleg használd frameservernek a virtualdub-ot, ezzel tudsz feliratozni is. (de tudsz feliratozni egyszerűen dvobsubbal is)
ha az 1. is rossz: más avi-val is baja van, vagy csak ezzel?[/quote]
Simán TMPGEnc-kel jó, ha az .avs-t adom oda neki, akkor rossz. Tehát kizárásos alapon az avisynth a hunyó. Megpróbálok telepíteni egy másik avisynth-et.
Illetve az már csak hab a tortán, hogy a VBR kódolású AVI-ba néha belefagy a TMPGEnc is (50%-nál), de ha sikerül is, a hangelcsúszás akkor is fennáll.Azt hiszem hagyom a fenébe az egészet...
Elküldve: 2003. 11. 23. 18:28
koszi!
Elküldve: 2003. 11. 23. 18:46
idézet:
Ezt írta candleman:
SVCD banatom van, eddig midig avi film cd-ket hasznaltam leven hogy nincs dvd lejatszom es csak most talalkoztam SVCD-vel. A baj az hogy nem tudom lejatszani a cdken levo tobb mint 800 MB-os mpg fileokat (ami eleve furcsa egy 730MB-os CD-n). Szoval milyen progi es codec kell ehhez?
koszi![/quote]
RTFM
legyegyszerubb: mplayer2 elindit. Lemezen avseq konyvtar megnyit. avseq001.mpg file mplayer2-re hajit. Ehhez persze telepitve kell legyen egy mpeg2-es directshow codec. Elofordulhat, hogy az mplayer2 rossz keparannyal jatssza le a filmet, habar winxp eseten a kodek is fenn van gyarilag es a keparany is jo lesz.
Elegansabb modszer. win-es DVD jatszo program, pl windvd4 elindit, majd kerdeses forrasnak a megfelelo DVD/CD drive kivalaszat.
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2003. 12. 31. 15:48
Elküldve: 2004. 01. 01. 21:46
A probléma: van egy avi, amit tmpeggel áttettem svcd-be de a hangot szokás szerint nem csinálta meg hozzá. Szétszedem de-multipexel a videót és a hangot külön, az eredeti avit betöltöm Virtualdubba és ha sima Direct stream copyval mentem el a wavot akkor a Tmpeg nem tölti be, mert (illegal mpeg audio stream) viszont ha full processing módba teszem és beállítom, hogy 48000khz legyen (bár alapban annyi) és átteszem a PCM-et 16bitre és el akarom menteni akkor kiírja:
No audio decompressor could be found to decompress the source audio format.
Ezt eddig szerintem nem csinálta, mivel működni szokott, mit csináljak? Esetleg a simán elmentett wavból (8bit) lehet valamivel 16biteset csinálni hátha azt megeszi? Beesweet-el próbáltam de ott nem találtam beállítási lehetőséget 8 bitről 16ra.
Elküldve: 2004. 01. 01. 23:56
idézet:
Ezt írta zako:
Kicsit felhozom ezt a hasznos topikot, mert megint gondjaim vannak. Van egy AVI-m, amely a GSpot szerint 640x272 (2.35:1) felbontású, tehát vízszintesen erősen nyújtott. Ezt szeretném SVCD-be konvertálni, de mindig lemarad a kép széle, akármilyen arányt adok meg a TMPGEnc-nek (4:3, 16:9), stb. Mit kezdhetnék vele?[/quote]
Én jobb szeretem az átméretezést frameserver-re bízni (AviSynth) A fenti filmnél a legegyszerűbb .avs file így nézne ki (PAL esetén):
kód:AviSource("E:eztakaromatkodolni.avi")
LanczosResize(480, 448, 0, 0, 640, 272)
AddBorders(0, 64, 0, 64) [/code]
Ettől még persze, ha a tmpgenc-nek 480X480/576, 4:3-at adsz meg a video fülön, a source részben meg 1:1(VGA)-t és Full Screen (keep aspect ratio)-t, akkor mennie illene. Gyanítom, hogy ez utóbbi áll nálad center-en.
Elküldve: 2004. 01. 02. 00:32
idézet:
Ezt írta BaLee:
Segítség kellene.
A probléma: van egy avi, amit tmpeggel áttettem svcd-be de a hangot szokás szerint nem csinálta meg hozzá. Szétszedem de-multipexel a videót és a hangot külön, az eredeti avit betöltöm Virtualdubba és ha sima Direct stream copyval mentem el a wavot akkor a Tmpeg nem tölti be, mert (illegal mpeg audio stream) viszont ha full processing módba teszem és beállítom, hogy 48000khz legyen (bár alapban annyi) és átteszem a PCM-et 16bitre és el akarom menteni akkor kiírja:
No audio decompressor could be found to decompress the source audio format.
Ezt eddig szerintem nem csinálta, mivel működni szokott, mit csináljak? Esetleg a simán elmentett wavból (8bit) lehet valamivel 16biteset csinálni hátha azt megeszi? Beesweet-el próbáltam de ott nem találtam beállítási lehetőséget 8 bitről 16ra.[/quote]
VAn itt némi kavar, mindenesetre egy gspot-ot eressz rá az avi-ra. Valószínű, hogy VBR-mp3 vagy ac3 hangja van. Virtualdubbal direct stream copy-val szedd ki, majd nevezd át wav-ról mp3-ra vagy ac3-ra, annak megfelelően, hogy mit mondott rá a gspot, aztán jöhet a BeSweet (egyébként kétlem, hogy 8-bites hangja lenne).
Persze a legesgyszerűbb megoldás, ha winamp disk writer pluginjével lemented 16bit 44.1kHz wav-ba, azt tuti "megeszi" még a tmpgenc is...
Elküldve: 2004. 01. 02. 08:19
idézet:
Ezt írta closed:
VAn itt némi kavar, mindenesetre egy gspot-ot eressz rá az avi-ra. Valószínű, hogy VBR-mp3 vagy ac3 hangja van. Virtualdubbal direct stream copy-val szedd ki, majd nevezd át wav-ról mp3-ra vagy ac3-ra, annak megfelelően, hogy mit mondott rá a gspot, aztán jöhet a BeSweet (egyébként kétlem, hogy 8-bites hangja lenne).
Persze a legesgyszerűbb megoldás, ha winamp disk writer pluginjével lemented 16bit 44.1kHz wav-ba, azt tuti "megeszi" még a tmpgenc is...[/quote]
Köszönöm, ezt fogom tenni!![]()
Elküldve: 2004. 01. 02. 14:12
idézet:
Ezt írta closed:
...[/quote]
Nagyon köszönöm, isten vagy!
Eh, mennyit szenvedtem vele, de most végre jó.
Elküldve: 2004. 01. 02. 19:19
Átolvastam a topicokat, és arra jutottam, hogy nem igazán fogja megenni az asztalik többsége! Vagy ha megeszi, akkor az olyan lejátszók, amiknek nincs analóg kimenetük, és a dekóder az esetleges erősítőben van, akkor az erősítő nem fogja megenni!
Na mind1!
Az igazi kérdésem, hogy a DVD2SVCD-ben van olyan az AUDIO fülön, hogy használja a forrás hangot (ugye a *.ac3-at), és ne kódolja a hangot! NA ekkor nem csinál tényleg IMAGE filet?
Ellenben ha mpeg5.1-et használok, akkor mégis csinál imaget? De ekkor marha nagy lesz at audio rész mérete! Nekem 1.1 gigánál tartott--> fogtam és megszakítottam! Ekkor nem jut elég hely/bitrate a képnek! 3 cdt meg nem akarok elhasználni! Tehát tényleg ilyen sok helyet foglalna az MPEG5.1? Vagy csak nem vártam ki a végét?
Akkor végül is hogyan csináltok ti 5.1 hangot?
-meghagyjátok az eredeti ac3-at, de akkor a dvd2svcd nem csinál imaget, akkor mi van?
-vagy mpeg5.1- et használtok? De ekkor tényleg olyan nagy lesz a hangrész? Akkor ti hány cdt használtok 1 normál filmre?
Köszi!
Elküldve: 2004. 01. 03. 10:12
Szóval végül megnéztem Gspot-al az avit és ac3 hangja volt, lementettem virtualdubbal, átneveztem ac3-ra, próbáltam BeeSweet-el de sehogy nem ette meg a tmpeg.
Aztán használtam a winamp disk writer pluginkát és azzal áttettem PCM 16 bit stereora 48000khzre.
Erre most mit ír ki ez a balf*sz Tmpeg amikor multiplex előtt meg akarom etetni vele a fájlt?
"Multiplexing Linear PCM stream to system stream is not supported."
Mivaaaaaaaaaaaan?
Akinek van valami ötlete szóljon mert már az örület határát súrolom.
Az is érdekelne, hogy ha van más olyan progi ami külön video és hang fájlból meg tudja oldani a DVD-re írás DVD video formátumban!
A Nerovisiont használom de nem találtam, hogy külön fájlokból hogy lehetne beállítani az írást ennél.
És van még a DVDLab ez megcsinálná csak ez meg SVCD formában írja fel az adatokat a DVDre és azt nem biztos, hogy lejátssza, vagy be lehet állítani, hogy konvertálja DVD videó formátumba?
[ 2004. január 03.: BaLee szerkesztette a hozzászólást ]